Aidat nedir, devlet herkesin p..ine bakıyor benimkine de ücretsiz bakacak. Maaşımdan o kadar kesinti yapılıyor her ay, her şey için vergi veriyorum ne için ?
Yeşil kartlı beş kuruş vermeyen adamlar artistleniyor vergi veriyorum devlet baksın diye ben ne aidatı verecekmişim. Zırnık koklatmam o aidatı fakire fukaraya veririm daha iyi. Devletin yasal görmediğini kim ne hakla beleşçi başkasının sırtından geçinen vs diyerek almaya çalışıyor. Sorsaydın sana ne oluyor bu kadar sen mi alıyorsun o parayı diye?
Oncelikle meb okulun her ihtiyaci icin para vermiyor. . Mesela izim okulda temizlikci parasini ogretmenler olarak biz veriyorduk. Mudur de bagis yani aidat toplayin diye bize baski yapiyordu. Toplanan paralarla temizlik malzemesi aliniyordu.
Sizin yorumuna gelecek olursam. Ogretmenlere karsi anlayisli olun lutfen. Bir de cocugunuza birilerinin sozunu KESMEMEYI ogretin lutfen.
ahh canıımm ben küçüktüm ta birinci sınıftan üniversiteye kadar kayıt parasıda verdim o aidat paralarını da.. hele bi verme.. öyle bir rezil ederler ki seni sınıfın ortasında, veliyi de ayrıca veli toplantısında.. bak bu kadının başına gelen gibi..
daha bikaç sene önce kuzenim ortaokuldan mezun oldu, liseye kaydı yaptırılacak. diplomasını alabilmek için tabiki de benimde zamanında yaptığım gibi DİPLOMA PARASINI verdi.. tıpkı her yıl sonu verilen KARNE PARASI gibi, biraz daha pahalısı. ehh malum diploma bu....neyse diplomayı almaya gittiğimizde, babasıda yanındaydı.. ödenmemiş bikaç aidat parası çıkardılar. bu kadar toplamda dediler.. ödemezseniz diplomayı veremiyoruz dediler.. tabi tartışma, bağrışma vs.. neticede ödedi o aidat paralarını.. alabildi diplomayı.. netice olarak,
benim ilkokula başlamamdan bu yana 15 sene geçti.. yıl oldu 2013. güya yasak kayıt parası, aidat vs..
nerde yasak, herkes çarkını döndürecek, bu düzen böyle gelip böyle gidecek.. ve malesef şikayette etsen, başbakana bile çıksan durum değişmez, çünkü bu pisliği yapanlar hep birbirini tutar. sende iftiracı olarak tek başına mal gibi kalırsın ortada.. olan sana ve çocuğuna olur. bak ne demiş müdür, seneye çocuğun sınıfını değişiriz.. yani belli ki o öğretmen o çocuğu barındırmayacak!!! o sınıfta.. ee velisi bikere tersine gitti nede olsa..
ne diyim Allah onları bildiği gibi etsin, Allaha havele ediyoruz bunları, zaten başka hiçbir çaremiz de yok..
kesinlikle bu yüzden sadece aidat şeklinde geçmesi gerekiyor belgede onun dışında hiç bir kelimeyi kabul etmemeli zaten asla aidat şeklinde yazamayacakları içinde ve eğer diğer velileride örgütleyebilirse okul aidatı denen şeyi ortadan kaldırırlar... kesinlikle yasal değil tamamiyle parayı cebe cukkalamaya çalışıyorlar...
şu cümleyi kuran insan! ne kadar çok öğretmenin günahını aldığını bilsin. öğretmenler velilerin verdiği 3 kuruşa tamah etmezler. en azından ben etmiyorum. hatta veliler çocuklarının eğitimine para vermek istemediği için(benim okulumda) bir çok şeyi cebimden veriyorum. aidat meselesine gelince alınması sadece velileri rahatlatmak için yasaktır denilmş. milli eğitimin en üstündeki insanlara kadar herkes alındığını bilir. çüünkü devlet ilköğretim okullarına ödenek vermez. hizmetli göönerir ama o da okulun ihhtiyacını karşılamaz. okul dışarddan birini alıp sigortalı çalıştırmak zorunda kalır. o da aidatlarıdan karşılanır.
aidatlar okul aile birliği hesabına yatar. okul müdürü , okul aile birlii başkanı ve görevlendirilmiş öğretmenler imzalamazsa hesaptan para çekilemez. cebe cukkalamaya çalışıyor diyen terbiyesiz cahillere duyurulur.
üzgünüm ama birşey çıkmaz.
hak arama şekliniz biraz ters olmuş.
öğretmenle konuşarak anlaşabilirdiniz
müdürün odasında 3nüz hatta bir kaç veli daha toplantı yapabilirdiniz böylece daha kısa yoldan dallanıp budaklandırmadan hallolabilirdi
147yı aramak çözüm olmuyor çünkü öğretmen öğretmeni tutar doğal olarak.
ki eşinin şube müdürü olmasına bile gerek yok müdürü personeline sahip çıkar.
öğretmenin velilerle konuşma biçimini tamamen yanlış bulduğumu öncelikle söyleyim fakat bu paraları cukkalıyorlar lafı inanın asıl iftiradır
eğer o bağışları vermezsenız çocuklarınız pis tuvaletlerde tifo olup doktor doktor gezerler ayrııca devlet, okulların ihtiyaçlarını karşılamak için ödenek vermez sadece personelin maaşını öder,temizlik güvenlik vs gibi yani o cukkalandığını düşündüğümüz paraların hepsinin bir yeri vardır ve toplanan paralar noter tasdikli bir deftere kaydolur ve tefbis adlı bir sisteme girilir
yani öyle kolay değil velinin parasını cukkalamak.
devlet aidat parası bağış vermeyin der ama yavruların girdiği tuvaletin sınıfın temizliğini veliden alacağın parayla yapacaksın der veliyi yanıltır müdürleri bunaltır.
onun için cukkalamak terimi çok ağır bir itham olmuş o toplanan paralar tamamen yasaldır yönetmeliğide vardır.
bu konularla ilgilenen velilerin okul aile birliklerinde olmaları onların yararınadır.
eğer ben uğraşamam okul aile birliğiyle falan denecekse de o zaman konu iyice araştırılmalıdır.
o aidatı vermez orda o kadar kişinin içinde onu rezil eder çıkardım o kim ki size hakaret ediyor
Yorumlara bakıyorum da ne kadar üzücü bir durumdayız. Öğretmenin para isteme şekli hoş olmamış (anlatıma göre) ona katılıyorum ancak devlet okullarına para vermek zorunda değilsiniz adı üstünde devlet okulu, oldu olacak öğretmenin de maaşını biz verelim gibi yorumlara da söyleyecek söz bulamıyorum. İşin içinde olmadıkları için uzaktan böyle konuşmak kolay geliyor tabi.
Bu arada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın son olarak yaptığı açıklamayı yazacağım her şey net ve açık anlaşılır umarım!
HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN
Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'ta bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yozgat Belediyesi Kent Park tesislerinde düzenlenen kahvaltıda, STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eğitim konusunda STK temsilcilerinden Yozgat'ta eğitimin sorunları konusunda görüşlerini alan Bakan Avcı, kayıt ücretleri ve okul aidatları konusuna değindi;
Şimdi şüphesiz özellikle kayıt döneminde toplanan paraların velileri zor duruma düşürdüğün biliyorum. Benim bu tür şikayetler konusuna verdiğim cevap şu; şüphesiz hiçbir okul yönetimi, velileri isteği, arzusu dışında bir takım ödemeler, aidatlar konusunda zorlamayacak, ama şimdi çocuklarımızı dershanelere gönderiyoruz. Kardeşim sen çocuğunu gönderiyor musun?, gönderiyor. Ne kadar veriyorsun, 100 lira veriyorsun. Peki okulun eksiği, gediği için 10 lira istemiş. Haftanın 5 günü bu okulda okuyor çocuk, senin okulun. İki günlük dershaneye 100 lira vermekten erinmiyorsun, bunu yük görmüyorsun, çocuğunun okuluna 5 liralık, 10 liralık katkıda bulunmak ağır geliyor. Her şeyi devletten beklemek anlayışımızı da değiştirmemiz lazım" dedi.
sensin terbiyesiz cahil zahmet edersen git yazdığım diğer iki yorumuda oku... yada okuma anlamazsın sen...para veriyorlamış.. sen öğretmen olda önce eğitim ver lafda parayla değil ya... bizim okuduğumuz şartları yazmıştım yormumda bi bak bakalım öğretmenemi bağlı bu işler yoksa bi hademe eksik ders yapamıyoruz diyenleremi ?şu cümleyi kuran insan! ne kadar çok öğretmenin günahını aldığını bilsin. öğretmenler velilerin verdiği 3 kuruşa tamah etmezler. en azından ben etmiyorum. hatta veliler çocuklarının eğitimine para vermek istemediği için(benim okulumda) bir çok şeyi cebimden veriyorum. aidat meselesine gelince alınması sadece velileri rahatlatmak için yasaktır denilmş. milli eğitimin en üstündeki insanlara kadar herkes alındığını bilir. çüünkü devlet ilköğretim okullarına ödenek vermez. hizmetli göönerir ama o da okulun ihhtiyacını karşılamaz. okul dışarddan birini alıp sigortalı çalıştırmak zorunda kalır. o da aidatlarıdan karşılanır.
aidatlar okul aile birliği hesabına yatar. okul müdürü , okul aile birlii başkanı ve görevlendirilmiş öğretmenler imzalamazsa hesaptan para çekilemez. cebe cukkalamaya çalışıyor diyen terbiyesiz cahillere duyurulur.
yahu biri diyo günah aldın yaptığın yorumla biri diyor sen nası böyle dersin ? ya siz nediyorsunuz biz 15-20 lira veririz gözümüze gelmez ama adamlar kalmış 100 lira ona 75 lira buna 50 lira şuna ver allah ver ... bu nedir ne istiyorsunuz ? siz adam gibi eğitim verin yok şuyumuz eksik bilmem ne... sen iyi hoca ol önce.. ben resmen doğunun en ücra köşesinde okudum babmda öyle annemde okulda hiç birşey yoktu tek kuruş para istenmedi hocalar hocaydı çünkü...20 lira göze gelmez bunun derdinde değiliz....böyle şeylerlede bizi itham edemzsiniz ...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?