Henüz duruşma tarihi verilmemiş, karşı tarafta ben de farklı sehirlerdeyiz, dava ikimizin de olmadığı bi sehirde görülecek ama mutlaka katilcamKarara itiraz ettiğiniz için yeniden dosya açılmış. Duruşma günü verilmiş mi ona bakın. Basit yargılamaya itiraz sonrası duruşmaya katilmazsaniz yoklugunuzda da karar verilir
Bulunduğunuz il veya ilçeye talimat yazılır oradan da katilabilirsinizHenüz duruşma tarihi verilmemiş, karşı tarafta ben de farklı sehirlerdeyiz, dava ikimizin de olmadığı bi sehirde görülecek ama mutlaka katilcam
Böyle bi imkan olursa harika olur,bunu araştırayım o zaman.teşekkür ederimBulunduğunuz il veya ilçeye talimat yazılır oradan da katilabilirsiniz
Valla o kadar uzun ki, dediğim hakarette "ruh hastası".. içimden geçenler neler nelerNiye hakaret ettin ki ?
Insanı dinden imandan çıkarıyor gerci bazıları
Aaa o hakaret mi .Valla o kadar uzun ki, dediğim hakarette "ruh hastası".. içimden geçenler neler neler
Fazlasi var eksiği yokAaa o hakaret mi .
Belki gerçekten öyle
Rica ederimBöyle bi imkan olursa harika olur,bunu araştırayım o zaman.teşekkür ederim
Ceza olarak ne verildi de itiraz ettiniz merak ettim. Daha önceden böyle bir suç işlemeyenlere genelde iyi halden dolayi hagb veriliyor size verilmediğine göre daha önceden de böyle bir şeye dahil oldunuz sanıyorum :/Valla o kadar uzun ki, dediğim hakarette "ruh hastası".. içimden geçenler neler neler
Hayır daha önce hicbir cezam olmadi,hayatımda ilk kez bir ceza davam oldu. Ceza da 800 lira ama davayı kaybetmiş olduğum için 9200 de karşı tarafın avukatı için vekalet ücreti çıkıyorCeza olarak ne verildi de itiraz ettiniz merak ettim. Daha önceden böyle bir suç işlemeyenlere genelde iyi halden dolayi hagb veriliyor size verilmediğine göre daha önceden de böyle bir şeye dahil oldunuz sanıyorum :/
Anladım, o zaman hagb talep edebilirsiniz; ama hagb çıksa bile karşı tarafın avukatının parasını ödemek zorundasınız ne yazık kiHayır daha önce hicbir cezam olmadi,hayatımda ilk kez bir ceza davam oldu. Ceza da 800 lira ama davayı kaybetmiş olduğum için 9200 de karşı tarafın avukatı için vekalet ücreti çıkıyor
Yani o 9200 lirayı ödemem mi gerekiyor? Hiç anlamıyorum bu dava işlerini, hem suçlanıp hem bu haksızlıkla uğraşırken neden karşı tarafın vekalet ücreti bana kalıyor anlamıyorum..Anladım, o zaman hagb talep edebilirsiniz; ama hagb çıksa bile karşı tarafın avukatının parasını ödemek zorundasınız ne yazık ki
Evet. Hakareti yazıli olarak yaptığınız için şahite fln gerek kalmadan direkt suçlu olarak görülüp cezanız kesilmiş. Ama dedigim gibi itirazınızda hagb istediginizi soyleyin belki iyi halden dolayı o 800 lirayı ödemekten kurtulmuş olursunuz. Bu arada karşi tarafta suclu bulunmuş ama onun suclu bulunmasi bu davayı bağlamıyor o başka bir davanın konusu oluyor. Yani siz de karşi tarafa hararet davası açabilirsiniz, avukatta tutarsanız bu sefer bu davada sizin için çıkan sonuç onun için çıkmış olacak. En azından o da cezasını cekmiş olur. Tabi bu işten avukatlar kârlı çıkmış olurYani o 9200 lirayı ödemem mi gerekiyor? Hiç anlamıyorum bu dava işlerini, hem suçlanıp hem bu haksızlıkla uğraşırken neden karşı tarafın vekalet ücreti bana kalıyor anlamıyorum..
Karşı taraftan bırakın hakareti küfür içeren mesajlar olmasına rağmen bu yargılama sürecini hiç anlayamadım. Dediginiz gibi avukatlara yarıyor bütün bunlar. Şu davadan kurtulayım da hiç şikayetçi olmakla falan uğraşmak istemiyorum.Evet. Hakareti yazıli olarak yaptığınız için şahite fln gerek kalmadan direkt suçlu olarak görülüp cezanız kesilmiş. Ama dedigim gibi itirazınızda hagb istediginizi soyleyin belki iyi halden dolayı o 800 lirayı ödemekten kurtulmuş olursunuz. Bu arada karşi tarafta suclu bulunmuş ama onun suclu bulunmasi bu davayı bağlamıyor o başka bir davanın konusu oluyor. Yani siz de karşi tarafa hararet davası açabilirsiniz, avukatta tutarsanız bu sefer bu davada sizin için çıkan sonuç onun için çıkmış olacak. En azından o da cezasını cekmiş olur. Tabi bu işten avukatlar kârlı çıkmış olur
Kötü haber vereyim, karar tarihinden sonra avukatlık asgari ücret tarifesi değişti yeni kararla mahkumiyet alırsanız 17900 tl ödeyeceksiniz vekalet ücretiHayır daha önce hicbir cezam olmadi,hayatımda ilk kez bir ceza davam oldu. Ceza da 800 lira ama davayı kaybetmiş olduğum için 9200 de karşı tarafın avukatı için vekalet ücreti çıkıyor
Şimdi dosya karara çıktığında ceza alırsanız 17.900 TL ödeyeceksiniz tarife değişti.Karşı taraftan bırakın hakareti küfür içeren mesajlar olmasına rağmen bu yargılama sürecini hiç anlayamadım. Dediginiz gibi avukatlara yarıyor bütün bunlar. Şu davadan kurtulayım da hiç şikayetçi olmakla falan uğraşmak istemiyorum.
Kötü haber vereyim, karar tarihinden sonra avukatlık asgari ücret tarifesi değişti yeni kararla mahkumiyet alırsanız 17900 tl ödeyeceksiniz vekalet ücreti
Peki ceza almazsamŞimdi dosya karara çıktığında ceza alırsanız 17.900 TL ödeyeceksiniz tarife değişti.
Beraat ederseniz ödemezsiniz tabiki vekalet ücretiPeki ceza almazsam
Kötü haber vereyim, karar tarihinden sonra avukatlık asgari ücret tarifesi değişti yeni kararla mahkumiyet alırsanız 17900 tl ödeyeceksiniz vekalet ücreti
Söyle söyleyeyim,karşı taraf basta şikâyetçi oldu ancak takipsizlik verilmiş.. bu bana tebliğ edilmedi,dosya açılmadığı için verilen talihsizlikte uyap ta görünmedi. Sonra takipsizlige itiraz etmiş,eşimle karşılıklı hakaretlesmeleri ben yazmisim gibi eklemis dosyaya.. konuşma akışına bakıldığında da mesajı yazan taraf olmadigim çok açık ama buna rağmen ceza bana verildiKötü haber vereyim, karar tarihinden sonra avukatlık asgari ücret tarifesi değişti yeni kararla mahkumiyet alırsanız 17900 tl ödeyeceksiniz vekalet ücreti
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?