Hala acabalarım var!!!

evlenince işin rengi değişiyo arkadaşlar aileler de girince işin içine....
bence iyi düşün taşın acele etmeyin.iyice bi ölç tart kafanda
ben 5 sene flört ettim evlenince anladım,öğrendim.
benim eşimin aileside seninkilerin bi değik cinsi işte
böyle olduklarını bilseydim hemen evlenmezdim.
benim eşimde napayım ailemin kalbinimi kırayım diyip duruyo sanki ben ona git kalplerini kır diyorum.

Heh, aynı modelden bizde de var işte. Kibarca verilmesi gereken cevabı vermeyi bilmeyen basiretsiz erkek profili. Kusura bakma arkadaşım bu aralar çok gıcık oluyorum bu anasına babasına ağzını açıp da tek kelime edemeyenlere. Fikri farklı bile olsa susan erkekler bence yeterli olgunluğa erişmeden evlenip sonra da eşiyle ailesinimn arasının bozulmasına sebep oluyor . Cevabını kendi veren erkeklerin eşleri zaten kendisine denecek birşey kalmadığı için salon kadını çizgisini korurken, eşi pısırıkgiller de malesef kendilerini tutamayıp hakkını savunurken, fikrini beyan ederken eşinin ailesiyle arası bozuluyor.

canm acele etme yıllardır tanıdığn kişi evlenince çok değişyor bekarken yok dediklerini inadına yapıyorlar maalesef iş işten geçiyor tanıyınca

sonra eşin konuşamadığı için sen tavı koyunca kötü ilan ediliyosun yiyosun kendini bitiriyosun.
sadece sevgiylede olmuyo arkadaşlar flört ederken iyi de
evlenince geçim derdi bi de ailesinden çektiğinin absürd davranışlar insanı pişma ediyo
üstelik eşinin bu davranışı senide ezmiş oluyo.eziliyosun.

aynı durumları bende yaşadım nişanlıyken...aramadılar sormadılar eltim triplerdeydi küstü surat astı bana annesi aramadı bi havalar bi havalar..nişanlım onlara laf söyleyemezdi çoğu zamanda yeni ergenler gbi davranım ailesi ile aramı iyice soguturdu..ben daha fazla dayanamadım düğüne bir ay kala yol verdim gönderdim..pişman değilim...çoluk çocukla uğraşcak dönemimde değilim evlendiğin adam önemli sen ve ailesi arasındaki ilişkiyi seviyeyi kurabilecek olgunlukta olmalı ...onlarla konuşmanın sorunları çözmenin yollarını bilmemi iki tarafıda idare edebilmeli..ilerde sen suçlu olursun çünkü nişandan sonra dönüp bakmadığı ailesi o kadar değerlendi ki ben de ayrılırken al doy anana yengene dedim :)))
bence iyi düşün doğru karar ver

canım benim etrafımda da senin gibiler var maalesef. Büyük ihtimal başka birini düşünmüşlerdir nişanlında seni seçince sana karşı tavır koymuşlardır. Eşnin karakteri önemli ama gerçekten çoğu erkek evlendikten sonra çok farklı oluyo ailelerini evliliklerine çok karıştırıyo, her erkek ailesi karışır evliliğe önemli olan erkeğin dengeyi bulması. Eşinin o karakterde olduuna inanıyosan evlen derim ama iyice düşün gerekirse nişanlını kendi çapında test et.

Şu an şöyle bir karar aldım kendi kendime,onlar nasılsa bende öyleyim aramıyorlarsa aramıyorum,gelmiyorlarsa gitmiyorum.Kimse kusura bakmasın,Nişanlım ailesine laf anlatmaktan dilinde tüy bitti ama artık o da birşey demiyor.Nasıl istiyorsan öyle dawran haklısın , ama zorla mı yaptırayım herşeyi diyor.

Aramızı bozmayacağız,bana atılan adım kadar adım atacağım..

kaynalma mı 9 ayda bayramlar hariç 2 defa geldiler nasıl kaynaşsınlarr :)) onlarda hoşnut değiller ama bana belli etmemeye çalışıyorlar.onlar için ben mutlu olayım yeter

kendimi görmüş gibi oldum canım. Benin sözlümde evin en küçüğü 5 kardeşler hepsi de evli diyorsun görmüş geçirmiş insanlar herşeyi bilirler ama nerde :26: millet işine nasıl geliyorsa öyle hareket ediyor ben bunu anladım. iki hafta oldu sözlümle salon baktık çokta hesaplıya anlaştık aile büyükleri gidip tutsunlar dedik ama oğlan evi birkere arayıp sormaz mı ne yapıyoruz diye:50:dün sözlüme söyledim gidip tutulacak orası dedim babaları yormayalım diyor, o zaman sen git tut dedim ben bu hafta gidemem insanın kan beynine çıkıyor :47: sen söyleyemezsen ben arar söylerim dedim ama böyle yapsam da daha kötü olacak ne olacak bilmiyorum :50: babası ev bakıyormus kendi mahallelerinden yaa biz oturacagız bırakın biz kendimiz karar verelim. Alakasız işlerde üstlerine yok.
hiç birsey insanın gönlüne göre olmuyor o yüzden sıkma canını canım çok takılmamaya çalışıyorum bende sende öyle yap. Allah yardımcımız olsun...

Kaç gündür bunaldım,daraldım,yazmazsam çatlicam.

Geçen mart ayında sözüm oldu.Sözlüm Bingöllü..Sözümden bu yana sözlümün ailesi evimize 1 kere geldi (bayramlar hariç).Sadece ramazan bayramında 1 çeyrek getirdiler.Sözümde tek birşey takılmadı.Kurban bayramında çöp bile getirmediler ki büyük ablası hariç arayıp sormazlar bile.Evin en büyüğü benim ilk gelin ben çıkıcam,sözlümde ailenin en küçüğü,ailesi 2 kız 2 erkek çocuğu evlendirmişler şimdiye kadar.Örf adet bilmeseler desem neyse ama o kadar düğün yapmışlar.Kesinlikle maddiyatçı bi insan değilim.Çalışan bir bayanım ve maaşımın tek kuruşuna ailem karışmaz. sözlüm bana karşı çok iyi ondan yana sıkıntım yok.Ama ister istemez etkileniyorum ailesinin sorumsuzluğundan.Ailemde ister istemez rahatsız oluyorlar kızımız kimlere gidiyor.Sorumsuzluğun bu kadarı olur mu diye..

Sözlüm ile kendi aramızda 13 mayıs olarak düğün tarihi aldık.Ailelere söyledik ama o kadar rahatlar ki hiç düğün yapacaklar gibi bir telaşları yok.Ailesi şimdiye kadar bir kere bile arayıp bana bi ihtiyacın war mı diye soru sormadı bile.Sırf aileler yüzünden kafamda acabalar çoğalıyor.Pişman olmaktan korkuyorum.

moralini bozmak ıstemezdim ama ne yazıkkı aynı sebepleri bende yasadım..
adet örf bilmezler..kendi kızları ıcın en ıyısını ısterler geline gelince bizde adet yok örf yok...
ailelermz senınle aynıymıs bunun maddyatla hıc bı ılgsı yok canım...bişeyler yasamak ıstyosun sende...sözlü nişanlı oldgnu algılamak ıstyosun...
nitekim ben nişanı attım...
bişey yapmadıkları gibi birde benim maaşıma güvenp kredi çekme peşndeymiş nişanlım...gözüm geçte olsa açıldı.......acele etme derim arkadaşım...iyi gözlemle herseyi

kendimi görmüş gibi oldum canım. Benin sözlümde evin en küçüğü 5 kardeşler hepsi de evli diyorsun görmüş geçirmiş insanlar herşeyi bilirler ama nerde :26: millet işine nasıl geliyorsa öyle hareket ediyor ben bunu anladım. iki hafta oldu sözlümle salon baktık çokta hesaplıya anlaştık aile büyükleri gidip tutsunlar dedik ama oğlan evi birkere arayıp sormaz mı ne yapıyoruz diye:50:dün sözlüme söyledim gidip tutulacak orası dedim babaları yormayalım diyor, o zaman sen git tut dedim ben bu hafta gidemem insanın kan beynine çıkıyor :47: sen söyleyemezsen ben arar söylerim dedim ama böyle yapsam da daha kötü olacak ne olacak bilmiyorum :50: babası ev bakıyormus kendi mahallelerinden yaa biz oturacagız bırakın biz kendimiz karar verelim. Alakasız işlerde üstlerine yok.
hiç birsey insanın gönlüne göre olmuyor o yüzden sıkma canını canım çok takılmamaya çalışıyorum bende sende öyle yap. Allah yardımcımız olsun...

benimde sözlüm evin en küçüğü ve onlarda 5 kardeş.2 ablası 2 abisi war ve hepsi evli.Gelin alıp,gelin de vermişler ama ben tavrımı koydum Allahtan tepkimi dile getiriyorumda rahatlıyorum kim olursa olsun..Ben onlara bırakırsam 5 sene de geçse kimse bi adım atmaz.Biz kendimiz düğün tarihi aldık.Ailene haber ver dedim.Daha da uzatmam bişi demem. Ev için eksikler çıkacak biliyorum;yorgandı,yataktı vs vs ... Aradım sözlüme dedim ki;annene söyle yatak ve yorgan yapsın.Hani kullanacağımdan değil zorla bi nevii.. Ev konusuna gelince onunda benimde aileme uzak yerde oturacağız.Biz kendimiz ev bakıyoruz ailesine bırakmam açıkta kalırım :D:D Ama şu an takmıyorum,Daha rahatım belki paylaştığım için belkide artık alıştığım için. Ama yine de çok şükür ki sözlüm çook iyi , İnşallah hiiç değişmez,canımı istese veririm.O kadar değer veriyorum. ,O da aynı şekilde ve ailesinin hatasınında farkında tek kelime etmiyor haklısın boşver diyor... Bakalım hayırlısı yaa düğünden sonrada göreceğizz...

moralini bozmak ıstemezdim ama ne yazıkkı aynı sebepleri bende yasadım..
adet örf bilmezler..kendi kızları ıcın en ıyısını ısterler geline gelince bizde adet yok örf yok...
ailelermz senınle aynıymıs bunun maddyatla hıc bı ılgsı yok canım...bişeyler yasamak ıstyosun sende...sözlü nişanlı oldgnu algılamak ıstyosun...
nitekim ben nişanı attım...
bişey yapmadıkları gibi birde benim maaşıma güvenp kredi çekme peşndeymiş nişanlım...gözüm geçte olsa açıldı.......acele etme derim arkadaşım...iyi gözlemle herseyi

Yok çok şükür maddiyat ile alakalı bir sorun yok.Aslında aklıma gelmedi değil ama alakası yok.Çünkü ben düğünden önce işten ayrılacağım ve bir süre çalışmayacağım. Hani güveneceği birşey yok şimdilik.. Allah korusun nişan atmak mazallah.. Zaten ben evlenmek istemiyordum yani erken diyordum,1 seneden fazla sürdü beni ikna etmesi. Ama hayırlısı yinede kısmetimizde ne warsa o olacak...

Back
X