Haksizlik mi ?

Pink_Butterfly92

🐾🐣
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Mart 2015
8.936
14.791
248
Çok degil bundan 1 sene once agustos ayıydı.. Her gece ayni rüyayı goruyordum uyandigimda etkisinden kurtulamiyordum.

Ruyamda daha dugunleri olmamiş eltim ve kaynim hamilelik haberi veriyorlardi. Ruya ya birden doguma geciyorduk. Eşim yigenini kucagina aliyordu öyle bir aşkla bakiyordu ki. Benim gozlerim doluyordu. Aglayarak teyzeme gidiyordum boynuna sarilip agliyordum. Teyze benim hic cocugum olmayacakmi diye.

O zaman ortada ne dugun vardi ne birsey...

Aradan 1 ay gecti birden dugun hazirliklari basladi. Aralikta evleniyorlardi.
O sirada bende aşilama tedavi yipranma surecleriyle mesguldum..

Biliyordum olacakti...

Kasim ayina hersey hazirdi tup bebek yaptiracaktik.

Dugun ustu masraf olmasin diye araliga erteledik...

Dugun bitti misafirlerim gitti. Bende butun isleerimi halledip tup bebege odaklandim. Muayenemizi olduk. Bir puruz cikti. Laparoskobi yapilacakti...

Tabiki ben hala ayni ruyayi goruyorum. Kaynanama anlattigimda " sacmalama pink ilk aydan olmaz sen üzülme kafana da takma " demisti...

Ameliyat icin tarih beklerken eltimin hamilelik haberini aldik..

Ayni ruyamdaki gibi oldu. Birden etraf bulaniklasti. Sesler ugultulu gelmeye basladi. Sesim cikmadi dugumlendi...

O gun esimde bende bir yandan sevindik rabbim onlara yasatmadi ( hamile kalamama) hemde cok üzulduk kendi adımıza..

Çunku insan ister istemez sorguluyordu.. 5 dk lik zevk ile dunyaya gelen istenen veya istenmeyen bu kadar bebek varken biz neden bu kadar ugrasiyorduk ?

Tabiki bunun bir sinav oldugunu bu sinavinda ustesinden gececegimizi dusunduk ustunde durmadik...

Sonra eltimin yersiz nispet yapar gibi konuşmalari , arayip sormamamiz , ameliyat olan ben degilmisim gibi ilgi beklemesi.. cocugumuzun olmadigini bile bile bizden bebek arabasi, beşik istemeleri. Surekli memnuniyetsizlikleri derken 9 ay bitti...

Evet bu hafta dogum var. Cumaya kadar dogacak bir masum bebek... Bir yandan aileye yeni bir uye katilacagi icin sevincliyim bir yandan icim buruk uzgunum. Cunku ilk hamile kaldigini ogrendigimde kendimi doguma kadar hamile kalirim ruyam gercekleşmeyecek diye kendimi avututtum. Ama olmadi.. Regl gunum yaklastikca icimde ya o gune denk gelirse korkusu sardı..

Bir yandanda ruyamin cikmis olmasi dogumdan sonra esimin yigenini kucagina alip askla bakmasi ve benim gozlerimin dolmasii... Bu sahneyi defalarca kez ruyamda gormus olmama ragmen uykumdan aglayarak uyandim.

Kizmayin bana ama istem disı oldu hersey...

Yapı olarak çok duygusalım...

Eşimden bugun sadece dogumun oldugu gün yigenini kucagina almamasini rica ettim. Tabiki sevsin sadece ruyamdaki gibi bir sahne olsun istemedim.

Başta biraz burkuldu...

Rüyami ona defalarca kez anlatip agladigim icin kabul etti tamam dedi..

Ama ya benim icim rahatlamadi..

Haksizlik yaptigimi düsünüyorum.

Buna hakkim yok.!

Inanın neyin mantıkli veya neyin dısardan itici görundugunu anlamayacak durumdayim..

Bu konuda sizin ne düsundugunuz cok onemli.

Ben çok utaniyorum bunlari yazarken...

Utanmayın. İçinizdeki yarayı çok iyi anlıyorum. Ben de tüp bebekle çocuğuma kavuştum. O süreçleri çok iyi bilirim. Benimle aynı zamanda evlenen bir yakınım hamile kalınca arkamdan annem bile aman critical duymasın dedi. İyice yaralandım. Her hamilelik haberi insanın içinde bir sızı hissettiriyor. Tüm o tedavi süreçleri zaten manen çok yorucu, bir de üstüne hormonal değişiklikler. İnsan iyice hassaslaşıyor.

Ama güçlü olmak zorundasınız. Ben de hep sormuştum. İnsanlar bir gecede, zevkle çocuk yaparken ben tüm o iğneleri vücuduma yerken neden diyordum bazen.. ama bazı soruların cevabı yok. Her başımıza gelene bu yaklaşımla da bakamayız.

Eşinize biraz haksızlık gibi geldi nedense. Bilemedim ki.

Tedaviniz ne durumda şu an?

Doktor 1 sene dogal yoldan olacak sen rahat ol dedi . O kadar umitlenmistim ki olmadi tabiki... Simdi biraktim ne takvim tutuyorum ne birsey.

1 senenin dolmasina da bikac ay var..

Sadece bekliyorum. Elim kolum bagli bekliyorum..

Esime haksizlik yaptigimi bende dusunuyorum. Ama o kadar kalabalik ortamda esim kucagina alinca eger kendimi tutamam aglarsam o an gelirse aklima. Herkes ne düsünür. ?

Ki çok guclu bir insanimdir kimsenin yaninda aglamayi sevmem.

Siz bunun yanlış olduğunu bilip utandığınıza göre utanacak birşeyiniz yok. Hepimiz doğru olmadığını bildiğimiz halde bazen aşırı istediğimiz şeylere başkasını sahip olduğunu görüp kıskanıyoruz bozuluyoruz tuhaf tepkiler veriyoruz. Bence eşinize duygularınızı olduğu gibi anlatın kendi davranışınızı bile doğru bulmadığınızı söyleyin. Ayrıca bir rüyaya bu kadar anlam yükleyip kafanızda dolaştırmayın çok olabilir bir şey görmüşsünüz ve olmuş unutun gitsin. Hamile kalmak için gerekenleri yapın ve kontrol edemeyeceğiniz kısmını evrene Bırakın bu kadar takıntılı olmayın bence yazık böyle kaygılı üzüntülü mutsuz isyankar yaşanmaz

Odada durmayın isterseniz. Ya da eşiniz daha sonra alır kucağına. Düşündüm de, evet hemen almasa da olur. Yeni doğmuş bebek zaten. Hemen tutamaz bile. O sahneyi yaşamak istemiyorsanız yaşamayın bence de.

Dilerim en kısa zamanda bebeğinize kavuşursunuz.

Mutsuz bir insan degilim. Hatta cevremde en dertsiz tasasız en rahat insan olarak anılırım...

Eşimle bu konuyu çok konuştuk. Çogu zaman bana hak verdi çogu zaman hak vermedigi yerler oldu..

Belki o gun cok guzel gecicek bilemiyorum ama ben kendimi en kotusunu yasamamak adina onlem aldim.

Ama diyorum ya buyuk haksizlik ayni seyi o bana yapsa sen kimsin ne karisiyorsun derim. Ama hassasim bu konuda mantikli dusünemiyorum.

Bende yeni dogmus bebekleri kucagima alamam almadim da . Her zaman derim kendi bebegime sakliyorum diye. Evet bencilce belki ama sahne o kadar agir cekimde ilerliyorki o sahnenin sonunda aglarken goruyorum kendimi. Bir cesit onlem olarak bunu cozum buldum. Sonra alsin kucagina istedigi zaman..

Bugun bana nasil hitap edicem ona diye sordu. Çok heyecanli farkindayim. Tesekkur ederim sizede hayirli olsun allah olmayanlara nasip etsin.

Üzmeyin kendinizi lütfen. Hayırlısıyla sizin de olur merak etmeyin. Yaşınızı bilmiyorum ama acele etmenize gerek yok, tedaviye başlamışsınız zaten.
Belki siz fazla hassas olduğunuz için eltinizin nispet yaptığını düşündünüz. Yani sizin çocuğunuzun hiç olmayacağını düşünseler beşik falan istemezler, bu kadar kötü olamazlar bence. Nasılsa olur o zaman da biz onlara alırız diye hesap yapmışlardır. Kötü bile olsalar umursamayın. Üzülmenizin size zararı olur.
Eşiniz de bebeği alabilir kucağına bence. Her şeye fazla anlam yüklemeyin. O rüya da eğer bir anlamı varsa sadece eltinizin sizden önce doğuracak olmasının haberi. Sizin de buna üzülecek olmanız. Dahası değil yani. Sizin çocuğunuzun olup olmamasiyla bir ilgisi yok.

Eski konularimda eltimin yaptiklari var canim. Bir insan sana nispet yapiyorum suan dediginde bile kondurmayan biriyim normalde asla da umursamam. Onun yaptigi nispetti. Hatta baska insanlarda farkedip kendisiyle konustular yapma diye...

Yasim 26... 5 senedir de istiyoruz olmuyor yiprandik.

Ruyami cok abattigimi ben bile düsunuyorum bazen. Ama diyorum ya hersey istem dışı..

Sadece o durum olsa ben ne hissederim bilmiyorum. Onlem olsun diye o gun kucagina almamamasini rica ettim.

Yeni doğmuş bebek zaten kucağa alınmaz.

Çok yeni daha bir yıl bile dolmamis. Neden bu kadar dolduruyorsunuz kendinizi.

Yıllar yıllar geçmiş gibi sanki. Oysa daha çok yeni hamilelik süreciniz.

Sağlıkla alın kucağınıza inşallah.

5 senedir olmuyor. Tedavi sureci 4 sene once basladi.

Seni o kadar iyi anliyorumki insanin kendi basina gelmeden bi baskasini anliyamazmis. 3 sene bizde 3 tup bebek 2 kere ivf her aksam gobegime ikiser ignelermi vurmadim... ne yazikki olmadi. Taki almanyaya tedaviye gitme planlari yapincaya kadar ve gercekten o ay hic dusunmedim ve kendimi deli etmemistim gitmemize 1 hafta kala hamile oldugumu ogrendim ve ne yazikki sevincim 2 ayi gecmedi

Çok yipratıci sureclermiş..
Bundan seneler once bir tanidigim agliyordu 9 aydir hamile kalamiyorum diye. O zaman evli degildim. Icimden sey dedim " ne sacma evliligin tadini cikar daha ne istiyo ki " cunku insan basina gelmeden bilmiyor.. Ben o takmama olaylarini o kadar cok yaptim ki. Aklima bile gelmiyordu o zmaanlsr hersey cok guzeldi. Bir ara 1 sene ara verdim tatile gittik gezdik dolastik. Kafami cok dagitmistim. Regl gunum gelmis farkinda degildim. Aa niye olmadim dedim 3 gun gecikmisti..

Biraz umutlandim 1 saat havalardaydim test alim falan dedim test aldim yaptim negatif. Uzerine hemen regl oldum.

Kafa dagitma diyorsunuz. Eltim o 1 ayda 3 kere kan tahlili vermeye gitmis hastaneye.. Sonuncu degeri pozitifti.. Kafaya takmayinca olmasaydi onun olmazdi.

Tabiki hersey takdiri ilahi Allah ol der ve olur bizim suan yaptiklarimiz hepsi bahane ama en onemlisi buda bizim sinavimiz. Ben bugun hala kac haftalik hamile olacaktim diye hesabini yapiyorum ve bunlari hep icime atarak yasiyorum. Dusunsene bu 3senedir gordugum tedavileri ailelerimize demedik herseyi yanliz basimiza yapiyoruz herseyi icimize atarak, onca stres yetmezmis gibi bunu ekliyoruz ustune

Bir kızım var sukurler olsun.
2 senedir 2.cocuk için uğraşıyorum. 1 düşük 1 kimyasal yaşadım bu süreçte .Kuzenimin bir bebeği oldu.Ailecek hastasıyız .Bayılıyoruz. Hep bize gelsinler hep sevelim istiyoruz. Bebek 6 aylıkken kuzenimin eşi tekrar hamile kaldı. 2 ay söyleyememiş bana Üzülürüm diye.Halbuki çok sevindik .Şükürki 1 çocuğum var,şükürki kucağım boş değil ama bu kadar hassas davranması çok hosumuza gitti.
Rabbim verir sınar kimine vermez sınar kimine verir,sonradan alır sınar .
Ama tüm uğraşlarına rağmen vermiyorsa,nispet yapmak, cocugu olmayan bir kadına haksızlıktır üzer .
Ben seni çok iyi anlıyorum .yeni doğmuş bebeği bizim buralarda hemen kucaklamazlar.Eltin nispet yaptığı için o sahneyi görmek istememen normal.
Ama etkilenmiyorum,sizin adınıza seviniyorum,ne kadar ugrassanda kıskandıramayacaksın demen için ben olsam hem o ortamda olurum,hem bebegi severim.
Bence asıl tokat bu olur.
En kısa zamanda sağlıkla anne olursun inşallah .Sınav dünyası .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…