- 10 Kasım 2014
- 8.951
- En iyi cevaplar
- 1
- 15.779
- 388
- 45
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben cocuklari evden ciktiktan sonra, minimalist olarak yasamak istiyordum ve ayni öyle yasiyoruz. 2 tane kahvaltilik Tabak, iki corba tabagi, 2 büyük Tabak. 2 Türk kahvesi fincani, birkac tane bardak. Kücüc<k bir bahceli evim, arabayi sattim, kendime iyi kaliteli bisikleti aldim ve cok az giyecek. Hafta da 5 gründen 2 güne indirdim calismayi. O kadar mutlu ve kaliteli yasami var ki. Eger kapiyi klilitlemeden biryere gitsem, calinicak hic bir seyim yok. Hirsiz bir girse sok olup cikinca, yada 100 Euro masanin üstünde birakir, Kendine birkac tane Tabak al diye,![]()
Dunde durumuma yazdim.17 yasima dönsem keske diye.Kesinlikle ne hakettigim bu ne hayalim bu ne de olmasi gereken buSlm kızlar...Hani hep sorulur ya kendinizi 10 yıl sonra nerde görüyorsunuz diye...10 yıl öncesine gittiğinizde şuan ki yerinizi haketmediğinizi,daha iyi yerlerde olmanız gerektiğini düşünüyor musunuz...Sadece iş ve kariyer anlamında değil daha iyi bi evlilik,daha iyi bi maddi yaşam vb.
Böyle düşündüğünüz durumlarda bi bunalım hali yaşamamak için ne yapıyorsunuz,ya da herkes hakettiği yerde mi?Hakettiğimizin bu olduğunu mu düşünmeliyiz...
Zor gunler cok zor zamanlar atlattım bu 10 yıl ıcınde ama asla pişman olup kahrolmadım.En azından bunalacak kadar kahrolmadım... 2 tane yavrum var Allahım onları bana bagıslasın gerıye dönuk bıseylere pısman olursam onların varlıgınıda İstememıs olurum. Yanı kısacası gerıye donup baktığımda su soyle boyle seklinde gelısseydı ne olurdu daha mı iyi olurdu dedıgımde hayır ıyıkıde olaylar tamda oldugu gıbı gelısmıs dıyorum ıyısıyle kotusuyle... cunku bu hayatın bu 10 yılın bana kazandırdıgı 2 melegim var ve asla Hıcbırsey ıcın pısman degılım olmayacağımda cok sukur ALLAHIM :)Slm kızlar...Hani hep sorulur ya kendinizi 10 yıl sonra nerde görüyorsunuz diye...10 yıl öncesine gittiğinizde şuan ki yerinizi haketmediğinizi,daha iyi yerlerde olmanız gerektiğini düşünüyor musunuz...Sadece iş ve kariyer anlamında değil daha iyi bi evlilik,daha iyi bi maddi yaşam vb.
Böyle düşündüğünüz durumlarda bi bunalım hali yaşamamak için ne yapıyorsunuz,ya da herkes hakettiği yerde mi?Hakettiğimizin bu olduğunu mu düşünmeliyiz...
Aha ayni benon sene onceki benin hayal bile etmedigi yerdeyim,
daha iyi veya kotu anlaminda degil,
hayat tarzi ve yasanmisliklar anlaminda.
O sebeple hayatimda ilk defa uzun vadeli planlar yapmamaya alismaya calisiyorum,
normalde emeklilige kadar plan yapan ben, su an daha gunluk yasiyorum,
zira 5 yil sonra muhtemelen yine cok farkli bir ben olacagim,
ya da acaba belirli bir yasta sabitleniyor mu insanin kafasi...
velhasili, hayat deneyimlerden ibarettir,
kazanimlar veya kaybedislerden degil.
Ben cocuklugumdan beri, basit yasami cok severdim. Onun icin, bol bol köye, babaannemlere giderim. Yerde oturup bir tepsiden 5-10 kisi, tahta kasiklarla yemek yemesi, babaannemin disarda, tas firininda yaptigi ekmekler, kopekler, kediler, tavuklar, esek, AT, her tarafi yesillik ormanlik, cok hosuma giderdi. Aksamleyin, yataklar yere serilirdi, masallah anlatilirdi, cok az esya ama cok yüksek kaliteli yasama, hep benim hedefimdi. Cocuklari olunca, böyle yasam ölüyor tabii. Evin icin esya dolu, araba, cocuklari ögleden sonra aktiviteleri, nüsik dersi, spor dersi. Severek yaptim ama, Aksamleyin yatinca, hep cok basit bir yasamdan hayaller kurdum. Simdi ayni köy yasamini yasiyoruz ve sanki icimde bir mutluluk kuyusu var, durmadan mutluluk ve nese fiskuriyor. Yasamini okadar seviyoruz ki, sanki hergün kendimi kucaklayacagim geliyor. Okadar seviyoruz kendimi, hayalimi Real yaptim diye. Sabahleyin gün dogarken uyaniyorum, bir cay demliyorum, disarda cikiyorum, tertemiz orman havasini cigerlerime cikiyorum, cayimi icerken bahcede, kedim gelip kucama yatiyor ve günes dogarken bakiyorum. Cok yiyeceklerimi, mesela isirgan otu, roka, baska yesil bitkiler ormanda yerisiyor, hem organic hemde parasiz. Simdi cevizler olnaya baslamis, erikler, cesitli meyvalar, hepsi ormanda beni bekliyorlar. Sonra köpekle ormanda 1-2 saat kosuyorum.Çok şaşırdım bu kadar minimalist olmayı nasıl başardınız ? Ve bu düşünceye sizi neler yönlendirdi yani nasıl bu fikre geldiniz ? Yorumunuz çok güzel ve çok dikkatimi çekti![]()
Fazlasıyla çabaladım...sanırım benim problemim tercih kısmında..Hayat çaba ve tercihlerden ibarettir.
10 sene önce daha iyi bir yerde olacağımı düşünürdüm, ama olamadım. Çünkü yeterince çabalamadım. Yeterince çabalasaydım olurdum.
Hak ettiğiniz yerde olmadığınızı düşünüyorsanız emin olun yeterince çabalamamışsınızdır. Yeterince çabalasaydınız olurdunuz.
Yani aslında hak ettiğiniz yerdesiniz, sadece istediğiniz yerde değilsiniz.
Mesele doğru atı oynamak aslında. Kimileri buna şans der, ama sebep yine bizim seçimlerimizdir. Seçiminin sonucunu doğru kestirebilmişsen ne ala.Fazlasıyla çabaladım...sanırım benim problemim tercih kısmında..