Hakkımda konuşulanlar kulağıma geldi

ben küçük bir beldede çalışıyordum.eşim üst düzey memur,bende mesleğimde son derece başarılıyım.ödüllerim falan var.bundan dolayı hep bir çekememezlik oldu.yani sanki ben eşim sayesinde bir yerle geliyorum ve onu kullanmışım gibi,asılsız şeyler...meyve veren ağacı taşlarlar misali..yumuşak yüzlüyüm evet,yani mesafeli olsan bir dert olmasan bir dert.mesafeli olursun havalı derler,olmazsın saygısızlık ederler.ne bileyim bende şaşırdım...

bende sözleşmeli öğretmenlik yaptım...mesefa koymak bana göre arkamdan konuşulmasından iyidir,varsınlar havalı desinler...sözleşmeli olduğunuz için eşininiz statüsünü kullandığınız düşünülebilir malesef...

bende sözleşmeli öğretmenlik yaptım...mesefa koymak bana göre arkamdan konuşulmasından iyidir,varsınlar havalı desinler...sözleşmeli olduğunuz için eşininiz statüsünü kullandığınız düşünülebilir malesef...

sözleşmeli değilim canım şu an ücretsiz izindeyim sadece.ne derlerse desinler.zaten ilçe merkezine tayin oldum.

Son düzenleme:
Evet ciddiye almamak lazım aslında umursamamak muhattap almamak ..fakat bu kez de meydan boş kalıyor,dilediklerince at koşturuyorlar.
Yaptıklarına dur diyecek birileri gerekir.
Aksi takdirde bunları yapanların hatası yanısıra, kendilerine karşı susanlar da hatalı olur

Engelli kızımla evden pek çıkamadığım için insanlardan yana kafam artık baya bir rahat ama önceden bende iftiralar gördüm...Hani derler ya baca olmayan yerden duman tütmez,bacasızda tüttürenler varmış...Size tavsiyem ilmisiyaset uygulayın ve iftiraların kimden geldiğini biliyorsanız onlara çok iyi davranın ...İt ürür kervan yürür...:42:

Konu içeriği nedeniyle "Arkadaş çevresi" başlığına taşınmıştır.
Lütfen konuları içerikleri ile ilgili başlıklara açmaya özen gösterelim.

İnsanları anlamıyorum.Bir öğretmenim,şu an ücretsiz izindeyim .Fakat bu şehirdeki okuluma başladım başlayalı hakkımda bir sürü laf duydum.Bir çekememezlik,söylemediğim sözleri,yapmadığım şeyleri yapmış gibi iftiralar anlamıyorum...Saçma sapan şeyler,bir de bu lafları taşıyıp zehir saçanlar.sSiz nasıl başediyorsunuz?Ben mi problemliyim,yoksa insanlar artık böyle dedikoducu ve fitneci mi?:25:haydi içimiziz dökelim:15:

insanların fesatlığı başka birşey değil..bazı insanlar öyle bir hale geldiki korku yok dedikodu yapıyor ama düşünmüyorki hiç birşeyi..eline ne geçer ortaığı karıştırınca anlamam yani..ben öğretmen değilim bu arada ama yani bu herkesin başına gelebilecek birşey..benimde başıma çok geldi..mesela ben ilk mezun olduğum üniversitem geceydi ve sürekli tek başıma nereye gidermişim yok geziyormuşumfalanda falan çok şey denmişti..gülüyorum çünkü zavallılar..sana onu yapanda zavallı işte:))dikkat et valla şimdiden bunu yapıyorsa bişeyini görüp yanlış anlarsa off ne yapmaz..dikkat et..

((ya başka yere taşınmış yazıyor ya ben farketmeden yazdımda buraya yazınca sorun olmuyor demi?bilen cevaplarsa sevinirim)

Son düzenleme:
İnsanları anlamıyorum.Bir öğretmenim,şu an ücretsiz izindeyim .Fakat bu şehirdeki okuluma başladım başlayalı hakkımda bir sürü laf duydum.Bir çekememezlik,söylemediğim sözleri,yapmadığım şeyleri yapmış gibi iftiralar anlamıyorum...Saçma sapan şeyler,bir de bu lafları taşıyıp zehir saçanlar.sSiz nasıl başediyorsunuz?Ben mi problemliyim,yoksa insanlar artık böyle dedikoducu ve fitneci mi?:25:haydi içimiziz dökelim:15:

Aynı sorun bende de var.birileri arkamdan konuşuyo birileride gelio bana anlatıyo..ilk başlarda çok sinirlerim bozuldu ama artık takmamaya çalışıyorum.çünkü insanlar zamanla kimin ne oldugunu anlıyorlar.kompleksli insanlar güzel,iyi ve güler yüzlüleri çekemiyolar.hatta mutlu oldugunu gördükleri anda bile kıskançlık sinyalleri başlıyo.hayatım hep bu insanların arasında geçti halende geçiyo.toplayıp yüzleştirsen nereye kadar iyce sinirlerim yıpranıcak.boşveriyorum ve o kişilerede yine iyi davranıyorum belki hatalarını anlarlaR,kendilerini farkına varırlar diye..kendini şu şekilde rahatlatabilirsin; "ben kendimi biliyorum.arkadan konuşup çekemeyenlerin kendi sorunu.boğuşup dursunlar kompleksleriyle" hatta onlara acıyıp sırtlarını sıvazlamak lazım yazık acizler çünkü.Allahımıza şükredelim ki kıskanılcak yanlarımız var..ya kimsenin sallamadığı biri olsaydık:34:

Aynı sorun bende de var.birileri arkamdan konuşuyo birileride gelio bana anlatıyo..ilk başlarda çok sinirlerim bozuldu ama artık takmamaya çalışıyorum.çünkü insanlar zamanla kimin ne oldugunu anlıyorlar.kompleksli insanlar güzel,iyi ve güler yüzlüleri çekemiyolar.hatta mutlu oldugunu gördükleri anda bile kıskançlık sinyalleri başlıyo.hayatım hep bu insanların arasında geçti halende geçiyo.toplayıp yüzleştirsen nereye kadar iyce sinirlerim yıpranıcak.boşveriyorum ve o kişilerede yine iyi davranıyorum belki hatalarını anlarlaR,kendilerini farkına varırlar diye..kendini şu şekilde rahatlatabilirsin; "ben kendimi biliyorum.arkadan konuşup çekemeyenlerin kendi sorunu.boğuşup dursunlar kompleksleriyle" hatta onlara acıyıp sırtlarını sıvazlamak lazım yazık acizler çünkü.Allahımıza şükredelim ki kıskanılcak yanlarımız var..ya kimsenin sallamadığı biri olsaydık:34:

evet çok haklısın düşüncelerinde.ama iyi davranıyorum davranmasında,o zamanda bana yalakalık yapıyor dediler:53:çok komik değil mi.hiç te anlamıyorlar iyiliktenn

evet çok haklısın düşüncelerinde.ama iyi davranıyorum davranmasında,o zamanda bana yalakalık yapıyor dediler:53:çok komik değil mi.hiç te anlamıyorlar iyiliktenn

amaan bırak ne halleri varsa görsünler, ölmüşler kıskançlıktan belli. bu arada sana bunları anlatan kişiye de çok güvenme abartıyo olabilir.mesela yalakalık konusunda kendi düşüncesini söylüyo olabilir, senin iyi davranıp aranızın iyi olmasını istemediği için.insanlar ne fesat.

Son düzenleme:
amaan bırak ne halleri varsa görsünler, ölmüşler kıskançlıktan belli. bu arada sana bunları anlatan kişiye de çok güvenme abartıyo olabilir.mesela yalakalık konusunda kendi düşüncesini söylüyo olabilir, senin iyi davranıp aranızın iyi olmasını istemediği için.insanlar ne fesat.

lafı getiren zaten oturup benim onlarla dedikodumu yapmış ki geldi bana anlattı.laf taşıyan eşimin iş arkadaşının karısı,lojmanda oturuyoruz.hiç giidp gelmeyiz,görsek selam veririz sadece.dün bu saatler çat kapı geldi kurtlarını döküp gitti bana.

tam da ben bunu söyleyecektim arkadaşım, bence sana laf taşıyan insanlara karşı çok dikkatli ol. Laf taşıyıcılık dedikodu yapmaktan çok daha kötü. Eğer yine böyle birşey olursa sana laf taşıyan kişiyi sustur, eğer yakın arkadaşınsa benim arkamda böyle konuşulan yerde ne işin var ağızlarının payını veremedin mi de, en önemlisi bence bu tip insanları dinleme ve görüşme..

Her yerde var bu insanlar maalesef. En acısı da önce bilmiyorsunuz, güveniyorsunuz, birşeyler paylaşıp, derdinizi anlatıyorsunuz sonra anlıyorsunuz ki bu insan herkesin arkasından konuşuyor, size başkasının konuştuklarını aktarıyor, çekemiyor vs. Eee o zaman başkasına da benim hakkımda konuşuyordur deyip arkadaşlığınızı bitiriyorsunuz ama bu o insanı daha çok deli ediyor ve hep birilerine sizin ona anlattıklarınız ve anlatmadıklarınıza anlatmış olmuş gibi aktarıyor hatta hakarete ve arkanızda çirkim hareketler yapmaya kadar getiriyor ve siz bunu sizin iyiliğinizi isteyen kişilerden hatta birçok kişiden öğreniyorsunuz çünkü başkası değil hep onun hakkında konuşuyorlar size ve sizde bu potansiyeli zaten biliyorsunuz onda. Ne yazıkki böyle insanlar bir tartışma olduğunda da su yüzüne çıkabiliyorlar ben bnu yaşadım ve suçlu ben oldum. Bir insan onu kaale almama dayanamadı, birileriyle samimi olmamı da yediremedi. Geldi, sen face da benim hakkımda bunu yazmışsın dedi. Saçma sapan birşey. Bir video ve ben onu kastetmişmişim. Saçını boyatan sarışınlarla ilgili birşeydi arkadaş geldi ben saçmı boyattım dedi sen beni kastediyorsun dedi ki kendisi sarışın bile değildi sadece rengini açtırmıştı videoyu bile izlemedne olay çıkardı üstüme yürüdü bende patladım arkamdan söylediği herşeyi yüzüne söyledim. Sinir krizi geçirdim, bağırdm ve suçlu oldum. O kendini akladı ben suçlandım. Ve o işyerinden ayrıldım ama ne oldu 2 hafta geçmedi o da yönetmelik gereği süresi dolduğundan ayrılmak zorunda kaldı. Çok ahettim çünkü..

Her yerde var bu insanlar maalesef. En acısı da önce bilmiyorsunuz, güveniyorsunuz, birşeyler paylaşıp, derdinizi anlatıyorsunuz sonra anlıyorsunuz ki bu insan herkesin arkasından konuşuyor, size başkasının konuştuklarını aktarıyor, çekemiyor vs. Eee o zaman başkasına da benim hakkımda konuşuyordur deyip arkadaşlığınızı bitiriyorsunuz ama bu o insanı daha çok deli ediyor ve hep birilerine sizin ona anlattıklarınız ve anlatmadıklarınıza anlatmış olmuş gibi aktarıyor hatta hakarete ve arkanızda çirkim hareketler yapmaya kadar getiriyor ve siz bunu sizin iyiliğinizi isteyen kişilerden hatta birçok kişiden öğreniyorsunuz çünkü başkası değil hep onun hakkında konuşuyorlar size ve sizde bu potansiyeli zaten biliyorsunuz onda. Ne yazıkki böyle insanlar bir tartışma olduğunda da su yüzüne çıkabiliyorlar ben bnu yaşadım ve suçlu ben oldum. Bir insan onu kaale almama dayanamadı, birileriyle samimi olmamı da yediremedi. Geldi, sen face da benim hakkımda bunu yazmışsın dedi. Saçma sapan birşey. Bir video ve ben onu kastetmişmişim. Saçını boyatan sarışınlarla ilgili birşeydi arkadaş geldi ben saçmı boyattım dedi sen beni kastediyorsun dedi ki kendisi sarışın bile değildi sadece rengini açtırmıştı videoyu bile izlemedne olay çıkardı üstüme yürüdü bende patladım arkamdan söylediği herşeyi yüzüne söyledim. Sinir krizi geçirdim, bağırdm ve suçlu oldum. O kendini akladı ben suçlandım. Ve o işyerinden ayrıldım ama ne oldu 2 hafta geçmedi o da yönetmelik gereği süresi dolduğundan ayrılmak zorunda kaldı. Çok ahettim çünkü..

kadınlar arasında kıskançlık çok fazla oluyor.bneimkilerde hep kadın,güzelsen,maddi durumun iyiyse,mutluysan eşinle,sevdiğinle kıskanıyorlar işte...

Ben şu an çalıştığım yerde öylelerini gördüm ki, bi tanesi mesela herkesle kanka, ilk başladığım zamanlarda benimle bi arkadaşımızı çekiştiriyodu ama nasıl öyle şeyler anlatıyodu ki ahlak edep kalmıyodu yerin dibine sokuyodu, ben de hatamı kabul ediyorum, saf gibi geliyodum oyununa anlatıyodum fikirlerimi ben de pek sevmezdim o kişiyi, sonra bi baktım ki o hakkında konuştuğu kişiyle benden daha iyi hatta adım gibi eminim onunla da beni konuşuyo. Ve Yine eminim ki sadece biz değil herkeste yapıyo aynı şeyleri

Sonra fark ettim ki bu tipler böyle mutlu oluyo. Bir şeylerin ezikliği mi, bizde olanların onlarda olamaması mı bilmiyorum ama en iyisi onları yoksaymak umursamamak ve kendi hayatınızda ne kadar mutlu olduğunuzu onlara göstermek, bence bu şu demek oluyo ben kendimle o kadar mutlu ve meşgulüm ki size ayıracak vaktim yok, bu bi süre onları daha da kudurtuyo ama sonra duruluyolar.En azından bende öyle oldu...

Allah böylelerini ıslah etsin

Son düzenleme:
kadınlar arasında kıskançlık çok fazla oluyor.bneimkilerde hep kadın,güzelsen,maddi durumun iyiyse,mutluysan eşinle,sevdiğinle kıskanıyorlar işte...

aynen öyle canım. Ben kendime güzel diyemem açıkçası ama yine de makyajsız bakımsız gitmezdim işyerime, eşimde her sabah beni atabayla işe bırakan, öğle tatillerinde gelip benimle yemek yiyen ve işyerine çiçek gönderen bir insan. O da evlendi maddi durumu onunda iyiydi ama sırf maddiyat için evlenmişti herkes bunu biliyordu ve mutsuzdu eşi resmen odundu ama hiçbir zaman ben arkasından tek kelime laf etmedim bana söylenenler hoş olmadığı halde ne ona gidip birşey dedim ne de arkasından sadec o yokmuş gibi davrandım ama yine de olmuyor üstüne gelmeye devam ediyor. Ama hiçkimsenin yaptığı yanına kar kalmıyor.

Back
X