• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlık

• Konu Sahibi Konu Sahibi were
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

were

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Ekim 2010
48
0
36
Ankara
merhabalar dün akşam eşimle tartıştık dün oğlumda bende hastaydık alışverişe çıktığımız sırada görümcem aradı size geliyoruz diye eşim hastayım diye gündüzden temizliğe yardım etmiş onlar gelene kadarda yadımlarını esirgemedi geçenlerde oraya gitmiştik oğlum ve kuzenleri salondaydı kabak çekirdeği veryimde yesin dedim ne hikmettirki oğlum tüm çiğniyor zaten oraya verme kirlenir dediler ok dedim çocuguma kayınvalidemin baktığı zamanlarda iki tanede onun oğlu var sürekli bizdeler ve yatak odamdan ekmek kırıntıları toplar heryer berbat olurdu ama birgünde bişey demeedim onlara eşime söyledim ben onlara ses çıkarmıyorum neden onlar benim çocuguma böyle yapıyolar dedim eşimde sinirlendi söyle kendin dedi onlar kendi cocuğuna yapıyor falan dedi beni deli etti orda sadece haklısın yetecekti bana görümcemin maddi manevi çok desteğini gördüm inkar edemem asla bu kadarda rahatlık yoruyor beni dün gittiler heryer berbat olmuş yerler kuruyemiş oyuncaklar darma duman eşime bak dedim hale oda tamam bırak ben temizlerim dedi akşam yattım sabahta sesizce işe geldim ramış onlara kızıyosun benden çıkarıyosun abimle yaşadığı bir sıkıntı vardı sen hiç onlara bişey demiyosun başkaları yüzünden yine sinir olup kapattık çok sinirleniyim hala

baskalari yuzunden niye esinizle aranizi aciyorsunuz? gorumcenizle bir derdiniz varsa onunla halledin bunu benim tavsiyem.....gercekten her sorunu esinize tasimayin. erkekler cok sikilir bu durumdan

haksızlık nerede? size haklısın demeyince eşiniz mi haksızlık ediyor? yoksa görümceniz evinin düzeni konusunda hassasiyet gösterdiği için, sizin evinizde aynı hassasiyeti göstermediğinden mi haksızlık mı etmiş oluyor size? yahut çocuklar arasında kayırma mı yapıyor?
fazla büyütmüyor musunuz meseleyi? anlattıklarınız kadarsa durum, eşinizden beklediğiniz ve istediğiniz sözleri duymak için zorlamak ortamı gerginleştirmek sizin ona yaptığınız haksızlık olmaz mı?
görümcenizin sizin tabirinizle rahatlığından bu kadar yorulduysanız, siz de evinizde kurallar koysanız, çocukları ve misafirleri yönlendirseniz? yok siz misafirdir kısıtlayamam ama ben de misafirken kısıtlanmak istemem diyorsanız niye bu kadar rahatsız oluyorsunuz ki, mesele 2 çekirdek bir evin kirlenmesi. herbiri telafi edilebilecekken ailenizin huzurunu bozmak. bence bu daha büyük haksızlık.

belki de hassas bir dönemdesiniz, başka bir stresin altında olduğunuzdan bu konuları büyütüyorsunuzdur.

yorumumum maksadını aşmayıp sizi rahatsız etmez umarım.

Son düzenleme:
Benim görümcem kendi evindede başkasının evindede çok rahattır
bir oğlu var ve düz duvara tırmanan cinsten benim bebeğim yok.
Bana geldikleri zamn eskiden sesimi çıkaramıyordum
her gelmelerinde illa ki çok sevdiğim eşyalarım kırılır halılarıma kola falan dökülür
ayıp olmasın diye sesimi çıkaramazdım.En son karar aldım bu böyle olmayacak dedim
Evime geldiklerinde asla yatak odama giremezler,eskisi gibi biblolarımı elleyip kıramazlar
yanlış birşey gördüğümde bende eşimde uyarıyoruz çünkü.
Birşeyler ikram edeceğim zaman çocukları topluyorum oturtuyorum burda yiyip içtikten sonra
kalkabilirsiniz elinizde dolaşmak yok diyorum...güzel bir dille.
Ha yine evim dağılıyor kirleniyor ama sonucta cocuklar gelmese bile evimize misafir gelip gittikten
sonra illaki kirleniyor ve bir gün sonrası temizliğe koyuluyoruz.
Sizde büyütmeyin,yatak odanıza kimseyi sokmayın kurallarınız olsun mesela
ben asla evde sigara içirmem gelenler çok büyük yaslı insanlar olsa bile ya mutfakta içebilirler ya balkonda... bunlar gibi kurallarınız olsun

misafirle ilgilenmesi, ağırlanması zordur da çocuklu misafirle ilgilenmesi kontrol etmesi daha bi zordur. hele en zoru annelerinin ilgilenmediği çocuklarla başetmek.. yavrum dur döküceksin yavrum dur kırıcaksın dersin annesinin umurunda olmaz. şeytan dürter ver çocuğunu eline hadi canım gitme vaktiniz geldi de diye ama işte yapamazsın..
çocukların suçu yok ki anneler sorumsuz olup misafirliğe gittiler miydi salıveriyolar kendilerini. evde yapılmayan şeyler misafir evinde yapılıyor.. yatak odasında ekmek kırıntısı bulmak ne demek ya. kendi evinde yatağının üzerine bile çıkarmazlar senin evinde ellemediği yer kalmaz.
çok sinir oluyorum çook..
benim başımda da var bi tane geldiği gibi bana oyun aç bana oyun aç. hadi oynasın çocuk diyosun oyun açıyosun daha arkanı dönmeden kurcalamış atmış bilgisayarı. neyse başında bekliyosun oynarken.. hadi bitti bu son diyosun. yok! annesi de karşıdan izliyo senin çocukla bilgisayar kapatma savaşını. ifrit oluyorum o dakka.
benim de çocuğum yok o kadar sabırlı insan değilim ama insanlar da sınırlarını bilmiyorlar yani..
neyse çok konuştum :)

bence eşinize söyleyeceginize önce görümcenize tatlı bir dille söyleseydiniz sonra bir kere daha yani eşinizin gigip kardesine evi kirletmeyin demesi olmazdı ki hem böyle şeyler için sinirlneipte kendini yıpratma eşinlede aranı açma umarım kızgınlığınız gecer aranız düzelir

ben nöbetteyim bugün eşim çocugumla beraber süpriz yapmışlar bana gelerekten benim kızgınlığım en çokta şu; görümcemin tek yiğeni oğlum eşim onları savunurken neden oda bu özveriyi göstermiyor sorumsuz anne değilim gittiğim yerlerde çocugumu takip ederim sinir olduğum şeyleri yaptırmamaya özen gösteririm diğer eltime gidemiyorlar o kızarda bağırırda çocuklara ben ise şuana kadar hiç bişey demedim madem sen bu kadar rahatsın benim evimde benim bir tane yavruma nen böyle davranıyorsun kaldıki onlar gibi davranmasına izin vermeyeceğim gibi üstünde toplamadan gitmezdim geldi eşim sesimi çıkarmadım en çokta eşimin benim abimle arasındakini bu konuşmada başıma kakmasıydı.

merhabalar dün akşam eşimle tartıştık dün oğlumda bende hastaydık alışverişe çıktığımız sırada görümcem aradı size geliyoruz diye eşim hastayım diye gündüzden temizliğe yardım etmiş onlar gelene kadarda yadımlarını esirgemedi geçenlerde oraya gitmiştik oğlum ve kuzenleri salondaydı kabak çekirdeği veryimde yesin dedim ne hikmettirki oğlum tüm çiğniyor zaten oraya verme kirlenir dediler ok dedim çocuguma kayınvalidemin baktığı zamanlarda iki tanede onun oğlu var sürekli bizdeler ve yatak odamdan ekmek kırıntıları toplar heryer berbat olurdu ama birgünde bişey demeedim onlara eşime söyledim ben onlara ses çıkarmıyorum neden onlar benim çocuguma böyle yapıyolar dedim eşimde sinirlendi söyle kendin dedi onlar kendi cocuğuna yapıyor falan dedi beni deli etti orda sadece haklısın yetecekti bana görümcemin maddi manevi çok desteğini gördüm inkar edemem asla bu kadarda rahatlık yoruyor beni dün gittiler heryer berbat olmuş yerler kuruyemiş oyuncaklar darma duman eşime bak dedim hale oda tamam bırak ben temizlerim dedi akşam yattım sabahta sesizce işe geldim ramış onlara kızıyosun benden çıkarıyosun abimle yaşadığı bir sıkıntı vardı sen hiç onlara bişey demiyosun başkaları yüzünden yine sinir olup kapattık çok sinirleniyim hala

madem bu sorun rahatsızlık yaratıyor, neden bişey demiyosun? onlar eşine değil direk sana söylemiş bak ''oraya verme kirlenir'' diye, sen de direk onlara söyle ve bitsin.
herşeyi geçtim de, yatak odama annemin bile girmesine izin vermem, çoluk çocuğun ne işi var ki orda?

Neden bir sorunun var ise birebir görümcenle konusmuyorsun, dertlesmiyorsun, görüsünü beyan etmiyorsun?
Esin ne yapsin? Bende burasini haksizlik olarak görüyorum.

Back
X