Halalar !!

Bunların benzeri lüzumsuz halalarda bende var hele bir tanesi var ki evlerden ırak. Annem küçük yaşta evlenmiş hep ezmeye çalışmışlar annemi. Babannem hasta olur anneme getirirler bak diye, dedem hasta olur anneme getirirler bak diye, hatta amcam dahi gelip bizde kalmış biz küçükken. Annemde bunları yapmaya mecbur hissetmiş kendini nasıl sindirdilerse artık. Bir gün bu evlerden ırak halam aradı annemi temizliğe çağırıyor bende yapsın kendi temizliğini sen hizmetçisi misin dedim göndermedim annemi (zavallı anneme kalda gidecek) ertesi gün geldi bu ben odamda yatıyorum nasıl bağırıyor anneme neden gelmedin gelmek zorundasın hiç bakmam çoluğuna çocuğuna seni abimden çatır çatır boşatırım. Çıktım odamdan ne oluyor dedim sen sus dedi bana birden. Bir sinirlendim asıl sen sus ne gelmiş sabah sabah konuşuyorsun. Ayrıca sen kim oluyorsunda benim anneme bağırıp boşatmakla tehdit ediyorsun defol git bu evden dedim. Burası benim abimin evi istediğim zaman gelir istediğim zaman giderim diyor bir de yüzsüz. Burası benim annemin ve babamın evi artık sen bu eve gelip gidemeyeceksin yeter senin yaptığım dedim şimdi hemen çık git bu evden dedim. Babama da anlattım yeter artık benim annem hizmetçileri değil neden bu kadar ezdiriyorsun annemi dedim. O lüzumsuz babamı görüp beni şikayet ettiğinde babamda (nasıl olduysa aklı başına geldi herhalde) benim kızım bugüne kadar kimseyi evimizden kovmadı seni kovduysa vardır bir bildiği iyi yapmış. Bundan sonra karımdan ve çocuklarımdan uzak durun istemiyorum gelmeni bende demiş. O günden sonra anacığım rahat etti.
Ellerinize saglik. Kolundan tutup firlatsaydiniz hatta su hadsizi. Ne pis insanmis. Abisinden bosatiyo bide. Kenar mahalle dilberine bakin.
Kolundan tutup firlatsaydiniz kapidan da anneciginizin ici sogusaydi biraz daha. Bunlara bu gerek. Akrabaysa da akraba. Herkes durdugu yeri bilecek.

Kendi çocukları varken ne diye kalıyor acaba fazla yüz bulmuşlar ben olsam kabul etmem yani
Çocukları olmaz bakıma muhtaç olur o ayrı ama şu durumda 3-4 ay one ya olmaz yani olacak şey değil

Ellerinize saglik. Kolundan tutup firlatsaydiniz hatta su hadsizi. Ne pis insanmis. Abisinden bosatiyo bide. Kenar mahalle dilberine bakin.
Kolundan tutup firlatsaydiniz kapidan da anneciginizin ici sogusaydi biraz daha. Bunlara bu gerek. Akrabaysa da akraba. Herkes durdugu yeri bilecek.

Aynen öyle hiç pişman değilim yaptığıma o gün bugündürde konuşmuyorum zaten. Babam rahatsızlandığında abimi aramış hastaneye gelebilir miyim annen bir şey der mi diye. Cesaret edemedi abimle gelmiş gittim hastaneye orada bunun ne işi var burada dedim. Hiç sesi çıkmadı 5 dakika durdu ve gitti. Çünkü ben o kapıdan çıkarken bundan sonra ne ölüne ne ölüme benim senin gibi bir halam yok demiştim lafımı da yemedim yaklaşık 20 yıldır hiç görüşmüyorum.

of of siz hala görmemişsiniz diyeceğim de, demesem mi.

ya bende bir hala var, keyfi isterse kendi evinde yemek yapardı, keyfi istemezse sabah-çğle-akşam olmak üzere bizde yemek yerdi.
ve inanmazsınız, masadan üstünü silkeler ve kalkardı, kendi tabağını iyi günündeyse taşırdı yoksa onu da yapmazdı.

ve annem bu kadına takribi bir 10 yıl kadar dayandı, arada kavgaları olsa da, genelde annem pek ses çıkarmadı.

ve en sonunda annemin işi nedeniyle ailem bulundukları yerden taşınmaya kalktı, halam ne dedi dersiniz babama, o gitsin sen kal burada dedi.

yani halanıza şükredin, hatta annenize şükredin.
benim annem isyan bayrağını çekseydi destekçisi çok olurdu, en baştan biz. ama annem her zaman işte dul kadın, üzmeyelim dedi, ama kendi gençliği bu kadına hizmet etmekle geçti.

halamı benim halam olarak severim, ama annemin görümcesi olarak, ondan beterini hayal edemem.

Aynen öyle hiç pişman değilim yaptığıma o gün bugündürde konuşmuyorum zaten. Babam rahatsızlandığında abimi aramış hastaneye gelebilir miyim annen bir şey der mi diye. Cesaret edemedi abimle gelmiş gittim hastaneye orada bunun ne işi var burada dedim. Hiç sesi çıkmadı 5 dakika durdu ve gitti. Çünkü ben o kapıdan çıkarken bundan sonra ne ölüne ne ölüme benim senin gibi bir halam yok demiştim lafımı da yemedim yaklaşık 20 yıldır hiç görüşmüyorum.
Bu tur insanlar mutsuzluktan beslenirler. Taniyorum bu tipi. Ayda bayramda dahi gorusmedigim uzak bi kac akrabam var.
Dedemin annesi mesela. Anneanneme cektirmedigini birakmadi. Hala yasiyor. Dedem haric 5 oglu 2 evlilik yapti onun yuzunden. Anneannecigimin gozunu korkutmus bide anneannem kacmis arkada aile destegi olmadan sinmis sonmus.
Ardindan hikayede siz gibi anneanneminde evlatlari oluyor. Hepsi okuyor. Is guc. Anneannem gucleniyor.
Tabi buyuk anneyle anneannem ayda yilda bi gorusuyorlar. En son bi dugun vardi. Dugunde 5 karis suratla oturdu. Diger gelin ogul evlendiriyor herkes gurul gurul mutlu. Buyuk annemiz mutsuz. Cikista memlekete gidecekti. Teyzem taksinin kapisini acti elini opmek istedi. Elini vermedi. Ortada bisey yok. Teyzem sinirlendi "elinde sende defolun gidin." Diye taksinin kapisini carpti.

Simdi tirsti korktu. En sevdigi torunu teyzem:KK53:

Herkese anladigi dil lazim oluyor

yüz vermiyceksin bacim bende biliyorum hala mi teyze mi ne olursa olursun yakınına bile güvenmiyceksin..
bunu bende yaşadım..
babamin halası gelirdi çat kapı...
1 hafta kalirdi. asma yaprak mi kekik mi ne ararsa bulursa toplayip giderdi... bizede birakmadi hiç kendi topladığıyla aldi gitti.
bende gelmesin ya dedim anneme.. geliyo nabim dedi..
bide düğünümüzde kendi arabasiyla gelmemiş babam arabayla getirdi onlari gfcik olmuşum.. sözümde çagirmadim dedem çagrmişti... daha nelerrr...
şimdi o halami severmiyim nefret ediyom diyo ki bana heçç aramayonn...
benim işim gücüm var hala nasıl arayayim dedim hıh...
bide sömürtü yüzü.. bide arkamizdan neler neler dediler bunlara şahit oldum.
baba bak gördün mü halana yüz verme ki gelmesin dedim çok yüz veriyo babam sinir oluyorum..
boşver yakınlık bile kurma hele ki bu yaptıklari yüzünden bayrama bile gitmedim niye gelmedi demiş gelmiycem KUSURA BAKMASİNLAR!!!

Tamam ablalari ama elleri ayaklari tutarken,bi hastalik birsey yokken ki olsa bile cocuklari var .. Bence annen biraz sesini cikarsin yoksa iyice yasliliklarinda komple yerleşir bunlar..

Kendi çocukları varken sizde kalması hiçte iyi niyetli bir davranış değil. 1-2 hafta değil aylardan bahsediyorsunuz. Bence burada babanızın yumuşak yüzünden nasiplenme var. muhtemelen gelinleri rahat ettirmiyordur. Anneniz ve sizde misafirperverseniz el üstüne tutuyorsanız bundandır sebep. Bu kadar yüz göz olduktan sonra gelme vs demek genelde büyük olay çıkmasına sebep oluyor. Babanıza kendi çocuklarında kalması gerekirken sizde kalmasının çokta mantıklı olmadığını söyleyin ayrıca 1-2 haftadan fazla evinizde kalan kişi artık misafir sayılmaz evin bireyi olur. Babanıza bunuda söyleyin ve ilave edin bu nedenle halanıza anneniz dahil kimsenin özel alaka gösteremeyeceğini neticesinde sizinde bir hayatınız olduğunu, sınava hazırlanmanız gerektiğini söyleyin. Dedikodu vs bir olay var ise ben büyüğümdür demem gerekli şeyi söylerim yada hissettiririm. Millet olarak aman saygısızlık olmasın aman problem olmasın derken sindirilip kullanılıyoruz maalesef. Halanız yakın akrabanız sizin kanınız ama öncelik çocuklarınındır. Yarın bir gün elden ayaktan düşerse yine siz mi bakacaksınız? Bunları bir düşünün bence...

Annem yazık zaten demiyor bir sey. Onların biraz düşünmesi lazım bunlar evimize gelip bir çay içmemiş diye. En ufak bir şey söyle küserler e bu sefer babam şeker hastası çok üzülüyor ediyor. Arada kalmak . Eve gelince de asamıyoruz yüz göz onlar gibi olamıyoruz ki misafir kutsaldır ya hani. E bu sefer yüz göz etsen yine huzur bozacaklar yani kötü durum. Söyledim en az yüz kez babam biliyrum ne olduklarını ama napıyım kızım söyle yapım geliyrz diye arayınca gelme diye nasıl diyim diyor. o da haklı ne biliyim.. En az 1 ay kalıyorlar 1 hafta yanında ne ki yok oğlum daha dr dan randevu almamış yok su yok bu en az 1 ay..

Tamam ablalari ama elleri ayaklari tutarken,bi hastalik birsey yokken ki olsa bile cocuklari var .. Bence annen biraz sesini cikarsin yoksa iyice yasliliklarinda komple yerleşir bunlar..

Dedim dün babama zaten baba hadi yine o kadar şeye geliyorlar bunlar ama annem asla onlara bakmayacak dedim benim annemde yaşlandı bilesin dedim babam o kadar da değil anneme baktı bu kadın yıllarca dedi oğulları var dedi. Annemi alıp götürürm ama yine de bunu yaptırmam anneminde canı var inanın 6 kızlardı halamgil annelleri 95e kadar yaşadı asla evlerine almadılar. Biz küçükmüşüz babaannemin ayakları mı akmamış kadıncagız bitlenmediği mi kalmış neler neler annem asla en ufak ses etmemiş Bend olsam bakardım yaşlı evine kızları koymuyo napcak. Onu geçtim bir Allah razı olsun demediler baktın diye lafı bile geçmedi inan ki.

Annem yazık zaten demiyor bir sey. Onların biraz düşünmesi lazım bunlar evimize gelip bir çay içmemiş diye. En ufak bir şey söyle küserler e bu sefer babam şeker hastası çok üzülüyor ediyor. Arada kalmak . Eve gelince de asamıyoruz yüz göz onlar gibi olamıyoruz ki misafir kutsaldır ya hani. E bu sefer yüz göz etsen yine huzur bozacaklar yani kötü durum. Söyledim en az yüz kez babam biliyrum ne olduklarını ama napıyım kızım söyle yapım geliyrz diye arayınca gelme diye nasıl diyim diyor. o da haklı ne biliyim.. En az 1 ay kalıyorlar 1 hafta yanında ne ki yok oğlum daha dr dan randevu almamış yok su yok bu en az 1 ay..

Tavır göstermedikçe maalesef bunu anlayıp davranışlarını değiştirmelerini beklemeniz tamamen hayal.
Misafir gibi davranmamak tek çözüm. :KK62:

Arkadasim bende bir adet annemin amcasindan bu hususlarda cekmekteyim.

Kendisi gelir. Bi guzel sele serpe yatar. Kuruyemisiniz yok mu der. Cay koy der. Yaptigimiz yemegin pirincine bulguruna laf eder. Herkes onun zevkine gore yemeli.Babasinin evi gibi emir verir etrafa. Sozum nisanim olsun ailemizin "babasi" hisseder kendini. Yegeninin kizinin evlilik hayatinda (benim) soz sahibi hisseder kendini. Lafini alir oturu asagiya. Onun dugunu bunun nisani diye nispet eder. Davet edilemeyecegini anlayincada duygu somurusune gider is. Yine de kapidan cikarken "aman ha beni de nisana davet edin"der yuzsuz.
Kendisi 7.24 evde oldugundan ev havalandirilamaz. Usur. Ev les gibi kokar.
Ardindan bu amcanin sansasyonel hayat hikayelerini gece 2 ye kadar dinlemek zorunda biraktirir. Asker arkadasina yaptigi maddi yardimlari dahi biliyorum. Babami bitmeyen lanet ihaleleri yuzunden krediye sokmaya calisti. Para koparamayinca zirlar aglar trip atar.Annem seviyor diye ses etmiyodum ama arti biktim bende.

En son geldiginde "sinava hazirlaniyorum" diye odamdan cikmadim. Yuz vermedim. Surat astim. Boyle bi kan emiciye "geleneksel ev kizi" modeli olmuyo onu anladim. Lafina laf verdim. hayat hikayesini yine acti.oflaya poflaya dinledim adam piskin oldugundan baktim ki yuz goz of poftan anlamiyo. Artik cirkeflesecektim ki gitti.

Rabbim size sabir versin. Ne demek oldugunu gayet iyi biliyorum bu durumun.

Evet burada bir arkadaş geleneksel ev kızı olun demişti ama yaşamadan kimse bilmiyo ki uzaktan hoş kolay ne varki deniyor ama hiç öyle değil. Ah babamın bu ölümlü dünyada üzülmeyecegını bilsem ama adamcağız çok üzülüyr çok seviyor onları ne ypalaım ki.. Seni öyle iyi anlıyrum ki bizde 2 tane var birde düşün yani çok zor ya iyi insan olsalar dursunlar ama cok zor dedikoducu insanlar ya.. seni öyle ii anllyrum ki Allah sizede sabır versin..

Bunların benzeri lüzumsuz halalarda bende var hele bir tanesi var ki evlerden ırak. Annem küçük yaşta evlenmiş hep ezmeye çalışmışlar annemi. Babannem hasta olur anneme getirirler bak diye, dedem hasta olur anneme getirirler bak diye, hatta amcam dahi gelip bizde kalmış biz küçükken. Annemde bunları yapmaya mecbur hissetmiş kendini nasıl sindirdilerse artık. Bir gün bu evlerden ırak halam aradı annemi temizliğe çağırıyor bende yapsın kendi temizliğini sen hizmetçisi misin dedim göndermedim annemi (zavallı anneme kalda gidecek) ertesi gün geldi bu ben odamda yatıyorum nasıl bağırıyor anneme neden gelmedin gelmek zorundasın hiç bakmam çoluğuna çocuğuna seni abimden çatır çatır boşatırım. Çıktım odamdan ne oluyor dedim sen sus dedi bana birden. Bir sinirlendim asıl sen sus ne gelmiş sabah sabah konuşuyorsun. Ayrıca sen kim oluyorsunda benim anneme bağırıp boşatmakla tehdit ediyorsun defol git bu evden dedim. Burası benim abimin evi istediğim zaman gelir istediğim zaman giderim diyor bir de yüzsüz. Burası benim annemin ve babamın evi artık sen bu eve gelip gidemeyeceksin yeter senin yaptığım dedim şimdi hemen çık git bu evden dedim. Babama da anlattım yeter artık benim annem hizmetçileri değil neden bu kadar ezdiriyorsun annemi dedim. O lüzumsuz babamı görüp beni şikayet ettiğinde babamda (nasıl olduysa aklı başına geldi herhalde) benim kızım bugüne kadar kimseyi evimizden kovmadı seni kovduysa vardır bir bildiği iyi yapmış. Bundan sonra karımdan ve çocuklarımdan uzak durun istemiyorum gelmeni bende demiş. O günden sonra anacığım rahat etti.

Babanız arkanızda durmuş ne güzel sizin halada çok ayıp etmiş boşatmak ne demek terbiyesizlık resmen elin kızını alıyorlar hizmetcı sanıyorlar. İyi yapmışsınız herks haddini bilmeli.. sevindim anneciğiniz adına valla..

niye sıkılsın ki
yemek derdi yok
ısınma derdi yok
iş derdi yok

Arkadaşım ne güzel demiş iş yok akşama kadar yatıyor ikisi elinde örgü. elektirik su derdi de yok hele küçüük hala zengin cimrilikteen ölür 1 ay onun için elektirik su yakmamak buyuk avantaj. DÜŞÜNSENE hattı faturalı oglu öder seni arayacak ya kısacık 1 kes caldırıp kapatır o derece ah ah.. yemekte önlerinde e yalnızda değiller valla hiç sıkılmıyorlar yoksa aylarca kalmak nasıl olsun..

Tavır göstermedikçe maalesef bunu anlayıp davranışlarını değiştirmelerini beklemeniz tamamen hayal.
Misafir gibi davranmamak tek çözüm. :KK62:

Sonunda bunu yaptıracaklar zaten ki sabrım o kadar az kaldı en ufak seylerine tahammulum yok.. En sonunda yaptırcaklar zzaten

Uf ya bu nedir gitsin oglunda kalsin
anneniz cok samimiyet vermis galiba
ben yatili misafirim anam olsa 2gunden sonra gina geliyo
ne kimsede kalirim nede bende jalmadini isterim
duzenim alt ust oluyor
gecen sene artik gorumcemw dedim rvin yakin kalmana gerek yok
demi yedik ictik eeee jalnak nedir

Siz arayın halanızı babam nasıl söyleyeceğini bilemedi ama benim sınavım var ders çalışmam lazım. Bu sene gelmeyin halacım diyin. Tıkın lafı ağızlarına.

Back
X