karı kısmı erkeğe para yedirmez. - evli bile olsa. Erkektir evin asıl yükünü tasıyan. Kadının çalılmas keyfidir. Kadın isterse çalışlır istemezse çalışmaz çünkü zaten evde bir sürü sorumluluğu vardır.
hiç haksız değilsin şu konuda, birikimini sakın söylme, çünkü para kolay birikmiyor zaten ikiniz de çalışıyorsunuz borçları maaşınızla ödersiniz hem böylece ortak ödenmiş olur ve hatta maaşından yine biriktirmeye devam et, o para senin özgürlüğün, allah hep mutlu etsin inşallah ama yarının ne olacağı belli olmaz çaresiz ve ortada kalmazsın, bi de şu var o para aynı zamanda ikinizin de yatırımı, yanlış davranmıyorsun bence
keşke kendine bişey alıp dursa, hiç bişey demem. ki demiyorum da... ama neden ailesi için yapıyor? yani ihtiyaçları olmadığı ve beni de sevmediklerini belli ettikleri için istemiyorum aslında. yoksa sevdiğimin ailesine saygım sonsuz olması gerekir-di... ama sadece saygı, o da komşuya da var yani. ayrıca bi sevgi gösteremiyorum.
Ayrıca ailesi yapmak zorunda kısmına ben hiç katılmıyorum cocuk değiliz elimizden tutup evlendirsinler.Ailesinden gelcek herhangi bir yardımı kabul etmek niaşnlını ister istemez onlara karşı minnet duymasına neden oluyordur.
bankada az da olsa birikmişim, onun biraz fazlası kadar da kredi kartı borcum var. çok yakında da düğünüm var, zaten borç da çeyiz alış verişi sırasında büyüdü gitti. nişanlım çok iyi hatta çok yönüyle süperdir, ancak onun bilmediği asla da bilmesini istemediğim bi sorunum var. ben onu tanıdım tanıyalı borç içindedir, gideri gelirinden fazladır. hala da öyle, hatta düğün alış verişi onu daha da batırdı. benim niyetim borcumuzu bir an önce bitirmek, gerekirse birikmişimi de ortaya koymak-tı... geçmiş zaman kullanıyorum, çünkü son günlerde değişik bi huy edindi. anneme şunu da alayım, evin buna ihtiyacı var alayım, kardeşim şunu istemişti vs vs... alıyor, alacak da... borcu artıyor gittikçe. biraz da bana güvendiğini hissediyorum, çünkü iyi bi gelirim var. nasılsa evlenince tüm borçlar ödenecek hesabı... anne babasını sevsem gıkım çıkmayacak ama bana en ufak sevgi-ilgi göstermedikleri için ben de onlara karşı soğuğum. o yüzden de onlara alınsın, borcunu ben ödeyeyim istemiyorum. kaldı ki maddi durumları kötü değil, aşırı tutumluluktan almadıkları şeyler bu alınacaklar. bir taraftan daha baştan gizli saklı işlerim olmasın istiyorum, bir yandan da bu birikmiş parayı gizlemeyi. çünkü nişanlım bana güvendikçe ailesinin daha fazla ihtiyacını giderecek. bugüne kadar böyle değildi, çünkü çok borcu vardı. şimdi daha fazla borcu var ama yakında bütçelerimiz birleşecek ve ben ona her zaman "merak etme, çok çabuk bitiririz, paramızı kazanıyoruz çok şükür vs" diyorum. sizce haksız mıyım?
canımmmm tavrını baştan koymalısın sonra ççok zor oluyor birikmiş paranı verme derim güvenmesin sen ne hallerde biriktirdin belki sen de bilmezmisin kendi ailene alıp satmasını tavrını daha evlenmeden koy ilerde koyamazsın bak sana bişey söyleyimmm bende senin gibiydim çalışıyorum ağırlığımı baştan koyamadım evlendim beyaz eşyayı yatak odasını ailem aldı ailemden bana hiçborç kalmadı eşimle diğer eşyaları beraber ödedik düğünde takılan altınlarla kuaför salon orkestra parasını ödedi eşimin tarafı. benim hiçgözüm görmedi vermem demedim sonra 2 sene düğün borcunu ödedik bu arada bize hiç acımadılar beraber markete gideriz onlar bişeyler alır biz alırız bizim karttan çekeriz ,beraber pikniğe gideriz bizimkarttan çekilir ,bir yere gezmeye gidilir bizim arabayla gidilir vs vs ne olduuu bizim kart borcu şişti de şiti öde öde bitiremedik benle evlenen arkadaşlarım en azından altınlarına sahip çıktı ev araba sahibi oldu. biz arabayı bile krediyle aldık o yüzden alıştırma derim
maalesef eşim paramı öğrendi, söylemedim tesadüfen oldu. bu ay ikimizin gelirinden hayli fazla olan borçlarımızı ödedik bu paranın bir kısmıyla(bu arada evlendik evet :). ailesine yardıma başladı hemen, ben de tepkimi koydum. sen yapsan ben birşey demezdim, diyor bana... ne diyeceğimi şaşırdım bunun üzerineben çok severek, isteyerek evlendim, eşimi bana yakıştıramayanlar da oldu, bunlara kulaklarımı tıkadım. bu konu dışında mutluyuz da... biraz daha sabretmeyi düşünüyorum, hala devam ederse daha sert bi konuşma yapmayı planlıyorum. evin giderlerini eşit paylaşalım, geri kalan maaşımızı istediğimiz gibi harcayalım demeyi bile düşündüm ama ipleri çok gerer diye vazgeçiyorum. ev arkadaşı değiliz biz sonuçta. bu ülkede resmen ailelerle de evleniyor insan, ne kötü (
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?