Hakliyken iftiraci oldum

Glikoz

DİNE
Kayıtlı Üye
24 Eylül 2008
604
1
316
44
Ankara
Uzun bir aradan sonra merhaba kk
Oglumun ögretmeni 3hafta once bir toplanti yapti toplanti konusu okul aidatlariydi ama ögretmenin öyle bir isteme sekli vardiki sasardiniz
parayi ödemeyenlerinne belesciligi ne baskasinin sirtindan gecinmeye alismis asalakligi ne kul hakkina girmisligi kalmadi . Okul bizim cocuklarimiz icin var ve elbetteki destek olmaliyiz .Bir ögretmenin 30veliyi karsisina alip bu sekilde konusmasi sinirimi bozdu .dha öncede surtusmelerimiz olmustu ama bundq dayanamadim 147i arayarak sikayet ettim
ertesi gun okul karisti bi sonraki gunse 147den bana sikayetime cevaben gelen mesaj icin arayinca duyduklarima inanamadim
ögretmen inkar etmis tamam bir kac kiside ona sahitlik ederek tutanak hazirlamislar ogretmen para istemedi hakarette etmedi diyerek kriz gecirdim hakli iken iftiraci durumuna dustum
su an ise ne yapacagimi bilmiyorum il milli egitime yalan beyandan sikayet etsem ogretmen yine itiraz edecek sahitleri haxir mudur ortbas edecek haaa bu arada ogretmen bayanin esi ilce milli egitimde sube muduru arkasi saglam yani
olanlari sindiremedim

üzgünüm ama birşey çıkmaz.
hak arama şekliniz biraz ters olmuş.

öğretmenle konuşarak anlaşabilirdiniz

müdürün odasında 3nüz hatta bir kaç veli daha toplantı yapabilirdiniz böylece daha kısa yoldan dallanıp budaklandırmadan hallolabilirdi

147yı aramak çözüm olmuyor çünkü öğretmen öğretmeni tutar doğal olarak.

ki eşinin şube müdürü olmasına bile gerek yok müdürü personeline sahip çıkar.

Siz aidatları yatırmadığınız için,öğretmen de hakaret ve saygısızlık ettiği için hatalı ...

Haksızlıga tahammül edemeyenlerim başına hep gelen bir durum bu.Ben çok yaşarım.30 kişiden sadece 1 mişsiniz umursamamayı böyle böyle öğrenecegiz insallah.
Ya rabbi şükür diyen ve tutanaga varana kadar şahitlik edende varmış,zaten baştan degmiyormus verdiginiz tepkiye...
ben olsaydım orda belli ederdim kendimi...147 sizden duydum.şimdi okul müdür ve ögretmen isminizi cisminizi biliyor mu yani?
biliyor sa boşuna ugrasmıssınız.Orda lafı yapıstırsaydınız içiniz sogurdu bari:))

Ortada çocuklarımız var...kolay gelsin...ilçe eğitim md.eşi ...yapacak bir şey yok..

malesef kotude olsa onlar birbirini tutarlar....keske birkac kisi aranizda konusup direk mudurun kapisini calsaydiniz guzel bir dille derdinizi anlatsaydiniz......

hey maşallah... yönetmeliğe göre okul kayıt ücreti kaldırıldı ve okul aidatı almak kesinlikle yasal değil... eğer vermek zorundaysanız bu ücreti ödediğinize dair fiş yada ona benzer bir belge isteyin ve diğer velileride bu konuda örgütleyin.. eğer vermiyorlarsa fiş yada benzeri belge aidatı ödemeyi reddedin...eminim hiç bir veli bu şekilde para ödemeyi kabul etmeyecektir ve size destek çıkacaklardır.. diyelim okul aidatını ödemiştir şeklinde bir fiş yada belge verirlerse zaten iş orda biter elinizde kanıtla gidersiniz ararsınız 147 yi.. isterse kocası milli eğtim bakanı olsun alayı fıs gelir tırıs gider...

Son düzenleme:

onu aidat diye belgelendirmezler bağış olarak belgelendirirler yani gönüllü vermiş gibi görünürsünüz kağıt üzerinde

bazı insanlar yüzlerinde gülücükle kaplı bir maskeyle gezip, arkadan kuyu kazarak hallediyorlar işlerini. bazıları da içi ve dışı aynı olduğundan ansızın veriyor tepkisini. tuhaftır hep bu ikinci grup kaybeder...

küçücük bir mevki kırıntısıyla kendini devleştirip, karşısındakini hor görmeye çalışan pireler ve onları devleştiren yandaşlarıyla dolu dünya.

farkında yada bilincinde olsa mesleğiyle geleceği bugünden şekillendirdiğinin, ne O bu konuşmayı yapardı ne de siz bu tepkiyi verirdiniz...

onu aidat diye belgelendirmezler bağış olarak belgelendirirler yani gönüllü vermiş gibi görünürsünüz kağıt üzerinde

kesinlikle bu yüzden sadece aidat şeklinde geçmesi gerekiyor belgede onun dışında hiç bir kelimeyi kabul etmemeli zaten asla aidat şeklinde yazamayacakları içinde ve eğer diğer velileride örgütleyebilirse okul aidatı denen şeyi ortadan kaldırırlar... kesinlikle yasal değil tamamiyle parayı cebe cukkalamaya çalışıyorlar...

devletin okula aldığı çalışan sanırım 1-2 kişi oluyor. bu sayı da okulun ihtiyaçlarına yetmiyor. aynı zamanda okulun diğer giderleri için de yeterli olmuyor ödenek. okul döner sermayeden anlaşmalı işçi alıyor. sonra velilere baskı yapıyorlar. vermeyenler fakirliğinden tut sorumsuz bilmem ne her türlü şey oluyor. yanlışsam düzeltin.

ben bu sistemden çok rahatsızım. evine ekmek götüremeyenden de mevki makam sahibi üstdüzey gelirli insandan da aynı para isteniyor. sonra veremeyen çocukların ne ezikliği ne de fakirliği kalıyor. bir de notla ve ilgiyle tehdit ediliyor bu çocuklar. bağışçı ailelere özel ilgi vs diğerlerine de gel sınıfı temizle derler. bu işler böyle yürüyor ama ezdirmeyin kendinizi bilinçli ebeveynler olarak. size saygısız konuşmaya hakkı yok öğretmenin. isterse başbakanın karısı olsun, ezdirmeyin kendinizi. öğretmenin tutumu konusunda illa ki sizi destekleyen bir veli çıkar. dilekçe vermeye ikna edin, uğraşın biraz.

aidat vermek zorunda değilsiniz diyen devlet okulların giderlerini karşılayamıyor. :)

siz içinize atmamış gerek gördüğünüz şeyi yapmışsınız, ama sakın üzülüp strese girip kendinizi yıpratmayın... doğru bildiğinizi yaptınız sonuçda, eğer öğretmen size bunu soracak olursa aynı açık yüreklilikle neden rahatsız olduğunuzu dile getirip bu sorunu ortadan kaldırmak adına yaptığınız söyleyin...

hatta çocuğunuza karşı öğretmen tarafından bi antipati oluşmaması için, durumu şahsileştirmeyin, aidat mecburiyetine karşı yapılmış bir şikayetti ve karşı olduğum bir konuyu sizin konuşmanız üzerine şikayet ettim gibi politik bir yaklaşım gösterin...

öğetmenlerin üzerine bukadar gidilmese onlarda bizim üzerimize bukadar gelmezlerdi gibi... sonrasında sizinde konuşma tavrınız bizi kırdı ve üzdü diye ekleyebilirsiniz,, bunu dile getirip çözüme ulaşmak için bi adım atmıştım, olayın buralara gelenebileceğini düşünseydim önce sizinle konuşurdum tabii...diyebilirsiniz..

öğretmenin velilerle konuşma biçimini tamamen yanlış bulduğumu öncelikle söyleyim fakat bu paraları cukkalıyorlar lafı inanın asıl iftiradır

eğer o bağışları vermezsenız çocuklarınız pis tuvaletlerde tifo olup doktor doktor gezerler ayrııca devlet, okulların ihtiyaçlarını karşılamak için ödenek vermez sadece personelin maaşını öder,temizlik güvenlik vs gibi yani o cukkalandığını düşündüğümüz paraların hepsinin bir yeri vardır ve toplanan paralar noter tasdikli bir deftere kaydolur ve tefbis adlı bir sisteme girilir

yani öyle kolay değil velinin parasını cukkalamak.

devlet aidat parası bağış vermeyin der ama yavruların girdiği tuvaletin sınıfın temizliğini veliden alacağın parayla yapacaksın der veliyi yanıltır müdürleri bunaltır.

onun için cukkalamak terimi çok ağır bir itham olmuş o toplanan paralar tamamen yasaldır yönetmeliğide vardır.

bu konularla ilgilenen velilerin okul aile birliklerinde olmaları onların yararınadır.

eğer ben uğraşamam okul aile birliğiyle falan denecekse de o zaman konu iyice araştırılmalıdır.

Özel okulda bu tarz söylem yok ...devlet okuludur.Döner sermaye dönmemiş...sinirleri gerilmiş...
doner sermayeleri kurumus desene....

bu ne sacmalik sonucta devlat okulu bu....herseye yatiyorlarda bir isci kendi cocugunu okutmak icin doner sermaye dedikleri seye parami yedirmeleri gerekiyor..... artik halki nerden kaziklayacaklarini sasirmis durumdalar....ben ilk okula giderken hatirliyorum mudur 1.donem 2. donem diye temizlik parasi alirdi...eeee temizlik yapan kisilerin parasinida halkmi odeyecek oldu ozaman ogretmenin mudurun parasinida devlet odesin....lisedeykende yok okula bilgisayar alinacak diye velilerden para topluyorlardi her sene butun velilerden para toplansa okula bilgisayar sirketi bile acilir....ben olsam kurus yedirmem mahkemeyse mahkeme haksa hak....okadar paran varsa git cocugunu ozel okutta okut daha iyi....adi ustunde devlet okulu bu devlet....doner sermaye degil....

aidat vermek zorunda değilsiniz diyen devlet okulların giderlerini karşılayamıyor. :)

koskocaman devlet okulunun ihtiyacı için para vermezse hizmetlini sen tut parasını sen öde ben sana deterjan vermem derse git veliden iste derse eğitimciyle veli böyle karşı karşıya gelir

üstüne velilere hayır para vermeyin müdürlerede veliden topla para derse fakat veliler müdülerden böyle birşey istendiğini bilmezse düşünün ne olur

meb veliyi yanıltıyor.

Devlet okulu Benimacimdan konunun maddiyatla ilgisi yok bir egitimciye yakusmayacak bir uslup kullandi
Toplantida sesimi cikartmadim cunki bi onceki toplantida cildirmistim cocugu okula goturdumbir gun o sinifa girdikten 3 5 dkk sonra kizima para vermem gerekyor diye tenefuu bekleyecektim sinifta basimin belalari sizinlemi ugrasicam izin almadan provqdan gitmek ne demek bbunlarin anneleride ayri manyakzaten diye bagirdigina sahit olmustum ayni gun toplantida olunca patladim kimsin ki cocuklara bu laflari soyleme hakkina sahipsin diye cikistim amA benden ve cocuklardan baska duyan yok yine inkar etti siniftaki velilerde o na onandi
ikinci kez toplantida sivrilmeye cesaret edemedim
147 milli egitimin telefonu sikayetlerde isim istege bagli olarak gizli tutuluyor taki sorusturma acilirsa ve suc tesbit edilip mahkeme yoluna gidilene kadar keske ismimi vererek sikayet etseydim yanimda sikayeti yapan kisiye hakaret edilince dayanamayip kendimi ifsa ettim :) enazindan belki yalan beyan cesareti gosteremezlerdi anlamadigim konustugum kisilerin tamami bana hak veriyor fakat cocuklarini bahane edip sahitlik edemeyen insanlar d
Var diger tarafta aleni bildikleri bir seh icin sahitlik edenler var insanlarmi tuhaf ben mi anlamadim kac gundur uykularim kaciyor

devlet okulu diyoruz da özel okulların giderleri de bizim vergilerden çıkıyor. çünkü özel okulların ücretleri okulun ve hocaların masraflarının çok çok küçük bir kısmını karşılıyor. gerisi devlet takviyesi. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…