eğer ki ciddi bir korunma istiyrsan yani kesinlikle olmamalı şu zamana kadar diyorsan tabiki hap hapların yan etkileri kişiye göre değişiyr hapı bıraktıktan sonrada bazı kişilerde bi müddet daha etkisi devam ediyr ve gebelikten koruyor çocuk olması biraz zaman alabiliyr herkezde değil tabi. ve kadın doğumcuya gittiğinde direk hap yazıyr bana öyle olmuştu.ama korunalım fakat olursada çok önemli değil dersen en sağlıklı yani senin vucuduna zarar vermeyeni takvim hesabı yani yumurtlama günleri hesaplayarak eşin o günlerde dışarı boşalacak adete yakın günlerde yani yumurtlamanın olmadığı günlerde korunmayı bırakabilirsiniz adetlerin düzenli ise ve yumurtlama günün adetin 14. 16.gününde oluyrsa fakat dediğim gibi bu yüzde yüz garanti değil geç yumurtlama olabilir birde erkeklerin dışa boşalmaktn pek hoşlanmadıklarını söylüyrlar yani eşinin iradesine bağlı.ben 1 buçuk yıl bu şekilde korundum allaha şükür şimdi isteyerek hamileyim :) yardımcı olabildiysem ne mutlu..allah mesut etsin bu arada..