haklı mı haksızmıyım ne olur cevap verin

demek istediğim eltime veye çocuklara para gönderilirken para sıkıntısı yok
ama temizliğe gelince 2 küçük çocuğumla benim gitmem mi uygun

Baştaki mesajınızın arkasında dursanız? Özellikle belirtmişsiniz bize para verilmiyor diye.

demek istediğim eltime veye çocuklara para gönderilirken para sıkıntısı yok
ama temizliğe gelince 2 küçük çocuğumla benim gitmem mi uygun

Zaten sikinti tam da bu noktada. Ne yapicaklar eltinize ve cocuklara para gondermeyip temizlik icin bayan mi tutucaklar? Yani deseniz ki kuafore altin gunune ne biliyim gezmeye tozmaya gelince paralari var ama temizlik icin yok, o zaman tamam. Ama bu fuzuli bi harcama degil ki olmasi gereken bisey. Ve bunun hesabini da siz soramazsiniz size dusmez. Konunun sizi baglayan tek yani temizlik kismi, onda da 1 kere gider 3 kere gitmezsiniz yada ne biliyim parasini yari yariya verelim anne cocuklarla gelemiyorum gibisinden konusup aranizda anlasabilirsiniz.

Parayi size vermemeleri cok normal. Tabii ki kendi kazandiklarini niye emegi olmayan 3. kisiye versinler ki? Hos.
:)
Bosanmis elti ve cocuklara maddi destek saglamasi zaten kayninizin gorevi. Luks degil, bunu sorun etmeniz hos olmamis.
Temizlik konusunda ise, istemezseniz yapmayin. Cocuklarinizi bahane edin. Sanki insanlar lukse, gezip tozmaya para veriyor da evinin temizligine vermiyormus gibi yazmissiniz. Eltiye verilen para luks degil, tabii ki verecekler, bunu aklinizdan cikarmayin. Temizlik ister yapin, ister yapmayin, maddi durumlari yetmiyorsa maddi yardim da yapabilirsiniz temizlik icin, size kalmis.

İkisi aynı şey değil...
aynı şey aynı şey de anlatamamış tam;

yani diyor ki aslında konu sahibi onlara göndermeye para var da temizlikçiye mi yok?

100 lira az gönderip temizlikçi tutsunlar, böyle söyleyin kayınvalidenize... lafı da dolandırmayın iki çocuğumla ben kendi evime yetişemiyorum sizin eve nasıl geleyim, gelemem diyip kestirip atın.

eşinizin ailesi size para vermek zorunda değiller ,paralarını istedikleri gibi harcarlar. sizde onların evlerini temizlemeye ve yardım etmeye mecbur değilsiniz .tavır alırlarsa alsınlar.onlar tavır almasın diye sen kendini mi yıpratacaksın.

Ben torunların rızkıyla temizlikçiye verilen parayı aynı tutamıyorum.Konu sahibi kayın v.deye tavrını ortaya koysun,temizliğe gitmesin,devamını kayın v. düşünür..

Ben torunların rızkıyla temizlikçiye verilen parayı aynı tutamıyorum.Konu sahibi kayın v.deye tavrını ortaya koysun,temizliğe gitmesin,devamını kayın v. düşünür..

valla kayınvalidenin temizlikçiye verecek parası yoksa bu kızdan da beklemeyecek ya da olan parayı yağdırmayacak. ben ilk mesajdan eltiye normalden fazla bir para gönderildiği anlamını çıkardım o yüzden bunu yazdım. ayrıca ona bakarsan bizlerin eve aldığı temizlikçinin ücretini de rızkımızdan kesip vermiyor muyuz?

yani durumun yoksa kendin yaparsın varsa da temizlikçi çağırırsın bedava hizmetçi mi bu kız?

Ben yapsın demiyorum ki,ama torunlara verilen paraya karışmak da haddi değil bence..

bu cümleden dolayı diyorum ki kendilerine ait olan paraya sahip olsun az yiyip yardımcı tutsunlar. ama eşi ayrı çalıştığı için para beklemesi saçma evet...

kaynım eşinden boşanmış ama olan parayı eşine ve çocuklarına gönderiyor
Ben de bu cümleden anlıyorum ki konu sahibi olaylara tuhaf bir yönden bakıyor..

Birlikte yaşıyorlarsa her şey ortaktır. Yani kayınpederinizin ya da kaynınızın parası diye bir şey yok. Biri isterse hiç çalışmasın , yine de aynı evde duruyorlar diye ortak oluyorlar. Bizim taraflarda öyledir yani. Ona veriyorlar bize vermiyorlar durumu olması anormal değil. Öbür yandan boşanmış olabilir , çocuklarının rızkını da vermesi gerekir. Karşıda ki bayanda tek başına yapmadı sonuçta çocuğu.
Temizlik konusunda sizi kimse zorlayamaz tabi ki. Yaparsanız severler , yapmazsanız laf ederler. Ne yazık ki böyle oluyor.
Eğer çok sık söylüyorlarsa eşinizle konuşun o orta yolu bulur. Sizin direkt bir şey demeniz huzursuzluk yaratır belki.
Ben böyle düşünüyorum

Para konusunda haksızsın da..
Kimsenin temizliğini yapmak zorunda değilsin.
Daha fazla alıştırmadan net bir dille konuş hallet derim ben..

eğer kayınvalidenin zihniyeti "gelin hizmetçidir" ise ister parası olsun ister olmasın sizi gene çağırır temizliğe..
olay eşinin ve senin tavrında bitiyor.. kabul edersiniz ya da etmezsiniz..
kaynına verilen vs paralar seni rahatsız etmesin çünkü 40 tl eksik de yollasalar seni gene temizliğe çağıracaklardır..

Yaptigin butun para hesaplamalari gereksiz, kendiniz kazanin o parayi neden milletten para bekliyorsunuz?!
Kayinvalidenizin evini temizleme konusunda ise yoruma gerek yok, bana temizlik yap dense kilimi kipirdatmam ama o yaparken kiyamam yardim eder, yeri gelir elinden alirim... Siz onun oglunun esisiniz, onun gelin adi altinda hizmetcisi degil, az parasi varsa kendi temizlesin, kimsenin annesi kimseye hizmetci dogurmuyor!!

kaynata kim onu anlamadım ben

kaynata= kayın + ata

kayın: arapçada kayn, ya da kayum : "yerine geçen " demektir...
eşinin kaynı,eşinin yerine geçen anlamındadır...tabii ailesinin gözünde:) yani eşinin kardeşidir.....

ata: baba,büyük

kayın ata : eşin erkek kardeşinin atası...yani babası.... yani eşinin babası.... yani kayın peder

öğretmenliğim tuttu kusura bakma 2 ay tatil uzun geldi galiba

ya hiç sevmiyorum şu türkçedeki akrabalık isimlerini bir sürü

yerine nasıl geçiyor bak hiç bilmiyordum çok tuhafmış anlamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…