Hakkimi Helal Etmiyorum!!

Nazarlik20

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2014
112
17
38
35
Ankara
Merhabalar
Herkese tesekkurler simdiden okudugunuz icin.

Birisi var. Iki senedir benim hayatimi bi cok yonden mahvetti...
Bunun 5 yillik gecmisi de var tabi.

Ben cok dusundum zaman zaman affettim.

Ama bugun son bir olay yasadik ki ben sinirden konusama tirtir titrer hale geldim.
Agzim yuzum kayicak oyle kalicam diye korktum ailemden bu halimi nasil saklicagmi bilemedim uzuntu ve sinirden kilitlendim resmen.
Ben kendimden cok eminim...

Kesinlikle HAKKIMI HELAL ETMIYCEM
Bunca yasattiklarina ragmen bir ozur bile yok herseyin yukunu ben cekiyorum

Bu dunyada zaten Allah'a havale ediyorum Allah onu bildigi gibi yapsin.

Bu dunyada yuzyuze gelemiyoruz bari obur dunyada Helalleselim istiyorum.

Bu konuda vazgecme fikri istemiyorum lutfen.

Hakkimi helal etmemek icin ne yapmam gerekiyor? Kendi kendime soylemem yeterli mi yoksa onunda bilmesi lazim mi hakkimi helal etmedigi mi?

bence söylemene gerek yok ona sonuçta seni allah biliyor ve kımsenın hakkı kımsede kalmaz herkes yasattıgını yasamadan ölmez.ahın tutar yanıde konu neydi merak ettim.niye helal etmiyosun.belkide olayı yanlış anlamışsındır.

Oyle basit yuzeysel bir konu degil cok dalli budakli.

Ha soyle soyliyim yattigim sevgilim baskasiyla oldu gibi bir mesele degil. Bazen direk oyle anlasiliyor da.
Benim iki yilimi surekli olarak psikolojik olarak cokerten durumlar silsilesi
Beni hayatta zaman zaman guvensiz birakan.
Kimseye guvenemicek konuma getiren bir cok olay...

Fikrim net anlik bir sinirle soylemiyorum.
Ben bu insan yarin da olse anasinin babasinin karsisinda cenazesinde olsam hakkimi helal etmiyorum derim.

50 yil da gecse derim.

Hakkimi helal etmiyorum ona.
Islami bilgi acisindan sordum arkadaslar
Prosedur olarak ne yapmam gerektigi e dair...
Bir de benim ahiret yasantima etkisi nasil oluyor bu durumun?

Oyle basit yuzeysel bir konu degil cok dalli budakli.

Ha soyle soyliyim yattigim sevgilim baskasiyla oldu gibi bir mesele degil. Bazen direk oyle anlasiliyor da.
Benim iki yilimi surekli olarak psikolojik olarak cokerten durumlar silsilesi
Beni hayatta zaman zaman guvensiz birakan.
Kimseye guvenemicek konuma getiren bir cok olay...

Fikrim net anlik bir sinirle soylemiyorum.
Ben bu insan yarin da olse anasinin babasinin karsisinda cenazesinde olsam hakkimi helal etmiyorum derim.

50 yil da gecse derim.

Hakkimi helal etmiyorum ona.
Islami bilgi acisindan sordum arkadaslar
Proser olarak ne yapmam gerektigi e dair...
Bir de benim ahiret yasantima etkisi nasil oluyor bu durumun?

Bu durumda konu dini yöne kayıyor,yasak burada.

Sen vazgec demeyin demissim ama ben vazgec diyorum yinede. cunku sen ahirette de o insan yuzunden hakkini alana kdr problem yasayacaksin ben genel hatlari ile yazayim, gunesli sicak bi ortamda uzunca bir sure bekledigini dusun.. bide sen hakkini helal etmeden ne onunki ne seninki bitecek yolun ayrilacak diye biliyorum sence degermi rabbim emin ol yarina birakir ama yanina birakmaz hic bseyi sahsen ben kimseyle ne ugrasirim ne vaktimi harcarim ztn beni yeterince eksiltmis daha ne vaktimi harcicam beklicem vs.. dimi ama

hakınızı helal edin veya etmeyin demeyecegim.
sorunuz dediginiz üzere dini prosedürü ogrenmek ise bu konuda da bilgi verebilecek kisi ben degilim zaten.

fakat yasadıgınız her seyde bir baskasını suclamak yerine neden sabretmek adı altında onun yaptıklarını kabullendiginizi dusunup kendinizi de eleştirmenizi tavsiye ederim.
eger zincirlenmişseniz bir şey diyemem , fakat boyle bir durum yok ise gecmisinizdeki olumsuzlukların sorumlulugunu almaktan kacmayın ki temkinli davranmanın yanısıra benzer seyleri yaşadıgınızda özelestirisini verdiginiz seyleri tekrarlamayın...

Merhabalar

Ama bugun son bir olay yasadik ki ben sinirden konusama tirtir titrer hale geldim.
Agzim yuzum kayicak oyle kalicam diye korktum ailemden bu halimi nasil saklicagmi bilemedim uzuntu ve sinirden kilitlendim resmen.

Hakkimi helal etmemek icin ne yapmam gerekiyor? Kendi kendime soylemem yeterli mi yoksa onunda bilmesi lazim mi hakkimi helal etmedigi mi?

canım benımde canımı cok yakan biri olmustu... sınırle kesınlıkle sana hakkımı helal etmıyorum dedim ..ama umurunda mı ki... zaten vicdan sahıbı olsa o kadar uzer miydi ki...canın sagolsun dedi... ee tabı o canın sagolsun da konu biran once kapansın da beyimizin gidişi kolay olsun diyeydi.... neyse sonra burada ceşitli konular okudum ve kendi kendime onunla ahirette hesaplasmak yerine bu dunya da rabbim karsıma cıkarsın da helalık ıstesın dedim... Ahirette ne gerek var o pisliklerle karsılasmaya onlara orda hesap sormaya... dua et bu dunyada eline düşsün de o zaman söyleyemedıklerını söyle

Hakkımı helal etmiyorum demişsiniz bu yeterli yüzüne karşı söylemenize gerek yok Allah şahit sonuçta olana bitene...

Yüzüne söylemene gerek yok. Ha rahatlayacaksan söyle o ayrı.

Ama yazmadan edemeyeceğim. Allah demeyecek mi sana, madem bu derece acı çektin ve psikolojin bozuldu, niye buna bir son vermedin diye?

Seni hasta eden bir insanı ne diye tutarsın hala hayatında?

Merhabalar

Cok kinlenmissiniz belli. Ama helal etmemek cok hos degil.
Hem siz helal etsenizde etmesenizde Allah gormuyor mu sanki.?
insan bu dunya da yasattiklarinin hepsi yasayacak.
Siz Allah'a guvenin ve dua edin.
Ozellikle haram etmeliyim diye dusunmeniz ofkenizi artirmaktan baska bir ise yaramaz.
Ilahi adalet aksamaz.
Allah sabir versin.

Prosedür mü :27: Kul hakkını çok yanlış anlamışsınız siz yahu. Öyle belgeyle forumla olmuyor o işler. Hiçbir şey yapmanıza da lüzum yok esasında. Yaradan "Her günahı affederim ancak kul hakkıyla karşıma gelmeyin. Ona ben dahi karışmam" diyor. Buradan anlayabilirsiniz aslında hiçbir şey yapmanıza gerek olmadığını. Eğer gerçekten hakkınızı gasp etti ve sizi incittiyse sizin helal etmiyorum demenize bile lüzum yok. Allah'a havale edin ve susun.

Ayrıca şayet vicdanlı bir zat iseniz bir süre sonra "Aman iyi olsun helal ettim hakkımı" deme ihtimaliniz de mevcut. Zira ben dedim. Burada anlatmayacağım buranın dışında kimselere anlatmayacağım öyle şeyler yaşadım ki, Allah'a havale ediyorum diyebildim sadece. Velhasılı insan adı almış o zatın 3 yıl içinde hayatı mahvoldu gözlerimin önünde. Baktım ölüyor, helal ettim hakkımı. O yüzden kinlenmeden önce bundan da pişman olabileceğinizi de düşünün. Benim, aman benim ahım yüzünden ölmesin bir de onun vicdan azabını çekmeyeyim iyi olsun mutlu olsun demişliğim bile var. Ki anlatsam yaşadıklarımı, helal ettiğim için aforoz edilirim burada. Boş verin yahu. Siz kendi mutluluğunuza odaklanın. Kimsenin yanına kalmıyor zaten yaptığı. İlahi adalete güvenin gerisini sorgulamayın.

Madem kötü bir insandı neden 2 yıl boyunca hayatınızda kalmasına izin verdiniz ki?

Muhtemelen sevgili meselesi. Böyle kötü bitip sonrasında beddualar silsilesi yerine baştan yolunuza baksanız daha iyi

Bence bu kişiyle ilgili olarak kendine yapabileceğin en iyi şey kendisinden derhal ayrılmak. Şimdiden bu kadar üzüyorsa seni gelecekte neler olur düşünmek bile istemiyorum.

İnan gerisi detay...

Back
X