Hakkını arayabilmek

baklavacheesecake

Hâlinden memnun ❤️
Kayıtlı Üye
7 Haziran 2017
2.924
3.304
133
Herkese selam, kaygı bozukluğu ile ilgili psikoterapi alıyorum ve antidepresan kullanıyorum. Eski zamanlara göre daha iyiyim ama tabii arada zorlandığım şeyler oluyor. Mesela hakkımı ararken zorlanıyorum, sanki kötü bir şey yapıyor gibi hissediyorum.
Örneğin ben part time çalışıyorum. Çalıştığım günlerin parası yattı ama 500 tl kadar bir eksik var. Bunu sorguladığımda bana bankada sorun olduğunu söylediler ama ben inanmayıp bankayı aradığımda öyle bir şey olmadığını, kendilerinin bir şey yapamayacaklarını ve maaş bordromu şirketten kontrol etmemi söylediler. Yani arkadaşlar bunu soracağım ama nasıl sormalıyım? Türkiye'de yaşıyoruz, bizde hakkınızı aradığınızda suçlanırsınız genelde. Suçlanmayı geçtim o paranın üstüne çökerler diye çok korkuyorum. Benim durumumda büyük bir para çünkü.

Bankanız bireysel emeklilik için para kesmiş olabilir mi? Otomatik kesiyorlar,talep gelirse iptal ediyorlardı çünkü. Ayrıca işyerinizden bordronuzu da alıp karşılaştırın
Yok onu geri aldım, bu günübirlik iş yani müsaitliğe göre onaylayıp reddedebiliyoruz. Elimde bordro da yok şu an, hani müdürle konuşabilsem o aşamaya da geleceğiz ama...

Yok onu geri aldım, bu günübirlik iş yani müsaitliğe göre onaylayıp reddedebiliyoruz. Elimde bordro da yok şu an, hani müdürle konuşabilsem o aşamaya da geleceğiz ama...
E onlar söylemiş ya bankada sorun var diye.
Tüpçüyü mü arayacaksınız, tabii ki konunun diğer muhatabı banka bu durumda.
Ayrıca şirketin her şeyine güvenmek zorunda değilsiniz. Yıllarca insan kaynaklarında çalıştım. Hiçbir çalışanın sorununu geçiştirmedim. Bizler de insanız, hata yaptıysak düzeltiriz. Onlar da hata yapmış olabilir. Çekinmeyin, kendinizi de boş yere üzmeyin. Basit bir şeydir, çözülür.

Dimdirekt muhasebeciye gideceksin kanka, bankayla görüştüm onlar kesinti yapmamış ee benim parada bir yanlışlılk yaptınız herhalde düzeltin diceksin o kadar.

Ama siz hatasını kabul eden insanlardansınız. Azınlık yani bir yerde. Türkiye'deki insanların yüzde doksanı haklıyken sizi suçlu çıkartıyor

500 tl'lik eksik para hala yatmadı, tekrar kontrol edebilir misiniz diyebilirsin yetkiline
gerekirse banka ile görüşmesini rica et
acil ödenmesi gereken borçlarım var vadesi geldi falan dersin

2023 yılında 7/24 fast ile para transferi yapılabilen bi çağda
banka kaynaklı nasıl bir sorun oluyormuş bana da tuhaf geldi
sorun hiç olmaz diye bişi yok tabii ama kısa sürede çözülüyor böyle şeyler

maaş bordromu görmek istiyorum banka bana bunu bunu söyledi diyeceksin ve biraz çirkinleşeceksin evet sessiz naif suskun olursan yutarlar sesin çıksın cesaretli ol aynaya bak ve her gün kendini mutlu edeceğine söz ver çöktürme sınavın olsun bu. senin korkma karşındaki de insan sonuçta

Ama siz hatasını kabul eden insanlardansınız. Azınlık yani bir yerde. Türkiye'deki insanların yüzde doksanı haklıyken sizi suçlu çıkartıyor
Şimdi siz halen etkisinde olduğunuz psikolojik sorunlar nedeniyle bu kadar çekingensiniz.
Çalışan her zaman haklıdır.
Ortada haklılık haksızlık yok ki. Hesaplama hatası var. Şayet siz alacağınız rakamdan eminseniz, iş yerinin mali işler birimi gerekli kontrolleri yapar ve sorun çözülür. Yani hata aramıyorsunuz ki. Hakkınızı arıyorsunuz. Kimse kolay para kazanmıyor.
Böyle düşünürseniz, daha az kaygı duyarsınız.
Bunu söylediğiniz için hiçkimse size düşman olmaz merak etmeyin.

500 tl'lik eksik para hala yatmadı, tekrar kontrol edebilir misiniz diyebilirsin yetkiline
gerekirse banka ile görüşmesini rica et
acil ödenmesi gereken borçlarım var vadesi geldi falan dersin
Ki yalan da değil, düzenli kullandığım ilaç var en az 250 tl ödeyeceğim eczanede bunu da söyledim, bu farkın beni zorlayacağını dolayısıyla sorunun acilen çözülmesini talep ettiğimi bildirdim.

Hayır maaş hesaplandı, ortada bir eksik olduğu bilindiği halde gereken yapılmıyor. Bir unutulma durumu yok yani. Yemek ücreti yatırdılar, sonra "mesailerle ilgili bankada bir sorun var sana dönüş yapacak" denildi. Yani ortada bir hata da yok kasıt var.

bence konu sahibinin işi daha kolay çünkü adamlar eksik para olayını kabul etmiş
hayır yatması gereken ücret doğru olarak yattı deseler o zaman haksızlık yapılmış olurdu

Aksine Türkiye gibi bir yerde hakkınızı aramaz, sesinizi çıkarmazsanız insanlar çok güzel hakkınızın üstüne yatıyorlar. Türkiyede şimdiye kadar ılımlı davranarak halledebildiğim iş sayısı bir elin parmaklarını geçmez. Hangi işimi hallettiysem üstüne giderek, gerekirse münakaşa yaşayarak hallettim. Tabi dozunu da bilmek gerek. Direkt suçlayıcı yaklaşmamak lazım.

Mesajla yazdım buradan bir arkadaşın önerisiyle ki elimde kanıt olsun.

Ki yalan da değil, düzenli kullandığım ilaç var en az 250 tl ödeyeceğim eczanede bunu da söyledim, bu farkın beni zorlayacağını dolayısıyla sorunun acilen çözülmesini talep ettiğimi bildirdim.
Sebep bildirmek zorunda değilsiniz.
Almanız gereken ücret eksik yattıysa bunu bildirmeniz gayet normal.
Parayla ne yapacağınız sadece sizi ilgilendirir.
Bu kadar çekingen olursanız çok hakkınızı yerler özel sektörde.

Mutlaka hakkını ara ihmal etme o para senin hakkın. İşten çıkaracakaa çıkarsınlar sonuçta bir kez bilerek vermediyseler bundan sonra da aynısını yapabilirler sesini çıkar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…