Haksız muamele gördüğünüzde ne yaparsınız ?

Hilde_

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
30 Kasım 2019
773
1.138
33
Biri sizi yanlış anladığında, tanımadan yargıladığında, hiç hak etmediğiniz laflar işittiğinizde, söylediklerinizi bambaşka yerlere çektiğinde, arkanızdan dedikodular iftiralar dönerse, hak ettiğiniz değer verilmezse, saygı duyulmazsa... kısaca haksız bir muameleye maruz kaldığınız zaman ne yaparsınız ? Nasıl bir tepki verirsiniz ? Bu sizi üzer mi ? Ben böyle durumlarda o kadar üzülüyorum ki... Kafaya takmamak mı gerekir ? Ne yapmalı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :KK36:

Biri sizi yanlış anladığında, tanımadan yargıladığında, hiç hak etmediğiniz laflar işittiğinizde, söylediklerinizi bambaşka yerlere çektiğinde, arkanızdan dedikodular iftiralar dönerse, hak ettiğiniz değer verilmezse, saygı duyulmazsa... kısaca haksız bir muameleye maruz kaldığınız zaman ne yaparsınız ? Nasıl bir tepki verirsiniz ? Bu sizi üzer mi ? Ben böyle durumlarda o kadar üzülüyorum ki... Kafaya takmamak mı gerekir ? Ne yapmalı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :KK36:
Çirkefleşirim 🤭

Aşşırı kafaya takarım, kendimi izah edip salak salak onu ikna etmeye çalışırım.
En nefret ettiğim huyum, insanların düşüncelerini önemsemek.
Asla böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum.

Hiç muhatap olmam en iyi cvp bana göre kayle alıp cvp vermemektir

ınsanın karakterıylede alakalı bu
ben once cok uzulurum ve ben ne yaptım kı boyle oldu dıye once kendımı sorgularım
ve yakın gordugum bırıne fıkrıne guvendıgım bırıne mevzuyu anlatır sen ne dusunuyorsun dıye bırde ona sorar dısardan gozle mevzuya bakılmasını varsa hatam soylenmesını ısterım
eger karsı taraf hatalıysa ve adım da atmıyorlarsa uzaklasırım gorusmem
eger benımde hatam varsa kendı adıma ozur dılerım ve mesafe koyarım bazen bazı akrabalık ılıskılerı bıze veya karsı tarafa ıyı gelmez en ıyısı gorusmeyı kesmektır en nıhayetınde sonuc hep oraya gelıyor yanı

Bunu size kim yapıyor Tavuk hanım?

Haksızlık veya dedikodu sade benim değil çocuklarımın, hayvanlarımin ve annemin babamın üzerindenden de oluyorsa, sırf onları korumak için, şeytana dönerim ve bütün çirkin hareketleri benden bekleyebilirler ama dedikodu veya haksızlık benim üzerinde yapılmışsa, popomun sağından ve solundan çeksin gitsin söylenenler, hiç beni ilgilendirmez. Kendi yaşamı olmayan insanlar, baska insanların yaşamı için çok ilgi gösteriyorlar, onun için daha çok acırım öyle insanlara.

Biri sizi yanlış anladığında, tanımadan yargıladığında
Daha fazla muhatap olmam.
hiç hak etmediğiniz laflar işittiğinizde, söylediklerinizi bambaşka yerlere çektiğinde, arkanızdan dedikodular iftiralar dönerse
Sinirlenirim. Haddini bildiririm. Sonra da hayatımdan *biiip* ederim. 😄
hak ettiğiniz değer verilmezse, saygı duyulmazsa...
Ben de o kişiye saygı duymam.
Kısacası ben ne almışsam karşımdakine aynısını geri veririm.

Ben de çok kafaya takarim, çok üzülürüm.. ruh halime ve olayın boyutuna bağlı olarak, bazen tepki gösteririm, bazen de göstermem..

Ben de ilk basta cok kafaya takarim. Sonra kendimi öyle değil böyle ispat çalışmalarına başlarım.

Ama en güzel olanı takmamak onemsememek. Benim içim rahat diyebilmek. Bunu başaranlar bize de ders versin gerçekten benimde buna ihtiyacım var insanları çok önemsiyorum.

Zekasi yeterliyse kibar kibar soyleyecegimi soylerim o icinden almasi gerekeni alir,mesafemide koyarim.

Yok yeterli degilse,kendi sorunlarindan,mutsuzluklarindan takintilarindan,baskalarina satasarak uzaklasan bir tipse direk yok sayarim hic muhatap olmam.

Bilmiyorum ya zamanla insan iliskileri bana sunu ogrettiki;ayna gibi olacaksin kim karsina hangi yansimayla cikarsa sendende onu gorecek.
Iyi insan olmak,iyiniyet en kolay suistimal edilen sey o kaziklar zamanla seni sen olmaktan cikariyor.

Ben 3 yil oncesine gore bile cok farkliyim mesela

Kendimi açıklama şansım varsa açıklar, ardından da kendisiyle iletişimini tamamen keserim. O aşamadan sonra kendini açıklaması gereken kişi o olmali

Biri sizi yanlış anladığında, tanımadan yargıladığında, hiç hak etmediğiniz laflar işittiğinizde, söylediklerinizi bambaşka yerlere çektiğinde, arkanızdan dedikodular iftiralar dönerse, hak ettiğiniz değer verilmezse, saygı duyulmazsa.

Renkli renkli yaptım güzel oldu.
Bunların hepsi farklı şeyler yalnız.

Yanlış anlama medeni insanlar arasında konuşulup düzeltilebilir. Onda sıkıntı yok.

Diğerleri konusunda çeşitli fikirlerim var ama yazmaya gerek yok. Eğer bu yazdıklarınız işyerinde yaşanıyorsa, bu durumda sadece işinize odaklanmalı, kurumsal bir yapıdaysa gerekli yerlere şikayetlerde bulunmalı olmuyorsa da yeni bir iş bulup ayrılmalısınız.

Ben tüm bu yazdıklarınızı yaşamadım. Ama çok sevdiğim bir şey var. Ben asla bir konuda uzmanım demem, henüz olamam zaten. Hatta iyi biliyorum da demem, bilmediğim bir şey çıkabilir çünkü. Benim bu huyumdan faydalanıp, aynı konumdaki bir erkek meslektaşım bana üstünlük kurmaya çalışıyor mesela. Benim bildiğim şeyleri bana ilk defa öğreniyormuşum gibi söylüyor vs. Ya da güleryüzlü olduğum için bu mesleği yapamayacağımı söyleyen kadın meslektaşlarım da oldu. Yaralayıcı gibi gelse de, ben şahsen çok gülüyorum kendilerine. Ha, belki yapamam ama babamdan yana yüzüm gülmediği için belki de, hiçbir şeye zorunlu olduğumu, boyun eğmem gerektiğini düşünmüyorum. Yapamazsam alternatifine bakarım diyorum. Bu da rahatlık veriyor.

Bu arada eğer hakkınızda dedikodular dönüyorsa siz insanlara kendiniz hakkında bir tane de olsa bilgi vermişsiniz demektir. Onlar biri bin yapıp konuşurlar. Asla kendinizi anlatmayın derim, hatta burada kadınlar sevgilim işyerime çiçek göndermedi filan diyorlar, şaşıyorum. Özel hayatınızı insanlara niye gösteriyorsunuz, işyerindekilere hele. Ben bir tatil planlamıştım, parasını kendim ödedim, tek başıma gidecektim. Sonra iptal etmek zorunda kaldım sağlık problemlerinden ötürü. Bana tatilin hesabını sordular biliyor musunuz? İnsanlara hesap verdim gitmeme sebebimi. Ama haklılar, onlara sınırı ben açmıştım bir kere. Buna da dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Açıkçası başıma böyle bir şey gelmedi hiç. 34 yaşımdayım. Ufak tefek arkamdan söylenen şeyler oldu. Benim tek kırmızı çizgim NAMUS tur. Ona laf eden olursa ne yapacağımı az çok biliyorum. Onun dışında şu güne kadar bilmem ki yastığa başımı koyduğumda şu bana neden bunu dedi, bu neden böyle yaptı dediğim bir gün var mı? Hiiiç umursamam. Yüz yüzeyken söylenirse çok güzel cevap veriririm benim içimi kemireceğine onu kemirsin. Yani şunu söyleyen oldu ya geçen gün sana şöyle demiştim alınmadın değil mi? Aaa ne alınacam ki demiştim. Hatırlamıyorum bile. Takma boş ver.

Arkadas bildigim biri yapiyorsa tartisirim acik acik hic utanmiyor musun iftira atmaya derim. Ama uzaktan samimi olmadigim biriyse(konu namus vs degilse) takmam. Ne gerek var...

Back
X