Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Elimizden geleni yapıyoruz hani olmamak için .. çok şükür elimden geleni yaptım resmen 1 senedir evime kimse girmiyor bu yüzden birçok arkadaşımla ilişkim.koptu ... Gelemem istediler kabul etmedim.mesela bir daha aramadilar öyle söyleyeyim 😊 neyse sorun değil.. insan içine çıkmadım diyebilirim.. yaz geçti ayağım kuma değmedi.. şöyle çıkıp çoluk çocuk hava alsın diye bile gezmedik.. mecburiyet durumu diisinda iki maske eldiven kafama bone o şekilde gezdik..
Hala Nisan lar ... Yok cinsiyet partileri .. yok doğum.gunleri organizasyonlar tam.gaz devam..
Yok otellerde özel geceler 1000 kişilik.. neler gördüm internette son birkaç gündür ... Çoğunda maske bile.yok diyebilirim .. biz mi çok abartiyoruz acaba korunmak konusunda acaba diyorum... Gerçekten merak ediyorum
Bizim karşı komşunun kapısında her akşam 4 5 çift fazladan ayakkabı oluyor 🤦🏻‍♀️ bir de üstüne korona dönemi bilinçli hamile kaldı, 2 hafta oluyor doğum yaptı evine giren çıkanın haddi hesabı yok. Maşallah kimse de yakalanmamis ailesinden de. Sürekli de bir şeyler yapıp bize getiriyor kapıdan, bir şey de demiyoruz ayıp olmasın diye. Sanki hiç korona falan olmamış gibi normal hayatlarina devam ediyorlar inanılır gibi değil

Bizim karşı komşunun kapısında her akşam 4 5 çift fazladan ayakkabı oluyor 🤦🏻‍♀️ bir de üstüne korona dönemi bilinçli hamile kaldı, 2 hafta oluyor doğum yaptı evine giren çıkanın haddi hesabı yok. Maşallah kimse de yakalanmamis ailesinden de. Sürekli de bir şeyler yapıp bize getiriyor kapıdan, bir şey de demiyoruz ayıp olmasın diye. Sanki hiç korona falan olmamış gibi normal hayatlarina devam ediyorlar inanılır gibi değil
Çevremde hiç bir şey olmamış adına normal hayatına devam eden birçok insan var ..
Bir keresinde 42 yaşında bir bayan arkadaşımı uyardım her gün etkinliklere falan hatilan biri bu bu yaşıma kadar eve girmedim korona olsam sen bile evde oturmam di savunmasi

Grip gibi diyenlere ben çok şaşırıyorum mesela, neresi grip gibiydi ben 3 gece tüm kemiklerim kırılmış gibi hareket edemeden kalkamadan inleyerek yattım
Ben inandım bu virüse çok da dikkat ettim, ama umursamaz biri yüzünden oldu
bnde kasım ayında korona oldum normal grip daha kötü geçer bnm koronada bişe olmadı sadece tat koku kaybı oldu kemik ağrısı fln bişe olmadı

Çevremde hiç bir şey olmamış adına normal hayatına devam eden birçok insan var ..
Bir keresinde 42 yaşında bir bayan arkadaşımı uyardım her gün etkinliklere falan hatilan biri bu bu yaşıma kadar eve girmedim korona olsam sen bile evde oturmam di savunmasi
Bunlar ölmeyi de bayılmak sanan kitle. Korona olup yataktan kalkamayinca anlar evde oturmanin kıymetini

Geçmiş olsun. Birlikte yaşadığıniz herkes de oldu mu?
evet annem babam eşim kardeşim teyzem eniştem..normalde asla ev zi,yaretlerine gitmem ama İzmirde yaşıyorum depremden sonra panikleyip toplandık aylar sonra maskesiz oturduk deprem paniğiyle korona bi anlık aklımızdan çıktı ev ziyaretinden çok daha fazla bulaşıyor kesinlikle yapılmamalı

bnde kasım ayında korona oldum normal grip daha kötü geçer bnm koronada bişe olmadı sadece tat koku kaybı oldu kemik ağrısı fln bişe olmadı
Ne güzel maşallah, Allah kimseye vermesin bunu, verirse de sizin ki gibi hafif atlatmayı kısmet etsin

evet annem babam eşim kardeşim teyzem eniştem..normalde asla ev zi,yaretlerine gitmem ama İzmirde yaşıyorum depremden sonra panikleyip toplandık aylar sonra maskesiz oturduk deprem paniğiyle korona bi anlık aklımızdan çıktı ev ziyaretinden çok daha fazla bulaşıyor kesinlikle yapılmamalı
eniştemde varmış herkese bulaştı onda ateş oldu sadece

Evet kapalı alanlar çok tehlikeli en büyük risk. Ama işte tedbirlerde sıkıntı var, sokakta açık alanda maske takmak zorunlu ama kafelerde insanlar kapalı alanda dip dibe maskesiz oturuyor şaka gibi. Son kısıtlamalardan once en azından bir masa boş bırakma zorunluluğu vardı, son normalleşmede o da kalkmışti tıklım tıklımdi her yer. Öyle olunca da 50bini buldu yine

10 haftalık hamileyim. Aylardır doktor kontrolü dışında bir yere gitmedik, yalnızca market alışverişi için evden çıktık, ikimiz de evden çalışıyoruz. Ve eşimin dün akşam sonucunun pozitif çıktığını öğrendik. 4 gündür soğukalgınlığı belirtileri vardı, dün tüm kemikleri ağrıyınca gidip test yaptırdı ve sonuca çok şaşkınız.
Filyasyon ekiplerini bekliyoruz. Bende henüz bir belirti yok, zaten olsa da ilaç kullanamayacağım. Yalnızca vitamin desteği, bol su ve besin alıyorum. Var mı bir önerisi olan :KK43:
çok üzüldüm.. Bi doktorunuza danışın kadın doğuma, o sizi yönlendirir. Bol bol su tüket c vitamini al.. İnşallah bişey olmadan atlatırsınız.

Bende daha geçirmedim koronayi. Herkesin mesajlarını okudum herkes farklı şeyler yazmış ☹️ ilk günden ilaçları kullanmaya başlayıp faydasını görende var ilaçların yan etkisine bağlı kalp kriziyle vefat edende olmuş yazmissiniz ben zaten emziriyorum nasıl olur bilmiyorum annem ve babam şuan grip gibiler burun tikanikligi vücut ağrısını çok hafif iki gundir bu şekil gidiyor annemin engeli var ama kayıtlı değil yani gidip raporla tescillemedi test yaptırmaya gidecek durumda değil gayet iyiler şuan ağrı sızı yok diyorlar ama ben onlar adına çok korkuyorum bı tanıdığım asi vurulduğu halde hayatini kaybetti koronadan offff
Merhaba korona sonrası genel bir sağlık muayenesine girdim bölüm bölüm, doktorların söylediğinden anladığım kadarıyla, ilaçların kalp krizi geçirme etkisi yok, ancak kalp hastalarının kullandığı ilaçlarla korona ilaçlarının etkileşime girme ihtimali buna bağlı nefes darlığı olma ihtimali var dendi
Korona olursanız ve inşallah olmazsınız, en iyi cevabı tedaviyi doktorununuz söyleyecektir
Burda bazı yorumlar şey gibi, bir ara çocuklarına aşı yaptırmayan bir grup vardı, o şekilde cahillikle yazılan şeyler var, insan duyup etkileniyor evet ama doktorların dediklerine göre davranmayı en doğrusu olarak buluyorum ben

10 haftalık hamileyim. Aylardır doktor kontrolü dışında bir yere gitmedik, yalnızca market alışverişi için evden çıktık, ikimiz de evden çalışıyoruz. Ve eşimin dün akşam sonucunun pozitif çıktığını öğrendik. 4 gündür soğukalgınlığı belirtileri vardı, dün tüm kemikleri ağrıyınca gidip test yaptırdı ve sonuca çok şaşkınız.
Filyasyon ekiplerini bekliyoruz. Bende henüz bir belirti yok, zaten olsa da ilaç kullanamayacağım. Yalnızca vitamin desteği, bol su ve besin alıyorum. Var mı bir önerisi olan :KK43:
Ilk önce çok geçmiş Olsun. Bende 14 haftalık hamileyim eşim pozitif ben negatif çıktım ama bende de tüm belirtiler var. Büyük ihtimal yalancı negatif olduğu söylendi. Bir daha test yapsak kesin pozitif çıkar ama hamile olduğum için ilaçları kullanamayacağım için teste gerek olmadığını söylediler. Bol bol c vitamini ve su tüketiyoruz. Ve en onemlisi belirtin olduğunda kendi doktorunla görüş kan sulandırıcı hakkında bilgi al. Ben şu anda kan sulandırıcı iğne kullanıyorum. Covid kan pıhtılaşması yaptığı için.

Gerçekten ama gerçekten market harici kimseyle görüşmediniz mi?
Kullandığınız maske kaliteli miydi? Elinizi gözünüze vs sürmüş olabilir misiniz?

Yani benim eşimde bende evden çalışıyoruz. Sadece markete bin önlemle gidiyoruz. O yüzden soruyorum aksaklık nerede olabilir sizce?

Gerçekten ama gerçekten market harici kimseyle görüşmediniz mi?
Kullandığınız maske kaliteli miydi? Elinizi gözünüze vs sürmüş olabilir misiniz?

Yani benim eşimde bende evden çalışıyoruz. Sadece markete bin önlemle gidiyoruz. O yüzden soruyorum aksaklık nerede olabilir sizce?
Kapalı alanlarda biri hapşırdıysa öksürdüyse yakın mesafedeyseniz bence gözden de bulaşabiliyor
Ben çok önlem alarak korona oldum o yüzden kendimce böyle birşey düşündüm 🤷🏻‍♀️

hala virüs yalan diyen hatta maske takanlarla dalga geçen bi azınlık var
Neyin kafasını yaşıyorlar çok merak ediyorum.

Kapalı alanlarda biri hapşırdıysa öksürdüyse yakın mesafedeyseniz bence gözden de bulaşabiliyor
Ben çok önlem alarak korona oldum o yüzden kendimce böyle birşey düşündüm 🤷🏻‍♀️
bu çok aşırı önlem alanlarda daha çok bulaşıyor.
Benim çevremde de vardı sakınan göze çöp batar misali
2-3 maske takıp devamlı kolonya ile banyo yapanlar.
Olayın psikolojik etkisi de var bence
Çok düşünüp akla getirmemek gerekiyor. Fazla düşününce başa geliyor.

Geçmiş olsun bu arada

Back
X