• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haketmiyoruz....

gecen yil devlet hastanesine gitmistim ziyaret icin , hemsireden sandalye istemistim cunki yasadigim yerde normal oldugu icin rahatca davranmistim, hemsirenin beni bir dovmedigi kalmisti acayib sekilde kustahti... hastane les gibi kokuyordu tiklim tiklimdi , sistem cok yanlis insanlar zaten dertli hos goru bulamiylrar saglikcilar cani bogazina gelmis hos goru kalmamis ....ozel hastanelerse bes yildizli hotel gibi saygi cercevesinde hizmet son derece guzel , neden böyle bir siyah la beyaz gibi karsit durum lar var??? dilerdimki cogu ulkelerdeki sistemler gibi ulkemde olmasini insanlarimiz paraya gore degil insan olduklari icin hizmet edilmelerini sonucta can bu ...

canım eğer devlet hastanesine götürüp de sandalye isteseydin büyük ihtimal alacağın cevap !üfff aman bi durun be!!!ne sandalyesi hizmetçiniz mi var sizin burda! olurdu.Bi güzel azarı yerdin ağzının payını alırdın.Hatta burda beklemeyin git bilmem nerde bekle şeklinde de olurdu.

Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama tahminim yaşadığın yerde insanların birbirine saygısı vardır.
Şimdi bizim bu sağlık çalışanları çok okuduklarını karşılarına gelen herkesin cahil olduğunu falan düşünüyorlar ya ,hoş adam hiç okula gitmemiş olsa ne olacak bunu yapmasını haklı çıkarır mı? Herneyse bir insana insan olduğu için saygı duymak lazım bence.
Onun dışında işini iyi yapabiliyorsa yaptığı işe saygı duyarım ben.Eğer yapamıyorsa asla...
zaten yapamayacaksa o işi hiç yapmasın daha iyi.
Siz saygı görüyorsanız demek ki işinizi iyi yapıyorsunuzdur.
Ama bu ülkede maalesef öyle değil, uygun tedaviyi yaptıklarında 'hayat kurtarmış' olurlar yanlış tedavi veya ihmalkarlıkları sonucu birini öldürünce Allah aldı olur.

devlet hastanesınde de bır çok olumsuz olay yaşadım
hastalar beklerken korıdor da çekırdek çıtleyen doktorda gördüm, sedyeyı duvarlara vura vura hamıle kadını acıle götürenıde
ben kısa bı dönem bıle olsa türkıyede bı hastanede çalıştım, ama hıç bekledığım gıbı değıldı
belkı bazı meslektaşlarım alınabılır ama, benım yurtdışında yaptığım hıç bı ış yapılmadı
benım burda hastanede geçen bı günümü anlatsam, anlarsınız bence.

sızın dedığınıze katılıyorum, sonuçta bu ışı çok güzel bı şekılde yapan okadar ınsan var kı
ama bazen düşünüyorum,
ne kadar ıyı yapılsa, ne kadar mücadele edılse bıle, sızın dedığınız gıbı
hastaya bırşey olduğunda aıle tek suçlu olarak sızı görüyor
mesela bı doktor vardı, kanser olan bı hastası öldüğü ıçın yakınları doktora neler yaptı
bu mu yanı, bızlerde ınsanız elımızden ne gelır

Hamileyken devlet hastanesine gittiğimde,grip olmuştum bir ilaç yazamadı 3 doktor bana. Biri diyor ki yok olmaz bebeği olumsuz etkileyebilir öbürü olur diyor =)) Bunu ilgili olmalarına bağlıyorum ben.

Çocuk doktorumuz tam kanatsız melek =) Kapısında beklerken sinir olursunuz beklemekten ama odaya girince anlarsınız neden beklediğinizi, a'dan z'ye anlatmaya çalışır durumu. Masasının üstü kağıtlarla doludur, yazar,çizer anlatır aileye. Sıra beklerken bir doğum olduysa hemen yeni doğan bebeğe gitmek için odasından çıkar ve bütün hastalarını bilgilendirir, bir prens/prenses dünyaya gelmiş ona bakıp hemen geliyorum der =) Allah razı olsun ondan.

Ama ben oğlumu bıngıldağı için bir özel hastaneye götürmüştüm,Allah o doktoru bildiği gibi yapsın. Benim sıram gelmesine rağmen kapıda bekleyen ahbabını içeri aldı diye hemşiresine kızdığım için oğlum için olmadık senaryolar uydurmuştu.Ters ters cevaplar vermişti.

Allah herkesi iyilerle karşılaştırsın. Hastanede herkes daha duyarlı olmalı, hasta da hemşire de doktor da. Hasta sadece kendisinin hasta olduğunu düşünmemeli, doktor ve hemşire de en iyi şekilde görevini yapmak zorunda olduğunu!

ben senin konunu hatırlıyorum....terbiyesiz bir hemşireye maruz kalmıştın....herkez o konuda hemfikirde ...hastayım ve hamileyim diye hemşireden kuralların esnetilmesini istemiştiniz hemşireden......tabi orda birtek siz hastasınız ya ......konu kapatılmıştı ne yazık ki yazmak istediklerimi yazamamıştım...herkes kendi başından geçenleri yazmıştı.....ismimi vermeden yaramın olduğunu ve gocunduğumu söylemişlerdi.....yazmak istediklerimi de yazamamıştım
arkadaşım orda neler olduğu hakında en ufak bir fikriniz yok .....sen doktor seçme hakkına sahipsin hastane seçme hakkına sahipsin ama ben terbiyesiz bir hastaya bakmama hakkına sahip değilim İŞTE BİZİM TEK SORUNUMUZ BU...
ama eskisi kadar saf ve uysal değilim .....kendini bilmez bir adam bana küfrettiğinde gerçekten bakmam.... istediği yere şikayet etsin .......hastane acilleri şu an vahşi batı gibi.....tekme yemedim haksız yere bir sürü şey işittim ama tekme yersem inan bana ağlamak yerine karşılığını aynı şekilde veririm....o kadar sinirliyim kimsenin olanlardan haberi yok
annem beni böyle görsün diye yetiştirdi değilmi.......
birileri de konunuza yazmış yaran var gocunuyorsun üstüne alınıyorsun.....yok aklıma vicdanını rahatlatıyorsun gibi şeyler geliyor.....ben bu insanlara olanları yazmıştım ....o zamanlar genç ve tecrübesizdim ...herkes kendi yarasından bahsetmiş
ama bunun sonunda sizlerin neleri beklediğini söyleyim.....hastaneler satıldığında sizi soyana kadar tedavi ediyormuş gibi yapacaklar...paran kadar konuşacaksın... seni ilaçlara bağımlı kılıp sorunlarınızla pekte ilgilenmeyecekler ama güler yüz sonuna kadar

şimdi burada benim başıma geleni konuşmak doğru olmaz, konu bu değil çünkü
ancak başıma gelen olay kısaca özetlediğiniz kadar masumane değildi. İsterseniz tekrar okuyun.
Ayrıca kuralların esnetilmesini istememiştim. Bayılmak üzere oldugum için o bekleme salonunda annemin yanımdan ayrılmamasını istedim. Bekleme salonunda da ben ve lohusa bir kadın dışında tek bir Allah'ın kulu yoktu. Korkmuştum bayıldıgımda bana müdahale edecek biri olmadığı için. Zar zor "annem yanımda kalabilir mi?" dedim, ve bana parmagını uzatıp "o zaman sende ananla beraber çek git" demesi bir oldu

neyse bahsedince bile gözlerim doluyo, hamdolsun ki yaptığımız şikayetler yerini buldu, açığa alındılar. Büyük ihtimalle ceza alacaklar, sonuna kadar diretiyorum asla vazgeçmem. Sağolsun gerekli merciler de herşeyi göz önünde bulundurarak karar vermeye çalışıyorlar.

ben bana terbiyeszlik yapılmasına müsade etmedim, siz de etmeyin

ama DURDUK YERE ona buna çemkiren hemşireler-doktorlar günün birinde bir takım hayvanların saldırısına maruz kalabilir. Hiçbir suçu olmadıkları halde bile adice öldürülebiliyorlar sonuçta
Ben hukuksal olarak hakkımı savunmayı tercih ettim, başkaları da şiddeti tercih edebilir. Elleri kırılsın inş. Diyecek bişey yok
Allah sizin de yardımcınız olsun

arkadaşım bu okadar hassas bir konu ki.....konu kapatıldı diye söyleyemediklerimi affına sığınarak elimde olmadan yazıverdim ....anlaşılmayan konu şu ... ne yaşadığınızı bilmiyorum ama buradan göründüğü kadarıyla seni sadece kendim için örnek gösterebilirim
konu şu ki öyle bir ortamda herkes hasta ve herkes acil....ne kadar berbat bir meslek olduğunu anlayabiliyormusunuz....işte böyle bir durumda herkes kendinin özel olduğunu düşünüyor.....gerçekten vahşi batı gibi hiç abartmıyorum......hamile hasta bir bayan görseydim vahvah deyip içlenmek yerine kuralları hatırlatırdım...bana kızsa bağırsa çağırsa beddua etse sıcak bir meltem esintisi gibi gelirdi bana yaşadıklarım yanında hiç umursamazdım bile çok samimi söylüyorum
sizin şahsınızla ilgili bir sorunum yok.....sizinki büyütülecek birşey değil.....sadece çok hassassınız....
sizi üzdüysem özür dilerim

arkadaşım bu okadar hassas bir konu ki.....konu kapatıldı diye söyleyemediklerimi affına sığınarak elimde olmadan yazıverdim ....anlaşılmayan konu şu ... ne yaşadığınızı bilmiyorum ama buradan göründüğü kadarıyla seni sadece kendim için örnek gösterebilirim
konu şu ki öyle bir ortamda herkes hasta ve herkes acil....ne kadar berbat bir meslek olduğunu anlayabiliyormusunuz....işte böyle bir durumda herkes kendinin özel olduğunu düşünüyor.....gerçekten vahşi batı gibi hiç abartmıyorum......hamile hasta bir bayan görseydim vahvah deyip içlenmek yerine kuralları hatırlatırdım...bana kızsa bağırsa çağırsa beddua etse sıcak bir meltem esintisi gibi gelirdi bana yaşadıklarım yanında hiç umursamazdım bile çok samimi söylüyorum
sizin şahsınızla ilgili bir sorunum yok.....sizinki büyütülecek birşey değil.....sadece çok hassassınız....

yoo hayır ne demek özür dileyecek bişey yok. Ben ne demek istediğinizi anlıyorum, kısmen hak da veriyorum
Allah kolaylık versin hepinize. Mesleğini layıkıyla yapan doktor-hemşire-hastabakıcı kim olursa olsun Allah başımızdan eksik etmesin, kötülerle de karşılaştırmasın, ne çalışanları ne de hastları

siz kızıyorsunuz ama orda o hakaretleri yiyen sadece bir soru sorduğunuz için azarlanan siz değilsiniz
benim neler yaşadığımı bir ben bilirim bir Allah bilir hemde devlet değil özel hastaneydi yani birinin ne yaşadığını bilmeden yok büyütülecek değil yok hassassınız derseniz olmaz
evet sağlık çalışanlarının işi kolay değil ama o mesleği seçerken hertürlü düşünmeleri lazım yani kimsede kafasına silah dayamamıştır doktor ol diye değil mi ?

1 ay öncesinde ben de iki hemşire yüzünden bebeğimi kaybedebilirdim, sağlık sorunum yüzünden gitmiştim, yürüyerek girdiğim hastahaneden sedyeyle zor çıktım. Benim mesele hukuksal sürece girdi, hesaplaşıcaz onlarla

söyleyeceklerim yanlış anlaşılmasın, hiçbir insan hiçbir zaman her ne şartlarda olursa olsun şiddeti haketmez. Hele hele kadınlara yönelik fiziksel şiddet bir yana psikolojik şiddete bile zerre kadar tahammülü olmayan bir insanım. Bu dünyada şiddeti-ölümü hakeden insanların sadece tecavüzcüler oldugunu düşünürüm, bu da onları insan olarak görmediğimden kaynaklanır

hastahanelerde uygulanan şiddet tek taraflı değil, devlet hastahanesine her gittiğimde hemşireler tarafından azarlanan en az bir iki kişiye rastlıyorum ben. Sadece benim rastlamadığıma da eminim
en ufak bişeyde hastalara ters davranırsın, bir gün hayvanın teki rast gelir dayak yersin...Çok acı ama durum bu. Bakın doğru buldugum için söylemiyorum, sadece bir gerçeği dile getiriyorum

ben de o hemşireler tarafından psikolojik şiddet gördüğümde onlara vurmayı çok istedim, ama yapmadım sadece istedim, ama tercihimi elbette ki insanlıktan yana kullandım aldığım eğitim ve kültür gereği.

o gencecik doktorun bir hayvanın elinde nasıl öldürüldüğünü düşündükçe hepimizin sinirleri zıplıyor, lanet ediyoruz.

bu hemşire bayanın da haberini takip ediyorum, bebeğini kaybetmedi. İnşaAllah hiçbişeycik olmaz, dava açılır dava kazanılır ama o bebek giderse geri gelmez malesef

hemşire dava açacağını söylediğinde kadının kocası karısına;"ben de seni döverim,o dövmüş gibi şikayet ederiz" demiş:53:

bunu duyunca yorum bile yapamadım habere, vahşiliğin de bu kadarı, pes!

gecen yil devlet hastanesine gitmistim ziyaret icin , hemsireden sandalye istemistim cunki yasadigim yerde normal oldugu icin rahatca davranmistim, hemsirenin beni bir dovmedigi kalmisti acayib sekilde kustahti... hastane les gibi kokuyordu tiklim tiklimdi , sistem cok yanlis insanlar zaten dertli hos goru bulamiylrar saglikcilar cani bogazina gelmis hos goru kalmamis ....ozel hastanelerse bes yildizli hotel gibi saygi cercevesinde hizmet son derece guzel , neden böyle bir siyah la beyaz gibi karsit durum lar var??? dilerdimki cogu ulkelerdeki sistemler gibi ulkemde olmasini insanlarimiz paraya gore degil insan olduklari icin hizmet edilmelerini sonucta can bu ...

siz hasta olarak haklısınız bizde personel olarak haklıyız...elbet tek taraflı olmaz hatalar her insanda bir değildir ama diyorsunuz ya doktor hemşire bana iyi davranmadı üslup o kadar cok önemli ki karşınızdaki insanı kendınıze köle olarak görmeyin ...hemşireeee serum bitti çıkar diyen bir insana iyi davranamam ha kötü sözde kullanmam ama yüzüm gülmez sonra biz asık suratlı oluruz iyi konusanada doktora kadar götürüp muayene ettiiririm bir duası yeter bana ...

calıstıgımız yer hastane oldugu için yemeğe gitmemiz bile bazen problem ben robotum cunku calısmam lazım benim ihtiyaçlarım olamaz zaten hastalar bunlara anlayıs gösterseler ortada sorun kalmayacak benım vergımle maas alıyorsun demesını cok iyi biliyorlar doktora hemşireye görevini öğretmeyide iyi biliyorlar size işinizi öğretmeye kalkan bir hastaya ne yaparsınız?

devlet hastanelerıne gelınce yogunlugu pis olması bizi bağlamıyor sonucta adı üstünde devlet hastanesı özele gidecek para olmadıgı ıcın ınsanlar devlete gdiyor halıyle ...
adımız cıkmıs asık yüzlüye bu sektörde olmayan işin aslını bilemez şartlar belli ortam belli herkese mavi boncuk dagıtacak durumumuz olmuyor malesef ama nedense ınsanların gözünde hemşire=asık yüz biz neden asık yüzlü olduk acaba doğustan böyle değildik hiçbirimiz
hastalar doktor secmede hastane secmede özgür keşke bende hasta secebılsem terbıyesız ınsanlara bakmaktan kurtulsam ama malesef

alıntı yaptım ama sözlerim size değil genel olarak yazdım bizleride anlayısla karsılayabılmenızı umarak

dün de bir haber okudum.. hamile hemşirenin karnına tekme atmıs bi kadın...hem de bı kadın.. kadının bebeği ölmek üzereymiş... kendi şımarık cocugu ıcın yapmıs hem de... anne olmasa kadın olmasa bıle cok acı bişey ama hem kadın hem annesın Allah belanı versın

dün de bir haber okudum.. hamile hemşirenin karnına tekme atmıs bi kadın...hem de bı kadın.. kadının bebeği ölmek üzereymiş... kendi şımarık cocugu ıcın yapmıs hem de... anne olmasa kadın olmasa bıle cok acı bişey ama hem kadın hem annesın Allah belanı versın

öncek sayfalarda paylaşmıstım canım zaten o konuyu cok üzücü gercekten!!!

Back
X