• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halamin oğlu ve ben

Hala dinen caiz, cahillik falan değildir diyenler var, kafayı üşüteceğim. Bu millete bir şey anlatamazsın kardeş. Bilim diyorum, kaynımda da var diyor, sağlık diyorum, dinen caiz diyor, hasbinallah!
Evet canım cahilliktir, bencilliktir, bile bile sakat doğuma davetiye çıkarmak cahilliktir! Başka türlü açıklayamayacağım, yoksa bir insan evladının engelli olmasını nasıl isteyebilir ki?

dinen caiz olması bunun düşünmeden yapılabilirliği anlamına gelmez.ha sanki dine çok uygun yaşıyoruz ya orası da ayrı.bile bile lades demek cahillik değil onun daha da ötesi bir şeydir.

evet bir şeyler anlatmak çok zor anlatınca he ben aptalım sen çok zekisin ya gibi komik cevaplar alıyosun :KK53:

Neden gorulmez bacim...
Akraba evliligi yaptim kan uyusmazligimiz vardi...
Su an cok sukur 8.5 aylik bir sehzade annesiyim sagligida masaallah yerinde ...
Pardon şimdi farkettim sehzade annesiymissiniz
haliyle esiniz sultan ,padişah

Bizim sulalede de hükümdar olsa biz de dışarıya gitsin istemezdik

Ben de evlenirdim o durumda. Beni gecin babam bile evlenirdi

akraba yada değil kendi isteğinle evleniyorsun sonuçta . akraba evliliğinden sadece cocuklar engelli doğmaz aralarında hiçbi akrabalık kan bağı olmayan çiftlerinde engelli çocukları oluyor. akraba evliliği aynı genlerden olunduğu için bi rahatsızlık olduğunda bunun çocukta görülme ihtimali daha fazla olur. çocuk sahibi olmayı düşündüğünüzde gerekli testlerinizi yaparsınız ona göre önleminizi alırsınız. bilim okadar ilerlemişken herşeyin bi çaresi var. siz tedbirinizi alırsınız eğer olacağı varsada olur zaten akraba evliliği diye illaki engelli çocuğunuz olacak diye bişey yok

akraba yada değil kendi isteğinle evleniyorsun sonuçta . akraba evliliğinden sadece cocuklar engelli doğmaz aralarında hiçbi akrabalık kan bağı olmayan çiftlerinde engelli çocukları oluyor. akraba evliliği aynı genlerden olunduğu için bi rahatsızlık olduğunda bunun çocukta görülme ihtimali daha fazla olur. çocuk sahibi olmayı düşündüğünüzde gerekli testlerinizi yaparsınız ona göre önleminizi alırsınız. bilim okadar ilerlemişken herşeyin bi çaresi var. siz tedbirinizi alırsınız eğer olacağı varsada olur zaten akraba evliliği diye illaki engelli çocuğunuz olacak diye bişey yok

işte daha önceki mesajları okursanız biliminde göremediği rahatsızlıklarda olduğunu görürsünüz. doğumdan sonra anlaşılan

Dünya ne güzel çiçekler böcekler falan... Bilim almış başını gitmiş, hadi hepimiz kuzenlerimizle evlenelim. Lay lay lom...:KK37::KK37:

hatta bir doktor arkadaşımız yazmış. bazı rahatsızlıkların anlaşılmadığını bir yorumunda

işte daha önceki mesajları okursanız biliminde göremediği rahatsızlıklarda olduğunu görürsünüz. doğumdan sonra anlaşılan

oky beni banlasana darlandım bacım :KK53:

halamın kızı işitme engelli bilim bunu anne karnında çözememiş ne yapıcaz şimdi?

neden mi işitme engelli? halam kuzeniyli evlendiği için..3 çocuğu daha var onların birşeyi yok ama kızını feda etti bu evliliği işte.ne diyelim şimdi eltimin,kaynımın bıdısının dıdısı da kuzeniyli evlendi bi sultan iki şehzade doğurdu koyverin gitsin mi diyelim?

dinen caiz olması bunun düşünmeden yapılabilirliği anlamına gelmez.ha sanki dine çok uygun yaşıyoruz ya orası da ayrı.bile bile lades demek cahillik değil onun daha da ötesi bir şeydir.

evet bir şeyler anlatmak çok zor anlatınca he ben aptalım sen çok zekisin ya gibi komik cevaplar alıyosun :KK53:
Bir de engelli çocuk olursa akraba evliliğinde bu da kader oluyormuş. Şiddete karşıyım ama valla ben de çileden çıkacağım az kaldı.
Nasıl kader ya hu, elinle yapıyorsun her şeyi, kafana silah mı dayadım da gittin kuzenine yapıştın? Üstüne de çocuk yaptın, o da engelli oldu, buna da kader diyip sıyrıldın. Oh ne güzel ya!
Bu kader yanlış anlaşılıyor ve bence suçları örtmek için kullanılıyor.
Bir kere hadi müslümanlık da dahil bütün dinler iyiyi güzeli öğütler. Hiçbir din sakat doğuma eyvallah demez. Dinler insanların insanca, düzgünce yaşaması için, kısacası toplumsal kontrol için vardırlar. Zaten müslümanlıkta da tevekkül vardır, bu da sen üstüne düşeni yap, gerisini yaratıcıya havale et demektir.
Yani işte dinen de yapılan yanlıştır. Hadi bakalım buna da diliniz çıkacak mı?

Muhteşem Yüzyıl'da geebeeyim diye gezen Hürrem geldi gözümün önüne bir anda:KK70:
Ay neyse konuyu dağıtmayayım.

Akraba evliliğinde sakat doğumlarla ilgili olan bu "kıfsmet" algısını niye diğer yerlere de uyarlamıyoruz merak ediyorum. Emniyet kemeri takmayalım mesela, kısmet ne de olsa, belki ölmeyiz? Ne bileyim ben şimdi 10. kattan atlayayım, neticede ölmeme ihtimalim de var? Hem benim dayım emniyet kemeri takmaz ama hiç trafik kazasında ölmedi!!

oky beni banlasana darlandım bacım :KK53:

halamın kızı işitme engelli bilim bunu anne karnında çözememiş ne yapıcaz şimdi?

neden mi işitme engelli? halam kuzeniyli evlendiği için..3 çocuğu daha var onların birşeyi yok ama kızını feda etti bu evliliği işte.ne diyelim şimdi eltimin,kaynımın bıdısının dıdısı da kuzeniyli evlendi bi sultan iki şehzade doğurdu koyverin gitsin mi diyelim?
anam ban yetkim yok.
sadece konu kapatabilirim. oda kurallarına uyulmazsa. dine giderse vs :)
koyvermeyelim bencede.
risk kötüdür.
riskin, yüzde kaç olduğuda önemli değildir nedenmi.
o risk , o kişide kendini gösterdiği an yüzde yüzdür. .ona vurmuştur ve evet artık sonuç yüzde yüzdür

Muhteşem Yüzyıl'da geebeeyim diye gezen Hürrem geldi gözümün önüne bir anda:KK70:

Akraba evliliğinde sakat doğumlarla ilgili olan bu "kıfsmet" algısını niye diğer yerlere de uyarlamıyoruz merak ediyorum. Emniyet kemeri takmayalım mesela, kısmet ne de olsa, belki ölmeyiz? Ne bileyim ben şimdi 10. kattan atlayayım, neticede ölmeme ihtimalim de var? Hem benim dayım emniyet kemeri takmaz ama hiç trafik kazasında ölmedi!!
Trafik kemeri takmamak caiz miymiş onu araştırmak lazım önce.

Genelde görülmez demek istemiştim. İhtimal düşüktür. Allah bağışlasın bebeğinizi, sağlıkla büyüsün de bunu büyük bir başarıymış gibi göstermeyin lütfen. Ben de akraba evliliği çocuğuyum, dışardan bakınca gayet sağlıklıyım ama bünyede bir ton genetik hastalık taşıyorum. Anneme ve babama da çok kızıyorum böyle bir evlilik yaptıkları için.
Evet bir de o var, çocuk taşıyıcı çıkabiliyor testler yapıldığında anlaşılır. Hastalıkların sonraki nesillere daha rahat aktarılma yöntemi bu akraba evliliği. Bir nevi kendi kendini yok eden organizmalar gibiyiz :D
Neden gorulmez bacim...
Akraba evliligi yaptim kan uyusmazligimiz vardi...
Su an cok sukur 8.5 aylik bir sehzade annesiyim sagligida masaallah yerinde ...
Ne kadar iyi bir şey yapmışsınız tebrik ederim. 1 çocuk yetmez en az 4 çocuk yapın.

:KK70::KK70::KK70::KK70:

Dünya ne güzel çiçekler böcekler falan... Bilim almış başını gitmiş, hadi hepimiz kuzenlerimizle evlenelim. Lay lay lom...:KK37::KK37:

Ben sephorayla sana çok üzülüyorum shot. Yemin ederim çile cekiyosunuz . Bi de bikmadan cizginizi bozmadan anlatmaya çalışıyorsunuz. Hitap etmeye calistiginiz kitle de gelenekci insanlar. Allah'tan ic anadolu genleri taşıyorum da sabit fikirlilige yatkın yönlerim var . Valla Allah yardimciniz olsun

Ben sephorayla sana çok üzülüyorum shot. Yemin ederim çile cekiyosunuz . Bi de bikmadan cizginizi bozmadan anlatmaya çalışıyorsunuz. Hitap etmeye calistiginiz kitle de gelenekci insanlar. Allah'tan ic anadolu genleri taşıyorum da sabit fikirlilige yatkın yönlerim var . Valla Allah yardimciniz olsun
Ben de güneydoğu geni taşıyorum be cicim. Akraba evliliğine yatkınım ama olmuyor, kabullenemiyorum, aklım almıyor. Biz defalarca kez anlatalım da 10 kişiden birinin bile aklına kurt düşse iyidir...

Şehzade anası, Gözde Sultanım, tebrik ederim, soyunuzun devamı artık garanti!
İlkinde sorun çıkmamış olabilir, ama diğer bebeklerde çıkmayacağı anlamına gelmiyor.
Bir tanıdık öz kuzeniyle evlendi, ilk 2 kızında bir şey yoktu. 3. bebeği, yürüyemiyor, konuşamıyor, zihinsel olarak da engelli.

kızlar şimdi
din gelenekler Allah ahiret cennet cehennem var ucunda akaraba evliliği helal mı diyelim
yok din helal kılsa bile olmaz o eskidendi ilim var bilim var dünyada diğer insanlar var bu saçma mı diyelim
yoksa ikisinin arasında yoz bir kültürden mi olalım?
unutmayalım
akraba evliliği
kardeş öldükten sonra yengeyle evlenme
kızların mirastaki haklarının 2 ye 1 olması
4 eş erkeğe
bunların hepsini dinimiz kabul etmiş helal kılmıştır

Back
X