- 14 Nisan 2019
- 2.155
- 5.691
- 88
- 32
Babannem sattirmiyor apartmaniBabanın sundugu cozum kalıcı degıl. 3 daıre satılıp bence 4 e bölünmeli.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Babannem sattirmiyor apartmaniBabanın sundugu cozum kalıcı degıl. 3 daıre satılıp bence 4 e bölünmeli.
Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum![]()
Halami haksız bulmadım sadece zamanında babanem benim bir kızın var diye düşünmemis ona gore ev bark kurulmamış simdi babamın paraso yok diye yetim hakkı yiyorsun diyor toplu param olunca vericem anne diyor babam ama.babanem sen gecinemessin sen mutlu olamassin yetim hakkı yiyorsun falan diyor babam da üzüntüden ne yapicak bilemiyorDedenizin köydeki arsaları satılıp, yaşadığınız yerde arsa alındıysa o arsa ve bina 4 kardeşinde malıdır. Neden haksız buldunuz anlamıyorum. Kadın diye mirasa layık mı görünmüyor? Babanız evlendirdiyse diğerlerinide evlendirmiş onlara neden daire verildi peki? Halanız haklı.
Haksız bulmadım bende zaten alması taraftarıyım çok zor.zmaanlar geçirdiler herkesin maddi gücü bir olmuyor kendilerini yeni toparladilar biraz zamana ihtiyaçları var şu an para verebilmek için zamanında sahip cikilmamos kıza babanem.nasilsa evlenip gidecek diye düşünmüş bir kızım var dememişhalanız haklı. buna ecrimisil hakki denir hukukta. niye haksız buldunuz 3 oğlan 3 evi alıvermiş olan halaya olmuş. bakmış diyorsunuz bakacak tabiki yabancimi abileri sonuçta. o evlerde halanizinda hakkı var dava açsa ecrimisil hakkını talep edebilir ve ödemek zorunda kalırsınız. en güzeli her ay ecrimisil bedeli verin 3 kardesde
Babaanneniz düşünmemiş tamam o zaman babanız düşünseymiş. Kadın çocuğuyla bir başına kalmış ve hakkı olanı istiyor. Babanızın ‘param yok toplu param olunca vericem’ demesi oyalama gibi açıkcası. Belkide hiç olmayacak toplu parası. En mantıklısı binanın satılıp 4 e bölünmesidir.Halami haksız bulmadım sadece zamanında babanem benim bir kızın var diye düşünmemis ona gore ev bark kurulmamış simdi babamın paraso yok diye yetim hakkı yiyorsun diyor toplu param olunca vericem anne diyor babam ama.babanem sen gecinemessin sen mutlu olamassin yetim hakkı yiyorsun falan diyor babam da üzüntüden ne yapicak bilemiyor
Zamanında babanem evlenecek diye düşündüğü için bir hak görmemiş ona simdi yetim hakkı yiyorsun doye babamı darliyor adam herşeyi denedi maddi durumu çok iyi olmadığı için kendi oturduğu daireyi vermek istiyor hani babanem yetim hakkı diye bağırdığı için yoksa babam olsa para verme taraftarı bizde destek olmak istedik ama kabul etmiyor
Sizi anlıyorum da o Onların vicdani sorumluluğu zaten.Dedem öldüğünde halam çok küçülmüş annemle babam büyütmüş evladı gibi emeği çok tabiki ama burda yaz yaz anlatamam
Evet babanem biraz fena ve annem bakıyor kendisine babamlarla yaşıyor yaniFarkindaysaniz ortalığı babaanneniz baştan karıştırmış ve hala karıştırıyor. Merak ettim. Babaanneniz su anda kimin yanında yaşıyor? Ve şunu da eklemek iserim: Amcalariniz işi yokuşa sürüyor belli. Hala halanizin hakki calinmaya devam ediyor. Bence halaniz dava açmalı. Sonumda o olacak. Babanizin niyeti kötü değil. Orasini anladık. Ama kadin hakkını konusarak alamayacagi ha burdan belli.babaannenize de bir çift lafım olurdu da neyise. Onun hesab günü de gelir
Sknti halamin mal istemesi değil bende verilsin diyorum zaten kendimde kız çocuğuyum benimde başıma gelebilirdi ama babamın zamana ihtiyacı var onca zor zamandan sonra yeni nefes aldı babamSizi anlıyorum da o Onların vicdani sorumluluğu zaten.
Halanızı büyütmüş diye halanız babasindan kalan hakkını vermiş değil.
evi mütehite verin, 4 daire yapsın...Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum![]()
Bir kac mutahit istedi arsanın değerine göre veriyoz demişler 3 bucuk daire vermiş gene ara görüşüyor babam ama babanem.iste hep arıza o kadar emekle yaptık yiktircazmi diyor kadın bir kaşık suda bogmalikevi mütehite verin, 4 daire yapsın...
her kafadan ayrı ses var, baban en büyük, o ne derse o olsun...Bir kac mutahit istedi arsanın değerine göre veriyoz demişler 3 bucuk daire vermiş gene ara görüşüyor babam ama babanem.iste hep arıza o kadar emekle yaptık yiktircazmi diyor kadın bir kaşık suda bogmalik
hakli halan, madem babadan kalanla yapilmis onunda hakki.Zamanında babanem evin temeli atılırken uyduruktan temel attirmis 4cu katı çıkamadılar babamda kendi oturduğu yeri halama vermek istedi halam istemedi yani onu hiçe saymış değiller sadece ne dese halam istemiyor ortak noktada buluşmuyir sonrada yetim hakkı diye yaygara yapiyir
Normalde öyle olmalı ama benim babam cok.merhametli vicdanlı asla höyt diyor yumruğu masaya vuramaz ondan yükleniyorlar zaten ama yakın zamanda toplasilcak konusulcak bakalimher kafadan ayrı ses var, baban en büyük, o ne derse o olsun...