haksizmiyim?(gorumcem)

ManzaramDeniz

Guru
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2011
7.574
11.491
498
Gorumcem sehir disinda okuyor.esimin bize aldigi tam profosyonel baya tuzlu aldigi bi makina var.ve benim en buyukhobim cekim yapmak.
Gorumcemde abisine (esime) makinayi iki ayligina alabilirmiyim demis.iki ayligina benim gozum gibi baktgim makinayi iki ayligina sehir disina goturecekmis ve yurtta kaliyor.makinaya bisey olsa biseyde diyemicem!
Bu dusuncesizlik degilmi.esim bana sordu.bende tepkimi gosterdim.esimin laptobuda onda.yani artik onun.ona giden bisey geride gelmez yani.kesin degil.ama ihtimalde var.esime unv ogrencisi elinde iyi teli var
Ne yapacak profsyonel makinayi.ve makina benim sonucta.bu ne rahatlik.istedgi makina ikibinliralik makina!!
Esimde bana hak verdi.neyse ben gorumceme yalan soyledim
Bi arkadasin cekimi var soz verdim ceke gidicem diye.oda sonra o zaman dedi.
Olayin.ardimdan.gunler gecti ofkem hala dinmedi.birdaha isterse tepkimi koyarim ama kotu olacagim onun bu dusuncesizligi yuzunden.aramizda cok iyiydi.bu mesele yuzunden sinir koydum!

Sizin şahsi eşyanız vermemekte sonuna kadar haklısınız, kaldı ki maddi değerinin yanında eminim manevi değeri de vardır. Eşinizden isterse o söylesin isteyemem ben gözü gibi bakıyor kimseye ödünç vermez desin. Eğer sizden isterse nazikçe sürekli kullandığınızı hep çekim yaptığınızı filan söyleyin, hani direkt veremem demeyin de bahaneleri söyleyin, o da anlar vermek istemediğinizi. Ama bu yüzden aranızı da açmayın. Zaten makinayı vermedi diye küsecekse kendi bilir. Sizlik bir durum yok...

Bence bahane bulmak yerine bu tür şeyleri vermekten hoşlanmadığını söyle kesin çözüm olur senin için. Yada onun daha iyi anlayacağı dilden yani şakayla karışık hahha sanada giden şeyler geri gelmiyo ki şekerim nasıl veriyim de önce gümler sonra anlar bu tür insanlar bence bu dilden anlıyolar

Beni en cok dusuncesizlii kizdiriyor.bu sebepten zor durumda birakti beni.
Maddi ve manevi degeri cok buyuk.kendi makinasi gibi alip gorurcekmis hey allahim.
Istenecek seyler var istenmeyecek seyler var sonucta

Başt eşin yada sen açıkça söylemeliydin.
Hatta laptopun akibetini de sormalıydın.
Prensip olarak bu makineyi kimseye vermiyorum, profesyonel ve bir daha alamıyacağım kadar pahalı deyin.
Kızsa bile haklı bir gerekçeniz var, hatta eşiniz söylemeli.
Net olmak her zaman daha iyidir.

Son düzenleme:
Yok arkadasa verdim demedim.arkadasin nisani var soz verdim cekim yapacagim dedim.esimde bu konuda kardesini kiramadi.topu bana atti sen bul bisey dedi

Dürüst olursanız kötü olmazsınız, bahane uydurursanız kötü olursunuz.

Bu pembe yalanla durumu çözmek yerine ötelemişsiniz, "daha sonra" demiş cünkü. Yine isteyecek.

Ben senin yerinde olsam; seni cok seviyorum ama makinamı öz anneme bile veremem, lütfen beni yanlış anlama, derdim.

veremem bu benim hobim... sürekli benimle olması,hiç bi anı kaçırmamak için aldım diyebilirsiniz...
sürekli bişeyler isteyen ve bunu artık alışkanlık haline getirenlerden hiç hazetmiyorum...

bakın bu böyle içinize atarak olmaz.
kız herşeye çöreklenmek istiyor.
karşınıza alıp söyleyeceksiniz.
canım bu makine iki bin lira.
yurtta herşey çalınır, bu çalınsa ödeyebilecek misin ki istiyosun diyeceksin
bunu tabi uygun bi dille anlatacaksın.
ayrıca sana ait olan bişeyi nası isteyebilir
ay ben beş liram çıkışmadığında insanlar yerime ödeyince
ertesi gün olsa da hemen versem diye fenalık geçiriyorum
ölüp kalıp veremeden gidersem diye korkuyorum
bu ne rahatlık ya iyice yüzsüzleşmiş

Yok arkadasa verdim demedim.arkadasin nisani var soz verdim cekim yapacagim dedim.esimde bu konuda kardesini kiramadi.topu bana atti sen bul bisey dedi

Başta öyle anladım ama sonra farkedip düzelttim.:))
Kardeşine kızar, size diş biler , böyledir bu işler.
Verdiğiniz makine az buz birşey değil ki, üstelik iki aylığına istiyor.
Ben olsam asla ve asla vermem.
Kızarsa kızsın , eşinizde sizi öne sürmesin.
Yurtta kaybolsa yerine kyacaklar mı yenisini.
Fotoğrafçılıkkursuna gitmeyi düşünüyorum falan deyin olmazsa.

Son düzenleme:

bak bu iyi bi fikir. bidaha isterse konusunu açarsa sanki şaka yapıyomuş gibi gülerek, sana giden şeyde geri gelmiyo ki kızım diyebilirsin. yani diyebilirsen tabi :) kimi insan bu lafı bile edemez çekinir...

Aslinda dogruyu soylemeye calistim.ama yapamadim.yalan soyledim o anda.evet oda sonra dedi.hey allahim.bidaha istemez insallah.boyle dusuncesizlik olurmu yahu! Rahatliga bak

Verin kullansin o zaman ne olacak sanki :44:

Her insanın paylaşmayacağı eşyalar vardır. Bazıları için bu elektronik eşyalardır. Telefon olsun, fotoğraf makinesi olsun biz ne zorluklarla kılı kırk yararak aldığımızdan kıymet biliyoruz. Onu almak için harcanan para nasıl kazanılır biliyoruz. Bazen henüz okuyan küçük kardeşlerin bu konuda sorumluluk bilinci oluşmuş olmuyor. 2000 liralık aleti verin gitsin ne olacak ki diyecek kadar da maddi durumu iyi olmayabiliyor insanların. Hani başına bir şey gelse çerez parası gibi yenisini alırım ne olacak ki olmayabiliyor.

ben vermem vallahi

bi de yurt ortamı ordaki kıslar beni de şöyle çek böyle çek diye dudak büzmeye başlarlar
sonraa elden ele...

Ay dusundukce sinirlerim bozuluyor.ayni sahneleri bende dusundum:) en cokta rahatca dusuncesizce istemesi.acaba bahane uydurdugumu anlamismidir.insallah anlamistirda istemez bidaha

Tesekkur ederim.tamda yazmak istediklerim bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…