katıldım
bir de mesela toplumca fazla elleme alışkanlığımız var
yani hiçbir şey bulamasak saçımızı üstümüzü başımızı elliyoruz
örneğin gün boyu dışarıda isem elimi bel seviyemin üstüne çıkarmamaya çalışıyorum
elime virüs bulaşabilir ama elimi yıkamadan evde dahi maskemi çıkartmıyorum
aslında maske bizim kendi elimizi ağzımıza burnumuza sokmamızı da engelliyor
çıkarırken kenarından tutsak da eli tekrar yıkamak da önemli
Kesinlikle, ben size market sürecimi yazayım.
N95 üzeri cerrahi maske ile gidiyorum.
Eve gelene kadar asla maskeme dokunmuyorum.
Eve girince elimi yıkayıp kredi kartı, telefon, anahtar gibi eşyalarımı dezenfekte ediyorum.
Sonra elimi bir daha yıkayıp üzerimi değiştiriyorum. Üzerime dokunduğum için bir daha yıkıyorum.
Geldik market poşetlerine
Meyve sebzeler sirkeli suya giriyor. Kalanını ben sabunla bir güzel yıkıyorum öyle kaldırıyoruz.
Bu süreçte yine el göze, saça değmiyor tabi.
Sonra pis ürünleri koyduğum tezgahı vs. dezenfekte edip pertim çıkmış bir şekilde bitiriyorum.
Market benim için sosyalleşme aracı oldu. Yani insan gördüğüm tek yer. Gitmek hem eğlenceli hem bu prosedür yüzünden işkence gibi.
Yine de kimseyi kınamıyorum tabi. Yüzde yüz dikkat edip bulaştıysa da ne diyebilirim ki..
Şu aralar çok popüler olan Ev... isimli maske var. Biz de aldık. Her yerde var bunlardan.
Sonra bir iki yazıya denk geldim. Sahtesi çıkmış vs. diye. Tabi bilimsel yazı değil, forum sitelerinde.
Yine de içime sinmedi. Hem zaten yüze büyük yanlardan açık bir maskeydi.
Saatlerce araştırdım, sayısız yorum okudum. Şimdi başka bir maske kullanıyorum. Direkt medikal sitesinden sertifikalarına bakarak alıyorum. Gelen kutudan bir tane alıp meltbown testi yaptım hatta. Sağdan soldan marketten soğanın yanında duran maskeleri bıraktım.
Herkes bu maskelere dikkat etse keşke. Hem markasına hem kullanım şekline..
Bazı maskeler görüyorum adamın ten rengi belli oluyor. O kadar ince maske.
Ya da geçen bir yazı okumuştum sanırım twitter'da. Arabalı maske ile okula gönderdiğim oğlum uçaklı maske ile döndü, maskene ne oldu diye sorduğumda arkadaşıyla çok beğenip birbirileriyle takas ettiklerini öğrendim diye.. Hadi bunlar çocuk ama her markette burnu açık insan görüyorum. Eldiven takıp burnuna sopa sokasım geliyor..
Ne uzatmışım, iç döküş postu olmuş