Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Belirtiler olduğu halde test yaptirmayanlari da ben anlamıyorum. Kayitlara geçmesini mi istemiyorsunuz duyulmasını mi istemiyorsunuz?
Belki test yaptırıp pozitif olsanız diğer yakınlarınız temasli olacak ve karantinaya girecekler. Hasta olanlar test yaptirmayinca bence daha hızlı yayılıyor çünkü onla temas edenler temasli olduklarını bilmedikleri için topluma karışıyorlar ve virus onlarda semptomsuzsa bilmeden gittikleri her yere yayıyorlar. Test yaptirmayanlarin diğerlerinin günahına girdiklerini düşünüyorum

Eskiden ben de kızıyordum.
Ama insanlarda para yok, işverenler bu konuda çalışanlara tepki gösteriyor. Kendi iş yeri olanlar desen çalışmasan ne yapacak?
MUHTEMELEN 1 2 gün yatar iyileşir işime gücüme devam ederim diye düşünüyor insanlar.
Hiç temaslı bile olmadan bugüne geldim ama, gerçekten hafif atlatanların da test sürecinden kaçmasını anlayabiliyorum.
Doğru mu, değil. Ama insani.

Aynı fikirde olmamız mümkün değil.
Ceremesini de çekeceğiz.
Gelişmiş ülke olsaydık yaptırım olmasa bile dikkat ederdik, şimdi hem dikkat etmiyoruz, hem yaptırım yok.
Herkes kafasına göre takılacak.

Ama insanlarda para yok, işverenler bu konuda çalışanlara tepki gösteriyor. Kendi iş yeri olanlar desen çalışmasan ne yapacak?
MUHTEMELEN 1 2 gün yatar iyileşir işime gücüme devam ederim diye düşünüyor insanlar.
Hiç temaslı bile olmadan bugüne geldim ama, gerçekten hafif atlatanların da test sürecinden kaçmasını anlayabiliyorum.
Devlet hastanelerine gidip belirtileri söylediğinizde bedava yapılıyor.
Kimse 1 hafta dükkanını kapattı diye ölmez sağlığımız (ve dolaylı olarak başkalarına sebep olacağımız için onların da canı ve sağlığı) herşeyden daha değerli diye düşünüyorum. Su an iş yerimizde belirtileri olup işe gelmek isteyenler var test yaptirmadiklari için rapor da alamiyorlarmis sırf gelip de bize bulastirmasinlar diye onlara özel çalışma stili ve onlemler dusunuluyor. Bana büyük bir sorumsuzluk gibi geliyor

Amin, rabbim annenize de sifa versin, yardimcisi olsun.
Randevu aldik ama annem hala olsam mi olmasam mi, o asi mi , bu asimi diye dusunup duruyor. Bakalim karari ne olacak. 🙄
Bu mesajinizi ona da okutacagim. Tesekkurler 😊 💐
Allah sizin annenizede tüm şifa bekleyenlere şifa versin inşAllah olsun olsun muhakkak , bol antikoru oldun inşAllah çok slmlarımıda iletin ellerinden öperim sevgiler 🌼❤️

Aç parasız kalmak birinin ölümüne sebep olmakdan dahamı insani?

Belirtiler olduğu halde test yaptirmayanlari da ben anlamıyorum. Kayitlara geçmesini mi istemiyorsunuz duyulmasını mi istemiyorsunuz?
Belki test yaptırıp pozitif olsanız diğer yakınlarınız temasli olacak ve karantinaya girecekler. Hasta olanlar test yaptirmayinca bence daha hızlı yayılıyor çünkü onla temas edenler temasli olduklarını bilmedikleri için topluma karışıyorlar ve virus onlarda semptomsuzsa bilmeden gittikleri her yere yayıyorlar. Test yaptirmayanlarin diğerlerinin günahına girdiklerini düşünüyorum
Eşimin temaslı olduğu kardeşi “işim var,karantinaya sokarlarsa işimi yapamam, sakın adımı verme” dedi. Yengesi de daha 4 yaşındaki çocuğu evden başından atabilmek için “çocuk okula gidecek, bizi temaslı olarak verme sakın” dedi. Eşim de vermedi. Hepsine çok kızgınım! Belirtilerin başladığı günü birlikte geçirdik, hastalanmaları ihtimali çok yüksek ve bu insanlar böyle bencilce davranıyor. Yüzlerine baksan modern, eğitimli insanlar sanırsın ama ne yazık ki çoğunluğumuz bu şekilde cahil ve benciliz!!!!

Yanlışıkla sizide cevap yazmışım ☺️Ama yinede size yazayım ben aşımı oldum yaşım dan dolayı değil yüksek riskli olduğum için.çin aşısı oldum.kuzen şeker hastası alman aşısı oldu baş ağrısı kusma kolun şişme oldu bazılarnda alman aşısı çok sık reaksiyon gösteriyomuş.ama diğer bi arkadaşım oldu alman aşısı hiç bişey olmadı.eğerki bi alerjisi varsa herhangi bi ilaca falan hastanede olsun aşısını anneniz.ben aile hekiminde oldum
Bende alman oldum, kolumda ağrı oldu biraz. Başka bir şeyim yok.

Eşimin temaslı olduğu kardeşi “işim var,karantinaya sokarlarsa işimi yapamam, sakın adımı verme” dedi. Yengesi de daha 4 yaşındaki çocuğu evden başından atabilmek için “çocuk okula gidecek, bizi temaslı olarak verme sakın” dedi. Eşim de vermedi. Hepsine çok kızgınım! Belirtilerin başladığı günü birlikte geçirdik, hastalanmaları ihtimali çok yüksek ve bu insanlar böyle bencilce davranıyor. Yüzlerine baksan modern, eğitimli insanlar sanırsın ama ne yazık ki çoğunluğumuz bu şekilde cahil ve benciliz!!!!
Zaten oyle veya boyle tasiyici veya hasta olanlar ortalikta geziyor ki birilerine bulasiyor. Bir kisiden butun dunyaya bulastigi iddia edilen bu hastaligin her kosulda aramizda olacagi bir gercek. Belirtisiz ve sadece tasiyici olan kisiler nereden bilsinler virus tasidiklarini da evde otursunlar? O yuzden hasta olanlarin sokakta gezmesine kizmiyorum ben artik. Herkes kendini koruyacak,herkes kendi onlemini alacak. Eve kapanmakla,her seyi durdurup tam kapanmakla cozulebilecek bir dert degil bence.

Çok bıktım artık bu virüs korkusundan ne toplu taşımaya binebiliyorum ne doğru dürüst arkadaşlarımla bulaşabiliyorum ne gezebiliyorum. İşim de yok. Evde tıkıldım kaldım 2. sene bu ve hala bitmedi bitecek gibi değil. Aşıya güveniyordum ama aşı bana gelene kadar herhalde 1 yıl daha geçecek.

Zaten oyle veya boyle tasiyici veya hasta olanlar ortalikta geziyor ki birilerine bulasiyor. Bir kisiden butun dunyaya bulastigi iddia edilen bu hastaligin her kosulda aramizda olacagi bir gercek. Belirtisiz ve sadece tasiyici olan kisiler nereden bilsinler virus tasidiklarini da evde otursunlar? O yuzden hasta olanlarin sokakta gezmesine kizmiyorum ben artik. Herkes kendini koruyacak,herkes kendi onlemini alacak. Eve kapanmakla,her seyi durdurup tam kapanmakla cozulebilecek bir dert degil bence.

Belirtisiz taşıyıcı olanlar neyse de belirtili hasta olanlarında mı sokakta gezmesine kızmıyorsunuz? :O

Belirtisiz taşıyıcı olanlar neyse de belirtili hasta olanlarında mı sokakta gezmesine kızmıyorsunuz? :O
Yok valla kizmiyorum. Ben hasta olsam asla cikmam. Ama cikana da bir sey demem bana ne. Ben kendimi koruyorum,korumayanlar dusunecek artik. İs oyle bir noktaya geldi cunku. Hasta oldugu tesbit edilen kisiyi devlet evine onlem alarak birakmiyor ki,adam biniyor otobuse dolmusa? Eczaneye gidiyor,markete gidiyor,isini halletmeye. Eee nasil kizayim o zaman?

İsyerleri,okullar da kendi onlemlerini alacaklar. En azindan hasta olanlari,temasli olanlari tesbit edecekler hes koduyla ve iceri almayacaklar. Baska ne yapilabilir sizce? Benim onerim yok sahsen. Hadi her yeri kapatsak,tum carklari durdursak,1 ay cikilmasa. Sonra 1 kiside dahi kalmis olsa bu hastalik yine ayni hizla yayilacak basladigimiz noktaya geri donecegiz.

Yok valla kizmiyorum. Ben hasta olsam asla cikmam. Ama cikana da bir sey demem bana ne. Ben kendimi koruyorum,korumayanlar dusunecek artik. İs oyle bir noktaya geldi cunku. Hasta oldugu tesbit edilen kisiyi devlet evine onlem alarak birakmiyor ki,adam biniyor otobuse dolmusa? Eczaneye gidiyor,markete gidiyor,isini halletmeye. Eee nasil kizayim o zaman?

İsyerleri,okullar da kendi onlemlerini alacaklar. En azindan hasta olanlari,temasli olanlari tesbit edecekler hes koduyla ve iceri almayacaklar. Baska ne yapilabilir sizce? Benim onerim yok sahsen. Hadi her yeri kapatsak,tum carklari durdursak,1 ay cikilmasa. Sonra 1 kiside dahi kalmis olsa bu hastalik yine ayni hizla yayilacak basladigimiz noktaya geri donecegiz.

Valla ben bile isteye kızıyorum. Asla da acımıyorum. Hatta içimden neler neler söylüyorum.

Herkes kendi önlemini alsın demekle bitmiyor maalesef. Evden aylarca çıkmayıp mecbur otobüse bindiğinde yakalanan da var. Baksan kaliteli maskesi de var. Ellerini de yıkıyor. Ama ortamda biriyle uzun süre geçince bulaşıyor meret.

Demin bir sürü yorum yapmışlar. İş yerinde covid olan ama test yaptırmadığı için gelen var diye. Patron gelme demedikten sonra benim aldığım önlem neye yarar? Ben sade çalışan olarak nasıl önlem alayım maske takmak dışında. Adam oda arkadaşım olabilir mesela. Veya aynı tuvalrti kullanıyoruz, aynı kapı kollarını tutuyoruz.

Bencilliğe lüzum yok gerçekten. İnsan vebal almaktan korkar. Hes kodunun neden işe yaramadığı daha önceden tartışıldı bu konuda. Bir daha açmayacağım o konuyu.

Çindeki önlemler insanlık dışı diye çok eleştieilmişti. Hastaların kapısı mühürlenip evlere kilitliyorlardı. Valla en doğrusunu yapmışlar. Şimdi oturdukdukları yerden dünyayı izliyorlar.

Yanlız şöyle birşey var, ne kadar önlem alırsk alalım hasta olan biri dikkat etmiyorsa yine de bulaşıyor
Bana bulaştı ordan biliyorum

İyi de ben kendimi azami derecede korudum. Mecburi gebelik kontrolüm dışında çıkmadım evden. Yalnızca benimle birlikte dışarı çıkan eşim buna rağmen hastalığı kaptı. Ne demek “herkes kendini koruyacak”???? Bu kadar da değil artık!

Valla ben bile isteye kızıyorum. Asla da acımıyorum. Hatta içimden neler neler söylüyorum.

Herkes kendi önlemini alsın demekle bitmiyor maalesef. Evden aylarca çıkmayıp mecbur otobüse bindiğinde yakalanan da var. Baksan kaliteli maskesi de var. Ellerini de yıkıyor. Ama ortamda biriyle uzun süre geçince bulaşıyor meret.

Demin bir sürü yorum yapmışlar. İş yerinde covid olan ama test yaptırmadığı için gelen var diye. Patron gelme demedikten sonra benim aldığım önlem neye yarar? Ben sade çalışan olarak nasıl önlem alayım maske takmak dışında. Adam oda arkadaşım olabilir mesela. Veya aynı tuvalrti kullanıyoruz, aynı kapı kollarını tutuyoruz.

Bencilliğe lüzum yok gerçekten. İnsan vebal almaktan korkar. Hes kodunun neden işe yaramadığı daha önceden tartışıldı bu konuda. Bir daha açmayacağım o konuyu.

Çindeki önlemler insanlık dışı diye çok eleştieilmişti. Hastaların kapısı mühürlenip evlere kilitliyorlardı. Valla en doğrusunu yapmışlar. Şimdi oturdukdukları yerden dünyayı izliyorlar.
İste bizde nasil olsa onlemler yeterli degil. Hatta cogu gulunc durumda. Ben o yuzden insanlara kizma evresini coktan gectim. Yetkililere kizma evresini de gectim. Valla canimin derdindeyim artik,kendi psikolojimi,cocugumun psikolojisini dusunuyorum. En az zararla atlatmaya bakiyorum su donemi. Ben de ayni sekilde 3500 kisilik bir firmada calisiyorum. El yikamak,maske takmak ve kimseye yaklasmayarak yasamaya calisiyorum. Ekstra yapabilecegim bir sey yok ki.

Yanlız şöyle birşey var, ne kadar önlem alırsk alalım hasta olan biri dikkat etmiyorsa yine de bulaşıyor
Bana bulaştı ordan biliyorum
E bulasiyor ama napalim ki? Toplu tasima mecbur kullanilacak mesela,bence en buyuk bulasma kaynagi orasi. Adama hastanede kovit teshisi konmus,bin otobuse git diyorlar,adam biniyor. Eczaneye gidiyor ilacini aliyor,markete gidiyor ekmek aliyor. Pazara gidiyor sebzesini aliyor. Herkes bunlari telefonla ya da internetten halledebilir durumda degil ki. Nasil kizayim simdi ben bu adama?

Ha derseniz ki dugun yapana kiziyor musun ,kongreye gidene kiziyor musun evet derim. Onlar ayri,zorunluluktan disarida hasta hasta gezmek zorunda kalan ayri benim gozumde

İyi de ben kendimi azami derecede korudum. Mecburi gebelik kontrolüm dışında çıkmadım evden. Yalnızca benimle birlikte dışarı çıkan eşim buna rağmen hastalığı kaptı. Ne demek “herkes kendini koruyacak”???? Bu kadar da değil artık!
Baska bir oneriniz var mi? Benim yok mesela. Kitlesel anlamda bir seyler yapilamaz,yapilsa bir seneyi gecti ,yapilirdi diye dusunuyorum. Sadece korona donemi icin degil,tum virusler mikroplar icin herkes kendisini koruyacak. Daha yillarca surebilir diyorlar,belki 5 sene belki 10 sene daha bununla yasayacagiz. Ne yapalim sizce?

Benim kaynım İngiltere'ye toplantıya gitmişti o zamanlar koronanın k si yoktu. o geldiğinde biraz hastaydı sonra benim oğlum, annem, kocam, babam derken biz ailecek hastalandık. Sonra Çin'de ki korona mevzusu falan patladı işte daha biz iyilesmeden. Bir tek ben de hiç belirti olmadı ama herkes hastayken benim kapmamam imkansiz tabii, hele bebeğimi emzirirken.
Mesela bazıları ömrü boyunca çok ağır grip geçirmedikleri için covidi çok kötü hissetlerini düşünüyorum ben.benim eşim öyle grip olmaz ama bu gribi çok kötüydü.bende mesela çok ağır geçiririm griplerimi sinüzitlerime kadar damaklarım bile şişer.ve ben bütün griplerimde ne koku ne tat alırım Allah korusun yakalnsam nasıl anlıcam bilemiyorum

Benim etrafimda 3 4 kisi isten cikarildi.
Ben kamudayim bizdede temaslilarin test yapmasi yasak, ufak belirtilerde ztn cok ters tepki goruyoruz. Toplum sagligina basvuluyor ve geri cevriliyoruz cunku kurumdan talimat gidiyor.
Hes kodu sorgusuda yasak. Vatandasa cileymis.
Cay ocagi acik, karton bardak ayipmis. Cam bardakla misafire servis yapiliyor.
ve evet ozellikle icmeye gelen var.

Back
X