Hala acabalarım var!!!

nu_jiyan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2008
149
0
116
İstanbul
Kaç gündür bunaldım,daraldım,yazmazsam çatlicam.

Geçen mart ayında sözüm oldu.Sözlüm Bingöllü..Sözümden bu yana sözlümün ailesi evimize 1 kere geldi (bayramlar hariç).Sadece ramazan bayramında 1 çeyrek getirdiler.Sözümde tek birşey takılmadı.Kurban bayramında çöp bile getirmediler ki büyük ablası hariç arayıp sormazlar bile.Evin en büyüğü benim ilk gelin ben çıkıcam,sözlümde ailenin en küçüğü,ailesi 2 kız 2 erkek çocuğu evlendirmişler şimdiye kadar.Örf adet bilmeseler desem neyse ama o kadar düğün yapmışlar.Kesinlikle maddiyatçı bi insan değilim.Çalışan bir bayanım ve maaşımın tek kuruşuna ailem karışmaz. sözlüm bana karşı çok iyi ondan yana sıkıntım yok.Ama ister istemez etkileniyorum ailesinin sorumsuzluğundan.Ailemde ister istemez rahatsız oluyorlar kızımız kimlere gidiyor.Sorumsuzluğun bu kadarı olur mu diye..

Sözlüm ile kendi aramızda 13 mayıs olarak düğün tarihi aldık.Ailelere söyledik ama o kadar rahatlar ki hiç düğün yapacaklar gibi bir telaşları yok.Ailesi şimdiye kadar bir kere bile arayıp bana bi ihtiyacın war mı diye soru sormadı bile.Sırf aileler yüzünden kafamda acabalar çoğalıyor.Pişman olmaktan korkuyorum.

hiç takma böle şeyleriiiii

aileyle degil çocukla evleniyorsun

telas yapsa sana çöp getirse ne olcak getirmese ne olcak Allah aşkına

sen sözlünle mutluluguna bak gerisi boş

Bence kesinlikle tak böyle şeyleri.

Sadece çocukla değil aileyle de evleniyorsun.

İçinde ne kadar çok şüphe varsa emin ol ki o kadar çok kavga gürültü sebebin olacak evlenince.

valla takmak bana sıkıntıdan başka bişeycik getirmedi...

kimseye değil olan sana oluyo

aileleri bu kadar takmaya devam ettimiz surece bu kaynana kaynata hikayelerinin sonu gelmeyecek

eger size uymuyorsa mesafe koyarsınız olur biter

yaygara koparsan kotu gelin olcaksın yine basına bela...

koparmasan içine atacaksın

he diyosanki ben ailesi böle diye cocuktan vazgecerimmm o da senin bilcegin iş.... ama bi dusun kaç kişi var mukemmel kayınbaba kayınanne sahiibi olan

elinden geliyosa uzak durursun... ne guzel bak onlarda fırsat veriyoo böle yapmana dersin cekilirsin kosene

kafaya takmak kavga hır gur hiç bişeyi deiştirmiyo

hiç takma böle şeyleriiiii

aileyle degil çocukla evleniyorsun

telas yapsa sana çöp getirse ne olcak getirmese ne olcak Allah aşkına

sen sözlünle mutluluguna bak gerisi boş

takmamaya çalışıyorum ama bir yerden sonra patlak veriyor.Birde üst üste herkes sorunca çıldırasım geliyor :95::95::95:

Bence kesinlikle tak böyle şeyleri.

Sadece çocukla değil aileyle de evleniyorsun.

İçinde ne kadar çok şüphe varsa emin ol ki o kadar çok kavga gürültü sebebin olacak evlenince.

Sözlüm çok iyi ama işte ailesi beni çıldırtıyor bazen diyorum ya takmamak elde olmuyor belli bir süre sonra.Sözlüme söylüyorum haklısın ne yapayım ki diyor söylüyorum ama anlamıyorlar,zorla mı yaptırayım diyor

takarmısın takmazmısın o senin bileceğin bişeyde sadece nişanlınla evlenmiycen kesin ailesiylede evleniyosun evli biri olarak tecrübe konuşuyor.onlar sana nasılsa sende onlara öyle ol sende düğünde bohca yapmazsın ödeşirsiniz :34:

bu konuyu neden evleneceğin kişiyle konuşmuyorsun o ailesini daha iyi tanır. ona bu durumdan rahatsız olduğunu söylersen o da ailesine bu konuda daha özverili olmaları hakkında konuşabilir. benim anladığım kadarıyla nişanlının ailesi dediğin gibi daha önceden de böyle diğer evlatlarını evlendirdikleri için pek umursamıyorlar gibime geldi.
ne kadar da çalışsan düğünü sen kendi cebinden yapacak değilsin ya daha çok ilgilenmeleri gerekir. erkek tarafı onlar. evlendiğin kişi önemli olan onunla bir sorun yoksa çok daha iyi ama evlilikte ailelerde işin içine girdiği için sorun yaşayabilirsin. evlendiğin zaman eşinin ailesine yakın olmazsan daha az sorun yaşarsın

valla takmak bana sıkıntıdan başka bişeycik getirmedi...

kimseye değil olan sana oluyo

aileleri bu kadar takmaya devam ettimiz surece bu kaynana kaynata hikayelerinin sonu gelmeyecek

eger size uymuyorsa mesafe koyarsınız olur biter

yaygara koparsan kotu gelin olcaksın yine basına bela...

koparmasan içine atacaksın

he diyosanki ben ailesi böle diye cocuktan vazgecerimmm o da senin bilcegin iş.... ama bi dusun kaç kişi var mukemmel kayınbaba kayınanne sahiibi olan

elinden geliyosa uzak durursun... ne guzel bak onlarda fırsat veriyoo böle yapmana dersin cekilirsin kosene

kafaya takmak kavga hır gur hiç bişeyi deiştirmiyo

Zaten fazlasıyla mesafe koydum.Sözlüme de söyledim benden fazlasını beklemesinler benden söylemesi.Haklısın diyor daha fazla üstüne gitmek istemiyorum bu sefer aramız kötü oluyor :(

belli ki senin oğullarıyla evlenmeni istemiyorlar pek... maddi durumları yerindeyse ve senden önceki gelinlere alıp sana almıyorlarsa başka bir açıklaması yok ne yazık ki.. bu da bence hiç basit bir konu değil. sözlün evlendikten sonra onları hayatınızdan tamamen çıkartacaksa ne ala ama öyle bir şey yapamayacağına göre onların sana karşı olan bu tavırlarını hep çekeceksin gün gelecek eşinle bu yüzden kavga edeceksin...

bu arada dip not: şu evlilik olaylarında neden her şey erkek tarafına yıkılır anlamam sanki kız tarafı evlenmiyor :68: kız tarafının biz şu tarihe gün aldık hadi düğün organize edin demesi bana itici geliyor.. örneğin benim eşimin ailesinin maddi durumu çok iyiydi düğünü, balayını vs. hepsilerini kendileri ödemek istediler ama biz istemedik bence her şey ortak yapılmalı :19: aileniz onlar bir şey yapmıyor diye kızacaklarına birazcık da kendileri elini taşın altına koyabilirler sonuçta siz onların kızısınız bir ihtiyacınız varsa en başta onlar karşılamalı...

Kaç gündür bunaldım,daraldım,yazmazsam çatlicam.

Geçen mart ayında sözüm oldu.Sözlüm Bingöllü..Sözümden bu yana sözlümün ailesi evimize 1 kere geldi (bayramlar hariç).Sadece ramazan bayramında 1 çeyrek getirdiler.Sözümde tek birşey takılmadı.Kurban bayramında çöp bile getirmediler ki büyük ablası hariç arayıp sormazlar bile.Evin en büyüğü benim ilk gelin ben çıkıcam,sözlümde ailenin en küçüğü,ailesi 2 kız 2 erkek çocuğu evlendirmişler şimdiye kadar.Örf adet bilmeseler desem neyse ama o kadar düğün yapmışlar.Kesinlikle maddiyatçı bi insan değilim.Çalışan bir bayanım ve maaşımın tek kuruşuna ailem karışmaz. sözlüm bana karşı çok iyi ondan yana sıkıntım yok.Ama ister istemez etkileniyorum ailesinin sorumsuzluğundan.Ailemde ister istemez rahatsız oluyorlar kızımız kimlere gidiyor.Sorumsuzluğun bu kadarı olur mu diye..

Sözlüm ile kendi aramızda 13 mayıs olarak düğün tarihi aldık.Ailelere söyledik ama o kadar rahatlar ki hiç düğün yapacaklar gibi bir telaşları yok.Ailesi şimdiye kadar bir kere bile arayıp bana bi ihtiyacın war mı diye soru sormadı bile.Sırf aileler yüzünden kafamda acabalar çoğalıyor.Pişman olmaktan korkuyorum.

canım sen hiç kendini üzme sen nişanlına bak onla ilgili acaba varmı bunu ölç tart ben sakaryalı eşimin ailesi de gaziantepli biz ilk aman antepli dedik mahçup olmayalım herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık ama onlar okadar özensizdi ki baktım bunlar böyle annemde çok üzüldü dul kız mı veriyoruz diye zaten aileme mahçup olduğuma üzülüyordum bak sana gene çeyrek altın getirmişler bende oda yok ne nişan alışverişi ne de düğün alışverişi oldu hatta tanıdık kuyumcudan emanet bilezik taktılar düğünün ertesi gün aldılar kolumdan geri verdiler kuyumcuya o kadar kırıldım onurum gururum kırıldı ama eşimin hatırına sustum çünkü bende çalışan bayandım eşiminde işi gücü vardı zaten aileler bundan rahat herkes kendi ayakların üstünde durduğu için hiç karışmadılar kayınvalidemin tek krşu yok evimde bırak olmasınlar hatta bırak ilgisiz olsunlar ilgili olup sürekli seni rahatsız ediceklerine ilgilenmesinler boşver şimdi 6 aylık evliyim sen evlendiğin akşam o başını yastığa koyduğun an bitiyor herşey sen sadece kendine yaptıklarınla kalıyorsun hayatın eşin oluyor tabikide aile önemli ufak tefek şeyler illaki olur ama eşin önemli o seni korucakmı arkandamı sana değer veriyormu bunları ölç tart bak ailesi aramamış gelmemiş bunlara hiç bakma canım

takarmısın takmazmısın o senin bileceğin bişeyde sadece nişanlınla evlenmiycen kesin ailesiylede evleniyosun evli biri olarak tecrübe konuşuyor.onlar sana nasılsa sende onlara öyle ol sende düğünde bohca yapmazsın ödeşirsiniz :34:

Walla aynı şeyi demin kuzenime söyledim kusura bakmasınlar onlara da bohça falan yapmam gidip gelmem bu kadar basit diye

canım sen hiç kendini üzme sen nişanlına bak onla ilgili acaba varmı bunu ölç tart ben sakaryalı eşimin ailesi de gaziantepli biz ilk aman antepli dedik mahçup olmayalım herşeyin en iyisini yapmaya çalıştık ama onlar okadar özensizdi ki baktım bunlar böyle annemde çok üzüldü dul kız mı veriyoruz diye zaten aileme mahçup olduğuma üzülüyordum bak sana gene çeyrek altın getirmişler bende oda yok ne nişan alışverişi ne de düğün alışverişi oldu hatta tanıdık kuyumcudan emanet bilezik taktılar düğünün ertesi gün aldılar kolumdan geri verdiler kuyumcuya o kadar kırıldım onurum gururum kırıldı ama eşimin hatırına sustum çünkü bende çalışan bayandım eşiminde işi gücü vardı zaten aileler bundan rahat herkes kendi ayakların üstünde durduğu için hiç karışmadılar kayınvalidemin tek krşu yok evimde bırak olmasınlar hatta bırak ilgisiz olsunlar ilgili olup sürekli seni rahatsız ediceklerine ilgilenmesinler boşver şimdi 6 aylık evliyim sen evlendiğin akşam o başını yastığa koyduğun an bitiyor herşey sen sadece kendine yaptıklarınla kalıyorsun hayatın eşin oluyor tabikide aile önemli ufak tefek şeyler illaki olur ama eşin önemli o seni korucakmı arkandamı sana değer veriyormu bunları ölç tart bak ailesi aramamış gelmemiş bunlara hiç bakma canım

işte bu!

basını o yastıga koydugun an bitiyor cok dogru soylemişsin...

bitmeli de zaten

aynen senin gibi dusunuyorum canımmmm

eger adamın ailesini degil seni sececegine eminsen gerisi boş...

ben aile ile de evleniyorum mantıgında gidersen daha cok uzulursun... ama tek taraflı olmaz erkegin de bole dusunmesi lazım

sen ona bak ve ona göre dusun bence

bu konuyu neden evleneceğin kişiyle konuşmuyorsun o ailesini daha iyi tanır. ona bu durumdan rahatsız olduğunu söylersen o da ailesine bu konuda daha özverili olmaları hakkında konuşabilir. benim anladığım kadarıyla nişanlının ailesi dediğin gibi daha önceden de böyle diğer evlatlarını evlendirdikleri için pek umursamıyorlar gibime geldi.
ne kadar da çalışsan düğünü sen kendi cebinden yapacak değilsin ya daha çok ilgilenmeleri gerekir. erkek tarafı onlar. evlendiğin kişi önemli olan onunla bir sorun yoksa çok daha iyi ama evlilikte ailelerde işin içine girdiği için sorun yaşayabilirsin. evlendiğin zaman eşinin ailesine yakın olmazsan daha az sorun yaşarsın

Konuştum,konuştum hatta konuşma sonunda sinirlerimiz bozuldu.Ailesine her gün hadi gidelim hadi gidelim diyor ama sonra sonra deyip erteliyorlar hatta bi keresinde acayip büyük kavga etmiş evden çıktı gitti sonra ikna ettim zorla eve gönderdim.
Ailesi ile pekte yakın olacağımı sanmıyorum .Ama çok şükür ki sözlümde bunun farkında hiç üste çıkmaya çalışmıyor

Dul kız mı veriyoruz diye..... Bi gün dul kalırsanız ve yeniden evlenmeniz gerekirse anneniz zaten dul, hadi alın gidin mi diyecek acaba ? Sizin için yazmıyorum yanlış anlamayın, bi kaç eleştiri görmüştüm sitede bu konuyla ilgili ve ben de katılıyorum o eleştirilere. Nolmuş dula yahu? 2.el mal muamelesi nedir? Şu bilinçaltımızdaki zihniyetleri değişitrsek kimse dulluktan bu kadar korkmayacak, buradaki eğitimli, meslek sahibi ve parasını kazanan kadınlar bile boşanmaktan ve "dul kız" kalmaktan bu kadar korkmayacaklar.

Konuştum,konuştum hatta konuşma sonunda sinirlerimiz bozuldu.Ailesine her gün hadi gidelim hadi gidelim diyor ama sonra sonra deyip erteliyorlar hatta bi keresinde acayip büyük kavga etmiş evden çıktı gitti sonra ikna ettim zorla eve gönderdim.
Ailesi ile pekte yakın olacağımı sanmıyorum .Ama çok şükür ki sözlümde bunun farkında hiç üste çıkmaya çalışmıyor

Canım o senin şükrettiğin sözlün var ya, sen onu bi de evlendikten sonra gör. En bağımsız takılanı, en başına buyruk yaşamışı, yatılı okullarda büyüyüp yurt dışında yaşamışı bile evlendikten sonra anacı babacı kesiliyor. Annesinden de babasından da memnun, örfünden adetinden de rahatsızlığı yok, halinden memnun oluveriyor. aİLE bağları nedense evlendikten sonra sağlamlaşıyor bu tiplerin. O senle birlik olup başta eleşiren biricik sözlüler, nişanlılar evlendikten sonra tüm tarafsızlıklarını kaybediveriyorlar her ne hikmetse. Araya koyacagın mesafe sana "zaten bizimkileri de beğenmiyorsun, beni de ailemi de kabullenemdin" olarak geri dönme ihtimali yüksek. Çok çok iyi düşünün derim.

evlenince işin rengi değişiyo arkadaşlar aileler de girince işin içine....
bence iyi düşün taşın acele etmeyin.iyice bi ölç tart kafanda
ben 5 sene flört ettim evlenince anladım,öğrendim.
benim eşimin aileside seninkilerin bi değik cinsi işte
böyle olduklarını bilseydim hemen evlenmezdim.
benim eşimde napayım ailemin kalbinimi kırayım diyip duruyo sanki ben ona git kalplerini kır diyorum.

Walla aynı şeyi demin kuzenime söyledim kusura bakmasınlar onlara da bohça falan yapmam gidip gelmem bu kadar basit diye

kesinlikle onlar size bişey almayı düşünemiyolarsa sizde bohca yapmayı düşünmeyin ayıp olur diye düşünebilir aileniz ama asla siz yapmalarına izin vermeyin onların yaptığı ayıbın başı.sonra evlenince çok dersiniz keske onlar için bişeyler yapmasaydım diye

ama onlar bana biiy almadı ben de bohça yapmayayım la bitmiycekki iş.
evlendikten sonra bütün bir ömür onlarla geçicek.
farklı olaylar yaşıcaksınız çocuğunuz olcak falan filan hep tavırları bölemi olcak bu süreçte yıpranan sen olcaksın.

Back
X