Haklı mıyım?Yyoksa cok mu aceleceyım? Bende bılemedım

cin_80

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Mart 2012
26
1
36
Konya
kızlar slm bu yılın 28 agustosunda dugunum var amadaha ortada hıc hıccbısey yok erkek tarafıda saolsun ölece oturupotururlar kımsenın kılını kıpırtdatdıgı yoknısanlımında ıslerı cok yogun ondanda bu durumda beklemıyorum ama sonucda anası babası var ilk evlenecek oglan evın ılk cocugu amakımsede ne bı heyecan var nede bı mutluluk belırtısı hanı sozlerımde yanlısanlasılmayada meyıl de vermesın öle ıstenmeyen bı gelın degılım ama sanırsam aılesının tiniteyı böle olsa gerek ama ben artık cıldırmanoktasına geldım dusundukce mıdemekramplar gıdıyor yav kımse bısey yapmıyor bıseyde demıyor ustelık sankı bızım dugun surada 12 hafta sonra degılde sankı gelecek seneye offff ben napayımya ama bu olay bolede gıderse sızler daha benden cokbomba haberler alabılırsınız surada hazıran sonuna kadar duracam baktımkıkımsede gık yok atacam nısanı falan ne bu ya bugun bı yapılacaklar lıstesı yaptımda anam ne işler var bı gorsenız bız sımdı başlasak anca bıtırırız hanı aılesı bızdenmı beklıyor dıyecemama bı annenın bı babanında yapacak işi olmazmı ya oglan evlendırırken bıde bızım evımız ayrı olacak offf ben nedeyım bana bı akıl kafayı yemek uzereyım dugune 12 haftamız var sız boyleyken yanı bu kadar zamanınız kalmısken sız neler yaptınız sızın nelerınız hazırdı benım daha ortada bı ıgnembıle yok gercı benım ceyızımı hazır harala gürele ceyız alısverısı yapıyorum amao taraf hıcc bana akıl verın hangı seye kac zaman kala yapılır ev tutulacak gelınlık davetıye basılacak mobılya beyaz esya alınacak halısı perdesı say babam say bıtmıyor yav bana bı akıl benmıcok acele edıyorum acaba

cnmmm dur paniklemişsin iyice kendine dert etmişsin......:6::6:

cnm bnmm evet bu kadar sessiz kalmaları hoşuna gitmeyebilir ama hareketi geçirmeye çalıştın da onlar mı geçmediii bi sakin ol senin evlilik heyecanından çok gözünde kabarıyor herşey eğer karşı tarafın durumu iyiyse evinizde belliyse düğüne 1 ay kala yapmaları daha mantıklı gibi ama sen pohpohlanmayı aranmayı beklediğin için gözünde büyüyor herşey panikleme bir kız evden çıkıncaya kadar hiç eksiği bitmezz son aya bırakmayın ama 2 ay önceden almamaları eğer durumları iyiyse normal sen harekete geçir onları bunlar bunlar olacak de nişanlına söyle annenleri arasınlar gelsinler oturmaya

tatlı telaaş tatlım bunlar.....:27:

nisanlin ile konustun mu ?

o ev tutma konusunda ne diyor en azindan hangi semtte oturacaginiza filan karar verdiniz mi? daha 12 hafta var diyorsun belki ana unsurlari belirleseniz ailecek dugun alisverisine cikmak icin biraz erken belki de eviniz yok henuz esyalari almaniz bi kac gunluk is aslinda

belki de ev icin bir karar vermenizi bekliyordur erkek tarafi bosuna bi kac ay kira vermeyelim diye de dusunuyor olabilirler turkiye deki ortami bilmiyorum ama ne olursa olsun boya badana temizlik derken 1 hafta gecer sanirim 1 haftada da esyalari alip yerlestirseniz 2 hafta yani sen 1 ay daha sabret canim bakalim

Yardımcı olmak isterdim;ama ne noktalama işareti var ne paragraf,ilk satırda pes ettim.

sakiin
abartma canım daha zaman var benim son 20 günde alındı eşyalarım falan
iki üç gün çarşıda dolaştınmı hepsi olur onların merak etme bu sebepten nişan atılırmı hiç
belki zamanın dahada yaklaşmasını bekliyorlardır endişelenme

Ailen câya çağırıp bu durum hakında ağızlarını arasınlar..Ve böylece onlarında sıkıştırırlar..

Canim ya ayni durumu ben de yaşamiştim, hatta bununla ilgili bir konu bile açmıştım burda...gelinlik ev hiçbişey yok diyorsun gerçekten kötü bir durum benim eşimin ailesinin maddi durumu iyi değildi,yardımcı olamadılar ve eşim yurtdışında çalisiyordu,kendisi hesabıma para gönderdi ben de gittim davetiyeyi bastirttim,gelinliğimi annemle seçtik vs..vs..
Tek başına yüklenmek zordur bilirim sevdiğim için katlanmıştım...

anladıgım kadarıyla nısanlının aılesın cok fazla sorumsuz olusundan sıkayetcısın .

ne yazık kı canım ,artık bu tum cıftlerın genel sorunu .benım de erkek arkadasımın aılesı aynen boyle .

zaten bıze acık acık soyledıler "paranızı bırıktırın dugunu yapın "dedıler

hem de benı cok sevıyorlar(mıs) evlılıgımıze onay da verıyorlar(mıs ) mış mış da mış.:)

dugunumu ben yaptıkdan sonra da bı zahmet sev benı bı zahmet onay ver ,hay allah'ım yaa :)

ben de kafayı yemek uzereyım ama kımseye bırsey dedıgım de yok !

aman kımse de ılgılenmesın zaten .herkese ederı kadar deger verırım olur bıter

takma kafana herşey hallolur.
benim tanıdıklarım son 20 günde ev aldılar,tadilat yaptırdılar,eşya alıp birde yerleştirdiler:34:

Telaslanma canim evet yaklasmis ama hepsi bir haftada halledilecek seyler bunlartabii sen de nisanlina bunlari biran once soylemelisin. onlar bu konuda asiri rahatlAR

Nişanlınızın ailesinden önce nişanlınız bu konuda sorumlu.

Onunla konuşmalısınız. Herkesi harekete geçirmesi gereken o.

Çokta geç kalmış sayılmazsınız..Son bir buçuk ay kala ev tutulur, eşyalar alınır.

Perde ölçüsü aldırılır.

Kızın çeyizi yerleştirilir.. Son 1.5 ay kala gelinlik siparişi verilir, çok özel bir model değilse.

Davetiye dağıtıma göre değişiyor..Fakat son iki hafta yeterli oluyor.

Bir,bir buçuk ayda hepsi halolur inşaallah.

Allah mutluluklar versin.. Sabırlı olun herşey olup bitiyor.

aslında çokda geç kalınmış değil hele maddi durumları iyiyse 1-2 haftada bile herşey alınabilir, bizler bayan olarak hem alıcaklarımız,ihtiyaclarımız hemde heyecanımız çok daha fazla en basiti nevresiminden mutfakl eşyalarına kadar ıvır zıvır ufak şeyler daha fazla vaktini alıyo insanın, eğer kirada oturac aksanız belkide acele edip fazladan kira ödemek istemiyorlardır 1 ay öncesinden tutmayı falan düşünüyolardır, eğer ki düğün tarihiniz kesinleştiyse çok üstüne gitme derim nasılsa hallolucak yakında onlarında paçası tutuşur :)

Para varsa her şey bir çırpıda hallolur ,canınızı sıkmayın.
Boşuna kira vermek istemiyor olabilirler .
Aileye kızmakdansa siz bu konuları nişanlınızla konuşun,kendinizi de üzmeyin herşey hallolur .

canım nişanlını sen harekete geçir. bende de böyle bi durum vardı. düğün tarihini bile belirlemiyorladı. bi feryat ettim nişanlıma. o hareket ettirdi babasını. dır dır et biraz .

canım öncelikler bunun için nişan atılmaz

senin yapacağın şey durumu annenle görüşmen nişanlının ailesini çaya falan çağırmanız ve senin ailenin ne yaptınız neleri hazırladınız sunu sunu yaptınız mı demek..

ilk ogulları bazı şeylerin yetişmeyeceğini düşünmüyor olabilirler ama yapılacak daha mantılkı bir şey gelmiyor aklıma

nişanlını da bunaltma aranı sıcak tut:)

anladıgım kadarıyla nısanlının aılesın cok fazla sorumsuz olusundan sıkayetcısın .

ne yazık kı canım ,artık bu tum cıftlerın genel sorunu .benım de erkek arkadasımın aılesı aynen boyle .

zaten bıze acık acık soyledıler "paranızı bırıktırın dugunu yapın "dedıler

hem de benı cok sevıyorlar(mıs) evlılıgımıze onay da verıyorlar(mıs ) mış mış da mış.:)

dugunumu ben yaptıkdan sonra da bı zahmet sev benı bı zahmet onay ver ,hay allah'ım yaa :)

ben de kafayı yemek uzereyım ama kımseye bırsey dedıgım de yok !

aman kımse de ılgılenmesın zaten .herkese ederı kadar deger verırım olur bıter

sanki beni anlatmissin :36:
aynen, dugunu kendimiz yapiyoruz.. ve aynen bu evlilik icin onay verilip beni cok sevdiklerini soylemisdiler.. is ne kadar ciddiye cikip durdukca... sorunlar cikardi kayinvalidem...
bu durumda galiba onlardan bir beklentimiz olmamak ve zadece yuvamizi yikmamalari icin bol bol dua etmek..

canım bence daha büyük sorun çıkarmadıkları için şanslısın, bn bekarım ama hergün burda neler neler okuyoruz ve acayip korkar hale geldim ailelerden=)

boşver bunu dert etme bazıları yapı itibariyle son dakikaya bırakır zaten, kişisel algılama..

ne güzel sevdiğinle mutlusun evlenmene az kalmış tadını çıkarmaya çalış=)

son dakıka haberı haftaya cumartesıye eve caya cagırıcaz bakalım tabırı caızse dananın kuyrugu o vakıt kopacak gıbıme gelıyor bunların nıyetı az bırazda aynı eve almak ama ben ve aılem kesınlıkle karsıyız bu konuya hattakı nısandan 15 gun sonra aynı ev olsun denıldıde ben nısanı atmısdım gozu korktu nısanlımın tmm ayrı olacak dedı ama ona ragmen hala bı falıyet yok hanı aklımada gelmıyor degıl son ana kadar bekletıpde aynı eve alacaz deyıp cıkıvermesınler ısın ıcınden dıye ondanmı daha hıc bısey yapılmıyor dıye malum karsı taraf accık uyanık da ama ben yemem tabı bunları o dava başka verırerıvırım ellerıne yuzugu gonderırım bakalım haftaya kopacak hersey bellı olacak durumları sole ıyı gıbı nısandan once ev satıldı 190 bıne paralarıda var ama kayınvalde ve kayınpeder tarafından sankı akıllarından hala aynı eve alabılırızmıyızkı dıye bı dusuncenın gectıgını sezer gıbı oluyorum zaman zaman ama belkıde sızın dedeıgınız gıbıde olabılır belkı acele etmıyor nasılsa hersey hallolur tarafından bakıyorlar ben surada en cok bı hafta daha beklıyıcem nasılsa hersey o vakıt meydana cıkacak herseyın hayırlısı

bu kadar panik yapma canım hepsi halledilir
hani sormuşsun ya sizin düğüne 12 hafta kala durumunuz neydi diye benim 12 hafta öncesinde düğün tarihim bile belli değildi:))
üzülme hepsi oluyor 1 ay içinde nişan ve düğün yapmış ve hiçbir eksiklik yaşamamış birisi olarak söylüyorum

1 ay içinde bence halledersiniz canım, nişanlınla konuş ama endişeni bilsin. ne yapacağınıza ne zaman olacağına karar verin, sen de rahatlarsın biraz.

Back
X