• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksız muamele gördüğünüzde ne yaparsınız ?

İnsanın en büyük imtihanı bu bence.

Çoğunu yaşadım, çok çok üzüldüm.

Önce uzun uzun ağladım, kendimi çok sorguladım neden bunları yaşıyorum diye.

Özellikle işyerinde insanların bir kısmının kendi sorunlarını gücünün yettiğine yansıttığını, zayıf gördüğü insanlar üzerinde egosunu tatmin ettiğini gördüm.

Hakkımda o kadar tuhaf ve ağır iddialar duydum, o kadar şey yaşadım ki artık eskisi kadar etkilenmez oldum. Hatta atalarımız "Çok söyleme arsız olur." derler ya, herhalde duya duya arsız oldum, eskisi kadar etkilenmiyorum diyorum...

Burada diğer arkadaşlar da yazmışlar, kimler kimler hakkında neler denmemiş, bana mı demeyeceklerdi diyorum.

Bunların acısını yaşamış biri olarak onlar gibi olmamak, başkasına haksızlık yapmamak benim için onurdur diyerek daha iyi bir insan olmaya çalışıyorum.

Kötüler de Allah'a havale. Çünkü bunlarla başa çıkamayacağımı düşünüyorum. Özellikle iftira konusunda. Hukuken, ahlaken, dinen bir insana iftira atmamanız gerekir. Ama bir kişi gözünü karartmış ahlak kurallarını bir kenara koymuşsa o insanla başa çıkamazsınız. Ama er geç ettiğini bulacağını bilmek, Allah'ın adaletine güvenmek insanın içini soğutuyor.

Yanlışsın derim. Ne üzülücem. Anca onun için üzülürüm. Böyle peşin hükümlü olduğu için.

Biri sizi yanlış anladığında, tanımadan yargıladığında, hiç hak etmediğiniz laflar işittiğinizde, söylediklerinizi bambaşka yerlere çektiğinde, arkanızdan dedikodular iftiralar dönerse, hak ettiğiniz değer verilmezse, saygı duyulmazsa... kısaca haksız bir muameleye maruz kaldığınız zaman ne yaparsınız ? Nasıl bir tepki verirsiniz ? Bu sizi üzer mi ? Ben böyle durumlarda o kadar üzülüyorum ki... Kafaya takmamak mı gerekir ? Ne yapmalı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :KK36:
Benim en iyi yaptığım şey, sakinlik ve yok saymaktır. Aynen hayatıma devam ederim, ha bir duvar ha o insanlar farketmez.

Bende işyerinde haksızlığa uğradım kendimi doğru ifade edemeyişimden.
Şimdi buna sebep olan oda arkadaşlarımla normal davranıyorum ama beni bir türlü anlamayan üst müdürüme soğuk davranıyorum. Bilmiyorum ne kadar doğru

İşte/okulda gücümün yetmeyeceğini düşündüğüm kişiler tarafından haksızlığa uğrayınca ağlıyorum genelde.

Ama biri arkamdan konuştu şunu dedi bunu dedi gibi şeylere pek takilmam ya. Yani normal sosyal hayatımdaki kişiler sizin dediğiniz şeyleri yapsa iletisimimi kesiyorum, kestim daha doğrusu.

Kişisine göre değişir. Ben dost canlısı bir insan değilim zaten. Genelde muhatap olmam, umrumda bile olmaz 😅 ama bunu çok yakınım olan birisi yapıyorsa ya kendimi izah ederim ya da tartışırım o da moduma bağlı.

Konuşulabilecek bir tipse, işler çirkinleşmeyecekse davranışlarının sebebini sorarım. Konuşsam da sonuç alacağım gibi biri değilse kendi işime bakarım. Böyle şeyleri asla takmıyorum

kendi hallerine bırakırım onlardan adam olmaz. hayatımdan da uzaklaştırırım

Haksız muameleye maruz kaldığımda içimde tutamıyorum bunu.Karşı tarafın yüzüne vuruyorum. Sonra da al sana tartışma:)) Anlık bir olaysa da anlık yükseliyorum.Ben genelde her türlü konuşuyorum ama henüz bir faydasını görmedim.Hatta bazen öyle mantıklı ve süper şekilde kendimi ifade ediyorum ki..Diyorum şimdi karşı taraf pişman olacak,hatasını anlayıp özür dileyecek vs.vs.Ama öyle olmuyor:)) İnsanlar o kadar yüzsüz ki..Özür dilemeyi geçtim haksız oldukları yerde bile zeytinyağı gibi üste çıkmayı başarıyorlar. İş hayatım bu şekilde geçti açıkçası başladığımdan beri. Şimdiki aklım olsaydı ne cevap verirdim ne de münakaşa içine girerdim.Hatasını kabul etmekten aciz insanlara nefes tüketmek saçmalıkmış ama tecrübe dicez geçecez artık.

yastığa kapanıp saatlerce ağlayıp, günlerce yemek yemeyip tam bir mal gibi etrafta gezip bir de gurursuz gibi karşındakine yalvarırım. ben böyleyim ama siz yapmayın olur mu? 20 yaşında ne zaman ölürüm diye düşünmek çok zor çünkü

Biri sizi yanlış anladığında, tanımadan yargıladığında, hiç hak etmediğiniz laflar işittiğinizde, söylediklerinizi bambaşka yerlere çektiğinde, arkanızdan dedikodular iftiralar dönerse, hak ettiğiniz değer verilmezse, saygı duyulmazsa... kısaca haksız bir muameleye maruz kaldığınız zaman ne yaparsınız ? Nasıl bir tepki verirsiniz ? Bu sizi üzer mi ? Ben böyle durumlarda o kadar üzülüyorum ki... Kafaya takmamak mı gerekir ? Ne yapmalı ? Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler. :KK36:
Gider o kişiyle konuşur derdini sorarım

Ben eskiden çok ince düşünceli hassas ve duygusaldım. Herkese yardımcı olur, gerekirse ciğerimi söker verirdim.
Sonra AĞZIMA SIÇTILAR.
Öyle bir dedikodumu yaptılar ki, ne iftiralar ne iftiralar anlatsam inanmazsınız.

Sonra benim sigortalar bir attı. Sessiz sakin hır gür çıkarmadan herkesin açığını aradım buldum, bilinmesini istemedikleri her sırrı ifşa ettim. Şeytanın arka bacağı gibiydim görseniz. Işten atılacakken yönetici oldum, beni ezen herkesi ezikledim, rencide ettim, hatta utanç verici sebeplerden işten kovdum.
Yüzüme kapı çarpanlara arabamı yıkattım.
Herkesi korkuttum, fazladan çalıştırdım üst yönetime geçtim. İntikam hırsım hevesim geçti gitti zaten dünyanın bi ucuna taşındım. İlâhi adalete falan inanmıyorum ben, her şeyi de havale edemeyiz biraz kendi işimizi görelim. Kendinizi ezdirmeyin kızlar

Back
X