Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Geçmiş olsun benim görümcemin biride aşılı olduğu halde geçirdi.

Eve gelip bir sürü ilaç vermişler. Hastanede çalışan kayınım o ilaçları içme çoklu organ yetmezliği yapıyor dedi. İçmedi atlattı çok şükür.

Bir gün öncesinde de benim kızımın doğum günü vardı hep beraberdik. Görümcem de yurt dışına gidebilmek için test vermek zorundaydı o şekilde öğrendik hepimiz. Ama hiç korona gibi değildi...
Aynen :/ ben kalp hastası diilim ama kalp icin kullandığım bir ilaç var, yani ilaç içsem daha büyük sıkıntılar yasardım bence. Ben inanmıyorum bu işe desem yakınlarını kaybedenlere saygısızlık etmiş olurum ama kendi içimde inanmıyorum. Evet tehlıkelı bir virüs ama herkes ıcın degil, ilaçlar ve dış etkenler bunu tetikliyor, aşı da olmak istemiyordum ama toplum olarak bir an önce atlatalım herkes aşılansın eski düzene dönelim diye oldum
2 amcam koronadan asiliyken vefat ettiler
Eniştem ve ailesi asiliyken korona oldular ağır geçirdiler
Annem babam asılı ve korona oldular
Aşıları da biontech

Sanırım sakınan göze çöp batıyor. Biz de eşimle çok dikkat ediyorduk. Siteye girerken bile kapıları peçeteyle açıp kapatıyorduk, asansör düğmelerine peçeteyle basıyorduk, market kapılarına yine aynı şekilde eldiven yada peçeteyle dokunuyorduk. Maskesiz çıkmadık hiç. Ailelerimiz dışında kimseyle pek görüşmedik.
Bu kadar dikkat etmemize rağmen eşimin ciğerlerine indi, benim de boğazımdaydı. Hastanede tedavi gördük. Çevremde maske takmayan, dikkat etmeyen fazlasıyla insan var ve hâlâ covid olmadılar 😃
Bende cok dikkatli bir onsan degilim hani pecete vs pamdemi ilk zamanj dikkst ettim maske hep taktim..bildigim kadariyla olmadim ...ama cevtemde markete bile gitmeyen pandemi den kose bucak kacak hefkesi buldu :/

• Beğen
Reactions: Jou
Larenjit kim 😂😂😂 faranjiti biliyorum ben bir
Böööle öksürürken boğazın yırtılıyo fena balgam atıyon
Nefes yolun daralıyo içine sıkıntılar düşüyo
Burnun tıkanıyo ve sürekli ama sürekli akıyo öyle böyle değil yani her an burnundan aşağı bişey düşebilir
Peçeteler dayanmıyo
Öksüre öksüre böğürüyon
Sıcak kuru hava gıcık yapıyo böğüre böğüre öksürüyon sırtın başın ağrıyo ateşin çıkıyo
Çocuklarda düşmeyen ateş ve ne yediyse istifra yapıyo
Sonra kendine bakmazsan bronşite dönüyo falan filan 😁
Birde öksürükte iyileşince geçmiyo

Sanırım sakınan göze çöp batıyor. Biz de eşimle çok dikkat ediyorduk. Siteye girerken bile kapıları peçeteyle açıp kapatıyorduk, asansör düğmelerine peçeteyle basıyorduk, market kapılarına yine aynı şekilde eldiven yada peçeteyle dokunuyorduk. Maskesiz çıkmadık hiç. Ailelerimiz dışında kimseyle pek görüşmedik.
Bu kadar dikkat etmemize rağmen eşimin ciğerlerine indi, benim de boğazımdaydı. Hastanede tedavi gördük. Çevremde maske takmayan, dikkat etmeyen fazlasıyla insan var ve hâlâ covid olmadılar 😃
Evet bizde ilk çıktığı zamanlar eve kimseyi almadık kızım küçük olunca herkes gelip sevmek istiyordu hayır gelmeyin kabul etmiyoruz dedik.

Bizim çevremizde eşim ve benim dışımda pek kimse takmadı. Sonra iş ciddiye binince herkes korkmaya başladı bizde başlangıçta çok temkinliydik. Sonra saliverdik kendimizi 🤣

Herkes dikkat etmeye başladı biz saliverdik bizim dışımızda herkes oldu. Biz henüz olmadık çok şükür...

Sevgili arkadaşlar yaklaşık 1 yıldan beri devam eden bir korona süreci var malum. Bu süreçte hepimizin kafasında arada geçirdiğimiz grip tarzı şeylerin korona olup olmadığını düşündük. Ya da bugüne kadar bize bulasmadigina göre belkide böyle bir virüs acaba yok mu diye aklımızdan geçirdik. Ama cidden var arkadaşlar. Bunu zaten biliyorduk niye yazıyorsun demeyin. Çünkü hala korona olmayıp hala inanmayan insanlar var. Bizzat yaşıyorum var. Bende önce kuru öksürük ve üşüme başladı. Ama yerinizden kalkamıyorsunuz. Üstümüzü örtüp sadece yatmak istiyorsunuz. Ateşiniz yükseliyor. Başınizin bütün kemikleri agiriyor. Ateş yaklaşık 3 gün sürdü bende. 4. Günde göğüs kafesinin tam ortası ve sırtım agiriyor. Hâlâ geçirmiş degilim. Bu arada özellikle belirteyim virüs özellikle ev ortamında maskesizken bulaşıyor. Biz başta virüs lafını duyunca köşe bucak kaçıyorduk. Şimdi bakıyorum hastanede bile virüs çok siradanlasmis. Ben hönk hönk oksuruyom arkamdaki bayan yanında çocukta var uzaklasmiyor. Onun yerine ben uzaklaştım kimseye birşey olmasın diye. Inanın şu maskesiz dolaşan insanlar hastalığı geçirirlerse o zaman görürler virüsün ne olduğunu.
ben ben ben babam cokkkkkkkkkkkk meraklıyı bu asıya tamammı 3 korona asıyı 1 de yıllık olunan grıp asısını oldu ki
ilk ası mayıs ayında aynısını dedemede yaptırdı bu insanlarda ne sigara ne alkol hayatlarında almıs degil hele dedem ömrünü köyünde gecirmis saglıklı beslenmis ve bu yasa kadar 1 hap icmemis insan ne olsu tahmin edersin sözde mayıs ayında baslıp kası ayına kadar 7 ayda 4 ası olmus veee dedem önce kalp krızı gecirdi hastande yogun bakımda kaldı sonrADA korona oldu ve öldü bunu ası yapmadıda ne yaptı
babamda korono oldu bu arada 4 ası demekki korumamıs kı bu srecte yıne istanbulda degil oda köydeydi 100 nufuslu bi köy yani düsünün bos bir arazi kendi isine gitti geldi kimden geldi bu korona tabiki ası insanın bagısıklık seviyesin,i düsürüyor ben bizzat gördüm yasadım

yazık olan dedeme oldu adam 1 gece önce birseyi yok sabahı kalp krızı

bu arada bende korono gecirdim hapını dahi icmedim hapsız gecirdim

esim de oldu o hapları icicem diye tutturdu dedim ic banane o zaman ne oldu 2 gecede bir kalp ekosu cektirmeye gittik 40 yasında adamın durduk yere kalbını bozdular rıtım bozuklıgu cıktı ben asla guvenmiyorum

bunları ben yasamasan belki ama tvde belli kanallar sadece ası olmamıs ve ölmüsleri gösteriyolar eee hanı benimkiler 4 ası oldu niye öldü dedem

neden haplar esiimin kalp rıtmını bozdu yarın kalp krıızı gecirmiyecegii ne malum kıme ne ceza kesicen öldügünde kalcan yazıkk

Böööle öksürürken boğazın yırtılıyo fena balgam atıyon
Nefes yolun daralıyo içine sıkıntılar düşüyo
Burnun tıkanıyo ve sürekli ama sürekli akıyo öyle böyle değil yani her an burnundan aşağı bişey düşebilir
Peçeteler dayanmıyo
Öksüre öksüre böğürüyon
Sıcak kuru hava gıcık yapıyo böğüre böğüre öksürüyon sırtın başın ağrıyo ateşin çıkıyo
Çocuklarda düşmeyen ateş ve ne yediyse istifra yapıyo
Sonra kendine bakmazsan bronşite dönüyo falan filan 😁
Birde öksürükte iyileşince geçmiyo
Demek ki ben larenjitin kendisiyim, kendimle tanıştığıma memnun oldum😅

ben ben ben babam cokkkkkkkkkkkk meraklıyı bu asıya tamammı 3 korona asıyı 1 de yıllık olunan grıp asısını oldu ki
ilk ası mayıs ayında aynısını dedemede yaptırdı bu insanlarda ne sigara ne alkol hayatlarında almıs degil hele dedem ömrünü köyünde gecirmis saglıklı beslenmis ve bu yasa kadar 1 hap icmemis insan ne olsu tahmin edersin sözde mayıs ayında baslıp kası ayına kadar 7 ayda 4 ası olmus veee dedem önce kalp krızı gecirdi hastande yogun bakımda kaldı sonrADA korona oldu ve öldü bunu ası yapmadıda ne yaptı
babamda korono oldu bu arada 4 ası demekki korumamıs kı bu srecte yıne istanbulda degil oda köydeydi 100 nufuslu bi köy yani düsünün bos bir arazi kendi isine gitti geldi kimden geldi bu korona tabiki ası insanın bagısıklık seviyesin,i düsürüyor ben bizzat gördüm yasadım

yazık olan dedeme oldu adam 1 gece önce birseyi yok sabahı kalp krızı

bu arada bende korono gecirdim hapını dahi icmedim hapsız gecirdim

esim de oldu o hapları icicem diye tutturdu dedim ic banane o zaman ne oldu 2 gecede bir kalp ekosu cektirmeye gittik 40 yasında adamın durduk yere kalbını bozdular rıtım bozuklıgu cıktı ben asla guvenmiyorum

bunları ben yasamasan belki ama tvde belli kanallar sadece ası olmamıs ve ölmüsleri gösteriyolar eee hanı benimkiler 4 ası oldu niye öldü dedem

neden haplar esiimin kalp rıtmını bozdu yarın kalp krıızı gecirmiyecegii ne malum kıme ne ceza kesicen öldügünde kalcan yazıkk
Çok üzüldüm evet ya zaten TV de söylemiyorlar aşılıları.

Hatta şu şekilde söylüyorlar aşısız değil de aşısı tamamlanmamış dolu hastaneler diyorlar.

Yani sonuçta 1.ve 2.olup diğerlerini olmayanlardan bahsediyorlar hiç olmayanlar diye bi açıklama duymadım ben...

Birde karma aşı olmaları daha tehlikeli diye biliyorum diğer ülkeler karma yapmıyor ama bizde karma da yapılıyor...

Corona diye bir gerçek var yok demiyorum ama aşılarına inanmıyorum. PCR testlerine de inanmıyorum. Sadece marketlere ve hastaneye giderken maskemi takıyorum onun dışında yolda sokakta takmıyorum.

Dedenizin mekanı cennet olsun inşallah.
Eşinize de acil şifalar inşallah...

En çok da şu söze bitiyorum
"Aşıya rağmen korona oldu"

Rağmen derken?

Kim aşılıların asla korona olmayacağını söyledi ki? :KK70:
Sonuçta korumuyor!
Ölenlerde oluyor!
Eeeee olmamızdaki mantık ne o zamağğnn?
:KK70:
Sonuçta hepimiz ölücez kazık çakmaya gelmedik bu dünyaya ama saçma sapan bir oyuna gelmek istemiyorum...

Bunu düşünmekte benim en doğal hakkım. Sen oldun neden oldun diyen yok!
Ben olmadım aaa tüü diyemez kimse!

Sonuçta korumuyor!
Ölenlerde oluyor!
Eeeee olmamızdaki mantık ne o zamağğnn?
:KK70:
Sonuçta hepimiz ölücez kazık çakmaya gelmedik bu dünyaya ama saçma sapan bir oyuna gelmek istemiyorum...

Bunu düşünmekte benim en doğal hakkım. Sen oldun neden oldun diyen yok!
Ben olmadım aaa tüü diyemez kimse!
O ünlemleri size teeeek teeeek.. iade ediyorum
Başka mantık fışkıran yorumlarda da kullanabilirsiniz.
Boşa heba etmeyin 😇😇

Yaz kış atletsiz gezerim.
Çorap giymem.
Kolay kolay hasta olmam.
Yılda bir kez falan grip olurum anca.
Ilac kolay kolay içmem.

Annem de çok dayanıklıdır.
Hastane dr hep kaçar.
Ağrıyı, hastalığı çeker evde atlatır.

Biz bu yaz corona olduk ve perisan olduk. Cigerlerimize indi. O sıradan bir grip değildi bundan eminim.
Ilac kullanmadım emziriyordum.
10 gün boyunca süründüm, ölmek istiyorum diye ağladığım anlar oldu.
Kardeşim cocugum olmasa kendimi camdan atardım belki de cümlesini kurdu.
Kardeşim, kocasi ve annem bir hafta hastanede yattılar. Annem hastaneden çıkmak istemedi evde yine cok kötü olursam korkusundan. Taburcu olduktan sonra da 1 ay üzerinde halsizlik oldu kolay toparlanamadı.

Yemek bolca yediğim halde ağrılar yüzünden 3 buçuk kilo verdim.

Bu sıradan bir grip gibi değildi eminim. Allah uzak etsin düşmanım yasasin istemem.
Aşısızdik sonrasında mecburen sinovac oldum 2 doz. Biontech e yine güvenemedim.

Tekrar olursam diye cok korkuyorum.

Bir an evvel temiz, maskesiz, korkusuz günlere kavusalim insallah.

Çok üzüldüm evet ya zaten TV de söylemiyorlar aşılıları.

Hatta şu şekilde söylüyorlar aşısız değil de aşısı tamamlanmamış dolu hastaneler diyorlar.

Yani sonuçta 1.ve 2.olup diğerlerini olmayanlardan bahsediyorlar hiç olmayanlar diye bi açıklama duymadım ben...

Birde karma aşı olmaları daha tehlikeli diye biliyorum diğer ülkeler karma yapmıyor ama bizde karma da yapılıyor...

Corona diye bir gerçek var yok demiyorum ama aşılarına inanmıyorum. PCR testlerine de inanmıyorum. Sadece marketlere ve hastaneye giderken maskemi takıyorum onun dışında yolda sokakta takmıyorum.

Dedenizin mekanı cennet olsun inşallah.
Eşinize de acil şifalar inşallah...
tesekur ederim ama o kadar aniden olduki bencede bu ası kisinin kalp ritmini bozuyor saglık ocagındaki doktor bizi haplar icin aradıgında aprisinle icin iste ilerde kalp sorunu olmasın dedi demekki bu hapların böyle bir riski var iyiki icmedim ne diyim ama gitti dedem 12 saat once birseyi yok otur sohpet et bi anda kalp krizi

asıya asla guvenmiyorum

tesekur ederim ama o kadar aniden olduki bencede bu ası kisinin kalp ritmini bozuyor saglık ocagındaki doktor bizi haplar icin aradıgında aprisinle icin iste ilerde kalp sorunu olmasın dedi demekki bu hapların böyle bir riski var iyiki icmedim ne diyim ama gitti dedem 12 saat once birseyi yok otur sohpet et bi anda kalp krizi

asıya asla guvenmiyorum
Evet haklısınız ya bencede direkt kalbi etkiliyor bizim burda ilk aşı çıkınca hastaneler tıklım tıklım doluydu millet hep aşıya koşuyordu ve o aralar sürekli ölümler oluyordu günlük 7-8 ölüm haberi alıyorduk.

En çok da şu söze bitiyorum
"Aşıya rağmen korona oldu"

Rağmen derken?

Kim aşılıların asla korona olmayacağını söyledi ki? :D

Ben asıl şuna bitiyorum.

“Aşılı tanıdığım iki gün ateşlendi, çok ağrısı olmuş bu aşılar işe yaramıyorrr”.

Canım evladım, bu hastalık bu kadar hafif olsa devletler her yeri kapatır mıydı?

Covidde Delta aşısızlara hastanede oksijenle açılışı yaparken aşılılara tavuk suyu ve antiviral öneriyorlar.

Evet aşılı olup da ağır hastalanmayan yok mu?
Var tabi. 99 yaşında. 🙄
Aşısızlarda daha 20li yaşlarda komaya giren var.

Etrafında (youtube whatsapp değil senin bizzat bildiğin) aşısız olanlar ne yaşıyor, aşılılar nasıl atlatıyor?

Doğru bilgiyi uzaklarda aramaya gerek yok. Yakınlarına bakmak yeterli.

Aynen :/ ben kalp hastası diilim ama kalp icin kullandığım bir ilaç var, yani ilaç içsem daha büyük sıkıntılar yasardım bence. Ben inanmıyorum bu işe desem yakınlarını kaybedenlere saygısızlık etmiş olurum ama kendi içimde inanmıyorum. Evet tehlıkelı bir virüs ama herkes ıcın degil, ilaçlar ve dış etkenler bunu tetikliyor, aşı da olmak istemiyordum ama toplum olarak bir an önce atlatalım herkes aşılansın eski düzene dönelim diye oldum

Çok geçmiş olsun.
Merak etmeyin. 👍

Covidin damarlara ve haliyle kalbe verdiği zarar çok ama çok büyük. 😔

Hastaneye yatmayan vakalarda bile pıhtı atma riski 2 kat artarken yatan vakalarda iyileşmeden sonraki yılda 14 kat myokardit, 6 kat kalp krizi riski görülmüş.

Sonuçta Covidi bir şekilde vücut yeniyor ama inflamasyon hasarı kalıcı olarak kalıyor.

Sosyal medyaya baksak aşı koridordan kafasını uzatınca gören herkesin kalbi duruyor, hastalığın kendisi asıl neler yapıyor tartışan yok. 😔

Onlardan biri de benim sanırım.. Allah göstermesin tabiki. Benim eltimde öyleydi dokunmuyordu hiçbir yere aldıklarını siliyordu falan sonuç o oldu ben hala olmadım :KK71:

Biz 7 kişi birbirimize bulaştırdık hepimiz ayrı atlattık kimimiz basit bir soğukalgınlığı gibi kimimiz bir hafta entübede kaldık
Ama ilaçları koronadan daha çok zarar veriyor bu kesin

Valla ben aşi olcam diye heryeri yakip yiktim, yiğilma var asi randevusu bulamadim 3 gün 😐 o fransızlarin protesto etmedigi ne var Allah canimi alsin ben bilmiyorum, herifler muhalefet ve protesto yuklenmis surumle geliyo dogarken

Aşı olucam diye MHRS yi spamladım ben. 😂

“Saygıdeğer vatandaşımız aşılarınız tamamdır” mesajlarıyla reddedildik tabi. 😅

Devletin bana “Saygıdeğer vatandaş” demesine mi sevineyim kovalandığıma mı üzüleyim mi bilemedim. Devlet vallahi bıktı aşı aşı diye soranlardan 6 aylık limiti 3 aya çekti. 🤣

Her vergimi yatırdığımda o mesajdan istiyorum ben, fena alıştım.

Back
X