sen öyle dediğine bakma, erkek istiyor belliki.. cinsiyet senin elinde değil bu yüzden vicdan azabı falan deme Allahın gücüne gider, veren o sonuçta, bu zihniyet birçok aileyi felakete götürmüştür, gerçekten çocuk istiyorsan yap, kız erkek değil, bir kızın daha olursa sevineceksen yap..
benimki olsa alır doktora götürür ya şanslısın bu konuda
acaba senin korundugundan şüphe etti onun için mi hakkımı helal etmem falan dedi acaba?
benimki olsa alır doktora götürür ya şanslısın bu konuda
acaba senin korundugundan şüphe etti onun için mi hakkımı helal etmem falan dedi acaba?
götürse ne olacak ki bir sürü test yaparlar teşhis sebepsiz infertilitekorunduğundan şüphelendiği için söylemiştir bence de ,
aman dikkat et hapları yakalatma, yoksa mahvolursun
doktora götürür falan diye hep hap kullandım 3-4 sene baktım götürdüğü yok.
en sonunda gittim taktırdım spirali.
götüreceği de yok. bu Allahın takdiri deyip kabullendi galiba
doktora götürür falan diye hep hap kullandım 3-4 sene baktım götürdüğü yok.
en sonunda gittim taktırdım spirali.
götüreceği de yok. bu Allahın takdiri deyip kabullendi galiba
Siz, eşim dediğiniz insanı,hayat arkadaşınızı yalanla dolanla kandırıp,kahramanlık taslıyorsunuz farkında mısınız..."Eşim" dediğiniz insana neler yaşattığınızın farkında mısınız...
Belki o haksız ama sizde haklıyken haksız olmuşsunuz..
Bırakın helalliği de bu kadar yalanın hesabını nasıl vereceğiniz düşünün...evliliğinizin altına yerleştirdiğiniz dinamitin farkındasınızdır umarım....
.."Eşim" dediğiniz insana neler yaşattığınızın farkında mısınız...
karşınızda mutlaka çocuk isteyen bir koca var kesinlikle ikna olmuyor, doğurmak istemiyorsunuz, ne yapmalıydı, boşansamıydı, bu konuda yalan söylemesi kime zarar veriyor, kimseye..bu sayede evliliği sorunsuz devam ediyor, itham etmeden önce mantık çerçeveside yaklaşırsanız, empati kurarsanız, olayı daha iyi anlayabilirsiniz..
merhaba arkadaşlar,size karışık bir durumumdan bahsemek ve şahsi görüşlerinizi almak istiyorum:
Bizim 2 kızımız var, eşim uzun süredir bir çocuk daha istiyor,ama ben istemiyorum.Hiçbir zaman istemediğim için korunmayı bırakmadım.
eşim korunmayı bıraktığımı ama hamile kalamadığımı sanıyor.(beni çocuk yapmaya zorlayacağını bildiğim için bu yolu seçtim,4 senedir böyle gidiyor)
benim istemememin çok bariz bir nedeni yok sadece 3.yü istemiyorum.
Eşim bir zamanlar bana "eğer korunuyor da benden gizliyorsan sana hakkımı helal etmem" dedi.
Ben bu lafını o zamanlar pek önemsemedim ama zamanla ara sıra aklıma geliyor.beni huzursuz ediyor.
böyle bir hak helal etmeme doğru birşey midir? Yani bunu yapmaya hakkı varmı? Hadi hakkı var diyelim:İnsan ancak nefret ettiği kişiye
hakkını helal etmez.ben öyle biliyorum.neden bunu yapıyor;ben hazmedemiyorum.Beni sevmiyor mu diyorum.
Şimdi siz belki sen de sevseydin bir çocuk daha yapardın diyebilirsiniz ama burda kadının durumu daha farklı.
Bir kadın hiç layıkıyla bakamayacağı istemediği çocuğu yapar mı? kendini ateşe atmak gibi birşey olur.
(Bu helal etmeme durumunu bir hocaya da soramıyorum.hem çekiniyorum hem de büyük ihtimal vereceği cevap hakkı var olacak diye)
eşim baskı yapmasın diye olmuyor dedim ama şimdi de bir nevi manevi baskı içinde hissediyorum arkadaşlar.
bana neler önereceksiniz. bazen psikoloğa gitmeyi de düşünüyorum ama anlatsam gülerler gibi geliyor.
belki siz de bu olayı çok büyütmüşsün diyeceksiniz.
canım eğer açıksözlü olsam eşim bana neler yaşatır acaba bilmiyorum.
zor bir insanla evli olmak çok zor inanın.
ama gene de ben geçmişe dönük yalanları temizleyemesemde bundan sonrası için doğru olmaya karar verir gibiyim.
başka bir rahatsızlığım çıktı.ufak bir ameliyat geçirecem.yaşım da kemale ermiş.bundan sonra istemiyorum spiral taktırıcam demeyi
düşünüyorum.
tabi buna da cesaret lazım olucak bir miktar.eşim zor biri malesef
(Bu helal etmeme durumunu bir hocaya da soramıyorum.hem çekiniyorum hem de büyük ihtimal vereceği cevap hakkı var olacak diye)
belki siz de bu olayı çok büyütmüşsün diyeceksiniz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?