- 16 Ocak 2011
- 4.493
- 4.528
- 333
- Konu Sahibi kardelen_32
-
en iyisini yapmışsın canım seni kutluyorum
Bravo size
Bana küfür hakaret eden bir adama dayanamam
Bu konuda kendimi ezdirmem
O beni gözden çıkardıysa ben neden dayanmaya çalışayım
neden size git dediğinde terk etmiyorsunuz evi? Durumunuzu bilmiyorum ama ben buna benzer bir şey duyduğumda hemen eşyalarımı toplarım. Bu defa olay büyüyor ailesi duyarsa tamamen biter diye gitmeme izin vermez.Kavga devam etse de bana git diyemez. Genel tavrım "sen kimsin,sana muhtaç değilim,istediğim an çeker giderim"dir. Bu nedenle o da gideceğimi göze alamadıysa ne küfür edebilir ne de git diyebilir. Yani şunu soruyorum gidersen,dönemezsin dediğinde gerçekten dönemeyeceğinizden korkuyor musunuz,yoksa kavga büyümesin diye mi duruyorsunuz???
sağol arkadaşım cevabın için. evet burada yazdığım sorunun bir kısmı. şimdiğe kadar sabır sabır dedim sürekli ama sabrım yetmiyor artık. ailemin desteği var zaten .son olaydan annem haberdar. annem çok sinirleniyor çek gel boşanırsanda boşan benim sokağa atacak çocuğum yok diyor. ama ben çok cesaretsizim bu konudaŞu yazdığın konuda tek yapabileceğin,özür dilemesini beklemek.
Başka türlü,siniri geçince ortamı yumuşatıp,geçiştirmesine izin verme.
Genel olarak küfür konusunda,sana küfür etmediği zamanları kullan.
Başkasına küfür ettiği zaman,bunun yanlış bir davranış olduğunu anlat.
Küfür etmesinden rahatsız olduğunu,hele sana küfür ettiğinde kırıldığını,artık oğlunun yanında konuşmasına çok dikkat etmesi gerektiğini söyle.
Bazen burada yazılanlar,sorunun sadece bir bölümü oluyor.Seninki de öyle sanırım,yani tek sorun eşinin küfür etmesi değil.Diğer konularını okudum,eşinle aranızda sevgisizlik ve iletişimsizlik var.Düzelir mi,çare bulunur mu bilemiyorum.
Daha yaşın çok genç,24 yaşındasın.Şöyle düşün,bir hatta belki iki 24 sene daha bu adamla yaşayabilir misin ?
O yüzden kontrolü ele al.Ya adama çeki düzen ver,ya da ayrılmak için düzenini ayarla.İş mi ararsın,ailenin desteğini mi sağlarsın,orası senin yaşam şartlarına bağlı.Yoksa böyle 3 gün iyi,5 gün kötü derken bakarsın ömür mutsuz geçmiş.
canım eşinle zıtlaşma sakin olduğu keyfinizin yerinde olduğu zamanlar ona küfrettiğinde ne kadar kırıldığını üzüldüğünü anlat.erkekler çocuk gibiler bazen o kelimeleri bir art niyet olmadan alışkanlık gibi bile söyleyebiliyorlar.bunu sürekli yap kavga ederek değilde sitemde bulunurcasına söyle.
örneğin eşim hoş olmayan bir söz söylediğinde ben bazen aşkım canım demek istedin galiba diyorum bu defa gülerek aşkım canım diyor çocuk gibi işte
benden nacizane tavsiyeler yada olmadı evden git dediğinde çık git
eşini en iyi sen tanıyorsun ne şekilde yola gelebileceğini sen daha iyi bilirsin
Babami cok severdim ama aynen senin esin gibi anneme davrandigi icin bazilari, o zamanda cok nefret ederdim.
En ufak bir olayda küfürü basardi, bende hic yakistiramazdim bunu babama.
Annemde sesini cikarmazdi.....zavallim.
Zaten bunlari göre göre: benim hayatim böyle olmayacak, dedim hep kendime...
Ve babamin bu huyu ölene kadar sürdü, zavalli annem ne yaptiysa, ister suclu ister degil, ömrü boyunca cekti kadin.
Artik böyle erkekler mazide kaldi diye düsünüyordumki, böyle bir mesaji okudugumda icim sizladi, eski günlerimiz geldi aklima.
Ama benim babam cahildi, okur yazarligi yoktu, türkceyi bile düzgün konusamazdi, bu zamanda nasil olurda böyle erkekler olur, aklim ermiyor canim ya.
Allah yardimcin olsun, cekilecek dert degil, bana küfür eden bir erkegin koynuna kattiyen giremezdim ben, cok gururluyum o konuda, birde kücüklügümde bunlari yasadigim icin, o erkege güvenememki ben.
Yani huyundan vazgecermi? Hic sanmiyorum, ama sende güclü olmaya calis bakalim ve arkadaslarin dedigi gibi, cik git bakalim o kapidan, ne yapiyor?
eşi bilmem de bunu yapan bi sevgilim vardı.ne bırakıyordu ne adam gibi davranıyordu bana.
ben de ona bi erkeğin bilmediği küfürler etmeye başladım.en ufak hatasında yapmadığımı bırakmadım.bana sesini yükselttiği an psikolojim bozuldu ayağına şiddet gösterdim.mutsuz davrandım en önemlisi benim için ne yapsa hep bi memnuniyetsizlik surat asmam vardı.
o zamanla olgunlaştı ama beni düzeltemeyeceğini,ne hale getirdiğini anladı (gerçi hepsini rol icabı yapmıştım)
yaptıklarından çok pişman oldu ciddi anlamda düzeldi harika bi sevgili oldu ama yürümeyeceğini anladı en son.
o ne yapıyorsa iki katını yap,dayak mı yedin,yine de yap.bıktırana kadar yap.
gerçi boşanman daha mantıklı ama yok illa düzelsin diyosan bıktırmaya çalış.
Eşin bunu alışkanlık haline getirmiş sanırım.Oturup konuşamıyorsunuz da.Çekip gitsen hiç kolay değil hem bir de çocuğunuz var.Evlendiğinizden beri böyle mi?Hani ikna edebilseniz öfke kontolü için ddoktora gitseniz dicem de adam konuşmuyor bile nasıl götürcenAllah kolaylık versin canım...
sağol canım. eşime güzelce söylüyorum '' senin söylediğin sözler enim içimden çıkmıyor '' diyorum. çekip gidersem ne yapar onu kestiremiyorum işte.eşimin kinci bir yapısı var. yani gidersem aramaz sormaz buna eminim. ailesi gelir düzeltmeye ama kendisinin geleceğini sanmıyorum.yani gidersem temelli giderim sanıyorum ki.. o yüzden çok düşünüyorum ya zaten..
sağol canım. evlendiğimizden beri sorunlarımız vardı ufak defek. çocuk olunca çoğalmaya başladı tartışmalar. çok sinirli.iş stresi çok. iyiyken bana diyor ki '' ben sinirliyken sus yalvarırım . gözüm birşey görmüyor sonradan pişman oluyorum ama iş işten geçiyor '' diyor. bende bi susuyorum 2 susuyorum sonunda dayanamıyorum işte. o doktor meselesini benimde aklımdan geçmiyor değil ama ikna etmek mesele. bir keresinde demiştim psikolağa gidelim diye delimiyim ben diyor
size açıkça sinirliyken susmanızı söyleidği halde siz hala sinirliyken onu tahrik edecek şekilde davranırsanız elbet küfür ve hakaret eder.
her insanın bir yapısı vardır, hele ki erkeklerde bu yapının değişmesi çok ama çok yavaştır. madem öyle siz de eşinizi olduğu gibi kabul edin ve öfkelendiğinde susun. sonra siniri geçince konuyla ilgili sizi rahatsız eden şeyleri anlatın ama SUÇLAMADAN. sakince sadece duygularınızı ifade edin ve onun ne hissettiğini düşüncelerini sorun.
Sürekli karşı tarafı değiştirmeye çalışmak boş bir çabadır bu yüzden siz önce kendi tavrınızı değiştirin. Her insanın zaafları vardır buna göre anlaşmayı ve eşinizle de onun bakış açısına göre konuşmayı öğrenmeye çalışın....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?