• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halamin oğlu ve ben

Çevreniz akraba evliliğinin normal karşılandığı, yaygın olduğu bir çevre ise kimse bir şey demez.

Benim çevremde misal çok yadırganır kuzenle evlenmek. Çevremi bırak annemler izin vermez en başta.

Birincisi, insanlar neden hala bu devirde tanisarak evlendiklerini saklar ve "görücü usulü" oldu der, buna hic anlam veremem.
Ikincisi zaten sözünüz olmus. Insanlar ne desin. Akraba evliligine karsi olan var olmayan var. Hayat sizin hayatiniz.
Biri birsey derse, sevdim diyin, aciklama yapmak zorunda da degilsiniz aslinda.
Akraba evliligine sahsen karsiyim. Ama cevremde evlenenlerede birsey demem, tebrik eder gecerim.
Size yanlis birsey diyen olursa, onun ayibi olur.

Bence bu kadar abartmaya gerek yok illaki kuzen kardestir denmez tabiki Allahin izniyle evlenirsin ben kayinvalidem ve kayin babam amca cocuklari 3 cocuguda gayet saglikli kaderin onune gecemezsin

Ben eskiler kuzenleriyle evleniyor diye biliyordum, sizi duyunca şaşırdım biraz, demek ki hala devam ediyor bu durumlar.... Hayırlısı olsun. insanlar dünya kadar şey söyler. Aldırmayacaksınız. İnsanlara göre yaşarsak, yandık yani

Bence bu kadar abartmaya gerek yok illaki kuzen kardestir denmez tabiki Allahin izniyle evlenirsin ben kayinvalidem ve kayin babam amca cocuklari 3 cocuguda gayet saglikli kaderin onune gecemezsin
Yapmayin lütfen . Ileride doğacak çocukların hakkına girmek bu. Kimse bu hakka sahip değil. Çok büyük vebal

Ortada dert yok sıkıntı yok
hala oğlu dayı kızı teyze bilmem nesi var sadece.

Yapmayin lütfen . Ileride doğacak çocukların hakkına girmek bu. Kimse bu hakka sahip değil. Çok büyük vebal
Bizde genetik ve tıp konuları "yaptık oldu" olarak çalışıyor.
Yani bilim ne derse desin, bizim tanıdıklarda sorun yoksa öyle bir sorun olmuyordur.

İnşallah sakat çocuklarınız olmaz 2015 yılımdayız akraba evlılıklerının ne sonuclar dogurdugu ilk okuldakı cocuklar biliyor

Etraftakiler neder diyince tabiki dinen değerlendirme yapmak gerekir.haram bi durum söz konusu değil bunu yazmak şstedim.tabi çocuklardaki sakaklık olasılığını düşünmek lazım ama illede olur diye bişey yok
akraba olmayanlardada olabiliyor.

"Alıngan olmayın" bundan sonra geriye hiç bir sorun kalmasın, düz mantık şimdiye kadar her şeyi halletmiş ikiniz için nasıl olsa.

Evet riskli ama illaki olacak olmayacak diyemeyiz belki baskasuyla evlense engelli cocugu olacak belkide kuzeninde onu bilemeyiz.. dogmamis cocuga don bicmek gibi birsey bu yapilan yorumlar

Bilim doğum kusurlarinin 10 kat arttirdigini söylediği bir konuda "amaaann boşver" demek hic doğru değil.

Bu hamilelikte Allah büyük diyerek kutu kutu ilaç içmek gibi... Bile bile tehlikeye yurunmez...

Her çocukta olacak diye bir şey yok ancak belirtilen rakamlar çok ciddi ve kimse bu riski "bile bile" almamali!!!

Yani bilim ne derse desin, bizim tanıdıklarda sorun yoksa öyle bir sorun olmuyordur.

Benim bir arkadaşım da bazen alkolluyken araba kullanıyor. Eşini de dovmuyor. Demek ki alkol tüm kötülüklerin anası değilmiş

Ben olmuyor demiyorum olmayabilir diyorum lutfen kelimelerimi dogru yorumlayin baxi seylerin onune gecemezsin kuzeniyle evlenmez baskasiyla evlenir engelli cocugu olur ona ne diyelim peki?

aynen öyle..msjınız çok güzel.

ben bu konuda çok hassasım dediğim gibi özel çocuklarla çalışıyorum ve bir tanesinin bile sırf bu sebeple öyle olduğunu bilmek canımı çok acıtıyor.sonuçta bu bir seçim ve akraba evliliğinin sonuçlarıyla ilgili konferanslar bile yapılıyor insanlar bilinçlensin diye.

ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi evet o risk herkeste var ancak tedbirsiz tevekkül olmaz.

Evet riskli ama illaki olacak olmayacak diyemeyiz belki baskasuyla evlense engelli cocugu olacak belkide kuzeninde onu bilemeyiz.. dogmamis cocuga don bicmek gibi birsey bu yapilan yorumlar
Ya olur mu ? Mantıklı mi bu dediğiniz . Kanıtlanmış bir şey söz konusu .akraba evliliği büyük oranda sakat doğuma yol açıyor. Önce tedbir denilir. O zaman yola atlayalim sagimiza solumuza bakmadan. Belki ölmeyiz? Ya da ona kalırsa kaldirima çıkınca da araba carpabilir diye mi kendimizi avutalim

Bu zamanda akraba evliliğine anlam veremiyorum. Eski zamanları anlarım, her toplum önce kendi içinde evlenmiş doğal olarak. Neticede başlangıçta 2 insan vardı. Ama sene 2015, nüfus olmuş 7 milyar; başka adam mı kalmadı sorusu kafamda yankılanıp duruyor. Kısmet mi desek ne desek bilemedim.

aynen öyle..msjınız çok güzel.

ben bu konuda çok hassasım dediğim gibi özel çocuklarla çalışıyorum ve bir tanesinin bile sırf bu sebeple öyle olduğunu bilmek canımı çok acıtıyor.sonuçta bu bir seçim ve akraba evliliğinin sonuçlarıyla ilgili konferanslar bile yapılıyor insanlar bilinçlensin diye.

ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi evet o risk herkeste var ancak tedbirsiz tevekkül olmaz.
Komferansla vs. Olacak is değil. Yasaklanmali nikah yok hükmünde sayilmali. Bana kalırsa" kasten yaralama " olarak değerlendirilmeli böyle aileler. Çok korkunç bir şey bu

Ya olur mu ? Mantıklı mi bu dediğiniz . Kanıtlanmış bir şey söz konusu .akraba evliliği büyük oranda sakat doğuma yol açıyor. Önce tedbir denilir. O zaman yola atlayalim sagimiza solumuza bakmadan. Belki ölmeyiz? Ya da ona kalırsa kaldirima çıkınca da araba carpabilir diye mi kendimizi avutalim

Yahu ne diyotum riskli bende kuzenlerimi kardes gibi bilirim evlilik sacmadir.. Ama evlenecek birisinede kesin bebegin sakat olur evlenme diyemem cunku hic birseyin kesinligi yok olasiligi vardir

Back
X