Haksizsam soyleyin lutfen

Ruzgarim

<a href="http://lilypie.c
Kayıtlı Üye
16 Ekim 2007
684
104
648
Diğer
Aslinda sorun tamamen esim ve ona bu konu da cok kizginim.Olaya gelince

Biz esimle 5 sene once evlendik.Dugun oncesi esim erkek kardesiyle kavga etti ve bundan 2 senesine kadar da gorusmediler.
Biz evlenirken bizi hic arayip tebrik etmediler.Ben erken dogum yapip ikizlerimi kucagima aldigimda da aramadilar.
Iki sene once ise 3.cu ogluma hamileyken esim kardesiyle barisiti.Tam o siralarda eltim de kizina hamileydi ve bizim dogum zamanimiz birebir ayniydi tesadufen.
Ne yazik ki eltim bebegini saglik sorunlarindan dolayi dogum sonrasi kaybetti.
Ben cok uzuldum bu duruma o siralar ben de hamileydim ve onun neler hissettigini tahmin ediyorum.Oglumun dogumundan sonra uzun bir sure telefonda gorustugumuzde hic kendi bebegim hakkinda konusmadim sirf aklina gelip uzulmesin diye.
Aslinda benim eltimle bir sorunum yok biz birbirimize uzak yasiyoruz.

Bu yaz eltimin ikiz bekledigi haberini aldik.Inanin o kadar cok sevindim ve dua ettim ki saglikla dogsunlar diye.Her konustugumada aman dua edin ne olur bu sefer sag saglim alsinlar kucaklarina diye.
Hamile kalmadan once kayni ve eltim bizi ziyarete geldiler.

Cocuklarim amcalarini ilk kez gorduler .Eltimin birde kizi var ben giysi aldim hediye olarak.
Onlarda cocuklara giysi almislar birer takim.
Bilirsiniz adettir altin yada para takilir yegenlere bunlarin hic biri yapilmadi.
Ustelik benim saftirik kocam zamaninda hem dugunlerinde kosturmus hemde eltim ilk dogum yaptiginda yanina gitmis.

Neyse gelelim konuya eltim dogum yapti.Ben surekli aradim sordum nasilsin bir ihtiyacin varmi diye.ustune kendilerinin bir turlu bulamadigi ikiz arabasini buldum yolladim.
Bu aksam esim bana onlara meblaca yuklu hediye gondermek gerek sen alda gonderelim dedi.
Ben sinirlendim tabi bize ne geldiki bizde gonderelim ayrica daha bebekleri bile gormedik.Normal sartlarda sacma dedim.
Esim kizdi ben konuyu kapadim ama alicak ve gonderecek.
Ne demem lazim bu adama bilmiyorum.
Siz olsaniz ne derdiniz?

Eltinin kizina giysi almissin, kendi cocuklarina neden altin bekliyorsun o kismi anlamadm. Diger konuda ise haklisin, sinir bozucu. Ama sif bu yuzden esinle ters dusme, anlamiyorsa anlamiyor, sizin tadiniz kacacak.

Eltimin kizina zamaninda esim almis hediyesini biz ozaman evle deildik.
Buraya geldiklerinde ise kuzenlerinden hediye diye verdik.
Yani 3 dogumum da birsey gelmedi bana.
Bende ikiz dogurdum ustelik kuvez de kaldilar hic bizi aramadilar nasilcocuklar sihhatlimi deilmi diye.

Esim malesef bu konularda hic dusunup empati yapmaz.3 kurusa 5 kofte yok derim o gider yapacagini yapar.

Esime kardesiyle barismadan once demistim.Sizin aranizda ne gecerse gecsin bu cocuklarin bir amcalari var.
Onlarin bir gun bile olsun aramasi lazimdi cok kizginim bu yuzden demistim.

Konu hediye deil zaten burda yanimda olsalardi ben dunyayi hediye ederdim.kendi ikizlerimden pek cok seyi hibe gibi baskalarina verdim evim kucuk oldugundan.

Sen iyi niyetlisin o belli. Ama iste yeni baristiklari icin belki de esin bu sekilde davraniyor. Bir kac defa daha soyle. yeni baristiginiz icin bu sekilde davranmak isteyebilirsin ama ben razi degilim, biz de onlardan bir sey gormedik diyebilirsin. Ve esin meblagca yuklu hediyeyi sana aldiracakmis, sen al ucuzunu al ;)

Haklı olabilirsin. Ben de olsam bu karşılığı dusunurdum. Ama sırf bunun icin esimle ters dusmezdim.
Hediyeyi ben alacaksam biraz daha makul bir sey secerdim. Esime de , " askım ben de ikizlerimizde buna cok ihtiyac duymuştum, o yuzden bunu aldım" derdim. Oyle bi sey bulun :)

Tam olarak hediye deil aslinda.Biz yurt disinda yasiyoruz eltimlerde bize uzak baskabirsehirdeler.
Burda magzalardan alinan hediye kartlari oluyor.simdi Turkiyede cikmis yavas yavas gormustum.
Burdaki buyuk bir bebek magzasindan 100 er doarlik hediye karti alip gondericekmisim.
Bu sekilde onlarda ihtiyaclari olan seyleri alabilecekler.
Toplamda 200 dolarlik bir hediye olucak.
Dedigim gibi hediyesinde deilim ama bana yapilmayani yapmak hosuma gitmeyen.
Ustelik daha ikizleri bile gormedik niye bukadar acele ediyor anlamiyorum.

Haklısın valla. Herşey karşılıklı. Karşımdaki beni düşünmesse bende onun için bişey yapmak istemezdim.

Yani bir onceki bebekleri olmus, su an ortada dogan bir bebek yok. Sen de bunu soyle, biraz oyala bakalim. En azindan bebekler dogana kadar aranizdaki tartismayi keser ;)

Ah kizlar dertliyim ben bu adamdan
Gurbetteyim kimsem yok 3 cocuga yanliz bakarim evin yemegi temizligi birde alisverisi.
Gider bakicisi temizlikci olup ikiz doguran arkadasinin esine acir.evdeki de kadin demez.
Ama hata bende bastan boyle herkul gibi her seye kosturmamam gerekti ne kadar cok versem dahasini istiyor.
Evde biten ekmek icin kavga etmisligi var benimle.
3 cocukla alisverise cikmisim aferin diyecegine niye unuttun almadin diye kukremisti.(buzlukta ekmek vardi ustelik)
Gerci agzinin payini iyi verdim artik soyleyemiyor.
Ama hep kavgami etmek gerek guzelliklen anlasmak varken.

İkiz bebek arabası alıp yollamışsın.Bundan iyi hediye mi olur.

Bence ekstra bi heiyeye gerek yok.

Bebek arabaları çok ucuz bişey değil çünkü.

bu erkekler böyle...kafalarına koyduklarını yapıyorlar özelliklede kendi aileleri konusunda...bence talı dille uygun bir zamanda eşini bu fikrinden vazgeçirmeye çalış.aşkımm onlara ziyarete gittiğimizde yada görüştüğümüzde hediyelerini veririz böyle ayıp olur falan de.sanki onlar ihtiyaçlarını alamayacak durumdaymış gibi hissederler böyle gönderirsek diyin.belki zamanla da vazgeçer:))

eşiniz kardeşiyle yeni barıştığı için böyle duygusal davranıyor olabilir.ama herşey karşılıklı.siz araba yollamışsınız...onlar ne yapmış dimi ama...

Yapana yapmak, yapmayana yapmamak diye bir kural yok...Bence eşinizi dinleyin ve eşiniz bu yönde mutlu olacaksa sizde mutlu olun bonkör bir eşiniz var...maksat gönül almaktır..Allah sizin ve eltinizin çocuklarınızı saağlık,mutluluk içinde büyütülmenizi nasip etsin..

3 ay önce benim oğlumun doğumgünü vardı eltim oğluma pepe dergisi getirmiş doğum günü hediyesi olarak haftayada onun oğlunun doğumgünü var eşim ben alırım bişeyler dedi bende kızdım ne demek bişeyler diye almıycaksın dedim bende küçük bir oyuncak alıp götürücem durumları yok değil yani ben hediyede değilim zaten 15 gün sormuştu ne alıyım ne alıyım diye sonra pepe dergisialmış

konu sahibinin yerinde olsam izin vermem siz hediyelerinizi vermişsiniz sonuçta bebek arabası da almışssın

Bence kırmayın eşinizi istediğini yapın karşı tarafda utansın utanmazlar demeyin utanırlar size belli etmezler belki sizi arayıp
sormadıkları halde böyle zengin gönüllü davranmanız karsısında ezilirler.

Back
X