haksızlığa bakın

onlardan gelecek hayır allahtan gelsin diyeceksiniz başka çarenizmi var. bişey deseneiz bu kezde kıskandığınızı söyleyip kavga çıkartacaklar. ben seneelrce çalıştım maaşımı babamın eline saydım 3 katlı ev yaptık 1 katı bana aitti sözde evlendiğimde kirasını bana verecekelrdi. hepsi sözde kaldı çalışıp çabalayıp inşaat işçisi gibi çalıştığım evimin kirasını alamıyorum istediğimde kavga çıkarttılar ve ayalrca görüşmedim ailemle. kendimde evimi aldım sıkıntı çekerek aylarımızı geçiriyoruz ama 1 kuruş destek yok.
asla lafını bile etmeyin yapacaklarsa yapsınlar ama düştüklerinde de kime yaptılarsa o baksın. hiç dert etmeyin mevlam sizlere yaprdımcı olacaktır onalrın haksızlıklarını da ayaklarına dolandıracaklardır. allah büyük sadece sabredin onalra ve fazla samimi olmayın derim.

balımnur'a kesinlikle katılıyorum. çok acı olan bir şey var. bırakın eşinizin ailesini kendi ailenizden bile çok sık böyle şeyler görebiliyoruz ne yazık ki. ama bence sizin şu durumda yapacağınız en önemli şey Allah'a sizi onlara muhtaç etmemesi için dua etmek ve beklemek. eşiniz size karşı dile getiremese de kendi içinde bunun muhakemesini yapacaktır. ben buna inanıyorum. annemin her zaman söylediği bir söz vardır: "sen doğruluğundan asla ayrılma, bırak eğri eğriliğiyle kalsın" öyle insanların bir şekilde ayakları tökezliyor arkadaşım, sen gönlünü ferah tut. kimse yaptığıyla kalmaz ...

haklısınız mal onların ister verirler ister vermezler ben sindirmekte zorluk çekiyorum bu kadar maddi zorlukta onların durumu bizden daha iyi olduğu için ve şuana kadar bana yapılanları zaten eşitlediler çok bişeyde yapmamıştı zaten eşim şuan bana belli etmemeye çalışıyor bizimle ilgisi yok biz karışamayız diyor belliki içerlemiş bana karşı çok belli etmiyor ama dün ne kadar dolmuşumki bir sürü gözyaşı döktüm.

sevgili were sakın gözyaşı dökme ben de vaktiyle öyle gözyaşları döktüm ki ama sonra gördüm ki ben benlikten çıkıyorum ama sorunlar olduğu yerde kalıyor. ha şimdi çok mu umursamazım tabii ki hayır yine bazen ataklarım geliyor :)) ama yapacak bi şey yok sağlığın elden gidersen sen ve ailen dışında kimseyi etkilemez bu inan...

zor gelen en çok herşeye ragmen tekrar birarada olup tekrar bişey olmamış gibi davranmak çok hassasım boşver demek yapımda yok dün tekrar onlarla beraberdim yüzlerine bakmak vede bakacak olmak çok agır geldi belki abartıyorsunuz diyorsunuz ama olayları genel düşündüğümüzde inanın abartı değil

benimde zoruma gider boyle seyler hemende kinlenirim
esimin ailesi evliligimizde bir seye karismadilar
ne altin dugunde olmadi zaten
biz kendi cabamizla yaptik ama arayida bozmadik cunku
ben kabul etmistim
ve kabul ettigim icin benden bir sey beklememelerinide
her daim laf arasinda soyledim
bize sen bakarsin dediler yaslaninca ben ise soyle dedim
"valla benim ailem daha yasli ve hasta insanlar sizin masallahiniz var
ayrica dort cocuk daha var" diye kestirip attim
kardesinin dugunu olacak esimin kardesinin ve kizin ailesinin istekleri bitmiyor
bana onlari sikayet ediyorlar senin gibi gelini bulamayiz diyorlar :)
esime dedim dugun hediyesi haricinde hic bir sey beklemesinler dedim
hak veriyor esim.. hatta mahcup kendisi
manevi olarak destek olurum ama baska turlu hci bir destegimi goremezler
ne kardesi ne ailesi..
sende canini sikma en azindan herseyi biz yaptik kimseye minnet borcumuz yok
diyebilirsin laf arasinda.. ve ne kadar zoruna gitsede hazmetmeye calis
ve mal onlarin ne yaparlarsa yapsinlar diye dusunup kendini teselli et
cunku eminim esinde uzuluyordur ve belli etmiyordur

Ne yapılsa güzel olurdu,ev size yapılsa mı güzel olurdu.. Arsanın parası ikiye bölünüp dağıtılsa mı..?
Bana biraz sınırınızı aşıyormuşsunuz gibi geldi.Bazen haklı bile olsak sınırlarlarımızı bilmek zorundayız.
Yaşam savaşı veriyoruz derken çok zor durumda olsanız çocuk yapamazdınız.Nedir devlet yardımı falan mı alıyorsunuz..? Arabanız da var.....? Eviniz de var. Şükür etmek gerek bazen.

Bir malım var ise istediğim kişiye verme hakkına sahibim herkes kendi adaletine göre dağıtır.10 yıl geçer 10 yıl sonra da senin çocuğuna birşey yaparlar bir hayırları dokunur.Neden aileye bağımlısınız ki..? Siz bir ailesiniz karı-koca çalışıyorsuz ki bir başkası bize ev alır diye girmediniz bu hayata..
Kendi anne babanız olsa laf söylersiniz özgürce ama eşinizin ailesine bu denli karışmanız bana ilginç geldi.Gelinim bana böyle laf etse amiyane olacak ama sana ne derdim açıkca..

burada üzülmesi,kızması,laf etmesi gereken eşin.. o laf etmiyorsa susmak en iyisi..

Benzer bir konuyu da biz yaşadık canım. Kayınpederimin durumu olmadığı için içini yaptıramadığı ve satmaya karar verdiği evin içini yaptırarak (kaba daire fiyatına yakın masraf ettik) üstünü de kendilerine vererek aldığımız evi, kayınpederim sağken üstümüze almadık. Kayınpeder vefat etti, kardeşler eşime feragatname verdiler (verasetten düşmek için) neoldu ne bittiyse bir öğrendik ki tapuyu k.valide almış üstüne. Benim konumda uzun uzadıya anlattım burda tekrarlamaya gerek yok.
He sonuçta ne oldu? Ben de eşim de bu hareketi yediremedik k.valide ile birleştik olaylar iyice büyüdü. Hem sağlığımızdan olduk hem de 7 ayımız cehenneme döndü.
Değmez. İnan değmez.
Şu anda tapuda hala onun üstünde gözüken evde biz oturuyoruz, kendisi küçük kaynımla başka eve çıktı. Tapuyu hala almadı eşim üstüne. Yarın öbür gün "çıkın/satıyorum" dese, kanun önünde yapabilecek hiç bir şey yok.
Sonuç: Allahım herşeyi görüyor, biliyor. Aile içinde alacak/verecek hem çok kötü, hem çok yanlış geliyor bana. Sen eşine bu konuda hiç bir şey deme. Haklı da olsan "sana ne" derse söyleyebilecek hiç bir şeyin kalmaz. Bırak onlar kendi aralarında çözsünler bu durumu...

bakın ben onlara bağlı yaşasam yada güvensem evimi alıp borç içine girmezdim haddimi aşacak aslında bişeyimde yok kendi içimde bu savaşım zamanın ne göstereceğini bilmiyorum benim en çok kızdığım onların evi yok bişey yapılmamış mal onların vermesi gereken onlar elbette ama bunu acitasyon yaparak aksetirmesi agır geldi emin olun bizden daha iyiler ben helal etmiyorum hakkım varsa o kadar kimseye söylediğim bişey yok kendi içimde üzülüyorum anlatabildimmi

burda mal mülk değil sorun olann...
insanın borçla sıkıntıyla geçen onca zamanı..
sıkıntıdan diledikleri gibi gezememek.. istediklerini yapamamk...
borç öde sıkıntıya gir evliliğinn canım yılları harab oluyorr..
bir bakıorsunkii hep sıkıntı hep borççç..
şöyle içinden geldiği gibi yaşadığın bir gün yok...
ama diğer yandan direk hazıra konan sıkıntı dert çekmeden ev sahibi olann kişi..
neden eşitlik yok..
o evlat ise diğeri değilmii.. bence yapılan büyük haksızlık ..
bende bir anneyim allah evlatlarım arasnda ayrım yapmayı bana nasip etmesinn..
seni çok iyi anlıyorum arkadaşım..
ama yapıcak bir şey yokk..
allah senin gönlüne göree çok mutlu günler nasip etsin sıkıntısız dertsiz..

beni gerçekten çok güzel özetlemişsiniz önemli olan mal mülk değil ben gözüm olduğu için değil olsa kendim bişeyler almak için didinmezdim ben üzüldüğüm sadece onları gerçekten zor durumda gibi anlatıp bizim bulunduğumuz durumu sıkıntıdan saymaması boşa geçen evet 8 yıl harap olan gençlik yılları

Ohooo harap oldu marap oldu, gençlik boşa gitti falan.... yapmayın Allahaşkına, büyütmeyin bu kadar, Allahın gücüne gider yahu.
Allah başka dert vermesin arkadaşım, bu devirde eviniz var arabanız var, bin kere yatın kalkın da şükredin halinize, Allah bereket versin deyin, öyle hakkınızı helal etmeyip de kendi bereketinizi de baltalamayın.

herkesin derdi kendine ağır geliyor sanırım çok şükür onlar var evimi ödemekte gocunmuyorum asla bize glince hep yok diyen bir kadının bizden daha iyi durumda olan kaynıma birazda acitasyon katarak böyle bir girişimde bulunması

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…