• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haketmiyoruz....

Queen of the North

Kuzeyin Kızı
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
16.477
22.429
598
Bugün çok moralim bozuk!!!sinirliyim... öfkeliyim...üzüntülüyüm.Gencecik daha 26 yaşındaki bir doktor 17 yaşındaki bir cocugun aslında cocuk dememeliyim bir caninin bıçak darbeleriyle hayatını kaybetti ne kadar kolay değilmi bir insanın canına kıymak ....

bende bir sağlıkçıyım ve inanın kelle koltukta çalışıyoruz kolay bir şey değil türlü türlü insan geliyor hepsiyle ayrı ayrı mücadele ediyorsun ne yapsan yaranamadıgın durumlar oluyor

..sen ne biçim hemşiresin....sen ne biçim doktorsun diyenler ..anana babana sövenler hiç bir sağlık çalısanı bu hakaretlerı haketmıyor...kutsal bir mesleğimiz var insan hayatı senin ellerinde bundan daha büyük bir görev olabilir mi? ama bizim görev yerlerimizde hiç bir can güvenliğimiz yok....! hastalar bize emanet peki biz kime emanetiz??

ve ben anama babama zaman zaman sövdüklerinde bile onlara hizmet etmek zorundayım neden? benim mesleğim bu insan ayırdetmeksizin yapmak zorundayım...hiç bir zaman ''hemşire hanım teşekkür ederiz bizimle ilgilendiniz'' demelerini beklemiyorum ama hakarette edilmesin bizde insanız ve ben o küfür edenlere cevap versem çıkışta başıma ne geleceği ya da hastanede başıma ne geleceğini bilmiyorum...tıpkı bugun elini kolunu sallaya sallaya doktorun odasına dalıp vahşice bıçak darbelerine maruz da kalabiliriz garantimiz yok ne yazıkki...

evet tıp dünyası bugun bir doktorunu daha kaybetti sorumlusu 17 yasında bir cani...kim nasıl hesap verecek şimdi?

o doktorumuza Allahtan gani gani rahmet ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.Mekanın cennet olsun....

sadece paylaşmak istedim bir sağlık çalışanı olarak....

Son düzenleme:
evet nedense hasta yakınlarında bu tutum var sanki isteyerek doktor öldürüyor o hastayı .ne tuhaf bakış açısı .doktolar çok fazla çalışıyor bunu çok iyi biliyorum .hatta çok çalıştıkları için eşleri,kız arkadaşlarına vakit bile bulamıyolar ama işte aldıkları şey maalese bu oluyor .çok acı bir olay allah rahmet eylesin.

Çok üzüldüm.
Allah rahmat eylesin.

İnsanlar ölümün, elemin Allahtan olduğunu öğrenmeli.
Doktorun ne suçu var.O sadece aracı.
Şifa verecek, can verecek Allah elbette...

Allah rahmet eylesin. Cidden çok zor bir durum. Pek çok yerde doktor eksikliği var ve o aşamaya gelinceye kadar binbir emek etmiş bir insan ve bir anda kararan bir hayat. Bu çocuk 18 yaşında olmadığı için çocuk diyorum ama değil, nasıl hesabını verecek o doktorun yaşasaydı hizmet edeceği bir çok hastaya. Doktor olmasından öte o bir insandı en nihayetinde çok üzücü gerçekten.. Kardeşimde doktor olunca düşündüm bir an onun da başına gelebilir ne kötü birşey.

Mekanı cennet olsun,sizin hastanede mi oldu olay ?
Genelde hep tersi bi tutum olur diye düşünüyodum
Doktorlar,hemşireler bağırır çağırır diye
En azından bu daha fazla çıkan bi haber
İnsanın işi ne olursa olsun güvencesi yok malesef

bende çok üzüldüm valla o haberi görünce Türkiye nereye gidiyor böyle anlamıyorum.böyle gençlik olmaz olsun adam değiller adamları da aramızdan alıyorlar pisliklerr

evet nedense hasta yakınlarında bu tutum var sanki isteyerek doktor öldürüyor o hastayı .ne tuhaf bakış açısı .doktolar çok fazla çalışıyor bunu çok iyi biliyorum .hatta çok çalıştıkları için eşleri,kız arkadaşlarına vakit bile bulamıyolar ama işte aldıkları şey maalese bu oluyor .çok acı bir olay allah rahmet eylesin.

Çok üzüldüm.
Allah rahmat eylesin.

İnsanlar ölümün, elemin Allahtan olduğunu öğrenmeli.
Doktorun ne suçu var.O sadece aracı.
Şifa verecek, can verecek Allah elbette...

sizin gibi düşünen insanlar malesef azınlıkta kalıyor ... ameliyat esnasında ne gelişir ne olur bunu önceden bilemez kimse olmaz denen şey olur doktorda elinden geleni yapar insan vücudu cok garip her bünye farklı tepkiler verebilir..

Mekanı cennet olsun,sizin hastanede mi oldu olay ?
Genelde hep tersi bi tutum olur diye düşünüyodum
Doktorlar,hemşireler bağırır çağırır diye
En azından bu daha fazla çıkan bi haber
İnsanın işi ne olursa olsun güvencesi yok malesef

hayır gaziantepte bi hastanede olmus ama yarında benım calıstıgım hastanede olur garantimiz yok ne yazık ki

Benim annem de sağlık personeli. İşiniz çok çok zor. Hasta ve hasta yakını psikolojisi başka bir bela zaten.

O doktora gelince de, Allah rahmet eylesin. Çok yazık olmuş, ailesi beslemiş, okutmuş, büyütmüş, sonra 17 yaşındaki abuk subuk tavırlı bir ergen tarafından öldürülmüş.

80 yaşındaki kanser hastası dedesinin ölmesinden nasıl bir doktor sorumlu tutulur bilmiyorum.

Çok yazık, her sağlık personelinin başına güvenlik elemanı dikilemeyeceğine göre, işleriniz çok çok zor.

yahu senın hayatını kurtarmaya çalışana saldırmak nedemek geçen de bir mahkum kendisini muayene eden doktorum jüzünü jiletle kesmiş ne kadar üzüldüm bu nasıl bir mantık anlamak mümkün değil...aslında hastaneler ve okullar güvenlik açısından ihmal ediliyor kimsenin aklına birşey gelmiyor çünkü...

allah kolaylık versin hepinize...

Benim de ablam devlet hastanesine 11 senesini verdi,artık stresten psikolojisi bozulmak üzereydi.Zaten bir de taşeron olumsuzluğu iyice beter etti çalışma şartlarını..

Dr un ölüm haberini sabah okudum ve sinirlerim aşırı bozuldu.Sen o kadar oku,çalış,dirsek çürü,yıllarını ver ölümün bi paçavranın yüzünden olsun.Çok acı gerçekten..

Geçen Elazığ'da kaçırılıp öldürülen jinekolog için de aşırı üzülmüştüm.
Sağlık bakanlığı hastaneler ve çalışanları konusunda aşırı yetersiz maalesef...Saysak neler çıkar da işte offff.....

bir doktor kolaymı yetisiyor bi tarafları agrıdıgı zaman kostura kostura doktora gitmeyi biliyorlar insan acı cektigi zaman daha iyi anlıyor doktorların degerini valla cok uzuldum Allah rahmet eylesin

bende acilde hemsıreyım bızde hergun turlu turlu vakalarla ugrasıyoruz her an bı sıddete maruz kalabılırz ınsanlarda tahammul 0.sen o doktoru oldurunce 85 yasındakı deden gerı mı gelecek cehalet ve vahset gerıde gozu yaslı mınık yavru bıraktı doktorumuz:((((((

bakanlık tamamen HASTA HAKLarı ODAKLI kararlar aldı tamam hastalar için cok büyük kolaylıklar saglandı ama ya çalısanların hiç bir şartında düzelme yok çalışma saatleri yüksek verecekleri %3lük zam düşünme aşamasında(memurum) küfür de yesem hasta haklı...neymiş hasta psikolojisi ..nerde kaldı calısanın psikolojisi şartlarımızı düzeltmen gerekir ki bende diğer insanlara faydalı olayım...önce beni iyileştir öyle değil mi ...tamam şunuda kabul ediyorum gercekten görevını düzgün yapmayan arkadaslarda var her meslekte böyledir bu düzgün yapmamaktan kastım hastalarla olan diyalog davranış şekli vs ama iyi davrananlarında tepelerine çıkmasınlar...

tepki gösterirsin çok kötü hemşiresin iyi davranırsın ne olcak yapmak zorundaın senin görevin bu..tamam görevimde bazen takdir edilmekte istiyoruz motivasyon bakımından...

Allah'in izniyle bende 3 ay sonra hemsire oluyorum.
Su 3 yilda, 50 hafta staj gordum, degisik hastanelerde.
O kadar stres, o kadar isin icindeyken, hasta veya hasta yakinlarindan hakaret veya kotu sozler duymak ne kadar aci.
Yada seni kopek gibi gorenler, yada tartismak icin bahane arayanlari cok gordum.
"Sagol" demelerini bile istemiyorum, isimi yapiyorum sonucta, ama sadece yaptigimiza saygi duymalarini isterim o kadar.
Insanlar insanliktan cikmis durumda maalesef...
Rabbim o gencecik doktora rahmet eylesin...

Bende bir sağlık çalışanıyım.Bugün okuduğum bir haber benimde derdim bugün.

Sırf hastanelerdeki saygısızlık,sevgsizlik yüzünden işyeri hemşireliği yapmaya karar verdim.Azıcık aşım,kaygısız başım misali.

Her meslekten biraz fazla olduğunun farkındayım içimizdeki çürük elmaların.Kibirine yenilen çok arkadaşımız var evet bunuda kabul ediyorum.Ya iyi olanlar?Ya tek amacı iyi niyetle size yardım etmek olan sağlık çalışanlarının suçu ne?

30 Yaşında bir doktoru öldüren 17 yaşındaki katil..80 küsür yaşındaki dedesi kanser ve yapılan ameliyatta vefat ettiği için öldürmüş-müş..Aklıma cezai ehliyet bakımından ailemi yaptırdı sorusu gelmiyor değil.

Ve göğsünden bıçaklanarak ölen göğüs doktoru Allah rahmet eylesin.Mekanın Cennet olsun..

İnşallah medeni bir toplum olmaya başladığımızda olmayacak böyle şeyler..

malesef şöyle bir kanı var tooplumda: doktor cok zor bir operasyon yapmıstır hastanın ameliyat esnasında herseyı normal gitmiştir ve iyileşmiştir ..sonunca denen şey ALLAH KURTARDI

diğer türlüsünü düşünelim yine zor bir operasyon hastanın hayati bulgularında değişme oldu tüm müdahalelere ragmen kurtarılamadı ..sonuc doktor hatalı hastayı kurtaramadı

her iki durumdada herşey allahın takdiri şüphesiz bunu bir anlayamadılar gitti
..her iki durumdada ALLAHTAN demeyi bilmiyor kimse

Allah rahmet eylesin.. :(

maalesef böyle egitimsiz hatta Allaha kadere inancı olmayan insan okadar cokki.. hemen bir gunah keçisi buluvermıs kendine zanlı baksanıza.. böylece kendi içinse cehennem kapılarını aralamıs oldu..
Allah korkusu olan bi ınsan ne öldürür ne sizin gibi kutsal gorevde olan insanlara hakaret eder nede tartaklar...

öncelıkle Allah korkusu olmayan ,eğitimsiz canilerden korusun..

Back
X