Haksizlik mi ?

Ben de eltimin hamileliğinde böyle olmuştum. Hastaneye gitmek istememiştim ve o bebekle karşılaşmak benim için büyük bir sınavdı. Mucize gerçekleşti ve onca tedaviyle olmayan bebek kendiliğinden o ay olmuştu, o bebeği görmeye hamile gitmiştim. Allahım inşallah size de nasip etsin. Yaşamayan bilemez bu sınavı.

Canim malesef ben hamile gidemedim :) ilk ogrendigimde cok aglamistim beni hep teselli ettiler o zmana kadar hamile kalacaksin inaniyoruz diye. Suan hicbiri yok ortada :) Ilk ogrendigimizde film seridi gibi yasayacaklarim gecti gozumun onunden.. su 2 gunde hepsini yasadim hemen hemen ama aglamadim :) cunku ilk ogrendigimde zaten bunlar icin aglamistim.. keske bana da nasip etseydi ve o doguma gule oynaya gitseydim ama nasip degilmiss... siizin adiniza da cok sevindim. Bazen bu dunyada iyi seyler oluyor

Benim o bekleme sürecimde hem görümcemi hem eltimi hamile gördüm, benzer kabusları kaç kez yaşadım. Bu zorluklar da elbet bitecek. Tıp artık çok ilerledi. Çok kişi bir şekilde çocuk sahibi oluyor, eminim siz de olacaksınız. Ama yaşamamız gereken şeyleri yaşıyoruz, ödül sonradan geliyor. Kendinizi üzmeyin, bunu yaşayan tek insan siz olmadınız, olmayacaksınız. Bu sitede bile o kadar çok kişiyiz ki. Dualarım sizinle, güzel günler uzakta değil, sadece biraz sabır, zaman.

Butun o " bizim cocugumuz olmuyor " diyip teselli ettigim insanlar en gec 1 senede hamile kaldilar. Ve cok kisi sildim hayatimdan. Alinganligimdan degil yanliz yada hamile kaldiklarindan degil
Hamile kaldiktan sonra arayip sormadiklari icin. Herkes isi bitene kadar yani.. zaten genelde herkesin dert ortagi olmus ilk firsatta birakilmisimdir. Ilginc bir duygu ama oyle. Cok kisi sildim cok kisiyle gorusmeyi kestim. Bunlarin artik hayatimda yerleri yok. Acik acik sizi sildim diyemedim ama gorusmeyi kestim. Suan arkamdan pink hamile kalinca bizimle gorusmeyi kesti diyorlardir eminim. En yakinim dedigim insan 3 ay arayip sormadi. Sonra hamile oldugunu ogrendim hayirli olsun canim yazdim. Sagol cnim dedi kac haftalik bebis dedigimde 3 aylik cevabini alinca basimdan asagi kaynar sular dokuldu. Yav arkadasim 3 ayy koskoca 3 ay... Bilmiyorum iyikide silmisim hepsini.. Cok zor surecler ama insanlarin gercek yuzlerini goruyosun

Benim ablam da üç ay olana kadar söylememişti üzülürüm diye. Alındım mı, evet, sonuçta yeğenim o benim.
O kadar psikolojim bozulmuştu ki benim, yine sizi daha dirayetli hissediyorum. En son doktor bana "bak bu süreçten bize ekmek çıkar, sizin çocuğunuz kesinlikle olacak ama artık rahatlamayı öğrenmen lazım, bırak bu günlerin tadını çıkar" diye telkinlerde bulundu. En sevdiğim komşu hamile kalınca haliyle biraz üzülüp içime kapandım, kadın bana herkesin içinde senin için çocuğumu mu aldıracağım dedi, görümcemin yine çok kırıcı laflarını duydum, eltimin öyle. Ama hepsini duymam gerekiyormuş, belki insanları tanımak belki sınavımı tamamlamaktı bilmiyorum. Yaşandı, bitti. Sen de böyle olacaksın. Vakti gelince tüm bunları da affedeceksin. Eltinle çok sık bir araya gelme, bu süreçte ne yapmak istiyorsan o şekilde davran.

Affedemesende alttan almayi ogreniyorsun ya da karsindakini anlamayi. Oyle demek istememistir ben yanlis anlamisimdir. Belkide o iyi biri. Ama tamda oyle diyorlar aslinda bunu bikac defa yaptiklarinda anliyor ve uzaklasiyorsun
Kotu zamanlari geride biraktim diye konu acabilecekmiyim acaba. suan cok sacma geliyor birak pink hayatina bak uzulmeye degermi diyorum. Bu kadar kotuluk dolu dunyaya cocuk getirmek cok sacma yarinimiz belli degil diyorum. Sonra birsey oluyor fikrim degisiyor kalbimde bir scaklik oluyor. Bu normalmi bilmiyorum. Yarin regl olmam gerek. Suan boyle hissediyorum yarin ne olur bilmiyorum.

Ikide bir soruyorlar regl oldunmu diye bana mucizeler ugramaz bosuna beni heveslendirmeyin diyorum. Insan belki sabri ogreniyor boylece. Sabretmeyi dua etmeyi beklemeyi...

çok ağır cümleler bunlar konu sahibinin üzerine gitmeyelim bence..yaşamadan bilinmiyor bazı şeyler ama hassasiyet hat safhada oluyor..fesatlık değil bu eminim ki iyi niyetli bir insandır ama bazen kendini tanıyamıodur çünkü ben de öyleyim aynı şeyleri yaşayan biri olarak onu çok iyi anlıyorum..bu konuda benzer şeyleri yaşayanlar biribirini anlayabiliyor ancak

Kıskanmak değil bence bu kendi adına üzülmek, kendini eksik hissetmek.

Bende çok yakınlarımın gebelik haberini alıyorum. Onlar adına tabiki sevinsem de nasıl kendi durumumu unutabilirim ki.. üzülüyorum, ağlıyorum. Böyle hissetmeyi kimse istemez. Size fesatsınız diyen arkadaş belli ki yaşamamış bu durumu inşallah yaşamaz da..

Sizin hisleriniz çok normal. Duanın gücüne sığının. Demekki vakti var, demekki imtihanınız bu. Siz kimseden eksik değilsiniz, zamanı gelmedi sadece. Ben böyle düşünüyorum.

Bosverin her konuda cikar boyle 1 -2 tane ben takmiyorum onun bu sozleri soylemesi beni fesat ve kiskanc yapmaz.

Hayir neden utaniyorsunuz ki ? Siz kotu yahut kiskanc olsaniz kendinizi sorgulamazsiniz.
Cok insani duygular bunlar.
İns hersey gonlunuzce olsun.
Ben de bir cocuk sahibi olmayi cok istiyorum.
Rabbim ins o gunleri isteyen herkese gostersin

Hayir neden utaniyorsunuz ki ? Siz kotu yahut kiskanc olsaniz kendinizi sorgulamazsiniz.
Cok insani duygular bunlar.
İns hersey gonlunuzce olsun.
Ben de bir cocuk sahibi olmayi cok istiyorum.
Rabbim ins o gunleri isteyen herkese gostersin

Amin cNim insallah allah isteyen herkese yasatir bu duyguyu.. Mesela suan cocuk fikrine karsi inanilmaz sogugum.. Insallah hep boyle devam eder

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…