haksızlığa bakın

were

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
48
0
36
Ankara
merhabalar sinirden kuduruyorum bugün bir yılı geçti biz ev alalı ve evliliğimin 8.yılı ilk günden beri borç ödüyorum eşya kredi kartları araba vs.eşimde bende inanılmaz bunaldık ve inanılmaz fedakarlıkta bulunup ayakta kalmaya çalıştık.Kayınvalidemin kardeşinin bir arsa yeri var bugün bana gelmişti o arsayı kaynım adına alacaklarmış ve ona vereceklermiş o arsayada ev yapılacak yakın bir tarihte öyle deyince beynimden sanki kan fışkırdı kaynım kendi evlenmiş bunlar düğün falan yapmamışlar ona bu yüzden yapıyolarmış onun evi falan yokmuş düğünümde zaten eşya borcunu bize yıktı ardından düğünde harcanan parayıda eşitlemek adına onlara eşya aldı şuana kadar ıvır zıvrlarla eşitledi ikimizi sadece benim çocuğuma 3 yıl baktı ekstra olarak onların çocugu yok biz bu kadar eşimle yaşam savaşı verirken borç ederken millet rahata konacak bu nasıl bir mantıktır anlayamıyorum ben hiç bir zaman mal derdinde olan bir tip değilimdir ancak yaşadığımız zorlukları düşününce enayi yerine konuyoruz nasıl davranacağımı bilmiyorum inanın sindirmem çok zaman alacak onu biliyorum çok üzüldüm çok

Canım kusura bakma ama kocanla bir şekilde didinip çalışıp ayakta kalmışsın, bana seni pek ilgilendirmez gibi geldi.

evet didindik buralara geldik çok şükür ancak bu zamana kadar onca zor günde bizle beraber para yok diye ağladılar şimdi bunda adaletin olmadığına inanıyorum

Bir annenin veya babanın adeletsizliği insanı elbetteki çok üzer.Böyle bi şey yaşamadım ama neler hissettiğini tahmin edebiliyorum.Anne baba olmak kolay bi şey değil.Evlatların arasında eşit paylaştırman gerekir her neyin varsa.İlgini sevgini de malını mülkünü de sıkıntını da.Allah kolylık versin canım.

Bir de böylesi bi durumda yalnız sen misin bunun sıkıntısını çeken yoksa eşinde rahatsızlık duyuyor mu

Ben olsam tavrımı koyardım eşimin ailesine karşı.En azından sizle paylaştırmaları lazım.Siz çalış didin borçlarla boğuşurken çok ayıp bence bu yaptıkları.

eşimin ben söyledim yeni haberi oldu daha uzun boylu konuşma şansımız olmadı nöbetteyim çünkü ben şuan ben çok sinirli ve kötüyüm

vere sen şu an ne dense teselli olmazsın.Belki şöyle karşı karşıya gelip hakkını savunmadıkça da insanın içi rahatlamaz gibi geliyor bana. Uygun bi dille rahatsızlığınızı dile getirseniz belki razı olmadığınızı görünce içleri elvermez bu haksızlığı yapmaya.:26:

rahatsızlığımı yüzlerine dile getirsem dediğiniz gibi rahatlarım ancak böyle bir durum eşim tarafından üzücü olurmu diye düşünmekteyim benim takıldığım bunların yaşadığımız sıkıntıdan haberi olup küçük insan olmadıkları

Eşinin kalbini kırmadan durumu tam olarak anlat.Onunla bir karara varın ortak hareket edin tabiki.Çünkü herşeyden önemlisi eşinle ve yuvanda huzurlu olman.Maddiyat elbetteki hepimizin ihtiyacı ve adaletsizlikt sinir bozucu.Ama sen ne olursa olsun --tabi eşini seviyorsan--hiçbir şeyin aranızı bozmasına izin verme.Eşin olan bitene razı olursa sen de çok takma bence canım.

anlıyorum tepkini ama siz evlendiğiniz zaman durumları yoktu belki, şimdi arsa alabilmiş olabilirler, arsaya ev yapılacak demişsin apartmanmı olacak bu, belki sizin içinde birşeyler düşünüyorlardır ilerisi için. Hemen sinirlenip huzurunuzu bozma bence.

huzur sağlık herşeyden önemli mutlaka ama maddiyatında her zaman sağlığı ve huzuru etkilediğine inanmış hep de böyle olmuştur.anlatması kolay olan inanılmaz maddi sıkıntılardan geçmiş ve geçmekteyiz bize göre kaynımın durumunun daha iyi olup yaşam kalitesininde yüksek olduğunu bilirken bu adaletsizliği kabullenemiyorum.Eşim duygularını daha çok özünde yaşayan üzüntü ve sevincini bir kaç sözle açıklayan bir kişiliktir bu duruma tepkisinide inanın çok tahmin edemiyorum bide alıştığı için didinmeye belkide sessiz kalıp bekleyecektir

şuan şartlar olarak çok farklı değiller arsa tek kişilik olacak sadece onlara ait olacak gerçekten hakkım varsa inanın helal etmeyecek kadar mutsuzum

bence büyüklük sende kalsın, eğer gerçekten ortada evlet ayırma gibi bir durum varsa çok çirkin tabi ama karşılarınada böyle birşeyle çıkmak bence sana yakışmaz,çok büyük problemlere sebep olur gibi geldi bu bana, taki eşinle kardeşinin arasının bozulmasına bile varabilir.allah sabır versin cnm.

öyle bir kişilik yapısına sahibimki insanları kırmak istemem çoğu zaman duygularımı açığa vuramam böyle bir şey için karşılarına çıkmak kendi adıma yakıştıramamda ama sinirdende kendimi bitiririm hep böyle olup kendime zarar vermişimdir.

Öncelikle sakin olmaya çalışın inanın değmiyor üzülmeye. birde şu açıdan bakın siz kendi emeğinizle birşeyleri başarabiliyorsunuz. Bırakın ne yaparlarsa yapsınlar eğer size karşı yalan söyleyip şimdide kaynınızı mal sahibi yapıyorlarsa inanın biryerden çıkar acısı siz eşinizle yuvanızda mutluysanız kim ne yaparsa yapsın üzülmeyin.

ben eşim ve yavrum maddi sıkıntılarla boğuştuğumuzu bile bile bu davranışa diyecek söz yok gerçekten Alllaha havale ediyorum bizim içinde hayırlısı diyorum

haksızlığa ugramışsın sinirlisin ama boşver eden ettiğini bulur demiş büyüklerimiz
bizde ev aldı 1 sene önce 10 milyar borç aldık kayınpederimden
kayınvalidem kayınpederim eşimin babaannesi ev aldık ev aldık diyorlar bende gülüp geçiyorum
sende öyle yap Allah elbet görüyor

Arsa kayınvalidenizin kardeşininmiş. Belkide kardeşi verdi kaynınıza.
Ailelerin mal paylaşımanda onların tasarrufunda olan şeyler için içerlemeyin. Kime isterlerse versinler. Zaten kaynınızada bir şey yapamamışlar. Siz söylemişsiniz eşitlemek için eşya aldılar diye.
Boş verin gitsin ya. Hak helal etmemeye değmezki.
Benimde kayınpederimin emekli ikramiyesi kaynıma gitti, ben gönüllü verdim. Başımı sokacak bir evim vardı. Zorluklar çekmiştim, hiç bir şey görmemiştim bari kaynım bu zorlukları çekmesin dedim.
Biraz verici olmakta fayda var. Aile arasında bu tip şeyler hoş değil. Herkes malını istediği gibi versin.

onlardan gelecek hayır allahtan gelsin diyeceksiniz başka çarenizmi var. bişey deseneiz bu kezde kıskandığınızı söyleyip kavga çıkartacaklar. ben seneelrce çalıştım maaşımı babamın eline saydım 3 katlı ev yaptık 1 katı bana aitti sözde evlendiğimde kirasını bana verecekelrdi. hepsi sözde kaldı çalışıp çabalayıp inşaat işçisi gibi çalıştığım evimin kirasını alamıyorum istediğimde kavga çıkarttılar ve ayalrca görüşmedim ailemle. kendimde evimi aldım sıkıntı çekerek aylarımızı geçiriyoruz ama 1 kuruş destek yok.
asla lafını bile etmeyin yapacaklarsa yapsınlar ama düştüklerinde de kime yaptılarsa o baksın. hiç dert etmeyin mevlam sizlere yaprdımcı olacaktır onalrın haksızlıklarını da ayaklarına dolandıracaklardır. allah büyük sadece sabredin onalra ve fazla samimi olmayın derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…