• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız olan hep ben

merhaba arkadarlar benim derdim kocamın ailesiyle .biz evlendiğimzde bize bir miktar para verdiler ama bunun karşılığında düğünde takılan takıları geri aldılar.ve düğünüm de hiç söz hakkı olmadım eve alınan eşyayı bile görmedim açıkcası hepsi 3.sınıf oldu hayallerim içine ettiler.Zaman geçti kaynım nişanlandı onun düğünü eşyası eşinin gelinliği her istediklerini kendi planlarına göre yaptılar ama onların takıları alınmadı.şimdi kaynm biz evlendiğimizde verilen paradan kendisinede verilmesini istiyor ki verdiler.bu arada gelin ve kaynamam konuşmuyr.ben ise ne saygıdan kusur ettim nede bir talebim oldu ama bunlar benim çok zoruma gitti.tüm zorluklları çeken ben aptal yerine konan yine biz.

eden bulur boşver...sen kendi saygından hiç birşey kaybetme.dünyada iyiliğinde kötülüğnde karşılığı var..

merhaba arkadarlar benim derdim kocamın ailesiyle .biz evlendiğimzde bize bir miktar para verdiler ama bunun karşılığında düğünde takılan takıları geri aldılar.ve düğünüm de hiç söz hakkı olmadım eve alınan eşyayı bile görmedim açıkcası hepsi 3.sınıf oldu hayallerim içine ettiler.Zaman geçti kaynım nişanlandı onun düğünü eşyası eşinin gelinliği her istediklerini kendi planlarına göre yaptılar ama onların takıları alınmadı.şimdi kaynm biz evlendiğimizde verilen paradan kendisinede verilmesini istiyor ki verdiler.bu arada gelin ve kaynamam konuşmuyr.ben ise ne saygıdan kusur ettim nede bir talebim oldu ama bunlar benim çok zoruma gitti.tüm zorluklları çeken ben aptal yerine konan yine biz.

eşin seni ailesine karşı yalnız mı bıraktı zamanında.eltin bir şeyler isterken kaynın nişanlısına destek olmuştur mutlaka oda her istediğini almıştır.böyle konularda ben erkekleri sorumlu tutuyorum.ailesiyle eşi arasındaki dengeyi erkek kurmalı eşini ailesiyle maddi konularda yüz göz etmemeli.

gelini mi kıskandın kaynanana mı kızdın olayını anlamadım ben senin ?

ben anlayamıyorum artık cidden. resmen düğünü aldıkları gelinlere yaptırıyorlar, yaptırmaya çalışıyorlar. takıları almak bu demek. takma sen tabi. ama ben bu durumları aşırı takıyorum. insana nasıl koyuyor biliyorum benzer şeyler yaşattılar bana da. Allah yardımcın olsun. he başka sorununuz yoksa eşinle o zaman yine de sorun etmemeye çalışmak en iyisi..

eşin seni ailesine karşı yalnız mı bıraktı zamanında.eltin bir şeyler isterken kaynın nişanlısına destek olmuştur mutlaka oda her istediğini almıştır.böyle konularda ben erkekleri sorumlu tutuyorum.ailesiyle eşi arasındaki dengeyi erkek kurmalı eşini ailesiyle maddi konularda yüz göz etmemeli.
katılıyırm sana eşimden kaynaklaıyor her istediğim şeye ailem ii bilir dedi bu duruma düşürdü beni eltim ii yptı tabiki taktir ediyorm saf olan biziz en güzel zamanlarımı kimsenin gönlü kalmasın darılmasın yanlış düşünmesi için allttan aldım.

Baştan herşeye he deyip sonra söylenmiyormusunuz , benimde aklım ermiyor bu duruma.
Sizden gizli mi yapıldı bu bahsettikleriniz, alenen olmuş hepsi.
Eltiniz sizin tavrınızda olmamış istediğini aldırmış, iyi de yapmış. Neden sorun ediyorsunuz bu saatten sonra. Geriye dönme şansınız yok. Duymayın, görmeyin, bilmeyin artık mutsuz olmak istemiyorsanız.

Kusura bakma ama herşeyi kabul edip sonra şikayet etme hakkını sahip değilsin bence diğer gelin daha sinsi ve ne istediği yaptırmış
kende onu kıskanmışsın sende yapmasaydın yokuşa sürseydin olmuş bitmiş ,şikayetleniyorsun
yani bu senden kaynaklanan durum eşini öyle alıştırmışsın hep onların dediğine gitmişsin kolay lokma,uyumlu

ne sandın kaynana bunun kıymet bileceğini mi ?

Kandırılmaya müsaade etmişsin

bence tamamen sende suç

Niye böyle olmasını kabullendin ki paraları onların olaydı bankadan kredi çekip yapaydınız düğününüzü bin kat iyi.

düğünden gelen takılarla da kendi borcunuzu kapatırdınız herşeyde istediğiniz şekilde olurdu.

Aslında seni anlıyorum sendeki his değersizlik hissi , ve bu şekilde kendini kötü hissediyorsun, kandırılmış gibi iyi niyetli olmanın her zaman bir bedeli var kötü niyetli bunu düşünmez aradaki fark bu artık sende birşey olacaksa eşine söylersin bir zahmet seninde fikrin alınsın yani hatalarındanda ders çıkar yoksa üzülen ama mutlu olan başkaları olacak yeni evlisin yani daha yolun başındasın
ne istediğini bil ve pasif olma yoksa hep saf derler ,iyiniyetli demezler ve ezerler donyanın hali bu maalesef

Valla kimden duyduysam ilk gelinler ikincilerden daha saygılı düşünceli olmalarına rağmen hep sonraki gelinler daha şanslı oluyor. Bence ailenin ilk oğlunu evlendirmedeki tecrübesizliğinden kaynaklandığı gibi ikinci gelinin eşinin geline verdiği kıymeti ailesine göstermesi de etkili oluyor.
Benim de bekar bir kaynım var ve eminim ki onun hanımı daha şanslı olacak...

Back
X