Haksz mym sizce ?

hasretim34

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ekim 2007
7.037
13
0
Diğer
iyi aksamlar hanimlar,

nerden nasil baslayacagimi bilemiyorum karistirirsam kusuruma bakmaiyn lütfen.Bu yaz Allah izin verirse abimin dügünü olacak ve aileminde durumu pek müsait degil borclari var,benimde elimde para olarak yardim edecek gücüm yok ama bileziklerim var ( ben var oldgunu saniyodum) bende o sekilde yardim etmek istedim esimle konustum kabul etti.Bilezikler teyzemlerin ( kaynanam) bankasinda kasada,gecen gün esim istedi altinlari,yardim edicez dedi. Enistem mal benim degil karismam ama ben olsam altin bozmam dedi.Sonra eve gitmisler arkadan bir sürü tantana etmisler ,neymis efendim vermiyomus bilezikleri.Nedeni de babamla aralarinda bu sene bi husumet oldu,bunlar köyde babamlarin evinin yaninda ev yapiyolar arsalarina,babamda sorun cikariyo ( babam burda haksiz) bu konu uzun anlatmiycam.az önce teyzem aradi esimle konustu,neymis efendim babasini ezip geciyomus,benim babam onlarin ev yaptirmasinda sorun cikariyomusda onlar niye yardim etcekmis.Esimde biseyler söyledi biraz neyse kapatti tlfnu, vermeseniz vermeyin diyip.Bende kizdim, esime dedim madem öyle istemiyorum altinlarini alsinlar hepsi onlarin olsun bana takilan hediylikleri getirsinler bugün vermediler bundan sonrada vermesinler istemiyorum sende almiycaksin dedim.( almiycamda).

Benim kizdigim anlamadigim nokta,benim altinlarimdan onlara ne,onlara hesap vermek zorundamiyim ben,bana takildiysalar benim degillermi,istedigim gibi kullanamzmiyim yani?

ikincisi,onlar kavgali diye,ben niye aileme yardim edemiyorum? onlarin kavgasindan bana ne?ben bunlari anlayamiyorum ama cok kizginim ,aileme dar günlerinde yardim edemedigim icin cok üzgünüm..

Simdi söyleyin ütfen bana kizmakda haksiz miyim ben?

Son düzenleme:
keşke altınlarını başta vermeseydin onların yaptığı ayıp babanla sorunları var diye ona yardım etmeni engelleyemezler...

canım tabiikide çok haklısın yani konu ne olursa olsun onlara ne senin altınlarından altınları versinler sonra yorum yapsınlar,ayrıca sende istemiyorum falan deme onlar resmen senin hakkın,tamam huzur herşeyden önemli ama diğer tarafta ailen sıkıntıdaymış bence eşinle konuş alın altınlarınızı hem ayrıca niye onlar saklıyoki al sen kendi altınlarını kendin sakla canınıda sıkma herşey düzelir inşallahkaydirigubbakcemile5

haksız deilsin canım ama ilk basta keske onlara vermeseydiniz kasa için açıkcası benim annemde isterseniz bizim kasaya koyarız dedi ama ben yok biz kasa kiralarız dedim
ne yapıp edip alın ve neden hesap verir gibi sunu bunu yapacaz verin diosunuzki direk bileziklerimi verin dicektiniz rica minnet yaramıo canım örnekte görüldüğü gibi onlara bırakmayın alın bence herseyi

Ne bileyim canim aklima mi gelirdi böyle birsey,hazir kasalari var dursunlar orda dedik.Demez olaydim,engelleyemezler ama engelliyolar iste :(

canim rica etmedikki,esim dedi bize altinlar lazim,?? yardim etcez ,vermiyolar ki nasil alcaz?

görümcemde tutmus diyo ( aslinda armaz iyyidir bi kötülügünü görmedim) altin verilmezmis ne alakaysa kime ne ya

hatayı en başta yapmışsın
senin bileziklerinin bankada kaynananın kasasında ne işi var kaydirigubbakcemile
ee bu zor günlerinde de o söz hakkı sahibi olur tabi.:olmaz:
burda yapacağın şey önce o bilezikleri alıp bankada kendi kasana yatırmak.kendine hesap açmak.ya da ne bileyim al evinde sakla.

O altınlar tek gramına kadar senin hakkın
Bence kızıp almicam falan deme
Biran önce altınlarını al ister bozdur ye ister ailene dağıt
Sonuçta altınlar senin hakkın
Baban haklı yada haksız sen abine yardım edeceksin
Ayrıca anladığım kadarıyla teyzenin oğluyla evlisin
İnsanın teyzesi böyle yaparsa el kaynana neler etmez ki

bence hiç üzülme ,çünkü haklısın senin olan şeyi almam deme al tabi,onların içgüzarlığı..senin olan şeyi ister bızasın ,ister atarsın.:1no2:

kusurabakmasın da görümcene bşey düşer ona soran olmuş mu???

madem öyle
git kendin konuş...
ben kendi altınlarımı istiyorum...
siz fikrinizi söylediniz sağolun ama onlar benim altınlarım size ait olan birşeyi istemiyorum...
kibarca söyledim hala inat ediyorsanız o sizin şerefiniz...
tabi altınlarla ilgili başka planlarınız varsa bilmem de...
sinir bozmak öyle olmaz böyle olur...

Iste bizde teyze dedik güvendik,suan msnde kücük görümcemle konusuyom diyolarmiski benim bi abim var burda o versinmis bilezikleirni ana en son düsermis yardim etmek ay deli olacam ya

kusurabakmasın da görümcene bşey düşer ona soran olmuş mu???

madem öyle
git kendin konuş...
ben kendi altınlarımı istiyorum...
siz fikrinizi söylediniz sağolun ama onlar benim altınlarım size ait olan birşeyi istemiyorum...
kibarca söyledim hala inat ediyorsanız o sizin şerefiniz...
tabi altınlarla ilgili başka planlarınız varsa bilmem de...
sinir bozmak öyle olmaz böyle olur...

fikrini sormadim sadece laf araisnda anlatmsitim ama konusurz biz öyle yani sorulmasada oda bende söyleriz fikrimizi bu konuda görüs birligi saglayamadik

of canim ya lazimda iste ama olsunda konu acilsin bu sefer susmiycam iyi sustgum ben yeter artik ,ailemde istemez hic onnlar yüzünden kötü olalim,abimde diyomus zaten eger yasmeinini huzuru bozulacaksa hic kalkismasin bu ise :( cnaim abim benim ya ne de cok severim onu :(

Iste bizde teyze dedik güvendik,suan msnde kücük görümcemle konusuyom diyolarmiski benim bi abim var burda o versinmis bilezikleirni ana en son düsermis yardim etmek ay deli olacam ya
bu olay abini aşmış.sorun içinde sorun var.
sen bileziklerini abine yardım etsende etmesende o kurnaz kaynanandan al.
soruma cevap vermedin ama?neden kaynanın kasasında senin bileziklerin?:gitme:
al kandır onları.yardım etmicem verin bileziklerimi ben saklıcam onlar benim hakkım de.vermezlerse bu yaptığınız hırsızlık diceksin bir daha görüşmüceksin.göster dişini.

canim biz bidaha kasaya para ödemeyelim diye biraktim orda,onlar bi ara alip vermislerdi bana tartmistim zekat icin sonra yine salak gibi yine geri verdim safim ya,onlarin bi talebi olmadi ama verin bizim kasamizda saklayalim diye,bu olaydan sonra nasil alicamki,kasa onalrin kendimde alamam ne salagim ya

kizlar biseyi atladim,bu almak siteidgim altinlar dügünde onlarin bana taktigi altinlar,görümcem diyoki simdi babasi diyomuski neymis efendim o altinlar bende önce oglununmus bende deidm dügünde ona taksaydi ozaman bana degil üff deli olacam ya

Back
X