Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

Hala dava açsa da maalesef birşey alamaz artık. Çünkü babasından kalan miras payını annesine devrettiğine dair hem hala hem de diğer iki amca zamanında imza vermişlerdir. Araştırılırsa muhakkak böyle olduğu çıkar ortaya. O tarihlerde konu sahibinin babası bile 20-21 yaşında olduğuna göre diğer üç kardeş daha ufaktılar ve muhtemelen her iki amca ve hala paylarını annelerine devretmiştir. Tarlalarının satışını anne yapmış , yeni aldığı arsayı da direkt büyük oğlunun yani konu sahibinin babasına kaydettirmiştir. Mirastan feragat imzası var ise ,hakkın geri dönüşü de resmî olarak maalesef mümkün değil.
Baba da buna güveniyor bence ama hala reşit değilmiş bu işlemler yapildiğında, o yüzden anne rızasına bağli olarak miras hakkını devredemez bence, iyi bir avukat kira bedeli ve faiziyle kurtarır hakkını, bence halanız dava açmalı

Bakın ben tam okurum ve okuduğumu da gayet iyi anlarım. Benim yukarıda alıntıladığım cümleniz çok açık :

“Babam olsa para verme taraftarı biz de destek olmak istedik ama kabul etmiyor “ diye yazdığınız cümlede sizin destek olmanızı halanız kabul etmiyor mu diye anlayalım ?? Yani halanız payını üç kardeşten aynı anda istiyor ve babanız durumu müsait değil diye veremiyor. Babanızın payını siz vermek istiyorsunuz ama buna karşı çıkan halanız.. babanız değil yani öyle mi !!

Burada nerede ise herkes halanız haklı diyor.
Siz de nerede ise verdiğiniz her cevapta babanızın sadece iyi niyetini anlatıyorsunuz.
Ve arada da bana okuduğumu anlamadığımı bile yazdınız.

Bence bu kadar insanın gördüğü göz ile görmeye çalışın.
Söylemek istediğiniz farklı ise, yazdığınızı tekrar okuyun.
Bu, bir başkasına doğru anlamadın demekten daha doğrudur :)
Fikirlerinize saygı duyuyorum 😉kimseyi haksız bulmuyorum hatta hepiniz ile aynı şeyleri düşünüyorum ben babamla halam arasındaki bu gerginliğe üzülüyorum belki babam halamdan bir tık ağır basıyor olabilir sonuçta ailem ama halamida haksız bulmuyorum oda mutlu olsun isterim kalpleri kırılmadan çözülsün isterim

Baba da buna güveniyor bence ama hala reşit değilmiş bu işlemler yapildiğında, o yüzden anne rızasına bağli olarak miras hakkını devredemez bence, iyi bir avukat kira bedeli ve faiziyle kurtarır hakkını, bence halanız dava açmalı
3 kardeş vermicem diye diretse belki dava açardı ama öyle birşey söz konusu değil herkes para olunca vericez diyor ama toplasilip konuşulmuyor

Son durum olarak apartmanı mutaite verip 4 katlı yeni bir bina istemek konuşuluyor bakalim bu iş kazasız belasız kapanır ins

şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermiş

Konu sahibi yorumlari okuyunca 180 derece döndün sanki.Başta halana kiziyordun şimdi halan hakliymiş,verilmesin demiyormuşsun ! Tabi ki diyemezsin ama babani hakli çikarmak için de bahanelerin bitmiyor.

Baban kendi oğullari için kredi çekeceğine önce bir zahmet kiz kardeşinin hakkını verseymiş.Şimdi zor durumda olmasi tamamem kendi tercihi,kendi sorunu.

3 tane erkek kendi evlerinde paşalar gibi otururken,çocuklari için krediler öderken,yalniz bir kadin kiziyla kiralarda sürünüyor...Hak mi bu ?

3 kardeş vermicem diye diretse belki dava açardı ama öyle birşey söz konusu değil herkes para olunca vericez diyor ama toplasilip konuşulmuyor
Son durum olarak apartmanı mutaite verip 4 katlı yeni bir bina istemek konuşuluyor bakalim bu iş kazasız belasız kapanır ins
Bu iki mesaj arasında 2 dakika var, konu sahibi 20 yıldır alınamayan kararın ışık hızıyla alındığına inanmamızi bekliyor

Konu sahibi yorumlari okuyunca 180 derece döndün sanki.Başta halana kiziyordun şimdi halan hakliymiş,verilmesin demiyormuşsun ! Tabi ki diyemezsin ama babani hakli çikarmak için de bahanelerin bitmiyor.

Baban kendi oğullari için kredi çekeceğine önce bir zahmet kiz kardeşinin hakkını verseymiş.Şimdi zor durumda olmasi tamamem kendi tercihi,kendi sorunu.

3 tane erkek kendi evlerinde paşalar gibi otururken,çocuklari için krediler öderken,yalniz bir kadin kiziyla kiralarda sürünüyor...Hak mi bu ?
Dönmedim Zaten diğer msjlarimda söyledim bendr kiz evladıyim bende hakkını istemesi konusunda haksız bulmadim ki onu beni çok fazla darladigi için aramizin açıldığını soyledim

Bu iki mesaj arasında 2 dakika var, konu sahibi 20 yıldır alınamayan kararın ışık hızıyla alındığına inanmamızi bekliyor
Bir karar alındı demedim satilsin ev paylasilsin falan denildi ya babannem bu duruma karşı çıkıyordu zahmet çektik satmayin falan bu mevzu konuşuluyor işte karar çıkmış değil henüz

Evet

Evet ben buraya herkesle olan iliskimide yazayimmi amcalarimla bayramdan bayrama görüşürüz hatta babam.buyuk olmasa gormeyiz bile belkide

Valla halanizla arkadaş gibi oldugunuzu ama bu sebeple araya mesafe girdigini 5-10 kez belirteceğinize biraz da ötekilerden bahsetseydiniz keske...Ama daha çok babanizi savunup ona üzülmekle meşguldünüz.

Neyse umarim hala en kisa zamanda hakkini kuruşuna kadar söke söke alir...

Herkes kendi bakış açısıyla olaylara bakar genelde
Sizin bakış açımız babanızın gözünden haliyle tarafsızlık söz konusu olmadığından
Objektif olmadığınızı düşünüyorum

Hala dava açsa da maalesef birşey alamaz artık. Çünkü babasından kalan miras payını annesine devrettiğine dair hem hala hem de diğer iki amca zamanında imza vermişlerdir. Araştırılırsa muhakkak böyle olduğu çıkar ortaya. O tarihlerde konu sahibinin babası bile 20-21 yaşında olduğuna göre diğer üç kardeş daha ufaktılar ve muhtemelen her iki amca ve hala paylarını annelerine devretmiştir. Tarlalarının satışını anne yapmış , yeni aldığı arsayı da direkt büyük oğlunun yani konu sahibinin babasına kaydettirmiştir. Mirastan feragat imzası var ise ,hakkın geri dönüşü de resmî olarak maalesef mümkün değil.

Hayır Türkiye’de miras öyle devrettimle devredilmez. Yada vasiyetle anne tek bir çocuğa veremez.
Sadece üçüncü şahısa satılma durumunda haklarını kaybediyorlar. Yani baba farklı birine evi satarsa geri alamazlar. Onun dışında mahkemeye her türlü gidilir

Hayır Türkiye’de miras öyle devrettimle devredilmez. Yada vasiyetle anne tek bir çocuğa veremez.
Sadece üçüncü şahısa satılma durumunda haklarını kaybediyorlar. Yani baba farklı birine evi satarsa geri alamazlar. Onun dışında mahkemeye her türlü gidilir

Haklısınız ancak hala ve amca olan iki kardeş zamanında anneleri Leh’ine mirastan feragat imzasını payımı sattım, parasını aldım şeklinde vermişler ise anne malı satıp sağlığında bu parayı istediği çocuğuna verebilir. Evet mahkemeye gidilebilir her halükarda ancak anne ben tarla parasını harcadım, evlerin yapıldığı arsayı oğlum kendisi borçlanarak aldı derse ve hatta mesela konu sahibinin annesinin ailesinden gelen destek ile yalancı şahit te gösterilirse pek te bir sonuç çıkmaz o davadan. Eğer çocuklar feragat ettiğinde tarla direkt olarak büyük oğulun üzerine geçirilmiş olsaydı ve hatta ardından bizzat konu sahibinin babası o tarlayı satıp ta parası ile bu arsayı alsa idi, her şekilde diğer kardeşler hak iddia edebilirlerdi. Ancak bir ebeveyn sağlığında kendi parası üzerinde her türlü tasarruf hakkına sahiptir. Bu parayı istediğine verebilir. Burada püf nokta: öncelikle tarlanın gerçekten 3. Bir şahsa satılmış olduğudur. O noktadan sonra anne o para üzerinde dilediği gibi tasarruf edebilir. Benim bu konuya dair hukuki bilgim bu şekilde. Okuyan avukat arkadaşlar var ise ve tam olarak doğrusunu yazarlarsa ben de emin olmak isterim.

Halanız yerden göğe haklı bence. Zamanında onu da evlat yerine koyup ayırım yapmadan hakkı verilmeliydi ayıp etmişler.. Karadenizlisiniz sanırım bende karadenizliyim malesef bizim buralar da kızlara pek hak tanınmıyor genelde hakkı olan pay güzellikle vermiyorlar. İstediği zamanda haklıyken haksız durumuna düşürülmeye çalışılır ve yaptığı kınanır. Hatta hakkı olan mirası alabildiğinde bunun adı da yer böldü olur.

Tek çözüm babanız diyecek ki ‘’bende şuan nakit para yok, kız kardeşim de haklı olarak hakkını istiyor vermek lazım. Bu bina da 4 kardeş ve annemin hakkı var , nakitim olmadığı için erkek kardeşlerim de ben vermeden para vermeye yanaşmadığı için komple apartmanı satıyorum. 5 kişi hissesine düşeni alır herkes başının çaresine bakar, psikolojik olarak beni bunaltmanızdan yoruldum , diyeceğim budur babaneniz kabul etmese de tek yol bu evi satıyorum, artık kimse laf etmesin ‘’. Bunu söylemesi lazım.

Babanız resti çekip ev satılıyor tapu benim üstüme diyip çekilsin kenara. O zaman herkesin gerçek niyeti belli olur, abiler ve babanız da gerçekten hakkını vermek istiyorsa böylece vermiş olurlar lafta kalmaz. Babaneyi de anneniz niye bakıyor 4 kardeş var arasıra annelerini alsınlar da anneniz de bir nefes aldın yazıktır.

Tek çözüm babanız diyecek ki ‘’bende şuan nakit para yok, kız kardeşim de haklı olarak hakkını istiyor vermek lazım. Bu bina da 4 kardeş ve annemin hakkı var , nakitim olmadığı için erkek kardeşlerim de ben vermeden para vermeye yanaşmadığı için komple apartmanı satıyorum. 5 kişi hissesine düşeni alır herkes başının çaresine bakar, psikolojik olarak beni bunaltmanızdan yoruldum , diyeceğim budur babaneniz kabul etmese de tek yol bu evi satıyorum, artık kimse laf etmesin ‘’. Bunu söylemesi lazım.

Babanız resti çekip ev satılıyor tapu benim üstüme diyip çekilsin kenara. O zaman herkesin gerçek niyeti belli olur, abiler ve babanız da gerçekten hakkını vermek istiyorsa böylece vermiş olurlar lafta kalmaz. Babaneyi de anneniz niye bakıyor 4 kardeş var arasıra annelerini alsınlar da anneniz de bir nefes aldın yazıktır.
Diğer yengemlerle baba anne biraz kavgalı almıyorlar akşamdan akşama yemeğe zor çağırıyor amcamin zoruyla

Back
X