bu saatten sonra söymesem daha kötü olacak gibi arkadaşlar...
açıkçası baştan söylemeliydim ama o zaman bu karar en doğrusu gibi görünüyordu.
Şimdi ise başka bir ikilemin içinde kaldım.
gerçi hiçbir zaman söyleyemem sanırım. konu tekrar açılırsa gerçeği açıklamadan "hakkını helal etmemesinin"beni üzdüğünü söyliyeceğim.
merhaba arkadaşlar,size karışık bir durumumdan bahsemek ve şahsi görüşlerinizi almak istiyorum:
Bizim 2 kızımız var, eşim uzun süredir bir çocuk daha istiyor,ama ben istemiyorum.Hiçbir zaman istemediğim için korunmayı bırakmadım.
eşim korunmayı bıraktığımı ama hamile kalamadığımı sanıyor.(beni çocuk yapmaya zorlayacağını bildiğim için bu yolu seçtim,4 senedir böyle gidiyor)
benim istemememin çok bariz bir nedeni yok sadece 3.yü istemiyorum.
Eşim bir zamanlar bana "eğer korunuyor da benden gizliyorsan sana hakkımı helal etmem" dedi.
Ben bu lafını o zamanlar pek önemsemedim ama zamanla ara sıra aklıma geliyor.beni huzursuz ediyor.
böyle bir hak helal etmeme doğru birşey midir? Yani bunu yapmaya hakkı varmı? Hadi hakkı var diyelim:İnsan ancak nefret ettiği kişiye
hakkını helal etmez.ben öyle biliyorum.neden bunu yapıyor;ben hazmedemiyorum.Beni sevmiyor mu diyorum.
Şimdi siz belki sen de sevseydin bir çocuk daha yapardın diyebilirsiniz ama burda kadının durumu daha farklı.
Bir kadın hiç layıkıyla bakamayacağı istemediği çocuğu yapar mı? kendini ateşe atmak gibi birşey olur.
(Bu helal etmeme durumunu bir hocaya da soramıyorum.hem çekiniyorum hem de büyük ihtimal vereceği cevap hakkı var olacak diye)
eşim baskı yapmasın diye olmuyor dedim ama şimdi de bir nevi manevi baskı içinde hissediyorum arkadaşlar.
bana neler önereceksiniz. bazen psikoloğa gitmeyi de düşünüyorum ama anlatsam gülerler gibi geliyor.
belki siz de bu olayı çok büyütmüşsün diyeceksiniz.
ben bi yere takıldım
4 senedir eşin seni korunmuyor sanıyor peki bu adam neden çocugumuz olmuyor demiyor mu
erkek çocuk mu istiyo, o yüzdenmi hak helal etmemeye kadar getiriyo konuyu
o zaman sen de ona çocuk olursa hakkımı helal etmem de... böyle hak helallik falan olmaz, istemiyorsan yapmazsın, çok da iyi yapıyorsun, kaç senedir korunuyorsun bilmiyorum ama bir süre sonra olmuyor deyip isteğini unutacaktır, Allah çocuklarınıza ömür versin...
yok canım, Vallahi diyor. erkek olsun diye istemiyorum diyor.
Ama bir tanesi erkek olsaydı ben de vicdan azabı bu kadar çekmezdim belki..:)ne biliyim.
yalnız eşimin ailesi -çoğu doğulu aile gibi-erkek çocuk seviyor.
sana itiraf etmiyodur onun derdi erkek bence, ailesi baskı yapıyo olabilir yoksa hali hazırda 2 çocuğu olan bi adam Allaha şükreder hak helal etmemek ne demek, konu oraya gelmez yani
yok canım, Vallahi diyor. erkek olsun diye istemiyorum diyor.
Ama bir tanesi erkek olsaydı ben de vicdan azabı bu kadar çekmezdim belki..:)ne biliyim.
yalnız eşimin ailesi -çoğu doğulu aile gibi-erkek çocuk seviyor.
diyor canım tabi :)
ama sadece diyor yani ben de bilmem diyorum ve konuyu değiştiriyorum
bir keresinde "sen herşeyi internetten araştırırsın.bu konuyu hiç açıp bakmıyor musun" falan dedi.
baktım ama hiçbişey anlamadım dedim.
öyle elimden tutup doktora da götürmedi.
bu şekilde görünürde bir sorun olmuyor ama söylesem bana düşman olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?