Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

Babanın halanız üzerinde emeği yokki.
Varsa da 1 ev parası değil.
Yada o arsanın 4 te biri kadar değil.
Babanız ve erkek kardeşleri kendilerine çalışmış, kendilerine yapmış.
Kızın da hakkinin üzerine yatıp yapmışlar bunu.
Babanız onun bunun düğün borcunu ödeyeceğine, herkese hakkını verip, kendi evini kendi alsaymış madem..
Halanız haklı, yıllardır sizin oturduğunuz evde, lutfetmissiniz gibi oturmak istemiyor.
Yapacak olduğunuz, arsanın değeri konulup, 4 te hakkı neyse halanıza vermek.
Babanızın parası yokken amcalarınızın yokuşa sürmesi de çok ayıp.. babaanneniz ikna etsin oğullarını.
Babanız da senet yapsın. Ölüm hak. Borcu bir yazılı olarak kalsın..

Bir de şunu düşünün; arsada halanızın da hakkı var ama o arsayı kullanma hakkı gasp edilmiş. Yani herkes kendi evini yaptırmış olsaydı, halanızın o evlerde hakkı olmasaydı bile, kadın belki de o arsayı kullanmak isteyecekti, kendi imkanlarıyla o da ev yapacaktı. Bu hakkı bile yok. Ne yazık ki baştan çarpık yapılmış bir iş. Sonradan düzeltmesi böyle bin bilinmeyenli denklem gibi oluyor.

Babaanne de gayet ayrımcı bir anneymiş. Bahane yani uyduruk temel filan. En başta, benim 4 çocuğum var, ona göre temel atılsın diye düşünmek zor iş değildi. Neyse... Daireleri babanız kendi yaptırdıysa, sonuçta yine diğer 2 erkek kardeşe ev verilmiş, ama kız kardeşe yok. Yani halanızın yerine kendinizi koyun. Kırılmasını, öfkelenmesini, öfkesini yatıştıracak yol bulamadığı için de intikam alır gibi işi yokuşa sürmesini biraz anlayabiliyorum. Ha bu doğru bir yol mudur? Bence de değil ama çok da anlaşılmaz bir durum değil. Kimse ona eşit davranmamış.

Bence o diğer iki erkek kardeş var ya, babanızdan çok onların el atması gerekiyor şuan olaya. O arsada halanızın da hakkı var. O iki kardeş abilerinin emeğinin üzerinde oturuyorlar. Herkes aynı anda versin muhabbeti yaptıklarına göre, abilerinin emeğine de yeterince minnettar değiller. Arsızlık diyoruz buna. Tapular kimin üstüne?
Aynen öyle malesef şu an herkes evlendi barklandi kimse kimsenin umrunda değil önceki gibi birlik kalmadı aralarında babam o zamanlar 20li yaslardaymis babanemde okuma yazma bilmediği için tapu babamın ustune

Aslında beni uzende para falan istemesi değil babamın onca emeğinin hiçe sayılarak sen hiç birşey yapmasın denilmesi yoksa halami haksız bulmuyorum tabiki hakkıdır keşke babam da olsa hemen çıkarıp vercek adam.ama yok adamın durumu ortadayken baskı yapıyor babanemde her ay maaş alıyor azcik destek olsa ev giderlerine adam gene yapicam diyor ama babanem.yer içer ne elektrik ne su ne market ne pazar maaşını aldığı gibi sosyete pazarlarında üstüne babamdan harçlık bile ister
Babaanne de az değil haa.. Kocası ölmüş, atmış kendini oğlunun yanına.. Ekmek elden su gölden usulü... Önce kızını düşünmemiş temel attırırken. Şimdi hak kavgasında onun yanında duruyor güya... Vardır bir hesabı...

Babanın halanız üzerinde emeği yokki.
Varsa da 1 ev parası değil.
Yada o arsanın 4 te biri kadar değil.
Babanız ve erkek kardeşleri kendilerine çalışmış, kendilerine yapmış.
Kızın da hakkinin üzerine yatıp yapmışlar bunu.
Babanız onun bunun düğün borcunu ödeyeceğine, herkese hakkını verip, kendi evini kendi alsaymış madem..
Halanız haklı, yıllardır sizin oturduğunuz evde, lutfetmissiniz gibi oturmak istemiyor.
Yapacak olduğunuz, arsanın değeri konulup, 4 te hakkı neyse halanıza vermek.
Babanızın parası yokken amcalarınızın yokuşa sürmesi de çok ayıp.. babaanneniz ikna etsin oğullarını.
Babanız da senet yapsın. Ölüm hak. Borcu bir yazılı olarak kalsın..
Dedem öldüğünde halam çok küçülmüş annemle babam büyütmüş evladı gibi emeği çok tabiki ama burda yaz yaz anlatamam

Aynen öyle malesef şu an herkes evlendi barklandi kimse kimsenin umrunda değil önceki gibi birlik kalmadı aralarında babam o zamanlar 20li yaslardaymis babanemde okuma yazma bilmediği için tapu babamın ustune
Tapunun babanızın üstüne olması süper. Çünkü kardeşlerinin de tapusu olsaydı, muhtemelen halanızın hakkının üstüne yatarlardı. Verdikleri yokuşa sürme sinyali buna işaret çünkü. Babanız evden çıkmayı göze aldığına göre, düzenini değiştirmekten korkmuyor. O zaman o arsa, evle birlikte satılsın. Halanıza hak ettiği pay verilsin. En temizi böyle olacak gibi. Diğer 2 kardeş muhtemelen buna karşı çıkacaklar ama şu zamana kadar kardeşlerinin hakkını gasp ettiklerine saysınlar.

Zamanında babanem evlenecek diye düşündüğü için bir hak görmemiş ona simdi yetim hakkı yiyorsun doye babamı darliyor adam herşeyi denedi maddi durumu çok iyi olmadığı için kendi oturduğu daireyi vermek istiyor hani babanem yetim hakkı diye bağırdığı için yoksa babam olsa para verme taraftarı bizde destek olmak istedik ama kabul etmiyor
Babanız halanıza evi verip kiraya çıkabilecek durumdaysa niye halanıza yardım etme seçeneğini kabul etmiyor

Şimdi babanız evden çıksa , bu sefer abisini evden çıkaran konumuna düşecek halanız. Bende olsam o şıkkı elerdim açıkçası.

Tapunun babanızın üstüne olması süper. Çünkü kardeşlerinin de tapusu olsaydı, muhtemelen halanızın hakkının üstüne yatarlardı. Verdikleri yokuşa sürme sinyali buna işaret çünkü. Babanız evden çıkmayı göze aldığına göre, düzenini değiştirmekten korkmuyor. O zaman o arsa, evle birlikte satılsın. Halanıza hak ettiği pay verilsin. En temizi böyle olacak gibi. Diğer 2 kardeş muhtemelen buna karşı çıkacaklar ama şu zamana kadar kardeşlerinin hakkını gasp ettiklerine saysınlar.
Babam satmayı bile düşündü bu sefer babanemde diyor ki babanizdan hatıra o yokuş yapıyor

Babanız halanıza evi verip kiraya çıkabilecek durumdaysa niye halanıza yardım etme seçeneğini kabul etmiyor

Şimdi babanız evden çıksa , bu sefer abisini evden çıkaran konumuna düşecek. Bende olsam o şıkkı elerdim açıkçası.
Almıyor almıyor o istiyorki hepsi toplasın 3 5 neyse versin adamın eli kolu bağlandı halam kiraya çıktığı zamn babam neredeyse bütün esyasino aldı zaten

Babam satmayı bile düşündü bu sefer babanemde diyor ki babanizdan hatıra o yokuş yapıyor
Hatıra mı? Ne abuk bir bakış açısı. Küçücükken babasını kaybetmiş bir kız çocuğunun hakkını değil de, adamın ölümünden sonra alınan bir toprak parçasını görüyorsa gözleri, Allah akıl fikir versin. Hatıralar kafamızın içindedir, yaşanmışlıklardır, anısı olan şeylerdir. O toprak parçası bunların hangisine sahip?

Zaten mevzu çözülecek gibi değil en azından 2 3 sene kadar babam şu an abimin düğün borçlarını ödüyor kredisi var bitince hemen tekrar çekip halama vericek sanırım anca o zman sular durulcak

Hatıra mı? Ne abuk bir bakış açısı. Küçücükken babasını kaybetmiş bir kız çocuğunun hakkını değil de, adamın ölümünden sonra alınan bir toprak parçasını görüyorsa gözleri, Allah akıl fikir versin. Hatıralar kafamızın içindedir, yaşanmışlıklardır, anısı olan şeylerdir. O toprak parçası bunların hangisine sahip?
Babanem 75 80 yaşlarında ama fena boraz iste kendince konuşuyor oyle baba hatırası köyde kaldo zaten burada hatıra yok ki sadece köydeki satılan tarla parası ile alındı ya hatıra dediği o

Hala haklı bence
Halami haksız bulmuyorum zaten ama durumlar ortadayken bu kadar darlamak doğru mu bilmiyorum zaten ben onlar8n mal.davasina karışamam haddim değil ortada üzülen bir adam var sunduğu çözümler kabul edilmiyor elinden de bisey gelemiyor şu an için ama.eminim ilerde birşey yapar babamın üzülmesi beni biraz etkiledi o yüzden hani iç dökmek maksat

Arsa üzerine kurulu 3 daireleri olduğu için erkek kardeşler payını almış, kız kardeş payını alamamış. Evlerin yapım parası erkek kardeşlerin cebinden ödenmiş. Doğru anladım değil mi? Bu durumda kız kardeşe arsadan payına düşen nakit para verimeliydi. Bunca sene verilmemiş. Kadın boşanmış ve bir de kızı var, hakkı olan parayı istiyor. Borçlar var diyorsunuz da kadının hakkı seneler önce arsayı alan 3 erkek kardeş tarafından ödenmeliydi. 4. kat çıkılamadı demek bir bahanedir, niyeti olan parasını verirdi. Bunca senedir mirastan hakkını alamamış. Şu anda ihtiyacı var. Halanız haklı.

Halami haksız bulmuyorum zaten ama durumlar ortadayken bu kadar darlamak doğru mu bilmiyorum zaten ben onlar8n mal.davasina karışamam haddim değil ortada üzülen bir adam var sunduğu çözümler kabul edilmiyor elinden de bisey gelemiyor şu an için ama.eminim ilerde birşey yapar babamın üzülmesi beni biraz etkiledi o yüzden hani iç dökmek maksat
Babanın sundugu cozum kalıcı degıl. 3 daıre satılıp bence 4 e bölünmeli.

Dedenizin köydeki arsaları satılıp, yaşadığınız yerde arsa alındıysa o arsa ve bina 4 kardeşinde malıdır. Neden haksız buldunuz anlamıyorum. Kadın diye mirasa layık mı görünmüyor? Babanız evlendirdiyse diğerlerinide evlendirmiş onlara neden daire verildi peki? Halanız haklı.

Back
X