• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halamin oğlu ve ben

Iste o a dini bilgisizlikten kaynaklaniyor, yada inancsizliktan. Inanmayani anlarim, zaten inanmiyor. Ama Kuran'i kendine kitap olarak secmis insanlarin, bu ise bu denli karsi cikip insanlara cahil muamelesi yapmak asil kendi cahilliklerini gösterir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) evlenmis diyorum, ötesi var mi.
Ha riskli oldugunuda kabul ediyoruz, bunun aksini iddia edemeyiz. O yüzdende tercih etmiyor bazi insanlar, bazilarida benim gibi kardes olarak görüyor. Ama nikah düsüyor, bunu diyorum.
anliyorun arkadasim, haklisin..
yalniz biz ban yiyecez simdi debelenirken :KK53:

akraba evliligini kisisel olarak uygun gormeyen, tercih etmeyen kisileri anliyorum da, sirf marjinallik olsun diye 'aa bence cok cahilce' diyenler komik geliyor.. bi cok akraba evliligi biliyorum, cahil filan da degiller :KK53: (yine diyorum, annem babam akraba degil, ben de akrabayla evlenmedim)
kabul etmemek ayri, insanlara bu cirkin yaftalar (cahil, kardesinin koynuna giriyor :KK57: vs) ayri, sanki ortada fuhus yada baska bi ahlaksizlik var.. hos degil..
Bilmiyorum bana ithafen mi yazdınız bu yorumu ama ben marjinallik olsun diye cahilce demedim. Şimdi burada uzun uzun anlatmayacağım genetik faktörün önemini, bunlar zaten artık herkesin bildiği şeyler. Ben ileride doğacak çocukları düşünmek gerektiğine inanıyorum.
Ayrıca onca insan varken insanın kuzeniyle evlenmesi de evet bana çok tuhaf geliyor. İster marjinallik deyin ister orjinallik.

.

yazdığın iki mesaj için yorum yapıyorum.Sakat doğumlarla kan uyuşmazlığı arasında hiçbir bağlantı yok.Kan uyuşması bambaşka hatta kan uyuşması duzenli kontrol edilirse genelde sıkıntı cıkarmaz ama konumuzla hiçbir alakası yok
ikinci mesajda esler arası kan uyuşmazlığı ve bununla ilgili çalışmalar demişşisiniz.tek tip kan uyuşmazlığı var takıp ettigimiz o da sizin bahsettiğiniz hepimizin bildiği.bir konu hakkında hele ki sakat doğum gibi onemli bir konu hakkında yeterince bilginiz yoksa yanlış yönlendirme yapmayın.O insanların yaşadığı travmalara sahit oluyorum ben bir süredir inanın kimsenin de başına gelmesini istemem ama biziim de bilinçli olmamız lazımKi konu akraba evliliğiyse önlem alırsan al yine de sorunoluyor

Siz doktorsunuz elbette daha iyi bilirsiniz, birsey demiyorum. Ama söylediginizden farkli birsey söylemedim,. Belki yanlis ifade ettim. Siz tibbi acidan bakyorsunuz olaya, dogal olarak. Zaten akraba evliliginden birsey olmaz demiyorum. Oluyor, sahit oluyoruz ama mesele "caiz" degil meslesi. Ben farkli acidan bakiyorum, siz farki acidan.

Bilmiyorum bana ithafen mi yazdınız bu yorumu ama ben marjinallik olsun diye cahilce demedim. Şimdi burada uzun uzun anlatmayacağım genetik faktörün önemini, bunlar zaten artık herkesin bildiği şeyler. Ben ileride doğacak çocukları düşünmek gerektiğine inanıyorum.
Ayrıca onca insan varken insanın kuzeniyle evlenmesi de evet bana çok tuhaf geliyor. İster marjinallik deyin ister orjinallik.
sizi hedef almamistim, genel konustum, kisilere ve yorumlara saldirma huyum yoktur.. o yorumumda da akraba evliliginden farkli bsyi konustum..

Valla siz ister kabul edin ister etmeyin. Haram kilinmamis. Acip bakin Kuran'a. Ama bir cok hoca riskli oldugu icin tercih edilmemesi gerektigini söylüyor. Ha, ben inanmiyorum diyorsaniz, ona birsey diyemem. Inanmiyorsaniz zaten size caiz oldugunu inandiramam.

Valla siz ister kabul edin ister etmeyin. Haram kilinmamis. Acip bakin Kuran'a. Ama bir cok hoca riskli oldugu icin tercih edilmemesi gerektigini söylüyor. Ha, ben inanmiyorum diyorsaniz, ona birsey diyemem. Inanmiyorsaniz zaten size caiz oldugunu inandiramam.[/QUOTE]

Ortada tıbbi veriler varken genetik varken BILIM varken hala caiz mi degil mi tartışması yapılması cok ....... (Kelime bulamadım)

Valla siz ister kabul edin ister etmeyin. Haram kilinmamis. Acip bakin Kuran'a. Ama bir cok hoca riskli oldugu icin tercih edilmemesi gerektigini söylüyor, BILIM'i ve tibbi verileri inkar etmiyorlar.
Ha, ben inanmiyorum diyorsaniz, ona birsey diyemem. Inanmiyorsaniz zaten size caiz oldugunu inandiramam

Insan kuzenine nasil yan gozle bakar ki ? Sizin icinde oyle ama erkek icin daha garip. Ben sizin yerinizde olsam lan acaba ben buna kuzen olarak yaklasirken bu benim hakkimda neler dusunuyodu diye kafayi yerim ve hic guvenmem. Benim babamin kuzeni beni istemisti benden 4 5 yas filan büyüktü.benim sevgilim vardi o siralar istemedim. Sonra o zamanki sevgilim simdiki esim evlendikten sonra gidip kafayi gomdu :D akrabaya yaz gözle bakilmaz diye.

Arkadasin bir derdi yok..
Tazecik uyeligiyle akraba evliligi adi altinda bir konu acip insanlarin tepkisini toplamak butun niyeti..
Yerseniz arkadaslarr..

Herkes hayırlısı falan demiş. İnanamıyorum ya kardeş o bu nası bi zihniyet nası bi miğde. Hangi çağdayız Allahım nolur bitsin şu insanlar miğdem bulanıyor.

Hala,teyze,amca cocuklariyla nasil evlenilr ben hic anlamadim anlamicamda..
Amca baba yarisi
Teyze anne yarisi derler
Halada bisi yarisidir

Dertsiz dertlimisiniz nesiniz
Bi dert goremedim
Alan memnun veren memnun sorun yok

Konuyu dine çekmek istemiyorum ama kuzeninle evlenerek lütfen doğacak çocuklarını ve kendi geleceğini mahvetme.

Dinen caiz denmiş, tamam caiz ama ne kadar etik bu durum? Ne kadar mantıklı?

Zamanında, savaşlardan dolayı erkek nüfus kadın nüfustan azmış. Soyun devamı ve kadınların himayesi için erkeklerin 4 eşle evlenmesi, ya da akraba evliliği meşru kılınmış. Fakat, günümüzde böyle bir mecburiyet yok. Allah bize eğriyi doğruyu ayırt edelim, olayları ve durumları her zamana ve şarta göre değerlendirebilelim diye akıl fikir vermiş. Zeka vermiş, sorgulama, ayırt etme, algılama, değerlendirme bilinci vermiş. Her şeyi caiz diye sorgulamadan, düşünmeden yaparsak, insan olmanın ne anlamı var?

Evet, her durumda bebeklerin sakat olma ihtimali var. Ama akraba evliliğinde bu oran daha fazla. Dini konulara vurgu yapan arkadaşlar tevekkül etmenin önemini bilirler. Belalardan, dertlerden, hastalıklardan, sıkıntılardan kurtulmak adına insan her şeyi yapmalı. Gerisini ise Allah'a bırakmalı. Tevekkül etmeli değil mi?

Ama akraba evliliğine yönelen bir insan, hiçbir önlem almamış demektir. Günümüzde birçok hastalığın nedenlerini, oluşma sürecini, evrelerini bilirken, bir kadın nasıl böyle pervasızca, bilinçsizce böyle bir evlilik yapar? Ya bunu savunanlar, caiz diyenler, garip değil diyenler? Yapmayın Allah aşkına, var mı böyle bir umursamazlık?

Allah korur, yaşayacak ömrün varsa yaşarım deyip, balkondan atlıyor musunuz? Araba çarparsa yine çarpar deyip, otobanda yürüyor musunuz? Kaza olacaksa olur deyip, kırmızı ışıkta geçiyor musunuz? Akraba evliliğinin bu örneklerden farkı ne? Dinen caiz olması mı?

Allah, şartlara ve zamana göre olayları değerlendirelim, kendi akıl ve mantık süzgecimizden geçirelim diye bize zeka vermiş. Bence bu gibi durumlarda aklımızı kullanmalıyız, caiz gibi açıklamalar çok yetersiz kalıyor.

Konu sahibi, hayat senin, tercihler senin. Ama büyük bir hata yapıyorsun. Hem kendin için, hem de doğacak çocukların için. Gözle görülür bir engeli olmasa bile, daha önce arkadaşlarında yazdığı gibi, çocuklarının çok zayıf bir bağışıklık sistemine, ömür boyu sıkıntı yaratacak hastalıklara sahip olma ihtimalleri inanılmaz derecede yüksek. Umarım bu kararından en kısa zamanda dönersin.

Yine de senin için hayırlısı neyse o olsun.

off off vallahi üçüncü offf

diyorum ki olasılıklar birinde düşükken birinde daha yüksek,buna değer mi.kesin konuşmuyorum.aslında boşuna anlatıyorum değil mi?
evet bosuna cunku sadece zeki olan sensin herkes aptal lutfen butun yorumlarımı okurmusun hangınız anlamıyorsun

Birincisi, insanlar neden hala bu devirde tanisarak evlendiklerini saklar ve "görücü usulü" oldu der, buna hic anlam veremem.
Ikincisi zaten sözünüz olmus. Insanlar ne desin. Akraba evliligine karsi olan var olmayan var. Hayat sizin hayatiniz.
Biri birsey derse, sevdim diyin, aciklama yapmak zorunda da degilsiniz aslinda.
Akraba evliligine sahsen karsiyim. Ama cevremde evlenenlerede birsey demem, tebrik eder gecerim.
Size yanlis birsey diyen olursa, onun ayibi olur.

daha mı namuslu olunuyor acaba görücü usülü olunca anaaammm ben yollumuyum kızz :D

Barış Manço'nun "Hala kızı Zehra" şarkısı geldi aklıma sabah sabah...
Allah rahmet eylesin, açıp da dinleyeyim. :KK55:

Back
X