Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

20 sene geçmiş Burda da bir kız çocuğu vardı 4 bölelim dememiş siniz. Nasıl herkesin vicdani rahat. Sizde kalkmış babanneyi sucluyorsunuz. Hadi o cahildi bu erkek kardeş düşünemedimi şurada bir kız çocuğunun payı var diye. 20 sene olmuş kimse vermemiş kız isteyince kotumu oldu. Babanın yada erkeklerin daha kaç 20 sene beklemedi lazım. Haksızsıiniz zamanında yapmalısınız. Halen zaman versin istiyorsunuz

Halanız haklı, hatta amcalarınizın susmasınin sebebini de söyleyim, bugün babanız vefat etse tapu babanızin üzerine olduğu icin erkek kardesler de mağdur olacak çünku miras bütün olarak size yani evlatlarına kalacak, amcalarıniz da açik açik kizkardeslerine destek vermek istemiyor olabilirler ama onların durumu da parlak değil yani, onların susmaları kızkardesi düşünduklerinden değil ama babanızın üzüntüsü de kesinliikle samimi değil, bunca yıl hak yemiş kimse sesini çıkarmamıs ,şimdi asıl mağdur olan hala isyan edince zoruna gitmiş

20 sene geçmiş Burda da bir kız çocuğu vardı 4 bölelim dememiş siniz. Nasıl herkesin vicdani rahat. Sizde kalkmış babanneyi sucluyorsunuz. Hadi o cahildi bu erkek kardeş düşünemedimi şurada bir kız çocuğunun payı var diye. 20 sene olmuş kimse vermemiş kız isteyince kotumu oldu. Babanın yada erkeklerin daha kaç 20 sene beklemedi lazım. Haksızsıiniz zamanında yapmalısınız. Halen zaman versin istiyorsunuz
O 20 sene el el üstünde el baş üstünde geçmedi hep bir geçim skntisi oldu halada oluyor babanem.oglanlari evlendirme derdine düştü okulları biter bitmez haliyle düğün dernek borç harç anca nefes alabildiler bir çözüm yolu bulmaya calisiliyor

Babanem 75 80 yaşlarında ama fena boraz iste kendince konuşuyor oyle baba hatırası köyde kaldo zaten burada hatıra yok ki sadece köydeki satılan tarla parası ile alındı ya hatıra dediği o
Babaanne klasik önce kız çocuğunu düşünmeyip sonra yaşlanıp ona muhtaç olunca hak peşine düşenlerden

O 20 sene el el üstünde el baş üstünde geçmedi hep bir geçim skntisi oldu halada oluyor babanem.oglanlari evlendirme derdine düştü okulları biter bitmez haliyle düğün dernek borç harç anca nefes alabildiler bir çözüm yolu bulmaya calisiliyor
Arkadasım doğal olarak tarafsiz düşünemiyorsunuz ama biraz vicdanınızı dinleyin, geçim sıkıntısı herkes için geçerli, 10 tane evi olan da kendince sıkintı çekiyor, burda konu yasal ve ahlaki olarak hakkıni isteyen halanıza karşı duygu sömürusuyle sizi ve kardeşlerini manipüle eden babanızın tutumu. kusura bakmayın ama halanızı bir 20 yıl daha beklese babanız yine de hakkını vermeyecek, hatta siz de 20 yıl sonra abinize dava açmak zorunda kalacaksıniz bence

Babanneniz geri dursun bir, hem ortalığı karıştırıp hem çözüm yolunu tıkamasın. Tapu babanızın üstüneymiş, ya satsın pay edilsin ya da dediğim gibi arsa değeri öprenilip halaya pay verilsin ki bence bu daha mantıklı, evi yaptıran babanız kendi kazancı sonuçta.
Aynı şekilde düşünüyorum halanın evlerde payı yok aslında arsa da payı var
Babaanne hem kızına bak seni koruyorum deyip hem alttan bildiğini okumanın peşinde

Aynı şekilde düşünüyorum halanın evlerde payı yok aslında arsa da payı var
Babaanne hem kızına bak seni koruyorum deyip hem alttan bildiğini okumanın peşinde
Babannem fena hem hak istiyor hem apartmanı satmak istemiyor bütün çözüm önerilerini engelliyor

Arkadasım doğal olarak tarafsiz düşünemiyorsunuz ama biraz vicdanınızı dinleyin, geçim sıkıntısı herkes için geçerli, 10 tane evi olan da kendince sıkintı çekiyor, burda konu yasal ve ahlaki olarak hakkıni isteyen halanıza karşı duygu sömürusuyle sizi ve kardeşlerini manipüle eden babanızın tutumu. kusura bakmayın ama halanızı bir 20 yıl daha beklese babanız yine de hakkını vermeyecek, hatta siz de 20 yıl sonra abinize dava açmak zorunda kalacaksıniz bence
Ben yalvarıyorum satın paylaşınkötü olacaksınız diye ama beni pek sallayan yok ilerdede burdan hak iddia edicek kadar vicdansız değilim ayrıca biri halam biri babam mutsuz olmalarını istemem

İyi de surda 100 kadına sor %99 mutlaka buna benzer sıkıntılı zamanlar geçirmiştir. Bahane yapmayın. Halaniz edepliymis vallahi. Buna benzer bir durumda kardeşlerim beni bıraksa gerçekten kardeşliğini sorgularim. Onlar öz evlatta kız uveymi. Birde kalkmış geçim sikintisini bahane ediyorsunuz. Basında bolusurken yapacaktiniz hesabı.

İyi de surda 100 kadına sor %99 mutlaka buna benzer sıkıntılı zamanlar geçirmiştir. Bahane yapmayın. Halaniz edepliymis vallahi. Buna benzer bir durumda kardeşlerim beni bıraksa gerçekten kardeşliğini sorgularim. Onlar öz evlatta kız uveymi. Birde kalkmış geçim sikintisini bahane ediyorsunuz. Basında bolusurken yapacaktiniz hesabı.
Benim bir hesap yaptığım yok bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz zamanında halam düşünülmemiş umursanmamis simdi hak ister tabiki istesinde hatta alsinda babam kendi üstüne düşeni kısa bir zman sonra vermek için zaman istedi sadece birtek babam verincede sorun çözülmüyor ki halam üçünuz aynı anda verin öyle ayrı gayri olmaz vesayre vesayre...

Babanızın ben kiraya çıkayım, sen gel evde otur demesi de hakkaniyeti sağlamıyor ki. Sadece iki yol var hak açısından. 1) 3 erkek kardeş arsa rayiç bedelinin 1/4 ünü nakden kızkardeşlerine ödeyecekler (babanızın ödemesi gereken tutarı sizin ve kardeşinizin ödemesine neden karşı çıktığı da anlaşılır değil. Elbette siz ödeyebilirsiniz zira ileride size miras kalacak. ) arsa tapusu babanızın üzerinde olduğu için üç adet ev de babanızın üstünde ve bu durumda sadece halanıza değil diğer iki amcanıza da haksızlık yapılmış. En hakkaniyetli çözüm babanızın arsa tapusunda kendisi için 1/4 pay tutarak diğer 3/4 ü üç kardeşine vermesi (iki amca + bir hala) tapudan resmî hisse vermeksizin gel eve sen otur , ben kiraya çıkayım demekle olur mu hiç? Halanız son derecede haklı. Eve geçtiğinde hakkını almış olmuyor ki.. sonuçta evlerin tapusu (arsa tapusu olarak) babanızın üzerinde. Diğer iki amca da haklı babanızın para vermesini beklemekte. Çünkü eğer halanızın arsa rayiç bedelindeki hakkı üç erkek kardeş tarafından ödenirse onlar da sonrasında muhtemelen babanıza o halde arsa tapusunu aramızda üç eşit parçaya bölelim diyecekler (kızkardeşin payı verilmiş olacağı için) babanız gerçekten çözmek istiyorsa yapacağı şey yine çok basit. 1) sizden alacağı para ile kardeşe ödenmesi gereken 1/4 payın kendine düşen kısmını ödeyecek ve tapuyu erkek kardeşleri ile paylaşacak. Veya 2) yine üstte dediğim gibi arsa tapusu resmî olarak 4 eşit paya bölünecek. Babanızın şu anda 4/4 olan payı 1/4’e düşecek. Tüm kardeşlerin yasal hissesi olacak ve ayrıca diğer üç kardeş kızkardeşleri için dördüncü bir daire olmadığına göre, onun kiralık tutacağı bir dairenin aylık kirasını üçe bölerek ödeyecekler. Bu kadar basit. Yeter ki babanız çözmek istiyor olsun. ( haa bu arada evleri kendileri yaptıysa da bu da hesabı değiştirmez. Zira üç erkek kardeş bedava arsa üzerindeki evlerde yıllardır kira vermeden oturuyorlar .) ve aslında bu işin en doğrusu ise : önce arsanın 2/8 ‘inin babaannenizin üzerine geçirilerek kalan 6/8’in 4 kardeş arasında bölünmesidir. Babaanne kocasından kalan malda 2/8=1/4 oranında hak sahibidir çünkü..

Bakın siz halanıza namkör diyorsunuz ya asıl nankör olan sizin babanız ve amcalarınız. Halanız bir dava açsa en az bir ev parasıda avukatlara ve mahkemelere dökersiniz. Ama halanız hakkı olanı çok rahat alır o dava sonunda. Ha birde babanızın büyürken destek olduğunu söylüyorsunuz ya ama o evde de sizin yaşınızıda baz alarak söylüyorum en az 30 yıldır siz oturuyorsunuz. 30 yılık kira parasını bir hesaplayın bakalım ne oluyor. Tamam babanızın şimdi borcu var ama dediğiniz gibi o kadar hak hukuk düşünen biri olsaydı zaten halanızın hakkını şimdiye bırakmamalıydı. Bence halanız yeterince beklemiş. Hala amcalarınızın ve babanızın keyfini bekliyor. Dava bile açsa ses çıkarmamanız gerekir.

Bakın siz halanıza namkör diyorsunuz ya asıl nankör olan sizin babanız ve amcalarınız. Halanız bir dava açsa en az bir ev parasıda avukatlara ve mahkemelere dökersiniz. Ama halanız hakkı olanı çok rahat alır o dava sonunda. Ha birde babanızın büyürken destek olduğunu söylüyorsunuz ya ama o evde de sizin yaşınızıda baz alarak söylüyorum en az 30 yıldır siz oturuyorsunuz. 30 yılık kira parasını bir hesaplayın bakalım ne oluyor. Tamam babanızın şimdi borcu var ama dediğiniz gibi o kadar hak hukuk düşünen biri olsaydı zaten halanızın hakkını şimdiye bırakmamalıydı. Bence halanız yeterince beklemiş. Halada amcalarınızın ve babanızın keyfini bekliyor. Dava bile açsa ses çıkarmamanız gerekir.

Hala dava açsa da maalesef birşey alamaz artık. Çünkü babasından kalan miras payını annesine devrettiğine dair hem hala hem de diğer iki amca zamanında imza vermişlerdir. Araştırılırsa muhakkak böyle olduğu çıkar ortaya. O tarihlerde konu sahibinin babası bile 20-21 yaşında olduğuna göre diğer üç kardeş daha ufaktılar ve muhtemelen her iki amca ve hala paylarını annelerine devretmiştir. Tarlalarının satışını anne yapmış , yeni aldığı arsayı da direkt büyük oğlunun yani konu sahibinin babasına kaydettirmiştir. Mirastan feragat imzası var ise ,hakkın geri dönüşü de resmî olarak maalesef mümkün değil.

Ben yalvarıyorum satın paylaşınkötü olacaksınız diye ama beni pek sallayan yok ilerdede burdan hak iddia edicek kadar vicdansız değilim ayrıca biri halam biri babam mutsuz olmalarını istemem
Mirastan hak istemek vicdansızlik değil ki, siz de elbet zamanı gelince payınızı alacaksıniz ama babanizın kafa yapısı bütün malı abinize hileyle devretmeye musait,ilerde tıpkı halanız gibi çocuklarınızın hakkına sahip çiķmak için mücadele etmek zorunda kalmamak için attığınız bütün imzalara dikkat etmenizi öneririm

Hayır dedemin tarlalariyla buradan sadece arsa alındı daireleri babam kendi çalışarak yaptırdı büyük ancamda ona destek oldu babamemde temel atıldığında başlarını hemen soksunlar diye öyle uyduruktan attirmis o yüzden 4cu kat cikilamiyor temel kaldırmazmis diğer 2 amcam paraları var ama babamı bekliyor herkes aynı anda versinmis babam durumum yok siz verin kız kendine biseyler yapsın diyor onlar yok hepimiz aynı zamanda verelim diyor babam hala ısrarla ben cikayim kiraya alsın bu daireyi diyor halamda onu kabul etmiyor

Babanızın emeği büyük, diğer kardeşler elini taşın altına sokmalı.

Vefasızlık yapmasınlar.

Mirastan hak istemek vicdansızlik değil ki, siz de elbet zamanı gelince payınızı alacaksıniz ama babanizın kafa yapısı bütün malı abinize hileyle devretmeye musait,ilerde tıpkı halanız gibi çocuklarınızın hakkına sahip çiķmak için mücadele etmek zorunda kalmamak için attığınız bütün imzalara dikkat etmenizi öneririm
Böyle giderse bu durumlar zaten imza atacağımız bir mal kalmicak satılır gider

Siz msjlari tam.okumamissiniz babam kabul ediyor halam etmiyor biz karismiyalimmis kardeşleriyle onun arasondaymis

Bakın ben tam okurum ve okuduğumu da gayet iyi anlarım. Benim yukarıda alıntıladığım cümleniz çok açık :

“Babam olsa para verme taraftarı biz de destek olmak istedik ama kabul etmiyor “ diye yazdığınız cümlede sizin destek olmanızı halanız kabul etmiyor mu diye anlayalım ?? Yani halanız payını üç kardeşten aynı anda istiyor ve babanız durumu müsait değil diye veremiyor. Babanızın payını siz vermek istiyorsunuz ama buna karşı çıkan halanız.. babanız değil yani öyle mi !!

Burada nerede ise herkes halanız haklı diyor.
Siz de nerede ise verdiğiniz her cevapta babanızın sadece iyi niyetini anlatıyorsunuz.
Ve arada da bana okuduğumu anlamadığımı bile yazdınız.

Bence bu kadar insanın gördüğü göz ile görmeye çalışın.
Söylemek istediğiniz farklı ise, yazdığınızı tekrar okuyun.
Bu, bir başkasına doğru anlamadın demekten daha doğrudur :)

Back
X