Hakkımı arayabilir miyim?

metallive

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2012
288
7
0
Bursa
Lise öğrencisiyim. Son sınıfım. Sınıfta durmadan küfreden, bağırış çağırış konuşan, gülen bir insan topluluğu var. Ders çalışamıyorum, ses rahatsız ediyor. Ben hep susan boyun eğen bir insan oldum ama bu sefer hakkımı aramak istiyorum. MEB'e dilekçe yazabilir miyim? Ama belirtmek isterim ki okul ile muhatap olmak istemiyorum. En yetkili kişi kimse ona iletmek istiyorum. Böyle bir hakkım var mı? Artık bıktım başım çatlıyor sesten!

Hiç sanmıyorum böyle bir şikayeti dikkate alacaklarını, nice beterleri ile uğraşıyorlardır. Ama at bir mail çok istiyorsan, ne zararı olur.

Lise öğrencisiyim. Son sınıfım. Sınıfta durmadan küfreden, bağırış çağırış konuşan, gülen bir insan topluluğu var. Ders çalışamıyorum, ses rahatsız ediyor. Ben hep susan boyun eğen bir insan oldum ama bu sefer hakkımı aramak istiyorum. MEB'e dilekçe yazabilir miyim? Ama belirtmek isterim ki okul ile muhatap olmak istemiyorum. En yetkili kişi kimse ona iletmek istiyorum. Böyle bir hakkım var mı? Artık bıktım başım çatlıyor sesten!

yapabıleceklerı ilk sey sınıfını degıstrmek olur

Sınıf öğretmeninize söylersin. Olmadı velin aracılığyla idareye müdür müdür yardımcısına iletebilirsin. Ya da varsa rehber öğretmen ona anlat. Meb şikayet hattı var alo 147 ama idareye öle bir yazı geldiginde direk cevap yazar bize öyle bir şikayet bildirilmedi diye ki hakklılarda ve olay kapanır. O yüzden sınıf öğretmeni rehber öğretmen veya müdür müdür yardımcısı aracılığıyla halledersin.

Ben bir faydası olacagını zannetmiyorum. Herkezin öyle olması zaten sınıfta ayrı bir garipmiş :26::26:
Bence müdürle konuşun ve sınıfınızı değiştirin tek çözüm bu gibi

canım resmi kurumlarda hiyerarşik düzen söz konusudur. sen dilekçeni meb'e verdiğin takdirde usulsuz bir hareket sergilemiş olursunki bu da bi nevi suçtur. sen şikayetini sırayla öğretmenine-okul müdürüne söylemelisin ve bunları resmi yazı ile yaparsan dikkate alınır. eğer okul yönetimi hiç bir şey yapmazsa o zaman bu iki dilekçeninde fotokopisini bulundurarak bulunduğun yerde ki milli eğitim müdürlüğüne giderek okul yönetimine şikayette bulunduğunu ve hiç bir çalışma yapılmadığını söylersin sözlü şekilde. ordan seni yönlendirirler. ama bu yapacağın davranış sonucunda okul müdürün ve öğretmeninde ceza alabilir hiç bir işlem yapmamaları sebebi ile .

Okula bir dilekçe yazıp gürültü yapan öğrencilerin disiplin kuruluna sevkedilmelerini sağlayabilirsin.

Ast üst ilişkisi diye bir kavram vardır. Üstün kimse ona şikayet etmeden en yüksek merciiye gittiğinde dikkate alınmazsın. Evet Bimer'e yazabilirsin onlar meb e iletiler ama "sınıfta konuşan bir topluluk icin" ne gibi birşey yapılır bilemiyorum.

Eğer senin çekincen "şikayet eden kız" kavramından değilse önce sınıf öğretmenine sonra da müdüre cıkabilirsin.

Okulda ders calismaya firsat oluyormuki ? Ciddi soruyorum bizim olmuyodu bloke derslerdi tenafustedw ders calismiyoduk tam gundu anadolu teknik mezunuyum

Back
X