• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım?

Sevgilimle tartıştık dün gece.Biz 4 buçuk senedir birlikteyiz ailesiyle tanıştım oda benim annemle tanıştı.Ama sadece sevgiliyiz ve erkek arkadaşım beni ailesiyle ilgili her ortama her özel güne sokmak istiyo..ben çok fazla onun ailesinin ortamına girmek istemiyorum o beni suçluyo...sen evlenincede böyle olursan beni arada bırakırsan seninle işimiz zor o evlilikten hayır gelmez fazla sürmez fln bisürü şey diyo.Ya ben neden gitmek istemiyorum,çünkü; henüz hiçbişey değilim tamam 4 buçuk senedir o aile beni tanıyo ama ortada fol fos yokken her ortam da ot gibi bitmek istemiyorum utanıyorum çekiniyorum sıkılıyorum çok daralıyorum.Zaten yapım gereği aşırı utangaçım...Sevgilimde bana dün bıktım senin şu soğuk nevale halinden sanki ailem senin üstüne çıkacak nezaman seni onların yanına götürmeye kalksam bi bahane buluyosun seni tanıyamıyorum ne ilginç bi insansın diyo.Evet soğuk bi kızım ama gitmeme nedenim kendimi orda iyi hissetmemem.Hani gelin ata binmiş yaa nasip demiş ya öyle heryerde ailedenmiş gibi rahat rahat onlarla takılamam ben.Haksız mıyım sizce bişey söyleyin bana.Yoruldum sevgilimin beni suçlamasından

haklısın tavrını koru.hatta evlendikten sonra bile

Bakın bakın şimdi konuştum bana dediklerine bakın..hafta sonu gelmiceğim dedim sen benim yerime hemen söz vermeseydim şimdi sorun olmayacaktı ama ben gelmicem onlarada bi bahane uydurursun yazdım..hala neden dedi. Son kez açıklıyorum dedim ben senin sadece sevgilinim sürekli ailedenmiş gibi size girip çıkmam zaten hiç hoş değil ama istemedğimi bildiğin halde ısrar ettin dedim.Birine gitsem öteki de çağırıyo diyosun dedim.En iyisi hiç birine bidaha gelmemem dedim.. bana ne desin ; sen bu kafayla gittikçe zaten sadece sevgili olarak kalacaksın sanki sana yengemin annesigile gidelim dedim altı üstü abim o benim davet etti geri çeviriyosun.amacın ne...kırk kat yabancıdan bile daha yabancı olmaya çalışıyosun daha bisürü şey..yok ya yok ben kendimi anlatamıyorum bu adama

baştan hoşuna gitti belki seni ailesiyle tanıştırması, ama artık kabak tadı vermiş. şimdi haklısın ama, en baştan annesiyle de tanışmayacaktın. zaten nişan sonrasında bir "kayın" ailen olacak. sevgiliyken ne lüzum var?
sen böyle devam et. ciddiyetini anlasın. rahatsız oluyorum, sevgili sıfatıyla ailenin içinde bu kadar olmayı doğru bulmuyorum de. "gelin adayı" lafı da hiç hoş değil. kız arkadaşı dese daha samimi bulurdum.

Bakın bakın şimdi konuştum bana dediklerine bakın..hafta sonu gelmiceğim dedim sen benim yerime hemen söz vermeseydim şimdi sorun olmayacaktı ama ben gelmicem onlarada bi bahane uydurursun yazdım..hala neden dedi. Son kez açıklıyorum dedim ben senin sadece sevgilinim sürekli ailedenmiş gibi size girip çıkmam zaten hiç hoş değil ama istemedğimi bildiğin halde ısrar ettin dedim.Birine gitsem öteki de çağırıyo diyosun dedim.En iyisi hiç birine bidaha gelmemem dedim.. bana ne desin ; sen bu kafayla gittikçe zaten sadece sevgili olarak kalacaksın sanki sana yengemin annesigile gidelim dedim altı üstü abim o benim davet etti geri çeviriyosun.amacın ne...kırk kat yabancıdan bile daha yabancı olmaya çalışıyosun daha bisürü şey..yok ya yok ben kendimi anlatamıyorum bu adama
madem bu kadar yanında olmanı istiyormuş, yüzük takılsın sen de asker yolu bekle ne olmuş?

benim akraba ilişkim yok ya , akrabam yok ya bana ordan laf koyuyo sizin akraba ilişkilerinizi bilmem ama bizim akraba ilişkilerimiz böyle,biz samimiyiz bizde anne neyse abi dayı yenge hala da o dur dedi... kafayapımız farklı düşüncelerimiz farklı sen kendini dış kapının dış mandalı gördükçe hiç bişey olmaz.....çok abarttı saçmalıyo

benim akraba ilişkim yok ya , akrabam yok ya bana ordan laf koyuyo sizin akraba ilişkilerinizi bilmem ama bizim akraba ilişkilerimiz böyle,biz samimiyiz bizde anne neyse abi dayı yenge hala da o dur dedi... kafayapımız farklı düşüncelerimiz farklı sen kendini dış kapının dış mandalı gördükçe hiç bişey olmaz.....çok abarttı saçmalıyo
varsın yabani desinler. sen doğru yoldasın. sevgiliyken yağ-bal olanlar evlenince bambaşka bir şeye dönüşebiliyor. örnekleri çok.

erkek arkadasin cok fazla simarmis. hepsi seni kukla gibi oynatiyo. canim ordan oraya ve evlenirseniz. bu yasadiginin 3 katini yasicaksin. buna emin ol. evlendiniz surekli halam cagirdi dayim cagirdi. abim annem derkenn bu liste uzayip gidicek. ve calistigini dusun gitmek istemedigini dusun en ufak bi imanda sana bu yaptiginin 3katini yapicak. bunlari cok iii dusun canim bana cok vic vic geldi bu ailee cok zorlanirsin

Haklisin valla. Sen de ailenin icine bu kadar girmemi istiyosan tak yuzugu oyle geliyim de, adi olursa gelip gitmem ayip da olmaz de. Madem bu kadar seni yaninda istiyo neden 4bucuk yila ragmen seni istemeye gelmemiss

dediklerrimi yanlış anlamayın da, kırmızı olan noktalara vurgu yapmak isterim. siz zaten şu an, kırk kat yabancı, dış kapının mandalısız.
bu aile oğullarının sevgililerinini nasıl algılıyor acaba...
benim dayımın oğlunun vardı bir sevgilisi. kız çıkmıyormuş onlardan. kzın yüzüne birşey demiyorlarmış ama kızlarımıza kötü örnek olacak, hep burda diye kıza içten içe kızıyorlarmış.
sonunda ne oldu. ayrıldılar.
ya sevgilinizin düşünce yapısı değişik ya ailesinin.

sevgilinin üslubu çok berbat ve anlayışı baya kıt.
ya yüzüne gülüp arkandan konuşuyo bile olabilirler.
yarın öbür gün evlensen bi sorun olsa zaten sen çok meraklıydın gelin gelmeye diyebilirler.
anlamıyorsa çek restini sen de artık.
sen zaten şu an için onların ailesinden filan değilsin.

Sevgilimle tartıştık dün gece.Biz 4 buçuk senedir birlikteyiz ailesiyle tanıştım oda benim annemle tanıştı.Ama sadece sevgiliyiz ve erkek arkadaşım beni ailesiyle ilgili her ortama her özel güne sokmak istiyo..ben çok fazla onun ailesinin ortamına girmek istemiyorum o beni suçluyo...sen evlenincede böyle olursan beni arada bırakırsan seninle işimiz zor o evlilikten hayır gelmez fazla sürmez fln bisürü şey diyo.Ya ben neden gitmek istemiyorum,çünkü; henüz hiçbişey değilim tamam 4 buçuk senedir o aile beni tanıyo ama ortada fol fos yokken her ortam da ot gibi bitmek istemiyorum utanıyorum çekiniyorum sıkılıyorum çok daralıyorum.Zaten yapım gereği aşırı utangaçım...Sevgilimde bana dün bıktım senin şu soğuk nevale halinden sanki ailem senin üstüne çıkacak nezaman seni onların yanına götürmeye kalksam bi bahane buluyosun seni tanıyamıyorum ne ilginç bi insansın diyo.Evet soğuk bi kızım ama gitmeme nedenim kendimi orda iyi hissetmemem.Hani gelin ata binmiş yaa nasip demiş ya öyle heryerde ailedenmiş gibi rahat rahat onlarla takılamam ben.Haksız mıyım sizce bişey söyleyin bana.Yoruldum sevgilimin beni suçlamasından
%50 araftayım doğrusu hem evet hem hayır ne diyim bilemedim nasıl doğru görüyosan öylesi doğrudur bence canım ama bide bi adını koyun artık belliki seninki adını koymuş ailesiyle sık sık görüşmeni istiyo ailede seni gelin gibi görüyo heraldeki bu duruma sesini çıkarmıyo

ve sen bu evin gelini değilimki aileden değilimki daha sevgiliyiz dediğinde sanki taktik yapıyormuşun gibi bakış atar

Haklısın.hatta günümüzde daha sevgililigin birinci ayında kaynanamgil eltimgil :KK70:muhabbeti yapan ya da kızlar sevgilim annesine çok para harciyoooo yea diye yakınan buldumcuklari görmekten kk ahalisi olarak gına gelmişti bu konuyu okumak İyi geldi valla :)

Bence senin yaptığın doğru.
ne güzel söyledin ya :KK70:hiç anlamıyorum neyin kafasını yaşıyolar. iki sonra evleniyorum daha o kafayı yaşamak nasip olmadı :KK48: aman olmasında

%50 araftayım doğrusu hem evet hem hayır ne diyim bilemedim nasıl doğru görüyosan öylesi doğrudur bence canım ama bide bi adını koyun artık belliki seninki adını koymuş ailesiyle sık sık görüşmeni istiyo ailede seni gelin gibi görüyo heraldeki bu duruma sesini çıkarmıyo

sevgilim adını koyalım artk dediğinde annesi askere git gel öyle sözünüzü yaparız demişti askere gitmeden kız alınmaz bide demişti...bende bunu dediğini duyunca istemiyorum zaten sözlenmek.

Bu ortamlara girme olayı biraz yaşınızla alakalı aslında.
Evlenme yaşındaysanız adını koyarsanız daha rahat girer çıkarsınız.
ama evlenme yaşında değilseniz doğum günü çocuğu gibi her yerden çıkmak bana da komik geliyor.

sevgilim adını koyalım artk dediğinde annesi askere git gel öyle sözünüzü yaparız demişti askere gitmeden kız alınmaz bide demişti...bende bunu dediğini duyunca istemiyorum zaten sözlenmek.
Hıım ozaman güzelim tak sepeti koluna herkez kendi yoluna yasın kaç bilmiyorum ama 4 yıl geçmiş bi cacık yok demekki bundan bi cacık olmaz sende boşuna en güzel yıllarını heba etme ay yemiceksem niye yemek pişiriyim dimi ama niye hayatımıza sokuyoruz bu kalasları yontup evlenmek için ama bu kalas bile olamamış kütük ayol bu kütük kendi fikrim canım kızdırdıysam kusura bakma

Hıım ozaman güzelim tak sepeti koluna herkez kendi yoluna yasın kaç bilmiyorum ama 4 yıl geçmiş bi cacık yok demekki bundan bi cacık olmaz sende boşuna en güzel yıllarını heba etme ay yemiceksem niye yemek pişiriyim dimi ama niye hayatımıza sokuyoruz bu kalasları yontup evlenmek için ama bu kalas bile olamamış kütük ayol bu kütük kendi fikrim canım kızdırdıysam kusura bakma
Hem bide boş bekletilirmi kız benimde kuzenim askere gitmedi ama boş beklemesin kız yazık dedik nişan taktık sonuçta seviyolar birbirlerini

Benim de akrabalik iliskilerim iyi degildir. Dugun ve cenaze disinda pek gorusulmez. Halalarimla iyiyim sadece, ayda bir falan gorusuruz onda da.

Esimin ailesi ise tam tersi. Durup dururken aksamlari birbirlerine caya falan giderler. Bi aksam biri birindeyse diger aksam digeri digerindedir.

Allahtan esim mic mic aile iliskisinden hoslanmiyor. Onlarda herkes ayni mahalledeyken biz ayni ilcede bile degiliz. Aradaki mesafe 10 km falan ama ulasim araci yok. Gel gitlere boylece engel olduk.

Ileride bu mesafeyi kollayabilecek misin? Bu adamla zor gorunuyor.

Bir de sana soyle bir ornek vereyim. Ilgili her baslikta yazarim. Kayinvalidem dunyanin en iyi insanidir diye. Gercekten de hicbir fesatligini, kaynanaligini gormedim. Annemden cektigimi ondan cekmedim. Esimle her konusmasinda "o kizi uzersen donecek evin yok, sutumu de helal etmem" der israrla. Ama bu kadinin diger gelini en yakin arkadasimdi. En yakin arkadasim tabirj caizse gozlerine girmek icin devamli evlerine girdi cikti. Yemegine yardim etti. Temizligine yardim etti. Bir gun ne oldu biliyor musun? Kayinvalidem temizlige yardimca cagirdi arkadasimi! Kiz calisirken izin alip gelecekmis. Ki benden de uzakta oturuyor onlara. Ben calismiyorum beni aramiyor. Cunku biliyor slim sevmez, slim yapmaz, slim mesafelidir. Bu arada arkadasima gelinim gelinim diyordu da soz nisan vs hic bir sey yok arada. Canina okudu kizin. Allem etti kallem etti ayirdi. Simdi de mesela perde yikayacagimda, cam silecegimde gelir yapar. Beni bulastirmaz.Her zaman derim, dunyanin en iyi kvdesi benimki ama fazla yuz verince, buldumcuk olunca o bile kaynanaya donusuyor.

Mesafe iyidir. Hemde cok iyi.

Ammaaa sevgilinle cozmen gerek bu durumu. Basta problem onda. Benim esimin tavri hep belliydi. Slimin sizinle ortak noktasi yok, rahatsizlik vermeyin evim ayri kapim ayri. Seninki bunu yapamayacak gibi duruyor.

Back
X