• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

halamin oğlu ve ben

Konuyu dine çekmek istemiyorum ama kuzeninle evlenerek lütfen doğacak çocuklarını ve kendi geleceğini mahvetme.

Dinen caiz denmiş, tamam caiz ama ne kadar etik bu durum? Ne kadar mantıklı?

Zamanında, savaşlardan dolayı erkek nüfus kadın nüfustan azmış. Soyun devamı ve kadınların himayesi için erkeklerin 4 eşle evlenmesi, ya da akraba evliliği meşru kılınmış. Fakat, günümüzde böyle bir mecburiyet yok. Allah bize eğriyi doğruyu ayırt edelim, olayları ve durumları her zamana ve şarta göre değerlendirebilelim diye akıl fikir vermiş. Zeka vermiş, sorgulama, ayırt etme, algılama, değerlendirme bilinci vermiş. Her şeyi caiz diye sorgulamadan, düşünmeden yaparsak, insan olmanın ne anlamı var?

Evet, her durumda bebeklerin sakat olma ihtimali var. Ama akraba evliliğinde bu oran daha fazla. Dini konulara vurgu yapan arkadaşlar tevekkül etmenin önemini bilirler. Belalardan, dertlerden, hastalıklardan, sıkıntılardan kurtulmak adına insan her şeyi yapmalı. Gerisini ise Allah'a bırakmalı. Tevekkül etmeli değil mi?

Ama akraba evliliğine yönelen bir insan, hiçbir önlem almamış demektir. Günümüzde birçok hastalığın nedenlerini, oluşma sürecini, evrelerini bilirken, bir kadın nasıl böyle pervasızca, bilinçsizce böyle bir evlilik yapar? Ya bunu savunanlar, caiz diyenler, garip değil diyenler? Yapmayın Allah aşkına, var mı böyle bir umursamazlık?

Allah korur, yaşayacak ömrün varsa yaşarım deyip, balkondan atlıyor musunuz? Araba çarparsa yine çarpar deyip, otobanda yürüyor musunuz? Kaza olacaksa olur deyip, kırmızı ışıkta geçiyor musunuz? Akraba evliliğinin bu örneklerden farkı ne? Dinen caiz olması mı?

Allah, şartlara ve zamana göre olayları değerlendirelim, kendi akıl ve mantık süzgecimizden geçirelim diye bize zeka vermiş. Bence bu gibi durumlarda aklımızı kullanmalıyız, caiz gibi açıklamalar çok yetersiz kalıyor.

Konu sahibi, hayat senin, tercihler senin. Ama büyük bir hata yapıyorsun. Hem kendin için, hem de doğacak çocukların için. Gözle görülür bir engeli olmasa bile, daha önce arkadaşlarında yazdığı gibi, çocuklarının çok zayıf bir bağışıklık sistemine, ömür boyu sıkıntı yaratacak hastalıklara sahip olma ihtimalleri inanılmaz derecede yüksek. Umarım bu kararından en kısa zamanda dönersin.

Yine de senin için hayırlısı neyse o olsun.
4 kadınla evlilikte caiz o zaman üstüne gelecek 3 kumaya herkes nasılsa caiz diye göz yumsun, mutlu mesut yaşasın.
Akraba evliliği çok riskli, resmen şansla kumar oynamak.

bu aptal-zeki kıyaslamasını ilkokulda yaptım en son:KK70:

geceden beri laf anlatmaya çalıştığım için kendime kızdım şimdi.

bende senın gıbı duz mantıklı bırıne anlattıgım ıcın kızdım muhtesem beynını ve fıkırlerını kendıne sakla arkadaşım benım cok bılmiş arkadaşım:KK49::cool:

bende çok sinir oluyorum akraba evliliğine ve bunu normal karşılayanlara :KK12: insanın kuzeni kardeşi yerindedir

adı üstünde halanın oğlu başka erkek mi kalmadı memlekette :KK14:

Daha geçen hafta bir hastam geldi.Bayanın kuzen evliliği sonucu 2 çoçugu da ağır engelliydi şimdi üçüncüye hamile onunda ciddi sıkıntıları var.Kimsenin evladına böyle birşey yaşatmaya hakkı yok bence.İlla ben evlencem derseniz bu sıkıntıyı yaşayan engelli çocuk annesi bir bayanla konuşun.O kadar zor süreçler ki dısardan bakmak insana kolay geliyor.Gebelikte takip yaptırsan bile 20 haftalarda anomali taraması yapılır onun sonucları falan gelir eger sıkıntı varsa konsey kararı ile gebelik sonlandırılır.24 haftalık bir gebeliği sonlandırmak tekmesinin hissettiğin canlıya kıymak da kolay değil
çok haklısınız. yazık oluyor o çocuklara.

Bizde hala, teyze, amca, dayı çocukları kardeştir. Evlenilmesi teklif dahi edilemez. Anayasanın değişmeyen maddeleri değişir, bu kural bizde değişmez :KK69: Bana göre olmamalı ama sana göre olabiliyor ki olmuş. Neyini soruyorsun şimdi bunun?

akraba evliligini kisisel olarak uygun gormeyen, tercih etmeyen kisileri anliyorum da, sirf marjinallik olsun diye 'aa bence cok cahilce' diyenler komik geliyor.. bi cok akraba evliligi biliyorum, cahil filan da degiller :KK53: (yine diyorum, annem babam akraba degil, ben de akrabayla evlenmedim)
kabul etmemek ayri, insanlara bu cirkin yaftalar (cahil, kardesinin koynuna giriyor :KK57: vs) ayri, sanki ortada fuhus yada baska bi ahlaksizlik var.. hos degil..
Neden cahilce söyleyeyim. Engelli bir çocuk anne ve babası olma olasılığı diğer evliliklere göre daha fazla. Bunu göze alıp evlenmek ancak cahil cesareti gerektirir. Bundan dolayı bana cahilce geliyor.

Ben istanbulun gelsmemis bir bolgesinde calisiyorum banka memuruyum.burda anadoludan gelmis bir cok aile var.ve burda cok ozurlu cocuk görüyorum.nedeni belli...
Kuzen benim gozumde kardestir..ailemin hic bir uyesi akraba evliligi yapmadi şükür.cok cahilce ve cag disi..halanin ogluna koca gözüyle nasil bakarsınız ...

ben istemezdim akbara evliliği .
siz kararınızı vermişsiniz.
bebek ve onun sağlığı konusunu da bir doktora sorun derim
kan uyuşmazlığı filan varsa bunlar evlenmeden öncede tespit edilebiliyor.

Iste o a dini bilgisizlikten kaynaklaniyor, yada inancsizliktan. Inanmayani anlarim, zaten inanmiyor. Ama Kuran'i kendine kitap olarak secmis insanlarin, bu ise bu denli karsi cikip insanlara cahil muamelesi yapmak asil kendi cahilliklerini gösterir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) evlenmis diyorum, ötesi var mi.
Ha riskli oldugunuda kabul ediyoruz, bunun aksini iddia edemeyiz. O yüzdende tercih etmiyor bazi insanlar, bazilarida benim gibi kardes olarak görüyor. Ama nikah düsüyor, bunu diyorum.
Eşinizin uzerinize 3 kadın daha gerirebilir mi ? Caiz. Kan uyusmazligiyla sakatligin alakası yok bu arada

Birbirinizi sevmişsiniz evleniyorsunuz size mutluluklar...
Olayın çocuk kısmını ve genetik kısmını malum tıp çok ilerlediği için tartışmayacagım. Bu kısmını eminim çocuk sizin çocuğunuz oldugundan benden daha çok onemseyip baktıracaksiniz.
Ben olayın çok başla bir kısmına değineceğim: anlasamamazlik durumunda boşanma ve aile ilişkileri.
evet kimse evlenirken ayrılmayı düşünerek evlenmez ama olası büyük kavgalarda ve ayrılık hallerinde geleceginiz durumu hayal bile etmek istemiyorum... Bütün aile birbirine girecek, ipler kopacak. Belki de bu durumdan dolayı istediğiniz gibi davranamayacaksiniz bile.
Bunu da göz önünde bulundurarak evlenin lütfen...

' Ölü doğum oranının akraba evliliği yapanlarda normal topluma göre yaklaşık 2 kat arttığı biliniyor. Düşük ve ölü doğumlar birlikte ele alındığında aynı artış yine gözlemlemek mümkün. Aynı şekilde yenidoğan kayıplarında da %50’lik bir artış saptandı. Akraba evliliklerinin getirdiği bir diğer risk ise doğumsal kusurların 10 kat artması. Otozomal resesif ve çok faktörlü kalıtım gösteren hastalıkların görülme sıklığı da akraba evliliklerinde artıyor. Genler anne babadan çocuklara özelliklerin nakledilmesini sağlayan yapılardır. Bundan dolayı anne babanın çocuklara aktarıldığı genler arasında benzerlik ihtimali olması yükseliyor. Her iki eşte de aynı tip bozuk genin veya genlerin olması akraba evliliğinde görülme riski artan hastalıkların oranını artırıyor. Bunun sonucunda rahatsız çocuk sahibi olma ihtimali de akrabalar arasında yükseliyor. Anne ve babanın kan gruplarının uyuşması risk oranını düşürmez. ' alıntıdır.

Genler ile kan uyuşmazlığının alakası nedir? Cahilce dediğimiz zaman kızıyorsunuz ya.

Iste o a dini bilgisizlikten kaynaklaniyor, yada inancsizliktan. Inanmayani anlarim, zaten inanmiyor. Ama Kuran'i kendine kitap olarak secmis insanlarin, bu ise bu denli karsi cikip insanlara cahil muamelesi yapmak asil kendi cahilliklerini gösterir. Peygamber efendimiz (s.a.v.) evlenmis diyorum, ötesi var mi.
Ha riskli oldugunuda kabul ediyoruz, bunun aksini iddia edemeyiz. O yüzdende tercih etmiyor bazi insanlar, bazilarida benim gibi kardes olarak görüyor. Ama nikah düsüyor, bunu diyorum.
Eskiden insan azmis..

Ne kadar kendi kararları desek de bu cahilliktir, sapkınlıktır. Bedenlerinde aynı kan var ya aynı DNA örnekleri var. Nasıl evlenmeyi düşünür insan halasının oğluyla? Benim aklım hayalim almıyor. Kardeşim gibidir kuzenlerim. O gözle bir gün olsun bakmayı bırak aklımın ucundan bile geçmedi öyle bir şey. Allahım sen koru Ya Rabbim!

peygamber efendimiz yapmış diye küçük yaşta kızlarla evlenmeyi caiz gören insanlar var .Yaşadınız mı o dönemleri yanında mıydınız ?Olay ne şekilde gerçekleşti .O tarihlerde yazılı kaynaklar pek az ve güvenilirliği tartışılır .Her kafadan bir ses çıkıyor .Hem biraz da peygamberimizin güzel ahlakını örnek alsa insanlar ama yok cinsellik olunca konu işlerine geliyor .

Akraba evliliklerinde büyüklerin çok payı var daha küçüklükten sokuyorlar akıllarına çoğu görüyorum çünkü etrafımda. Yabancı birisiyle evleneceğine kendi yakınımız olsun mantığında insanlar var çünkü. Halbuki baştan daha küçükken siz kardeş sayılırsınız mantığı yerleştirilse çocukların beynine böyle düşüncelerde olmayacak. Her zaman kızım ve oğlumu bu düşüncede yetiştiriyorum kuzenlerine karşı. Çünkü akraba evliliğine kesinlikle karşıyım.

Back
X