Tatlı Tarifi Halamın Meşhur Şekerparesi (Resimli)

frambuaz

SIKINTI ve MUZ KABUĞU
Kayıtlı Üye
18 Kasım 2008
4.217
25
358
İrmikli şekerparelere taş çıkarır!!

Önce şerbeti hazırlayın
Şeker ve suyu tencerede kaynatın
Kaynamaya başlayınca birkaç damla limon suyu ekleyin.
2-3 dakika kaynadıktan sonra ocaktan alın, soğumaya bırakın.

Hamur:
125gr yumuşamış margarin
4 bardak un
1,5 bardak pudra şekeri
2 yumurta
1 çay bardağı sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbet:
4 bardak şeker
5 bardak su
Birkaç damla limon suyu

Hamur için gereken bütün malzemeleri karıştırıp yoğrun.
Elinizle mekik şekli verin.
Dilerseniz bir yumurta sarısını üzerine sürmek için ayırabilirsiniz.
Fırında 190derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine şerbeti soğuk dökün.
PÜF NOKTASI: Şerbetin soğuk, kurabiyelerin sıcak olması gerekiyor. Şerbeti döktükten sonra tepsinin üstünü başka bir tepsiyle kapatın ki şerbeti iyice içine çeksin.

Canim çekti giiiii !!!! Ellerine saglik, bugün yaparim, resmini çekip koyarimcokacimcoook:CüvCüv:

Evet sekerim, dedigim gibi dün yaptim ve güzel oldu. Ama ben 4 SB un'dan fazla kullandim. Ve bence serbeti biraz fazla geldi gibi. Üzerine ceviz koydum ben. Ama yinede tadi ve görünüsü hos. Bu tabaga yan komsuma götüyordum, tabaga bende kalmisti, bos gitmesin dedim. Buyurun resminiii cokacimcoook

çok güzel görünüyo ayrıca sizde çok iddialısınız
mutlaka deniycem.
sonunda yorumumu yaparım.
Teşekkürler canım. Bekliyoruz yorumunu..

Şerbetini çekmesi kullandığmız unla alakalı galiba.. Aslında sen fazla da un kullanmışsın ama..
Neyse yine de beğenmene sevindim.. kaydirigubbakcemile5

Mecbur unu fazla kullandim çûnkü hamuru civik geldi. Margarin eritip koydum hatam ordaymiydi acaba?

elinize sağlık canım çok güzel görünüyor ama bişey merak ettim geneldede öyledir diye bilirim siz hiç irmik koymuyormusunuz buna sade unlada tadı güzel oluyormu acaba

elinize sağlık canım çok güzel görünüyor ama bişey merak ettim geneldede öyledir diye bilirim siz hiç irmik koymuyormusunuz buna sade unlada tadı güzel oluyormu acaba

Evet canm çoğunlukla irmikli olur şekerpare ama bu da en az onlar kadar lezzetli.. Denersen yorumlarını beklerim..

Konuyu açan arkadaşa birşey sormak istiyorum. sizin yaptığınız şekerpare resimden sert gibi duruyor. diğer yorumcu arkadaş daha fazla un koymuş ama onunki yumuşak gibi duruyor. ben yumuşak ağızda dağılan şekerpare istiyorum nasıl yapabilrim acaba

Canım bu şekerpare dediğin gibi ağızda dağılıyor. Yanlız benim fırınım turbo, onun için üzerini kurutuyor pişirdiğim şeylerin. Bu yüzden sert gibi görünmüş olabilir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…