Hakliyken iftiraci oldum

ahh canıımm ben küçüktüm ta birinci sınıftan üniversiteye kadar kayıt parasıda verdim o aidat paralarını da.. hele bi verme.. öyle bir rezil ederler ki seni sınıfın ortasında, veliyi de ayrıca veli toplantısında.. bak bu kadının başına gelen gibi..
daha bikaç sene önce kuzenim ortaokuldan mezun oldu, liseye kaydı yaptırılacak. diplomasını alabilmek için tabiki de benimde zamanında yaptığım gibi DİPLOMA PARASINI verdi.. tıpkı her yıl sonu verilen KARNE PARASI gibi, biraz daha pahalısı. ehh malum diploma bu.... neyse diplomayı almaya gittiğimizde, babasıda yanındaydı.. ödenmemiş bikaç aidat parası çıkardılar. bu kadar toplamda dediler.. ödemezseniz diplomayı veremiyoruz dediler.. tabi tartışma, bağrışma vs.. neticede ödedi o aidat paralarını.. alabildi diplomayı.. netice olarak,
benim ilkokula başlamamdan bu yana 15 sene geçti.. yıl oldu 2013. güya yasak kayıt parası, aidat vs..
nerde yasak, herkes çarkını döndürecek, bu düzen böyle gelip böyle gidecek.. ve malesef şikayette etsen, başbakana bile çıksan durum değişmez, çünkü bu pisliği yapanlar hep birbirini tutar. sende iftiracı olarak tek başına mal gibi kalırsın ortada.. olan sana ve çocuğuna olur. bak ne demiş müdür, seneye çocuğun sınıfını değişiriz.. yani belli ki o öğretmen o çocuğu barındırmayacak!!! o sınıfta.. ee velisi bikere tersine gitti nede olsa..

ne diyim Allah onları bildiği gibi etsin, Allaha havele ediyoruz bunları, zaten başka hiçbir çaremiz de yok..

olsun en azından bu şekilde konuşamayacağını anlamıştır.
yalancı şahit tutsada gerçekten o hakaretleri ettiğini kendiside biliyor.
bundan sonra daha dikkatli konuşur.

Ne yani devlet bize de yemek parası vermiyor, hastalardan mı toplayalım?

Henüz çocuğum yok ama olduğunda işi pisliğe vurmayı düşünüyorum
Devlet vermiyor diye bizden alamazlar. Otursunlar bi zahmet dilekçe yazsınlar MEB'e çok zor değil.

şu cümleyi kuran insan! ne kadar çok öğretmenin günahını aldığını bilsin. öğretmenler velilerin verdiği 3 kuruşa tamah etmezler. en azından ben etmiyorum. hatta veliler çocuklarının eğitimine para vermek istemediği için(benim okulumda) bir çok şeyi cebimden veriyorum. aidat meselesine gelince alınması sadece velileri rahatlatmak için yasaktır denilmş. milli eğitimin en üstündeki insanlara kadar herkes alındığını bilir. çüünkü devlet ilköğretim okullarına ödenek vermez. hizmetli göönerir ama o da okulun ihhtiyacını karşılamaz. okul dışarddan birini alıp sigortalı çalıştırmak zorunda kalır. o da aidatlarıdan karşılanır.

aidatlar okul aile birliği hesabına yatar. okul müdürü , okul aile birlii başkanı ve görevlendirilmiş öğretmenler imzalamazsa hesaptan para çekilemez. cebe cukkalamaya çalışıyor diyen terbiyesiz cahillere duyurulur.

şu cümleniz herşeyi açıklamış zaten. konu sahibinin ne kadar haklı olduğunu da, bizlerin bu yasal!!! hırsızlık karşısında ne kadar çaresiz olduğumuzu da.. ne diyim, alanlara haram olsun!!!

147 yi arayıp şikayet edilen öğretmenin yanında olduguna hiç rastlamadım bakanlığın.
Hatta ve hatta veliler ve öğreciler tarafından bir tehdit yöntemi haline geldi 147.Sizi 147 ye şikayet ederim tarzından tehdit ediliyoruz.
Çünkü okullar okul olmaktan çıkıp birer ticarethane oldu.

Konu sahibi durum ciddi bir durum.
Aıdat veren veli var mı ?Bunu arastırın derim.
Madem yalancı şahit buldu şahsiyetsiz ögretmen sizde aidat verildiğine dair birkaç veliyle işbirliği yapıp direkt il milli eğitime gidin.
Okullarda su anda aidat adı altında para toplamak yasak.

Veli temiz sınıf ister, temiz tuvalet ister, çocuğu yazın terlemesin kışın üşümesin ister, kapıda güvenlik olsun ister, okulda her türlü aktivite yapılsın ister, bilgisayarlı projeksiyonlu sınıflarda ders işlesin ister. Evet hepimiz çocuklar en güzel şartlarda yaşasın okusun öğrensin isteriz. İsteklerimizin gerçekleşmediği okullarda şikayetimizi sitemimizi göstermemiz gereken yer, öğretmen midir yoksa bunu karşılamayan devlet midir?

Öğretmenin gözünden bakın bir de... Okul idaresi de öğretmenlere aynı baskıyı yapıyor, para toplayamayan öğretmen en vasat sınıflarda işini yapmaya çalışırken bir de idare tarafından "işini iyi yapamayan öğretmen " olarak damgalanıyor. Toplayamadığı parayı cebinden ödeyeni de var fakir öğrencisinin ihtiyaçlarını karşılayanı da.

Devlet olmadık vergiler keser, sesimizi çıkarmayız, kuzu kuzu öderiz. Sadece tel. elektrik su için ödediğimiz vergilere bakın, devlet hastanelerinde döner sermayeye ödediğimiz paralara bakın. Hangisine ses çıkartabiliyorsunuz, hangisini şikayet ettiniz? Ama mesele öğretmen- okul olunca herkesin yapacak yorumu edecek şikayeti var.

Yanlış anlaşılmasın lütfen, öğretmenin tarzı sözleri hiç hoş değil hatta kırıcı, çocuklar ve veliler hakkında sözleri de eğitimciye yakışmamış. Hemen yalancı şahit bulması da karakteri konusunda önemli ipuçları vermiş. Öfkenize hak veriyorum. Ama durumu okul idaresine bildirmeniz gerekirdi diye düşünüyorum,müdür öğretmeni üslubu konusunda uyaracaktır.. Maddi durumu iyi olmayan ailelerden aidat falan alınmıyor. Çocuğunuzu başka bir okula, ya da başka bir sınıfa alın, sizin öfkeniz çocuğa da yansımış olabilir, okul hayatı etkilenmesin yavrucağın.

Son düzenleme:

evet cukkalıyorlar öğretmensin belli çok savunmşun yasal olmayan şeyi, birincisi devlet nasıl yardım yapmıyor? devlet okullarında okuyan öğrencilerin devlete olan toplam maliyetleri hesaplandı. Buna göre, okul öncesi anaokulunda okuyan öğrencinin yıllık maliyeti 2 bin 297, ilköğretimde okuyan öğrencinin yıllık maliyeti bin 514, lisede okuyan öğrencinin yıllık maliyeti bin 599, meslek lisesinde okuyan öğrencinin yıllık maliyeti 1 bin 131 TL dir. Yeni modelde devlet öğrencilerin bu maliyetini yüklendiği için özel okullara, okuttukları öğrencilerin maliyeti oranında katkı yapacak. Yapılan çalışmaya göre bu oranlar da öğrenci başına, okul öncesi eğitimde en az bin 300 TL, ilköğretim ve lisede ise bin 500 TL ödeme yapılıyor. hadi diyelim bu yeni gelen bi yönetmelik olduğu için bu sayılmaz... e ben doğunun en doğusunda okudum orda tek kuruş almadılar ve emin ol oralara ben ilk okul okurken yardımı bırak orda insan olduğunu bile bilmiyorlardı... ama biz ihtiyacımız olan şeyleri hocamız liste yapar devlette peyder pey gönderirdi... ama sizler lüks istiyorsunuz buna rağman üniversitede sıfır çekenler almış başını gidiyor... önce eğitim eğitim.. sonra lüks... çocuğa tualet eğitimini verirsen kirletmez orayı zaten.. biraz kirdende ölmez! bu işi bana anlatmayın ben bu işin içindeyim zaten.... ya size bilgi vermemişler ihtiyacımız var demişler yada anlamak istemiyorsunuz..... bu arada yasal ise o toplanan paralar derhal aidat ödmesi adı altında bir fiş veya benzeri belge verilsin :) ama veremezler değilmi ? çünkü yasal değil !

Son düzenleme:
o aidatı vermez orda o kadar kişinin içinde onu rezil eder çıkardım o kim ki size hakaret ediyor

Yorumlara bakıyorum da ne kadar üzücü bir durumdayız. Öğretmenin para isteme şekli hoş olmamış (anlatıma göre) ona katılıyorum ancak devlet okullarına para vermek zorunda değilsiniz adı üstünde devlet okulu, oldu olacak öğretmenin de maaşını biz verelim gibi yorumlara da söyleyecek söz bulamıyorum. İşin içinde olmadıkları için uzaktan böyle konuşmak kolay geliyor tabi.
Bu arada Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın son olarak yaptığı açıklamayı yazacağım her şey net ve açık anlaşılır umarım!

HERŞEYİ DEVLETTEN BEKLEMEYİN

Bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Yozgat'ta bulunan Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Yozgat Belediyesi Kent Park tesislerinde düzenlenen kahvaltıda, STK temsilcileri ve basın mensuplarıyla bir araya geldi. Eğitim konusunda STK temsilcilerinden Yozgat'ta eğitimin sorunları konusunda görüşlerini alan Bakan Avcı, kayıt ücretleri ve okul aidatları konusuna değindi;

Şimdi şüphesiz özellikle kayıt döneminde toplanan paraların velileri zor duruma düşürdüğün biliyorum. Benim bu tür şikayetler konusuna verdiğim cevap şu; şüphesiz hiçbir okul yönetimi, velileri isteği, arzusu dışında bir takım ödemeler, aidatlar konusunda zorlamayacak, ama şimdi çocuklarımızı dershanelere gönderiyoruz. Kardeşim sen çocuğunu gönderiyor musun?, gönderiyor. Ne kadar veriyorsun, 100 lira veriyorsun. Peki okulun eksiği, gediği için 10 lira istemiş. Haftanın 5 günü bu okulda okuyor çocuk, senin okulun. İki günlük dershaneye 100 lira vermekten erinmiyorsun, bunu yük görmüyorsun, çocuğunun okuluna 5 liralık, 10 liralık katkıda bulunmak ağır geliyor. Her şeyi devletten beklemek anlayışımızı da değiştirmemiz lazım" dedi.

o aidatı vermez orda o kadar kişinin içinde onu rezil eder çıkardım o kim ki size hakaret ediyor

aaahhh ahhh etsen ne olacakk kardeşim.. bak kadın yasal olanı yapıp şikayet etmişde ne oldu. iftiracı konumuna düştü geldi buralara dert yanıyor..
sende onu yapsan olacağı söylim ben sana, ya evladın başka sınıfa hatta öğretmenin- müdürün kindarlık ve çirkeflik derecesine bağlı olarak başka okula gidecek. ya da o okulu dar edecekler ona.. hangi öğrenci velisi bi öğretmenle-idareyle uğraşmışda evladı rahat rahat okuyabilmiş o sınıfda veya okulda

ve böylece aidatın-kayıt parasının-rüşvetin yasal olarakda yolunu açmış oldu!!! vatana millete hayırlı uğurlu olsun!!!

benim annem babamdan da para istendi ama ben vermedim aklım ermeye başladığı zamanlarda kimse beni ve ailemi aşağılamadı hor görmedi okuldan göndermeye çalışmadı kimse kimseden zorla para alamaz çocuklarınızı okutun demesini biliyorlar o zamn okullarınada adam gibi baksın devlet...

yahu biri diyo günah aldın yaptığın yorumla biri diyor sen nası böyle dersin ? ya siz nediyorsunuz biz 15-20 lira veririz gözümüze gelmez ama adamlar kalmış 100 lira ona 75 lira buna 50 lira şuna ver allah ver ... bu nedir ne istiyorsunuz ? siz adam gibi eğitim verin yok şuyumuz eksik bilmem ne... sen iyi hoca ol önce.. ben resmen doğunun en ücra köşesinde okudum babmda öyle annemde okulda hiç birşey yoktu tek kuruş para istenmedi hocalar hocaydı çünkü...20 lira göze gelmez bunun derdinde değiliz....böyle şeylerlede bizi itham edemzsiniz ...

sensin terbiyesiz cahil zahmet edersen git yazdığım diğer iki yorumuda oku... yada okuma anlamazsın sen...para veriyorlamış.. sen öğretmen olda önce eğitim ver lafda parayla değil ya... bizim okuduğumuz şartları yazmıştım yormumda bi bak bakalım öğretmenemi bağlı bu işler yoksa bi hademe eksik ders yapamıyoruz diyenleremi ?

Son düzenleme:

vallahi çok doğru demişsin, gerçi ben hiç rastlamadım ama eminim aidat almayan, bu tarz zoraki hırsızlıkları yapmayan okullarda vardır. elbet vardır..
ama bu aidatlar (taa benim öğrencilik zamanlarım için söylüyorum) öyle burda konuşan ve muhtemelen öğretmen olan hanımın dediği gibi 5 - 10 kuruş bişey değildi. ta o zamanlar bile ilk dönem dünya para, ikinci dönem dünya para. ayriyeten sınav dönemlerine yakın kağıt parası, yok okula bişey yapılacak o parası. yok karne basacak onun için para ver, vermeyen karne alamaz..
verde ver yani.. ee veremeyenler ne yapacak? yemeye ekmek bulamayan ne yapacak.
ehhh ne yapacağı belli. gidecek öğretmene, ordan da müdüre.. yalvaracak, bizim durumumuz iyi değil, veremiyoruz para kem küm...
onlarda lütfen! kabul edecekler..
devletin okulunda okuyan öğrencinin, onun velisinin çektiği çileye bak!!!
yazık yazıkk...

Hepinize degerli yorumlariniz icin tesekkur ederim
Benim sıkıntım para degil okula yardimimi yaptim yaparimda sozde egitimci olan birinin uslubundan rahatsizim sinif icerisinde cocuklari bu aidat konusunda surekli uyariyor duygu somurusu yapiyor yada memnun olmadigi bir davranis karsisinda olmaz hakareti yapuyor sadece ben gordugum bir cok seye sahit oldum fakat sadece ben tanik oldum uyardimda kendisini ama anlayis meselesi kendini sadrazamin sol yaninda goruyor sanirim pervasizca davranmaktan geri durmuyor .

Bu gun pek cok veli ile konustum hemen hepsini arAmislar ogretmenimiz sikayet edildi mufettisler gelirse sakin kotu bisey soylemeyin para filan istemedi diyin demisler .Daha sonra soruldugunda ise sorusturma filan olmicak biz kazandik demisler duyunca cok uzuldum neyi kazanmislar bu dunyada ki bi sorgulamadan kacmislar sadece cogunun soyledigi hakli oldugum sikayetimde israrci olmaya devam etmem kimisi ise bosver it itin ayagina basmaz yine senin canin yanar seklinde ne yapacagim konusunda karrsizim
En cokta su an iftiraci gibi bir duruma dustum kagit uzerinde de olsa bunu sindiremiyorum

Seneye ayni okula devam etmeyecekler buyuk ihtimalle ücünüde farkli okula aaldiracagim

Son düzenleme:
2 çocuğum var
1. için ana sınıfında senelik 400 gibi bir kayıt parası verdim
2. 2 sene ana sınıfına gitti aynı şekilde onun içinde 2 kere kayıt parası ödedim.
Bunun dışında 130 Lira gibi bir para tutan ana sınıfı setlerinden alırdık.
Temizlik için malzeme listesi verilirdi. Alıp teslim ederdik
Her ay halkoyunu parası olarak 2 çocuğa ayrı ayrı 15 TL ödedim.
İlkokula başlayınca her dönem için 50 TL aidat(bağış) ödedim. Sağ olsun okul aile birliğinden bir arkadaş 2 çocukta olsa tek çocuğun parası alınır dedi.
23 nisan, okuma bayramı ve yıl gösterileri için ayrı ayrı paralar ödedim. 23 Nisan dışındaki gösterileri izleyebilmek için gösteriye giden kişi adetince bilet parası ödemek zorunda kaldım.
Şükür kızım 2. sınıftayken öğretmen gösterilere v.s. katılmadı. 3. sınıfta durumum yoktu, kızım için para almadı. 4. sınıftada bir kaç ay gitti ve diğer ailelerden de tepki gelince zorlama yapılmadı.
Bu sene oğlan 1. sınıfta ve mecbur ona her ay 15 TL ödedim. 23 Nisanı ve yaklaşan yıl sonu gösterileri içinde ödeyeceğim.
Kızım ise ilk günden itibaren halk oyunlarına katılmak hiç istemedi. Oğlum bronşit yüzünden doktor raporu var. Doktoru yasakladı. Buna rağmen gönderdim. Tek başına kalmasın bir kenarda diye...
Her sene devlet kitap verdi ama bizler tekrar kitap aldık. Set halinde indirimli bile olsa 50-70 Lira arası tek çocuk için masraf oldu.
Kız 1. sınıfa başlayınca sınıfın perdesiydi. Projeksiyon makinasını ve öğretmenin laptopunu sınıfça biz aldık. 125 Lira gibi bir para ödedik.
Bu senede oğlanın sınıfı için 150 Lira gibi bir para toplandı bu aletleri almak için.
İlk kez 2. dönemin parasını ödemedim. 50 Lira ama cidden durumum yok.
Kermes yapılır para, sinema getirtilir para, oraya gideceğiz para, buraya gideceğiz para, tiyatroya gideceğiz para, mezun olacaklar hafta sonu otelde gidilecek para, pikniğe gidelim para...
Sırf aidatla kalmıyor okula verilen para, keşke aidat olsa da onun bunun için zırt pırt para istemeseler

arkadaşıma katılıyorum alacaklı bile olan insan bu tarz istemezken parasını; insanlardan zorunluk olmadıkları bir şey için para isteme üslupları yanlış, hele ki bunu çocuklarımıza örnek olan bir öğretmenin hiç yapmaması lazım

Son düzenleme:
Doğuda neden aidat toplanmadığını anlamak zor değil.Veliler çocuklarına bir defter bile almayı boşa para harcamak olarak görürken, bir de onlardan okula yardım parası istense okulu havaya uçururlar heralde.Zaten zor şartlarda görev yapıyorlar, başlarına bir bela açmaya daha gerek yok heralde.
Burda öğretmenler hakkında ağır ithamlarda bulunan kişiler de sınırları aşıp neredeyse öğretmeni çocukları için hizmetçi olarak görmüşler.Halbuki kendileri o makama layık olamamış ve de olamayacak çapta oldukları için bu kadar edepsiz ve utanmaz üslup takınmışlar.Onun için sayın öğretmenlerimin bu fikir fukaralarına cevap vermektense bildiklerini yapmalarının daha sağlıklı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca burada bir baltaya sap olamamış kişilerin öğretmenler hakkında bu kadar atıp tutması ve sonra da çocuklarının büyüyünce öğretmen olması için didinmeleri de çok ironik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…