- 11 Temmuz 2009
- 1.374
- 197
- 698
- Konu Sahibi _tiramisu_
Tesekkur ederim. Umarim bunlarin hic biri yasanmaz. Aksam konusmak istiyorum hani arayi duzeltmek icin. Aslinda bana da yakismadi bu tur soylemlerde bulunmak. Dava konusu bir yana icim hic rahat degil. Mesaj atip kusura bakmamasini soyleyecegim her ne kadar hak etmediysede. Hos degildi yaptigim. Artik tersler mi terslemez mi kendi bilir.
Cok tesekkur ederim icime su serptiniz siz de. Ama konusmak istiyorum. Ona hakaret ettigi icin hakaret ettim. Ondan ne farkim kaldi. Ben uzerime duseni yapip kusura bakma diyecegim. En azindan icim rahatlar..
Yeni yaşanmış bir olaydan örnek vereyim...
Birisi tanıdığım birinin ismiyle hesabıma olmadık şeyler yazdı, küfür, vs... Benimle bir sorunu yok, o kişiyle bir meseleleri olmuş ve böyle durumlara pabuç bırakmadığım bilindiği için o kişiyi cezalandırmamı istemiş kendince... Tabii ip numarası, kayıtların incelenmesi vs gibi bir sorunum olmadığı için esas suçluyu derhal buldum ve planı suya düşmüş oldu... Bilginiz olsun, özellikle son dönemde yaşanan gelişmelere de istinaden, bilişim suçları aklınıza gelebilecek bir çok kabahatten daha ağır cezalandırılıyor... Öfkenize yenilmeyin, tahriklere kapılmayın, kendinize yakıştırmayacağınız sözleri hiçbir durumda sarf etmemeye gayret edin...
Bu kişi dediğim yolları izleyip sizden şikayetçi olur mu? Kesinlikle hayır, yaşadığınız olay intenette deşarj olup stres atmak isteyen birinin tahriğine ayak uydurmanızdan başka bir şey değil... Yani bundan rahatsız olacak, adli yollara başvuracak kişiler bu tip muhabbetlere girmezler, o üslupta konuşmazlar, zaten öyle bir insan olmayanlar o tip insanlara ve konuşmalara tahammül edemedikleri için dava açıyorlar...
Sizin bu durumda yapmanız gereken söz konusu kişiyle artık muhatap olmamak... Zeytin dalı uzatmak, kendinize yakışmadığını söylemek vs karşı tarafta "büyük aşklar nefretle başlar" fikrinden hareketle adım atan tiplerin zavallı durumunu çağrıştırır, ya boştadır ilgiye ihtiyacı vardır o da özür diler, hoş görünmeye çalışır ya da "yola geldiğinizi" düşünerek daha da küstahlaşır ki bu çok kötü bir ihtimal, düşünsenize sizden sonra "kezban dedektörü" gibi hareket edecek, her gördüğüne aynı hakaretleri edecek çünkü kendi hatasının olmadığını, hakaret etse bile karşı tarafın özür dilemesinden hareketle daima haklı olduğunu düşünecek...
"Onun ne düşündüğü önemli değil, benim için rahat etmiyor, kendime yakıştıramıyorum" diyorsanız da ilk olmadığınızı hatırlayın zira bu kişi bu sözleri hayatında ilk kez size sarf etmedi... Sabahtan akşama kadar muhataplarıyla alay eden, onları tiye alan birinden özür dileyince mi rahat edecek içiniz? Özür dileyeceğinize bundan ders çıkarın, klavyeyi tatmin aracı olarak görenlerden ziyade sevdiklerinizi kırmamak için öfkenizi dizginlemeyi öğrenin yeterli... Hala da içiniz rahat etmezse siz bu endişeleri yaşarken daha kaç kadına asıldığı, hakaret ettiği, kaç kişiyi rahatsız ettiğini bilmediğiniz birine o da ziyadesiyle kusurluyken "kusura bakma" demek yerine bir kulunu üzdüğünüz için Allahtan af dileyin ya da sadaka verin daha makbule geçer...