Bebek Beslenmesi hala katı gıdaya geçemedik yardım

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ada67

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
20 Eylül 2008
1.525
11
158
Diğer
selam arkadaslar 14 aylık oglum var hala katıgıda yıyemıyor çorba ve meyve püresi yogurt dısında bısey veremıyorum çiğnemeyi bilmiyor reflüsüde var zaten zorla yıyor azcık pütürlü olsun öğürüp duruyor reflüden dolayı kılosuda yavas gıdıyor bu yüzden ısrarcı olamıyorum ama dr artık gecmelısınız gec kalmıssınız dedi bu konu cok canımı sıkıyor yardımcı olursanız cok sevınırım

karışım içinde pütürlü vermek yerine pilav verin elinizle
dolma içi verin.. çubuk kraker verin. çorba içinde pütürlü yemezdi benim iki oğlum da hemen öğürürlerdi. küçük alıştırmalar yapın sonra köfte falan verirsiniz.. çeşitlendirirsiniz

Geçiş aşamasında elinizle yedirmeyi deneyin. Bir mutlaka birlikte yemek yiyin. Onun birşey çiğnemesi gerektiği zaman siz de çiğniyor olun. Eline kuru kayısı, çilek, ekmek, bisküvi tutşturun. Kendi denesin.

kendi kendine elinde yiyebileceği şeyler verseniz ekmek köfte haşlanmış tavuk vs..
bayağı büyük çünkü kendi kendine yemek zevkli gelebilir.
dolmayı pilavı falan mama tepsisine koyup eliyle yemesi için teşvik edin bence biraz ortalık kirlenir ama böylelikle alışır belki...

8 tane dişi var 4 altta 4 üstte ekmek verince kocaman koparıyor yada elma verince boğazına kacıracak diye korkuyorum...

8 tane dişi var 4 altta 4 üstte ekmek verince kocaman koparıyor yada elma verince boğazına kacıracak diye korkuyorum...

Sorun bu zaten, bebeğiniz değil. Siz çok korktuğunuz için bir yerdne başlayamıyorsunuz. Hemşireymişsiniz, ilk yardım tekniklerini bilirsiniz. Verin eline bir ekmek kabuğu durun başında. Ben boğazına kaçmayacağından eminim ama kaçarsa da hemen müdehale edersiniz.
Benim oğlum 9 aylık elmayı dilim dilim veriyorum. Neden kaçsın boğazına artık 14 aylık koca adam o. Hem hayatta kalma refleksi denen şey çok çok çok güçlüdür. O kendini korur. Bebeğinize güvenin biraz. Ama ille vereme diyorsanız minik minik koparılmış ekmek ile başlayın. Birer atımlık ekmeği ufalayıp koyun mama sandalyesine. Kendi alıp atsın ağzına. Siz birşey demeyin siz sadece karşısından yemek yiyin. Ve mutlaka ve mutlaka öğünleriniz birlikte olsun. Onu doyurayım sonra yerim diye birşey yapmayın, karşılıklı yemek yiyin. Görerek taklit ederek öğrenecek.
Geçen oğluma salatalık verdim bir dilim baktım kjöşesinden ısırıyor, sonra masaya uzatıyor koyar gibi yapıyor, sonra tekrar ağzına götürüyor. Yani bizim yemek yerken masaya birşeyler alıp koymamaızı taklit ediyor. Öğrenmelerinin tek yolu bu, taklit ve uygulama.

benım oglumla aynı aydalar. bızdede pütür sorunu var ama şöyle ki bizimkı artık yogurt corbasındakı pırınclerı, sebze corbasındakı sehrıyelerı falan yıyor sorunsuz. kıvamını koyu yapıyorum corbalarının, sızde oyle oyle baslayabılırsınız.. mesela pırınclerı cok ıyı haslanmıs pişmiş bir corbayı yer mı? bız oyle alıstık cunku.. eskıden herseyı blendrdan gecırıyordum ben. bırde mesela sebze corbasını sevıyor ama o da blendırdan gecmeyınce tadı pek guzel olmuyor. blendrdan gecırıyorum ama ayrı bır yerde sehrıye haslıyorum blendırdan gecırdıgım corbaya koyuyorum, maksat agzına br seyler gelmesıne alıssın dıye. bırde elıne bıskuvı, bebek etımegı falan verıyorum. onlarında faydası oldu bıraz..

pütürlü yeme meselesine çok takılmayın bence,önemli olan yemesi gerekenleri yiyip yemediği .yesin de varsın püre halinde yesin.

keşke benim oğlum da pütürlü yemeseydi de herşeyi püre haline getirseydim ama yeseydi.biberon almıyor,çoğu zaman kaşığı da reddediyor.sadece elimle verebildiklerimi yiyor.makarna,pilav,köfte,elma,muz ekmek vs.dolayısıyla da çoğu zaman kabızlık yaşıyor.hiçbirşekilde bal,pekmez veremiyorum.çorba içiremiyorum.yoğurdu muhallebiyi elimle yediremediğimden çok nadiren ilgisini çeken birşeye dalmışsa çaktırmadan birkaç kaşık ancak verebiliyorum.ocak 2010doğumlu,9buçuk kilo.

bence pütür cok önemli..bizim bi tanıdıgın kızında yutma problemi olmustu kız 3 yaşındaydı ve hala hala blendır..yediği hersey bulamaç gibiydi..insan görünce bile bi tuhaf oluyodu..düşünün artık..o yüzden pütürlü mütürlü mideleri bulanıyo biraz büyük parça falan olunca ama çignemeyi öğreniyolar zamanla..ben kızımda hic blendır kullanmadım hep herseyi çatalla ezdim yada patates ez le..1 yasında simdi ve nerdeyse bizim yediğimiz kıvamda yiyo yemekleri..agzında ne olsa epeeyy bi çiğniyo çiğniyo yutamazsa öğürür gibi yapıyo cıkarıyo eliyle ağzından küçültüp yiyo..ve sadece alt 2 dişi var..bide boğazında kalır diye de düşünmeyin sert seyler olmadıkca tabi..elma havuc falan..onlar tehlikeli olabilr de yemek yumuşak bişey sonuçta..ve yutamazsa refleksle geri çıkarıyolar..önceleri küçük küçük azar azar başlayın bence..çiğnemeyi öğrenecektir..

Arkadaşlar aynı sorunu bizde yaşıyoruz. Kızım 15 aylık. 7 aylıkken ekmek içi falan yerdi, sonradan bir hastalandı, kusmayı alışkanlık haline getirdi. Çorbasının ya da mamasının içinde pütürlü birşey gidince boğazına öğürüyor, ve arkasından kesinlkile kusuyor. Olur ya yemeğinin sonuna denk geliyor bazan, bütün yedikleri çıkıyor. Pilavı falan önüne koyuyorum, ya kaşığıyla ya eliyle avuçlayıp etrafa saçıyor, arada bir iki kere ağzına götürüyor, Öyle eline köfte falan versem yemiyor. Kurabiyeler yapıyorum, boş, ısırıyoru geriye tükürüyor. Bisküvi veriyorum, aynı, meyvelerden veriyorum aynı, ısırıyor, sonra geriye çıkarıyor ağzından yutmayı hiç düşünmüyor. Zaten aşırı iştahsız, omega-3 ler çinko falan hak getire. Bizimle oturuyor sofraya, mama sandalyesini hiç sevmediği için yere masaya hazırlıyorum, herşeyi birbirine karıştırıyor, döküp saçıyor, arada ağzına götürüyor, bize yediriyor, kendisi yemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım. Şu anda 10 kilo, boyu 77 cm. Doktor da iyi diyor, öyle halsiz hasta görünümü yok diyor. e olmaz tabi, rondodan çekip illaki doyurmaya çalışıyorum. Ama bizim gibi herşeyi yediği günleri bir görsem hayırlısıyla...

bende aynı problemden muzdaribim, oğlum 13 aylık herşeyi bulamaç olarak yiyor, çorbasının içine bebek ekmeği, meyve püresi blenderdan geçirilmiş, kaşık maması v.s. minik bir parça ekmek içini verince takılıyor minik boğazına hemen öğürüyor ben ısrarla yedrmeye çalışırsam da bu defa yemekten soğuyor , bişey yemek istemiyor , bende mecburen karnı doysun diye bulamaç olarak hazırlıyorum kahvaltısını filan sütle ıslatıyorum ekmeğini eziyorum çatalla, veriyorum.
napiyim başka? öyle özeniyorum ki herşeyi yiyen bebekleri. inşallah o günler benm oğlum için de yakındır.

bizim dr geçen ay yani 8.ayımızda blender sakın kullanma demişti.ben zaten hiç kullanmadım..ilk altı ay süzgeçten geçiriyordum sonra çatalla ezmeye başladım.şimdi de hala çatalla ezerek veriyorum.eline ekmek kabuğu,salatalık,muz falan veriyorum kendi kendine somuruyor.henüz hiç dişimiz olmadığından ağzında geveleyip yutuyor.ben örneğin makarna vereceğimde bir lokma makarna bir kaşık yoğurt veriyordum önce yutması kolay olsun diye.şimdi alıştı daha rahat yiyor.bence biran önce blender olayıını bırakmalısınız.sizinkiler yaşını geçmiş artık dişleri de vardır.biraz önce alıştırmaya bakın sonra ileride yeme sorunu daha çok yaşarsınız.arkadaşımın 3 yaşında kızı var hala bulamaç gibi yer.pütürlü yiyemiyor aç kalmasın diye hep öyle vermiş ama şimdi çok pişman.yavaş yavaş tanelerin büyüklüğünü arttırmak lazım sanırım.bir de yanında sıvı bir şey verirseniz alışması daha kolay olur sanırım.Allah kolaylık versin.bu ek gıda olayı gerçekten zor işmiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…