Hakli benken mudur bey beni bolge mudurune sikayet etti

“Ben haklıyken” demişsiniz ama siz de haksızsınız.

İş arkadaşınız üzerinize yürüyemez ama siz de -isim verin ya da vermeyin- işle veya iş arkadaşlarınızla ilgili konuları sosyal medya platformlarında yazamazsınız. Şikayetiniz varsa hiyerarşik silsile ile amirlerinize iletirsiniz.

Eski konularınızı tam hatırlayamıyorum ama 10 yıllık iş tecrübeme dayanarak her iş yerinde büyük haksızlıklar ve mobbing ile karşılaşma ihtimalinin de düşük olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şansızlık olabilir mi, olabilir. Ama hayatın olağan akışına çok uygun değil.

Devlette çalışıyorsun anladığım kadarıyla.
Özel de çalışsaydın o sosyal medya üzerinden yazdığın yazılar yüzünden atılmıştın ben sana diyeyim.
Kışkırtıcı, insanların karakterleri üzerinden yazılan yazılar, siyasi görüşler bile bunlara sebeptir.
Bir de şunu diyeyim yine şanlısın, İzmir de olduğum halde 3 gündür işe montla gittim geldim.
Soğuktan üstümü bile çıkaramadım.
Bizim oda da tek klima var.

Hiç bir yeri ısıtmıyor.

“Ben haklıyken” demişsiniz ama siz de haksızsınız.

İş arkadaşınız üzerinize yürüyemez ama siz de -isim verin ya da vermeyin- işle veya iş arkadaşlarınızla ilgili konuları sosyal medya platformlarında yazamazsınız. Şikayetiniz varsa hiyerarşik silsile ile amirlerinize iletirsiniz.

Eski konularınızı tam hatırlayamıyorum ama 10 yıllık iş tecrübeme dayanarak her iş yerinde büyük haksızlıklar ve mobbing ile karşılaşma ihtimalinin de düşük olduğunu düşünüyorum. Böyle bir şansızlık olabilir mi, olabilir. Ama hayatın olağan akışına çok uygun değil.

zaten hele bu devirde aklı olan böyle alenen mobbing yapıp kimseye koz vermez. mobbing denen şey, asla kanıtlanamayacak şekilde yapılır ki başına iş almasın bunu yapan.
misal kimse görmezken duymazken, yazılı kanıt vermeden lafını çakar geçer.

Sen nasıl memursun arkadaşım... devletin dili resmidir. Ona onu söyledim buna bunu dedimle iş yürümez. Sana haksızlık yapıldıysa dilekçe yazıp soracaksın hesabını. Anladığım kadarıyla çok konuşuyor, uluorta içinde ne varsa dışına döküyorsun. Az resmiyet öğrenmelisin. Face hesabını da arkadaşlardan başkası görmeyecek şekilde ayarla.

olayı bilmeden neden üzerine yüründüğüne inanıyorsunuz ?

eğer üzerine yürüyen kişi tescilli bir deli değilse durduk yere kimseye saldırmaz. ben bu hareketi savunmuyorum bu arada. şiddet kimseye yakışmaz. daha önce de yazdım 600 kişilik bir yerde çalışıyorum, dayak yiyen taraf olarak işten atılan gördüm. çünkü olayı araştırıp tahrik unsuru olduğunu gördüler.
konu sahibi de eski konularından bilindiği üzere sürekli insanlarla sorun yaşayan biri. hadi 1 kişi ile problemin olur, 2 kişi olur anlaşılır. ama sürekli problem varsa, sorun asıl sendedir.
'Kimse kimseye durduk yere saldirmaz' dusuncesi cok yanlis bir genelleme. Ne kadar tahrik olursa olsun olay fiziksel boyuta gelmemeli ve getiren ilk basta hakli ise de fiziksele tasidigi icin haksiz duruma duser. Ben bu olay ile ilgili bir yorumda bulunmadim bu arada. Gercekten yurumus mu yurumemis mi bilemem. Sadece genel bir ifade kullandim. Kadin bi citini cikarsa hemen duygusal, abartiyor diye yaftalanir ama erkekler daha cok mazur gorulur. Bunu ifade etmek istedim. Bu olay ozelinde bir yorum degil bu. Tahrik konusunda haklisiniz. Insani delirtecek seviyeye getiren durumlar olabiliyor. Ama yine de her ne olursa olsun siddete basvuran haksizdir.Cunku bunun sonu yok. Kimine gore bir Facebook mesaji tahriktir, kimine gore toplantida yaptigin normal bir yorum, ufak bir elestiri. Kim belirleyecek bunun sinirini? O yuzden hicbir tahrik fiziksel siddete sebep gosterilemez. Ve yuzde yuz hakli olsa da siddete basvuran taraf sucludur. Yine soyluyorum, bu olay ozelinde konusmuyorum. Konu sahibi yalan mi soyluyor dogru mu bilemem. Ama ben bu genel 'tahrik varsa ne yapsin adam' dusuncesini cok yanlis buluyorum. Onu belirtmek istedim.

'Kimse kimseye durduk yere saldirmaz' dusuncesi cok yanlis bir genelleme. Ne kadar tahrik olursa olsun olay fiziksel boyuta gelmemeli ve getiren ilk basta hakli ise de fiziksele tasidigi icin haksiz duruma duser. Ben bu olay ile ilgili bir yorumda bulunmadim bu arada. Gercekten yurumus mu yurumemis mi bilemem. Sadece genel bir ifade kullandim. Kadin bi citini cikarsa hemen duygusal, abartiyor diye yaftalanir ama erkekler daha cok mazur gorulur. Bunu ifade etmek istedim. Bu olay ozelinde bir yorum degil bu. Tahrik konusunda haklisiniz. Insani delirtecek seviyeye getiren durumlar olabiliyor. Ama yine de her ne olursa olsun siddete basvuran haksizdir.Cunku bunun sonu yok. Kimine gore bir Facebook mesaji tahriktir, kimine gore toplantida yaptigin normal bir yorum, ufak bir elestiri. Kim belirleyecek bunun sinirini? O yuzden hicbir tahrik fiziksel siddete sebep gosterilemez. Ve yuzde yuz hakli olsa da siddete basvuran taraf sucludur. Yine soyluyorum, bu olay ozelinde konusmuyorum. Konu sahibi yalan mi soyluyor dogru mu bilemem. Ama ben bu genel 'tahrik varsa ne yapsin adam' dusuncesini cok yanlis buluyorum. Onu belirtmek istedim.

sanırım anlatamıyorum :) ben adam haklı demiyorum zaten. ancak konu sahibi anlattıklarıyla buradakileri bile bunaltmış, diğer yorumlardan anlayacağınız üzere. belli ki işyerinde insanlar artık tahammül edemiyorlar.
ayrıca düşündüğümüz şekilde bir şiddet yada eğilimi olsaydı eminim bunun daha farklı kanıtlarını rahatlıkla sunabilirdi konu sahibi..

sanırım anlatamıyorum :) ben adam haklı demiyorum zaten. ancak konu sahibi anlattıklarıyla buradakileri bile bunaltmış, diğer yorumlardan anlayacağınız üzere. belli ki işyerinde insanlar artık tahammül edemiyorlar.
ayrıca düşündüğümüz şekilde bir şiddet yada eğilimi olsaydı eminim bunun daha farklı kanıtlarını rahatlıkla sunabilirdi konu sahibi..
Ben de kadin hakli demiyorum. Ben de bunu anlatamadim sanirim :-) 'Siz adam hakli diyorsunuz' da demiyorum. :-) Genel bir onyargidan bahsediyorum. Henuz is yerinde bir problem yasayip da hakli bulunan bir kadinla karsilasmadim. Hep erkegi hakli cikarmak icin 'ama kadin da soyle yapti, e bunu da demeseydi' vs vs gibi sebepler bulundugunu gordum. Onu paylasmak istedim sadece. Yine soyluyorum bu olay ozelinde yapmadim yorumlarimi. Her neyse. Size iyi geceler.

Konu sahibinin de davranışsal, tutumsal problemleri var belli ki ama genel olarak kendisine yapılanları haklı çıkaracak türden şeyler değil. Kaldı ki bir kamu kurumundan bahsediyoruz. O yüzden kendisine sen biraz da kendine bak diye şeyler yazılması hakkaniyetsizce bence. Önceden de dediğim gibi bu noktadan sonra işler orda çalışmaya devam ederek olmaz, yer değişikliği makul gibi görünüyor.

Konu sahibinin de davranışsal, tutumsal problemleri var belli ki ama genel olarak kendisine yapılanları haklı çıkaracak türden şeyler değil. Kaldı ki bir kamu kurumundan bahsediyoruz. O yüzden kendisine sen biraz da kendine bak diye şeyler yazılması hakkaniyetsizce bence. Önceden de dediğim gibi bu noktadan sonra işler orda çalışmaya devam ederek olmaz, yer değişikliği makul gibi görünüyor.

Sizin konu sahibinin onceki uyeliklerini (cok sayida) bilmediginiz icin bu yorumlari yaptiginizi dusunuyorum. Konu sahibi zaten is degisikligi yapti yakin zamanda ve cok benzer sorunlari yasamisti bir onceki is yerinde de. Eski esi, kendi ailesi, cocugunun kres muduru/ogretmenleri, gittigi disci ile bile bir sorun yasadigini iddia etmesi sizce de normal mi? Bir insanin etrafinda herkes kotu olamaz. O yuzden anlattiklarinin kendi yorumlamasi oldugunu unutmayin lutfen. Gercekten olaylarin dozunu ve akisini bilmiyoruz.

Yoksa ben dahil bircok kisi mobbing yasamistir isyerinde. Benim de onceki isimde hic yoktan yere ustume yuruyen ve olay cikaran biri oldu ve birimi degisti cunku daha once kimse ile sorun yasamayan bendim ama o kisi en az 3 kisi ile daha ayni sorunu yasadigi icin butun tolerans hakkini kaybetmisti.

Müdürlükte erkek bir arkadas hakaret etti uzerime yurudu.mudure anlattım.ertesi gün ise geldim ve bu olayı yapan adam yine konusuyir'benimle uğraşırsa onunla çok kötü ugrasirim' diye.mudurun yanına gittim.bu adam hala konuşuyor.bu olayı çözmezseniz bölge müdürlüğüne çıkıcam dedim.o da öğleden sonra toplantı yapacam dedi.
Bölge bizim müdürlüğe çok yakın.yarim saat sonra mudur nispet yapar gibi yanından kocaman bir dosya ile bölgeye gitti.o dosyada ekran görüntülerini aldım dediği benim facebook ta müdürlük personelinin ismini vermeden yazdığım bazı yazılar vardı.mudur bey beni face ten gizlice takip ediyormuş.kendi dedi.o yazıların hesabını sordu bana saka gibi.o yazıları götürdü sanırım.geldi.bolge müdürü bugün hemen seni görmek istiyor dedi.korktum çok aksi bir adam ve çok buyuk bir adam.
Neyse gittim makama.iki kişiydiler.bir üst mudur daha vardı.facebook sormadılar.sorun ne dediler.mudur bey sürekli bağırıyor bana personelin saygısı kalmadı bana soğukta çalıştırıyor raporumu kurula gönderiyor uğraştırıyor.raporuma veriyorum g..t..unden uyduruyorsun diyor.onceki müdürümle görüşmüş.onyrgili imiş dedim.butun doğruları anlattım.bu bir mobbing.dilekce yaz gerekeni yapalım dediler.ben de delilin yok eğer bunu yaparsam orada barindirmazlar dedim.yanindayiz dediler.sadece müdürü arayıp ona söyler mısınız baba gibi davransın dedim.aramis sağ olsun.
Geldim bizim mudur benle konuşmuyor.muhtemelen açığını arayacak.beni sikayet etmişsin dedi.beni şikayete giden o.bolgeye cagirttiran o.ben sadece sorulanlara cevap verdim dedin ve asla yalan konuşmadım.mudur çok kızdı.anlatamam.benim ne suçun var.beni soğuk yerden aldı adam gibi petekli klimalı ododverdi.caok güzel bir odam var ama korkuyorum yakın zamanda yine soruşturma açacak sanırım.
Toplantıda üzerime yürüyen adamı tuttu.benim ondan özür dilemeli istedi.toplantidan ayrıldım.benim kimseyle anlaşamadığını söyledi vs.
Bu müdürle ben napicam.aldim karşıma konuştum.ben sadece calısıcam benim sizinle derdim yok eskiye sünger cekelim dedim.artik çok geç dedi. Vs vs.
Nasıl davranmalıyım ben bu adama.benim hakkında asılsız şeyler anlatmış bölge mudurune. Senin anlattıklarına çok farklı dedi.beni sikayet etmiş.simdi bana kızıyor.bolge müdürü yine derdin olursa gel dedi.arka çıktı bana allah razı olsun
Size o zaman da söylendi burada. Bir dilekçe yazın onaylatıp şikayet edin diye ama yapmadınız ki üstüne sosyal medya hesabından laf söylemek de iyi cesaret.

Sizin konu sahibinin onceki uyeliklerini (cok sayida) bilmediginiz icin bu yorumlari yaptiginizi dusunuyorum. Konu sahibi zaten is degisikligi yapti yakin zamanda ve cok benzer sorunlari yasamisti bir onceki is yerinde de. Eski esi, kendi ailesi, cocugunun kres muduru/ogretmenleri, gittigi disci ile bile bir sorun yasadigini iddia etmesi sizce de normal mi? Bir insanin etrafinda herkes kotu olamaz. O yuzden anlattiklarinin kendi yorumlamasi oldugunu unutmayin lutfen. Gercekten olaylarin dozunu ve akisini bilmiyoruz.

Yoksa ben dahil bircok kisi mobbing yasamistir isyerinde. Benim de onceki isimde hic yoktan yere ustume yuruyen ve olay cikaran biri oldu ve birimi degisti cunku daha once kimse ile sorun yasamayan bendim ama o kisi en az 3 kisi ile daha ayni sorunu yasadigi icin butun tolerans hakkini kaybetmisti.

yalancı çoban hikayesi misali, sürekli başkaları hatalı konuları o kadar çok oldu ki, belki şimdi yazdıkları %100 doğru ama insanın inanası gelmiyor.

Bilemiyorum tabii ki rapor dahil konularını bildiğim üzere yorum yaptim ve bana göre ciddi anlamda ezilme ve mobbinge maruz kalıyor hele ki o rapor konusunda konu sahibine yapılanlar insanlık dışı resmen. Hâl böyleyken sende de suç vardır diyemiycem kusura bakmayın.

Bak canım kardeşim daha önce de yazmıştım iletişim sorununu halletmen için terapist desteği al bu konuda kitaplar oku
Ne bileyim facebookta yazmak yerine daha yapıcı şeyler yapmalısın
Bir noktaya kadar devam edersin böyle ama bir yerde bir patlak verir hakkında rapor düzenlerler memuriyetinden de olursun
İşler sarpa sarmadan harekete geç lütfen
Burda dertleşelim edelim ama konuştuklarımızın da bir yere varması Gerekir
Sana hem işinde hem iç dünyanda huzur diliyorum

İnsanların tavrını kırmak için biraz yumuşak davranmak gerekiyor. Beklediğiniz davranışı önce siz gösterin, insanlara size davranmalarını istediğiniz gibi davranın, işe giderken tatlı alıp götürün, sabah günaydın akşam iyi akşamlar diyin, gülümseyin. Herkes düşman değil, illa ki iyi tarafları vardır. Biraz da polianna olun.
Agresflik agresifliği doğuruyor, siz yumuşak davranın ne kaybedersiniz? Huzur kazanırsınız belki.
itişme daha çok sorun doğurmuş, çözüme ulaşılamamış bi de tersini deneyin ne kaybedersiniz?

Size elli kere dilekçe yazın dendi üst makamlarınız bile aynı şeyi söylemiş yok yazmamissiniz. Yazarsam beni barındırmaz kar diyosunuz sanki şimdi çok barındiracaklar, yazılı bi dayanağınız olursa en azından yarın bigun dava açılırsa kanıt gösterebiliceginiz şeyler olurdu. Ama yok aynı eskilerin "amaaağn be gizim kimi kime şikayet etcen" cahilliğiyle davraniyosunuz koskoca kadın olarak. Bu urkekliginize anlam veremiyorum gerçekten şuana yaptıklarından daha kotu napicaklar sizi agaza bağlayıp kirbacliycaklar mi?

Ben bu üyenin yazdığı bir şeyi hatırlıyorum: insanlarla zor iletişim kuruyorum, utanıyorum vs diyordu ama hakkımı savunmaya, tartışmaya gelince hiç öyle şeyler olmuyor, o zaman çok rahatım gibi şeyler diyordu. Neden öyle oluyor diyordu. Bence kendini ifade ettiği tek zaman tartışma anları ve savunma anları diye düşünmeye başladım ben. Insanlarla o şekilde iletişim kuruyor gibi geldi. Doğru hatırlıyorsam kesin tabii.

yalancı çoban hikayesi misali, sürekli başkaları hatalı konuları o kadar çok oldu ki, belki şimdi yazdıkları %100 doğru ama insanın inanası gelmiyor.

Ben de ekip lideriyim ve normalde sorunlarin tek tarafli ciktigi yalnizca bir olay yasadim benim ekibimde su ana kadar. Genellikle boyle durumlarda iki taraf da hatali oluyor, ve iletisim problemi ya da ofke kontrolsuzlugu yasaniyor. Benim ekibimde olsa mesela bu olay iki taraf da zorunlu terapiye gonderilirdi, biri etkili iletisim biri ofke kontrolu ile ilgili sirket ici egitimlere katilmak zorunda kalirdi. Tabii ben yurtdisinda kurumsal bir sirketteyim, Turkiye'de bir devlet dairesi icin bunun utopik oldugunun farkindayim ama oncelikle iki tarafin da kazandirilmaya calisilmasi gerekiyor. Yakip yikmak en kolayi.

iyi de baştan sona haksızsınız. bir de müdür kaybetti diyorsunuz, şaka gibi.
birincisi hiçbir firma biri diğerinin üzerine yürüdü diye öteki tarafı hemen mağdur görmez. çok büyük bir fabrikada çalışıyorum emin olun dayak yediği için kovulan çok insan gördüm. çünkü araştırdıklarında aynen sizin gibi sağda solda yazılar yazan, alttan alttan tahrik eden insanlar çıktılar.
ayrıca o yazdıklarınızın hepsi delil olarak kullanılabilir diye biliyorum.
Evet kullanılıyor, bizde de böyle bir soruşturma oldu,whatsap durumlarına kadar soruşturmaya dahil ettiler.

Back
X