Hakli benken mudur bey beni bolge mudurune sikayet etti

Ben de ekip lideriyim ve normalde sorunlarin tek tarafli ciktigi yalnizca bir olay yasadim benim ekibimde su ana kadar. Genellikle boyle durumlarda iki taraf da hatali oluyor, ve iletisim problemi ya da ofke kontrolsuzlugu yasaniyor. Benim ekibimde olsa mesela bu olay iki taraf da zorunlu terapiye gonderilirdi, biri etkili iletisim biri ofke kontrolu ile ilgili sirket ici egitimlere katilmak zorunda kalirdi. Tabii ben yurtdisinda kurumsal bir sirketteyim, Turkiye'de bir devlet dairesi icin bunun utopik oldugunun farkindayim ama oncelikle iki tarafin da kazandirilmaya calisilmasi gerekiyor. Yakip yikmak en kolayi.

türkiye de globalliğe geçiş sürecindeki bir kurumsal firmadayım, bizim için bile ütopik malesef. fakat olması gereken bu anlattığınız.
ve aynen kesinlikle hiçbir olay kolay kolay tek taraflı çıkmaz. çıkıyorsa, olayı yaratan kişi yüksek ihtimal ciddi psikolojik rahatsızlığı olan biridir bence hatta.
newton yüzyıllaaaaar önce her tepki bir etkiden doğar demiş neticede.
bu arada asla "üzerine yürüme" şeklinde tutumları doğru bulmuyorum. kadın-erkek farketmez, insana yakışmaz.

Bana bile burdan fenalık geldi sizin konularinizdan. Allah müdürümüze de sabır versin, bölge müdürüne de fazla güvenmeyin. Müdür varken personeli tutacaklarıni zannetmem.

zaten bölge müdürü kesinlikle konu sahibinin çıkardığı mevzulardan ve iş ortamındaki huzursuzluktan haberdardır. insanlar genellikle "amaaan koskoca genel müdür/bölge müdürü, bunlarla mı uğraşıcak" diye düşünür ama zaten onların en temel işlerinden biri bu gibi sürekliliği olan sıkıntıları takip etmektir. sonuçta her yönetici altında mutlu ve güçlü bir ekip ister ve sürekli ortamı geren insanlar onlara rapor edilir.
ben konu sahibinin iş hayatıyla ilgili gerçekten bilgi ve fikir sahibi olmadığını düşünüyorum. çok hafife alıyor çünkü.

Daha önceki konunda da söyledim çok alıngansın insanların niyetlerini okumaya çalışıyorsun herkesi kendine düşman zannediyorsun ve kendi ellerinle de düşman ediyorsun sonunda. Müdür dosyayla nispet yapar gibi çıkmış. Adam napsın ya hu senin yüzünden çağırılmış o da dosyayı alıp gitmiş. Bilerek değil ama karakterin yüzünden insanlara mobingi sen uyguluyorsun. Herkesin huzurunu bozuyorsun. Kimse problem çıkaran insanı sevmez. Zorla nefret ettirme kendinden. Gitsen başka yere atansan yine aynı sorunları yaşayacağına %100 eminim. Sen değişmezsen yaşayacakların aşağı yukarı budur. Kendini değiştirmen gerekir. Tedavi olman gerekir.

Müdürden baba şefkati beklemek?

Devlet memuru olup, iş hayatından nasıl bu kadar bihaber olunur bilemedim.

değişik bir kişi konu sahibi arkadaş.
haberi yok sanırım kurumla ilgili facebooktan da paylaşım yapamaz, muduru nasıl bunu akıl etmemiş acaba?
direkt soruşturma yerdi faceden kurumla ilgili paylaşımı olmuşsa.

Facebook ta neden paylaşım yapilur birileri görsün diye .görmüşler işte sonuç bu .siz hakkınızı neden Facebook ta arıyorsunuz dusunmeden davranıyorsunuz .biraz sakin olup o şekilde hareket edin bnece bundan sonra

Bilemiyorum tabii ki rapor dahil konularını bildiğim üzere yorum yaptim ve bana göre ciddi anlamda ezilme ve mobbinge maruz kalıyor hele ki o rapor konusunda konu sahibine yapılanlar insanlık dışı resmen. Hâl böyleyken sende de suç vardır diyemiycem kusura bakmayın.
Yo aslında rapor olayında da birşey yok. Bu devletin kontrol mekanizması. Bu mekanizma olmasa insanlar yıllarca rapor alıp işe gitmeden maaş alır. Beni ve birçok arkadasimi da gönderdiler heyete.
Konu sahibi fazla alıngan. Devlette işlerin üst müdürlere falan taşınması çok zordur. Genelde sorunlu personel bile idare edilir yani.

Yo aslında rapor olayında da birşey yok. Bu devletin kontrol mekanizması. Bu mekanizma olmasa insanlar yıllarca rapor alıp işe gitmeden maaş alır. Beni ve birçok arkadasimi da gönderdiler heyete.
Konu sahibi fazla alıngan. Devlette işlerin üst müdürlere falan taşınması çok zordur. Genelde sorunlu personel bile idare edilir yani.
Konu sahibinin bize anlatmadigi beş ayda herkesle bu hale gelmesine neden olacak hataları varsa bilemem elbet ama rapor olayına nasıl bir şey yok diyebiliyorsunuz ya hasta olduğu halde eziyet olsun diye bilerek ordan oraya dolandirmaya çalıştığı çok bariz.

Onun dışında bu konu hakkında çok fazla konuşup konu sahibini suçlamaya da gerek yok mevcut işyerinde kaldığı sürece aynı sorunlari devam eder. Başka yere geçince de iyi niyetli bazı arkadaşların uyarilarindaki gibi davranışları ve insan ilişkileri noktasında yardım alabilir. Kendisine başkaca söylenecek, fayda sağlayıcı bir şey yok bana gore.

Konu sahibinin bize anlatmadigi beş ayda herkesle bu hale gelmesine neden olacak hataları varsa bilemem elbet ama rapor olayına nasıl bir şey yok diyebiliyorsunuz ya hasta olduğu halde eziyet olsun diye bilerek ordan oraya dolandirmaya çalıştığı çok bariz.

Onun dışında bu konu hakkında çok fazla konuşup konu sahibini suçlamaya da gerek yok mevcut işyerinde kaldığı sürece aynı sorunlari devam eder. Başka yere geçince de iyi niyetli bazı arkadaşların uyarilarindaki gibi davranışları ve insan ilişkileri noktasında yardım alabilir. Kendisine başkaca söylenecek, fayda sağlayıcı bir şey yok bana gore.
Yıllarca sahte raporla ise gitmeyip maaş alanlar var bu ülkede. Müdür memuruna guvenmiyorsa rapordan kuşku duyuyorsa kurula gönderebilir. Bizim kurumda da doğumdan sonra alınan raporları kurula gönderirler mesela.

Sosyal medya kullanımlarınızı kısıtlayın. Daha önceki iş yerinizi de internet üzerinden şikayet ettiğinizden başınıza bir sürü olay gelmişti.

Memur olduğunu düşünmüyorum kamuda bölge müdürü olduğunu sanmıyorum özelde çalışıyor konu sahibi bence ama yazılanlardan sıkıntılı olduğu belli

Seni o odaya şikayetine çözüm bulduk demek için geçirmişlerdir...yani 2.bir olayında uyarı alırsın veya görev yerin değiştirilir..yerinden şikayet etti iyi oda verdik ama yine mutlu olmadı denecektir...üst yöneticiye cıktıgın zaman seni pohpohlar, sonra 2.olayında seni muhatap bile almadan şutlar bilgine...eğer memursan şanslısın ama özel sektör ise direkt istifanı yaz derler

Müdür her zaman haklıdır diye bir söz var bilmeme bilir misiniz. Diyelim ki mahkemeliksiniz veya üst mercilere bildirdiniz haklı bile olsanız müdürü olduğu yerde kalır siz başka yere gidersiniz. İdareciyle inatlaşılmaz.

Seni o odaya şikayetine çözüm bulduk demek için geçirmişlerdir...yani 2.bir olayında uyarı alırsın veya görev yerin değiştirilir..yerinden şikayet etti iyi oda verdik ama yine mutlu olmadı denecektir...üst yöneticiye cıktıgın zaman seni pohpohlar, sonra 2.olayında seni muhatap bile almadan şutlar bilgine...eğer memursan şanslısın ama özel sektör ise direkt istifanı yaz derler

aynen öyle, daha üstteki yöneticiler tam pokerface oluyorlar. o anda karşılarındakine not verseler de iki güzel kelam edip başlarından savıyorlar ki bunun bir amacı da lafı uzattırmak. zira adamın daha kritik işleri var :)
o yüzden sende haklısın, seni anladım diyip yeri geldiğinde basıyorlar tekmeyi.
ki konu sahibinin iletişim şeklini göz önüne alırsak adam zaten önceden hakkında bilgilenmiş, e konuşunca da iyice netleşmiştir düşünceleri.

Memur olduğunu düşünmüyorum kamuda bölge müdürü olduğunu sanmıyorum özelde çalışıyor konu sahibi bence ama yazılanlardan sıkıntılı olduğu belli
Kamuda tabiki bölge müdürlüğü var. Özel sektörde zaten bir dakika tutmazlar konu sahibini. Şansı var ki memur olmuş yoksa bu karakterde birinin çalışma hayatında tutunması imkansız.

Manolya sen suçlusun demiyorum ama her işyerinde problem yaşadığına göre seninde yanlış yaptığın birşeyler olabilir mi sence? Adamın yaptığı, üzerine yürümesi kesinlikle doğru değil ama sende gidip facebooktan niye yazı yazıyorsun yani orası resmi bir mecra değil ki? Tayin hakkın yok mu gidemiyor musun başka bir yere?
Sarı manolyamı yoksa geri mi döndü 😂😂😂

Memur olmasa çoktan işine son verirlerdi

Ama patrondan baba şefkati beklemek, sosyal medyada müdürünü ve iş arkadaşlarını kötülemek normal insanin yapacağı seyler değil. Gidersin sorunun neyse halledersin, herkes kötü bir konu sahibi iyi 😅

Back
X