Hala korona gerçek mi diyenleriniz var mi acaba?

Ben asıl şuna bitiyorum.

“Aşılı tanıdığım iki gün ateşlendi, çok ağrısı olmuş bu aşılar işe yaramıyorrr”.

Canım evladım, bu hastalık bu kadar hafif olsa devletler her yeri kapatır mıydı?

Covidde Delta aşısızlara hastanede oksijenle açılışı yaparken aşılılara tavuk suyu ve antiviral öneriyorlar.

Evet aşılı olup da ağır hastalanmayan yok mu?
Var tabi. 99 yaşında. 🙄
Aşısızlarda daha 20li yaşlarda komaya giren var.

Etrafında (youtube whatsapp değil senin bizzat bildiğin) aşısız olanlar ne yaşıyor, aşılılar nasıl atlatıyor?

Doğru bilgiyi uzaklarda aramaya gerek yok. Yakınlarına bakmak yeterli.
Görümcesinin komşusunun babaannesi aşı olup ölenler yüzünden aşı olduktan sonra psikolojim bozulmuştu ölecem diye😀😀

Bende oldum korona ama normal bir grip gibi geçirdim aman aman ağır geçirmedim.Burnum falan akıyodu başta o yüzden grip sandım.
Ama bazen bu hastalıkla ilgili kafamı karıştıran şeyler olmuyo değil.Bazen acaba bilinçli yapılan bi şey mi diye düşünmüyor değilim.

Vallahi ben virüsün direkt Çinin Wuhandaki virüs laboratuarından kaçıp şehre oradan da Dünyaya yayıldığını düşünüyorum. Sonuçta doğadan örnekler toplayıp o laboratuarda incelendiğini biliyoruz. Adamlar belgelerin yokedilmesini emretti daha ne olsun? Aylarca hayvan pazarından yayıldı dediler virüs çıkmadı oradan.

Kasıtlı olsa kendi ülkesinde yaymaya başlamazdı diye düşünüyorum.

DSO nun aylarca pandemi değil diye ısrar edip o arada Çinin ülkelerdeki maske/malzeme stoklarını bitirmesini de unutmayalım. Türkiyede ilk vaka çıktığında maske çok azalmıştı, yurtdışından arayıp medikalcilerin stoklarını kapatmışlardı, maskeler 8 katı fiyata çıkmıştı. Allahtan tekstil ülkesiyiz de hızlı toparladık.

Virüs doğadan da laboratuardan da kaçsa... bence birşey değişmiyor. Doğada çok daha ölümcül hastalıklar mevcut, tarihte de bir sürü bu şekilde pandemi olmuş zaten.

Dönüp dolaşıp aşıya geri döndüm. Etrafıma bakınca şükrediyorum.

Tamamen kontrol edilmek, her adamının takip edilmesi güzel bir şey mi ?
Bir de Çin'deki gibi takip ve sonrası kredi sistemiyle insanların haklarından mahrum edilmesinden bahsediyorum.

Elbette değil.

Kişisel verinin korunması çok önemli.
KVKK Kanununun çıkması bile çok önemli bir adım, kapsamı daha da genişletilmeli. Kimliklerimiz devleti geçtim dolandırıcıların elinde oyuncak oldu. 😡

Hele ki o kredi sistemi çok kötü. Bir kalemde devletin vatandaşa sunması gereken haklardan mahrum kalıyorsunuz.

Bu konuda asla bir taraf tutamıyorum, aşılı olmak da aşısız olmak da garanti gelmiyor 😅 Covid geçirdim bir doz biontech aşısı yaptırdım ama o kadar çok kalbim ağrıdı tansiyonum düştü ki ikinci dozu yaptıramadım, korktum.

Sonuç olarak; hiç bir şeyi okumamaya çalışıyorum çünkü psikolojik olarak etkiliyor.

Son hatırlatma dozunu oldum son doz dokundu sanki biraz.asiyi kötülüyorlar bende yan etkisi yok demiyorum.kimde napacagi hala muamma.kura kime çıkarsa gibi oluyor.ister turkiye ister yurtdisi farketmez.fakat anlaticam.

Polis bir tanidigim polis arkadaslari ile bir etkinlige gidiyor, 2 gun sonra o etkinlikteki birinin testinin pozitif olduigunu ogreniyor, kendi de teste gidiyor falan.
Tabi bu arada gecen surede herkesle gorusmeye devam.
Kendisi asili, cevresi asili.

Kendi anne babasi, hamile esi, esinin ailesi, yenidogan yegeni derken risk grubundaki cok fazla kisi ile de temas ediyor kendi test sonucunu ogrenene kadar.
Velhasili bu saydigim kisilerden kimse o donem korona olmuyorlar.

Benim icin bu direk asinin ise yaradiginin kaniti acikcasi. Tamam yuzde yuzluk bir koruma yok ama su tablo da umut vadediyor bence.

ben iki doz aşı olmuştum ve covit geçirdim, cok hafif gecti. hatta çok geç bulaştı, henuz emen çocuğuma gecmeseydi bana hiç bulaşmayacakti muhtemelen.

ben kovit olan küçük kızima yemeğini ellerimle yedirdim, ateşi çıkınca ıslak bezler koydum, gece boyu başında bekledim yine de bulasmadi. ne zamanki küçük bidirik ablalarindan kaptı (ki odaları ayrı olmasına rağmen açıp girmişti birkaç kez. ) o zaman bana da bulaştı., demem o ki bendeki antikorlar evdeki dört bireyin delta virüsüne karşı 10 gün mücadele etti, 10. Gün pozitif oldum ama çok da hafif atlattım şükür. aşıyla ilgili olduğunu düşünüyorum elbette.

Çok geçmiş olsun.
Merak etmeyin. 👍

Covidin damarlara ve haliyle kalbe verdiği zarar çok ama çok büyük. 😔

Hastaneye yatmayan vakalarda bile pıhtı atma riski 2 kat artarken yatan vakalarda iyileşmeden sonraki yılda 14 kat myokardit, 6 kat kalp krizi riski görülmüş.

Sonuçta Covidi bir şekilde vücut yeniyor ama inflamasyon hasarı kalıcı olarak kalıyor.

Sosyal medyaya baksak aşı koridordan kafasını uzatınca gören herkesin kalbi duruyor, hastalığın kendisi asıl neler yapıyor tartışan yok. 😔
Evet aslında ben de bu bıraktığı hasarlardan korktum akciğerlerime ve kalbime baktırdım, cunku antikorum da cok yüksek çıktı düşmedi bir türlü o yuzden aşıyı ben daha yeni oldum mesela martta geçirmeme rağmen. Neyse ki kalbimde de ciğerlerimde de hıcbır sey yoktu, hasar kalmamıs tertemizmiş ve her seyım normal çıktı. Doktorlarım iyi ki ilaç içmedin kendi kendine atlatman cok iyi oldu dedi. Bu arada ben antikorum var zaten halihazırda ve inaktif aşı da bunu pekiştirir diye Sinovac oldum ıkı tane. Biontech olmadım

Yarın 3. Dozumu olacağım. Biraz kırgınlık var ertelesem mi bilemedim.

Önceki dozlarda vücut nasıl bir tepki vermişti?

Benim gördüğüm ilk iki dozda tepki olan arkadaşlar üçüncü dozda da aynısını yaşadı. Bende ise 3 doz sonrası sadece çok hafif sızı oldu.

Bu konuda asla bir taraf tutamıyorum, aşılı olmak da aşısız olmak da garanti gelmiyor 😅 Covid geçirdim bir doz biontech aşısı yaptırdım ama o kadar çok kalbim ağrıdı tansiyonum düştü ki ikinci dozu yaptıramadım, korktum.

Sonuç olarak; hiç bir şeyi okumamaya çalışıyorum çünkü psikolojik olarak etkiliyor.
Bende biontech birinciyi olduğumda bir kaç gün kolum ağrıdı eşiminde ateşi çıktı.
Yani fazla yan etkisi olmadı.

Ama eşimin akrabalarından çok fazla yan etkisi olanlar oldu. Hatta geçen ay arka arkaya 1 gün ara ile aşı olanlar covid'den öldü...

Bugün de bir arkadaşımın babası tam aşılı hastanede yatıyor kan aranıyor. 😔

Bende ikinciyi olmadım olmayı da düşünmüyorum...

Polis bir tanidigim polis arkadaslari ile bir etkinlige gidiyor, 2 gun sonra o etkinlikteki birinin testinin pozitif olduigunu ogreniyor, kendi de teste gidiyor falan.
Tabi bu arada gecen surede herkesle gorusmeye devam.
Kendisi asili, cevresi asili.

Kendi anne babasi, hamile esi, esinin ailesi, yenidogan yegeni derken risk grubundaki cok fazla kisi ile de temas ediyor kendi test sonucunu ogrenene kadar.
Velhasili bu saydigim kisilerden kimse o donem korona olmuyorlar.

Benim icin bu direk asinin ise yaradiginin kaniti acikcasi. Tamam yuzde yuzluk bir koruma yok ama su tablo da umut vadediyor bence.
Ona kalırsan Ağustos ayında benim görümcem bizde 5 gün kaldı sonra benim kızımın doğum gününü kutladık eşim ve ben ozaman birinci aşımızı olmamıştık... Doğum gününü ertesi günü görümcem ve çocukları test verdi yurtdışına gidebilmek için sadece görümcem pozitif... Okadar kişiye ve koyun koyuna yattığı çocuklarına bişey olmadı. Sadece eşim, ben ve çocuklar aşısızdı. Aşılılara da bulaşmadi bizede bulaşmadı...

Aşılı olan olmayan ölüyor ne anlamı var olmanın. Birincileri de çok geç olmuştuk zaten ikincileri eşimle ikimizde olmadık. Ailelerimiz de tek olmayan bizleriz. Bizim dışımızda çoğu covid oldu çok şükür biz grip bile olmadık...

Ona kalırsan Ağustos ayında benim görümcem bizde 5 gün kaldı sonra benim kızımın doğum gününü kutladık eşim ve ben ozaman birinci aşımızı olmamıştık... Doğum gününü ertesi günü görümcem ve çocukları test verdi yurtdışına gidebilmek için sadece görümcem pozitif... Okadar kişiye ve koyun koyuna yattığı çocuklarına bişey olmadı. Sadece eşim, ben ve çocuklar aşısızdı. Aşılılara da bulaşmadi bizede bulaşmadı...

Aşılı olan olmayan ölüyor ne anlamı var olmanın. Birincileri de çok geç olmuştuk zaten ikincileri eşimle ikimizde olmadık. Ailelerimiz de tek olmayan bizleriz. Bizim dışımızda çoğu covid oldu çok şükür biz grip bile olmadık...

yok benim demek istedigim asi bulastiriciligini azaltiyordu,
gorumceniz asili ise ondan size bulasmamasinin sebebi bu olabilir. yoksa bulastiriciligi cok yuksek biliyoruz ki.

Tabi ki sizin bagisikliginiz da kuvvetli oldugu icin de olabilir.

Back
X